Jump to content

AstryG

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  293
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  4

AstryG last won the day on Október 15

AstryG had the most liked content!

Hírnév

34 Segítőkész

AstryG névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra
 • Város
  Mezőpeterd

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AstryG

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nem hiszem, hogy bemerné vállalni a cég, hogy nem felel meg az olaj a megadott minősítéseknek, abból azért csak lenne balhé ha kiderülne vizsgálatkor vagy akármi hasonló teszten. Én tegnap engedtem le a 5w-40et a motorból és tettem bele az 5w-30at. A korábbival nem volt probléma merem remélni ezzel sem lesz.
 2. AstryG

  Gumi, felni kérdések

  A Tigra szett ET41 7J Azért is érdekelt volna mert fészes G Astra csoportban valamelyik tag írta, hogy 17esekkel minden szezon előtt cserél pár dolgot a futóműben olyan 20ezer értékben. Ezek nem tudom mik lehetnek nem kérdeztem rá, de talán szilentek vagy nem tom. Legutóbb ezeket az abroncsokat néztem ki remélhetőleg sikerül beszerezni őket még a tél alatt még a nyári szezon előtti drágulás kerülése végett https://www.arukereso.hu/gumiabroncs-c3615/toyo/proxes-cf2-xl-205-45-r17-88v-p153822861/
 3. AstryG

  Astra G szervízelés

  Ez biztos ápolva van mert már az ahogy cseréli az olajat is elég aprólékos. Tölcsérnél is mikor csorog a kannaoldalán az olaj és azt is lehúzza a tölcsér peremén, hogy minél kisebb esélye legyen lecseppenni valahová... Én még lemosom valamikor brigéciol-al ahogy sikerül és annyi, nem hinném, hogy több türelmem lenne hozzá.
 4. AstryG

  Astra G szervízelés

  Micsoda szép motortere van ennek a Corsa-nak
 5. AstryG

  Gumi, felni kérdések

  A 17-es felnik nagyon megkínozzák a futóművet? Mivel nem voltak valami ák a gumik így idén már nem tettem fel őket, jővőre készültem új abroncsokat venni rájuk és úgy aládobni a vasnak. Csak közbe olvasok ezt azt és most meg, hogy elkezdtem gondolkodni rajta mennyire lenne jó ötlet ha mégis felkerülnének a nagy felnik. Az biztos ha tavaly nem lettem volna olyan hülye és rárepülök gondolkozás nélkül a GSI-kre az jobb lett volna, 65ért nyárival az a szett ami egyébként is ritka idehaza jó vétel.
 6. AstryG

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Nálam MANNOL Energy Formula PD volt az utóbbi egy évben szépen ment vele nem volt probléma, és kicsit csendesebbnek is tűnt tőle. Igaz túl sokat nem mentem az autóval, de sokat nem koptatott ki belőle 3 ezer alatt olyan 3 decit öntöttem rá kb.
 7. AstryG

  Általános műszaki problémák!

  Örülök is neki. Én cseréltem mert eltört a könyök az udvaron állva járó motornál aztán már nem tudott volna menni sehova. Bár nem egy nagy dolog a cseréje de attól még ezt is el lehet cseszni. Így viszont ebből is lett egy kis sikerélményem.
 8. AstryG

  Általános műszaki problémák!

  Furcsa. Termosztát nálam is cserélve volt, az egész cakk-pakk. Csak a faluban megyek kb 10km-ert úgyhogy indulás előtt jár a motor 1 percet akkor ennyi táv alatt is 90-en van a víz. Wahler.
 9. AstryG

  Astra G szervízelés

  Minden bizonnyal kisebb akkor. Már csak a megfelelő szűrőből kellene venni párat az elkövetkezendő cserékre, hogy legyen mindíg megfelelő hozzá.
 10. Csak sajnos a hővédő lemez miatt sem sok hely van így nem tudom hogy lehetne megtisztítani a lehető legjobban.
 11. AstryG

  Astra G szervízelés

  Ha rendben a fedél akkor fogalmam sincs mi lehet a baj. Az meg hogy a gyári fedélbe a gyári szűrő nem pattan bele külön furcsa. Nem kell azt a szűrőt kicsit mozgatni mikor tolod befelé és úgy pozícióba állva bepattani? Olajat ezért cserélni mikor most öntöttél bele frisset?
 12. AstryG

  Astra G szervízelés

  Szerintem az úgy van öntve. Lehet kitört belőle darab egyik olajcserénél mikor szervízben cserélték a szűrőt. Vagy valóban nem passzol a szűrő csatja.
 13. AstryG

  Astra G szervízelés

  Ez furcsa. Ha nem áll meg benne a szűrő és mégis beteszi a szervíz így is akkor ezek szerint ők nem tartanak tőle, hogy baj lehet belőle. Nem tudom, én nekem az jutna eszembe, hogy tud e rendesen keringeni benne az olaj úgyis, hogy nem áll rendesen a szűrő. Így ellátja a feladatát? Viszont akkor ez lehetett a kattogás is visszatekeréskor. Eddig meg úgy voltam vele, hogy mennyivel jobb ez a megoldás mint ami ennél a motornál van a külső házas szűrő. Észrevenni? Őszintén? Passz. Az olajnyomás ikon jelezne esetleg vagy melegebb lenne a víz mert nem lenne olyan kevés mint kellene. De nincs ilyen tapasztalatom és ijesztgetni se akarlak.
 14. AstryG

  Astra G szervízelés

  Első saját csere? Néztem videón ahol ilyen 1.4-ben cserélnek olajat és ott nem hallani, hogy kattogna.
 15. Vas az egész, tiszta felületi rozsda merevül. Mondjuk ha rozsdamentes edzett acél háza lenne akkor nem félnél úgy tőle mert az csak jobban bírná az ütés-vágást.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.