Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

csaba90

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    20
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by csaba90

  1. Sziasztok! Az en dragam is kezdett furcsan mukodni, semmi ero, rangatozva megallas, stb. EGR szelep hiba!!! csati le, es megy mint az allom ... azaz szinte, mert erzek egy kis ero vesztest, es egy kis tobblet fogyasztast. Sajnos most nincs idom es penzem ... ( inkabb az utobbi :D ), hogy megjavittassam es nem is jarok hosszu utakat es hetente kb olyan 100 km megyek vele. A kerdes az lenne hogy lehuzott csatlakozoval az EGR szelepen szabad jarni? hibakodokat dobott ki hogy tul magas homerseklet a kupufogo rendszerben, stb. de megy jol az auto a font emlitett eszrevetelek mellet. Esetleg lehet javitani az EGR szelepet ... Sogorom szerelo, igy o is meg tudna csinalni csak meg nem kerult sor ra. Ha nincs mas megoldas csere, de meg remenykedek :) koszonom a valaszokat!
  2. Valaki talalkozott mar ilyen problemaval? esetleg az utolag bekotott telefonos kihangosito okozhatja a bajt?
  3. Igazabol nem kapcsol be ... azaz nem lathato semmilyen kulso jele annak hogy be van kapcsolva ...igaz CD van benne de nem hallgattam meg , hogy forgattja e vagy sem, de fogyaszt.
  4. igen sikerult nekem is lehozni a fogyasztast erre az ertekre.... a radio biztositeka ki es igy megoldodott ... igaz a radio karara. most probalom kideriteni mi baja van a radionak ... :pinch:
  5. El jott a hetvege es meg lett a problema is, Ki kellet szedjem a 35-os biztositekot ami a "35 Infotainment rendszer 20 A", ennek koszonhetoen nem megy a radiom .... igy a fogyaztas 10 mp utan leesik 15 mA kornyekere. Szoval a hiba megoldodott ... koszonom nektek .... de ennek koszonhetoen lett egy uj :) mi lett a radioval? rendesen mukodik (persze ha vissza teszem a biztositekot). Az igazsahoz hozza tartozik az is hogy be van kotbe egy bluetooth os telefonos kihangosuto ami hozza van kotve a radio hangfalaihoz ... az igy mukodik rendesen. Szoval minden jol mukodik de megis valami fogyaszt a radioban .... valakinek valamilyen tapasztalata?
  6. Ma vettem, ugyhogy elmeletileg jo kellene legyen ... aztan meg sosem lehet tudni.
  7. Hetvegen kiszedegetem a bisztositekokat, majd akkor latni fogom hogy mivel van a gond. Az lehet hogy a generator diodai hibasodtak meg es azok vesznek fel ennyi aramot? Tolteni rendesen tolt mert 4 napja bikaztattam meg, majd mentem vele kb fel orat (15 Km) es mikor letettem az autot levettem a sarut. Most 4 nap utan mertem es meg mindig 12.6 V volt benne. Valakinek valami otlete van hogy mi szivhatja ennyire? Elore valamilyen kis izzora gyanakodtam de az nem szivhat ennyit, habar ha jol szamolom akkor 14 W es ugyebar annyi lehet egy izzo fogyasztasa is. Szoval nem tudom ... :( :pinch:
  8. Ma sikerult merni egy kis aramot :), 1.2-0.8 A, e ketto kozt ugral, ez nem tudom most mit akar jelenteni, kerdezoskodtem es azt mondtak, hogy ez nem feltetlenul jelent semmit mert ennyi azert meg bele ferhet. De azert en meg skeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert hat 1 amper szerintem kicsit sok. Kerlek erositsetek vagy cafoljatok meg ezen gondolatomban :)
  9. Sziasztok! Lenne egy kis problemam, van egy H Astram, 2007, z17dtj motorral. A problemam az, hogy miutan videkrol bekoltoztem varosba az autot hetente egy alkalommal kell hasznalnom, ami azt jelenti, hogy neha 4-5 napot all ugy hogy nem gyujtom be. Ahhogy bekoszontott a hideg ido az akku meg adta magat, teljesen meghalt. Gondoltam hogy akku problema igy tehat csere, de ez nem jott be mert par napos allas utan ujra kimerult az akku. Toltes van, egy kis bikaztatas utan birja kb 3 napig, de ha tovabb hagyom valami leszivja. Neztem a kesztyu tarto villagitasa nem mukodik. Mas meg minden lekapcsol automatikusan. Valakinek valami otlete? ...... Jelenleg ugy tudom uzembe helyezni az autot ha elozoleg leszedem a sarut az akksirol, igy nem merul le.
  10. csaba90

    Elektromos

    Koszonom a tippet. Bocs a teves hazszamert :omg: :blink:
  11. csaba90

    Elektromos

    Sziasztok! Lenne egy kis problemam, van egy H Astram, 2007, z17dtj motorral. A problemam az, hogy miutan videkrol bekoltoztem varosba az autot hetente egy alkalommal kell hasznalnom, ami azt jelenti, hogy neha 4-5 napot all ugy hogy nem gyujtom be. Ahhogy bekoszontott a hideg ido az akku meg adta magat, teljesen meghalt. Gondoltam hogy akku problema igy tehat csere, de ez nem jott be mert par napos allas utan ujra kimerult az akku. Toltes van, egy kis bikaztatas utan birja kb 3 napig, de ha tovabb hagyom valami leszivja. Neztem a kesztyu tarto villagitasa nem mukodik. Mas meg minden lekapcsol automatikusan. Valakinek valami otlete? ...... Jelenleg ugy tudom uzembe helyezni az autot ha elozoleg leszedem a sarut az akksirol, igy nem merul le.
  12. Sziasztok! Az a kerdesem lenne, hogy egy 1.7DTJ motorba ami mar 210000 km ben jar, erdemes tolteni METABOND-ot? kb. 190000 km kornyeken kerult hozzam az auto es akkor azt tanacsolta a szerelom, hogy toltsunk bele de most gondoltam megkerdezem toletek hogy erdemes e arra kolteni? ( sokan azt is mondjak hogy ha egyszer toltottem, akkor mindig kell tolteni az olajcsrek alkalmaval, nem tudom ennek mi a valosagalapja) Valaszotokat elore is koszonom!
  13. Nem hinnem hogy veszuzemmodban van, mert neha van olyan is, hogy ha nyomkodom a gazpedalt egyszer csak erore kap es megy minden rendben, nem kell ujra inditani a motort. Ezt minden 50-80 km utan csinalja csak, tehat nem allando problema. En szemely szerint arra gondolok hogy a szivosornal van a gond, vagy az EGR szelep vacakol vagy a szivo klapetta blokkolva marad.
  14. Sziasztok! Lenne egy olyan problemam (1.7 dtj) , hogy neha gyujtas utan a motornak semmi ereje es a fordulatszamot sem tudom 1500 fole vinni, hiaba nyomom a pedalt semmi. Ilyenkor ujra kell inditsam es a masodik, harmadik inditasra van ereje es megy mintha semmi nem tortent volna. Hibakod nincs! Valakinek valami otlete?
  15. Szia. Sikerult megoldanod azt a problemat amit font leirtal? azaz az inditozas utanni leallast? Nekem is ugyanez a problemam van es semmi megoldast nem talaltam ra, es az az idegesito benne, hogy csak neha bukkan fol. kerlek, ha sikerult megoldani a problemat akkor oszd meg velem is. Elore is koszonom!
  16. Szia. Nekem is az lenne a problemam, hogy a turbo vakuum szabalyozo dobja lyukas,( at lehet rajta fujni) ezert nagyobb terhelesnel letiltja a gazat ... ujra inditas megy rendesen .... az lenne a kerdesem, hogy hogyan seikerult ezt megoldani .. mert en keresgeletem ilyen vakuum membranos turbo szelep mukodtetot (nem tudom sajnos a hivatalos megnevezeset) de csak turboval vagy hengerfejjel egyutt akarjak adni .. azt meg nem ertem, hogy mi koze van a hengerfejhez. Kerlek oszd meg velem is az infot, hogy hogyan sikerult ezt a problemat megoldanotok. Elore is koszonom! Esetleg, ha email-ben irnad: arroscsaba@gmail.com
  17. Sziasztok! Van egy 1.7 cdti, 110 lovas, 2007 kiadasu combi astram. Az en problemam is hasonlo az elottem szolohoz, ugyanazok a muveletek voltak megcsinalva rajta ... EGR es mapszenzor tisztitas ... rendesen be volt kormozva minden ... pedig azert szeretem 3000 fordulat korul tartani a motrot ... na de azt mondtak hogy lehet, hogy az elozo tulaj nem progette rendesen es amugy is 200.000 km ben mar nem art ha kitisztitjak rendesen. Ez a tisztitas azert volt mert egyszer, menet kozben elkezdett rangatni es nem ment a fordulat 1000 fole ... na meg ki irt egy EGR hibakod. ... oke a tisztitas utan rendben is volt egy ideig ... aztan jottek a problemak gyujtaskor vagy menet kozben. Altalaban azt csinalja hogy beindul de nagyon zajos es rezeg a motor, 10 masodperc mulva meg is all ... ujra inditom ugyanaz ... harmadszori ujrainditasra sikerul elindulni vele, de ugy rangat, hogy nem lehet rendesen kiengedni a kuplungot .... es ereje semmi ... a fordulat talan folemelkedik 1500 ford. ig de annal foljebb nem ... Ilyenkor eldonti az ember, hogy itt a vege ... porlaszto, EGR vagy levego szivo klapetta blokkolva maradt es nem kap levegot a motor .. nem tudni .... habar, hogy nem tud folemelkedni a fordulatszam 1500 ford/min fole, talan az utobbi lehet a gond. Ekkor jon az, hogy ha, sokat nyomogatom a gazpedalt es probalon porgetni vagy ujra inditom megegyszer ... es lass csodat ... magahoz ter es ugy megy mnd addig sosem ... rendesen huz ... fordulatszam folmegy az egekbe, mondhatni minden rendben van. Ezek a problemak ugy 150 km utan szokott jelentkezni ... azaz nalam ez azt jelenti, hogy hetente egyszer, ennek a tavnak felet varosban felet vasoson kivul jarom ... Tudna nekem segiteni valaki ebben a problemaban? elore is koszonom nektek! Udv Csaba!
  18. Sikerült kiolvasni a hibakódot. Felül ECN, míg alatta egy pár másodpercre megjelenik ez a kód: 040952, majd aztán mar csak nullákat lehet látni a kód helyen. A motor lámpa mindvégig villog. Hogy lehet ezeket a kódokat megfejteni? Köszönöm!
  19. El akarom vinni egy szervizbe ahol számítógépre kötik. Ők biztosan tudnak mondani valamit erről. Más megoldás van arra, hogy a hibakódokat kiolvassam?
  20. Sziasztok! Történt az, hogy vásároltam egy 2007-es, 110 lovas, 1.7 cdti H Astrat meg szeptember közepén. Nagyon jól megy, meg vagyok elégedve vele, de pár hétre a vásárlás után menet közben, egyszer csak kigyulladt a műszerfalon a szerviz lámpa és ezzel egy időben a motor ereje elveszett (épp hogy vonszolja magát a motor). Ekkor nem volt más teendő mint, hogy félrehúzódok és újraindítom a motort. Ilyenkor kialszik a szerviz lámpa és a motorba visszatér az erő. Ez az eset többször is megismétlődött (kb. 4-5x), amíg egyszer a motor lámpa is kigyulladt. Ekkor semmi ereje nem volt a motornak. Párszor újraindítottam és egyszer csak ereje is lett, ment is rendesen de közben égett a motor lámpa, mindaddig égett amíg nem tartottam kb. egy fel órás pihenőt. Ekkor kialudt a motor lámpa és minden rendben ment. A minap egy kicsit gyorsabban kiugrattam vele egy útkereszteződésből és újra kigyulladt a motor lámpa, mindaddig egyet amíg nem tartottam egy nagyobb pihenőidőt. Most per pillanat minden rendben van, jól megy az autó, nem ég semmilyen figyelmeztető lámpa (szerviz vagy motor). Valakinek valami ötlete van, hogy mi okozhatja ezt a problémát? Esetleg találkoztatok ilyen esettel eddig? Az ötleteket előre is köszönöm.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.