Jump to content

Peter80

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  14
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

Peter80 névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel astra h
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Peter80

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Sziasztok! Mostanában felvetődött bennem, h kipróbáljam az Eneos Sustina 5w30 olajat, amit agybafőbe dícsérnek s állítólag a legtisztább s egyik legjobb minőségű olaj. A gondom, h nem látok a dobozán GM minősítést ugyanakkor máshol azt olvasom, mehet a H Astraba 1.4 zxp. Mit gondoltok? Köszi a választ
 2. Peter80

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Felkapcsolt fényszórónál nincs dudám és a rádió is kotta kormányvezérlésről ebben az állapotban. Ha nem ég a lámpa, minden ok. Olvasgatva a netet, CIM modult hozzák ki hibaforrásnak illetve ott egy tüske csatlakozó oxidálódását. Elméletileg komplett kormány szétcsavarozása és a modul kiszedése után sima kontakt tisztítóval orvosolható. Csak hát ez pepecs munka nagy ügyességet is igényel.. Kértem egy ajánlatot Schilleréktől. Természetesen csere 150K-ért. Októberben esedékes a műszaki. Átmegy a verda ilyen duda hibával? Illetve van más megoldás a cserén kívül? Tudtok olyat, aki szerelni is tud nem csak cserélni? Vagy kezdjek spórolni :)? Köszi a segítséget!
 3. Peter80

  Zene

  Köszi szépen!
 4. Peter80

  Zene

  Sziasztok! Egy blőd kérdésem lenne.. CD30-as rádió van a kocsiban (Astra H 1.4), ami nem játszik le mp3-t. Youtube-ról szednék le zenét, de nem tudom, milyen formátumba konvertáljam (AAC WMA stb), h aztán kiírva s behelyezve, szóljon is :). Köszi a segítséget!
 5. Peter80

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Auchan Dunakeszi 2650 Ft/l. Magnatec és amit linkeltem. Azért ez elég jó ár, h vegyek egy-két lötyit. Legalábbis ahhoz képest, amennyiért adni szokták. :)
 6. Peter80

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  https://prnt.sc/k3yw96 Sziasztok! Astra H 2007 1.4 (136000km) egy kicsit csipegeti az olajat (1-2 dl/1500km). Eddig Castrol Titanium Edge 5w30 Fst ment bele. Jobb híján Magnatec 5w40et töltöttem rá 1 litert, mikor eljött az ideje. Tudom, hogy nem szerencsés keverni az olajakat, de talán márkán belül nem gáz. Két olajcsere között kétszer szoktam pótolni, a kérdésem az lenne, hogy 5w30 vagy 5w40 lehetne e jobb. Mindkettőnek megvan természetesen az Opel minősítése s ahogy olvastam, az 5w40 előbb utóbb 5w30-á "nyíródik" de abból talán kevesebb fogyna(?). Van érdemi különbség s gáz ha keverem a két Castrolt vagy mindig azzal (viszkozitás, típus) töltsek rá kizárólag, amivel a csere megtörtént? Még egy dologra kíváncsi lennék. Elég durván le van akciózva az egyik hipermarketben a mellékelt fotón lévő olaj. Rá van írva alul h gasoline/petrol and diesel. Elméletileg ez jó a benzines motorhoz is, nem? Ami bezavar, az a bazi nagy fekete betűkkel kiemelt TURBO Diesel felirat Köszi a választ!
 7. Peter80

  Fék, futómű, kormánymű

  Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni az alábbi dologban. A jobb első gumiba tövig beleállt egy 3-4 cm-es kisfejű szög. Teljesen véletlenül vettem észre a napi rutin során, mikor körbejárom a gépet. Miután kihúztam, csak úgy süvített a levegő. Gyorsan "visszakalapáltam", h megússzam a parkolóban való kerékcserés szenvedést, s így nem eresztett tovább. Nyilván így nem maradhat. Futó felületbe állt a szög. A dilemmám az, hogy tényleg meg lehet e ezt gumisnál csinálni bagóért úgy, h ne kelljen autópályán remegni, vagy gumicsere - nyilván párban - 30k-ert? Köszi a segítséget!
 8. Sziasztok! Eddig Mobil 1 volt az autóban (5w30) s csipegette olyan 1-1,5 dl/1000 km szinten. Nyáron ha toltam neki akkor 2dl ment el. Most, h bejött a Castrol új olaja (Edge Titanium Fst 5w30), már ezzel történt az olajcsere. 1500 km alatt meg sem moccant az olajszintem s a színe is makulátlan még. Egyrészt örülök másrészt nem értem.. Ami viszont feltűnt h a motor felett van vmi olajfolt ami eddig nem nagyon. Oda hogy kerülhet? Csatoltam képet. Elméletileg egy szelepfedél tömítésre gondolnék. https://prnt.sc/iucrmj Köszi a választ! Astra H 1.4 (zxep)
 9. Köszönöm a tanácsot! Ez a pedálos hibakód olvasás klassz dolog, nem tudtam róla. A reggeli történet nem jött ki újra, de az ördög nem alszik. A hibakódok a következőek 030001, 030101 és 000000 ezek váltakoznak. Opelműhely honlapját böngészve erre azt írja h az 1. hengernél (0301) ill. random (0300) történik / történhet gyújtáskimaradás. Szerencsére az autó nem rángat, teljesen normálisnak mondanám. Nem tudom milyen löttyöt töltöttek bele 13000 km-rel ezelőtt, illetve azt sem, h gyertyacsere mikor volt benne utoljára. 2. tulaj vagyok a futott km is garantált (Opel Maxabo, 113000 km-rel vettem), s elmletileg addig is jó olaj volt benne...elméletileg. Szóval segíthet-e, ha olajcserére gyorsan elviszem, előtte közvetlenül beletöltök Liquid Moly tisztítót, s azzal engedtetem le a dzsúzt (elég sötét színű már). Új olajnak Castrol Titanium FST-t gondoltam 5w40-et, ebben találtam dexos2 minősítést, ami ha jól tudom felülírja a régebbi GM-LL....szabványokat is már. Járható ez az út, vagy gyertyacsere, netalán komolyabb szervizt is igényelhet? A másik kérdésem az lenne, s lehet, h én rontottam el, h mennyire szerencsés utántöltögetni az olajat? 1000km/2-3dl ami fogy, nyáron 1500km-s autópálya, 130-140-es átlag tempó mellett 5dl ment el. Kézikönyv szerint szóba sem állnak velem a szervizbe emiatt :). 5w30 és 5w40 ment bele mindig amikor látható volt a fogyás. Ez közrejátszhat? Az olajok egyébként mindig opel kompatibilisek voltak, csak a viszkozitás változott. (Mobil1). Köszi még egyszer a hozzászólást!
 10. Sziasztok! Ma hajnalban beindítottam a kocsit (Astra H 1.4 2007, 126000 km), s a köv. probléma adódott. Az autó elkezdett dadogni, mintha a dugattyúk baromi lassan mozognának aztán motorlámpa kigyulladt a műszerfalon. Kisebb gázadás, h magához térjen, ekkor a motorlámpa kialudt, a dadogás alábbhagyott de kigyulladt az a kis ikon a műszerfalon amin egy autó van fogóval/villáskulccsal. Ekkor leállítottam a motort, vártam pár másodpercet s újraindítottam. Mintha mi sem történt volna, pöccre indult a gép, alapjárat meg se moccant. 5w40 olaj van benne de 13000 km alatt - előző olajcsere - rá lett töltve még 2 l (mobil 1 5w40 és 5w30 1-1l), s két napot állt. Azért annyira nem volt hideg. Kezdjek aggódni, vagy vmi egyszerű dolog ijesztett rám? Köszi a válaszokat!
 11. Peter80

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Sziasztok! Van egy Astra H-m 1,4 2007 . Olajfogyásom 60-70km/h-s átlaggal 0 dl/1000km. Pályán 130-140-nél 6 dl/2000km. Olvastam, h ennek a duplája is megengedett a gyártó részéről. Nem tudom hova tenni ezt a dolgot.. 121000km van a kocsiban, nem tekert. Normális ez a jelenség vagy kezdhetek aggódni? A motor porszáraz, nem füstöl, szépen jár, ereje is rendben van s a fogyasztásom is rendben van 6,5l /100km. Anno 2006-os Fabiam volt, 1 dl sem ment el két olajcsere között, aztán jött egy Focus, ami 1l /1500km olajat kért, ment is a kukába. Köszi a segítséget! Üdv
 12. Peter80

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Örök hála! Gyári Samsung töltő hosszú és túl karcsú valóban ez a gond. Akkor ez kuka vagy csere egy tömzsibbre (azt hittem szabvány) vagy amit linkeltél, az az egység fog pöccre belemenni a szivargyújtóba majd ebbe teszem bele az én töltőm? Media marktba el kezdem ezt magyarázni egy laza mondattal lerendeznek.. Vagy kapni ilyen átalakítót vhol a linkelet webshopon kívül? Köszi még egyszer!
 13. Peter80

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Mitől lehet, h felkapcsolt lámpánál sem a duda sem a kormányvezérlésen a rádió hangerő gombja nem működik. Ha meg nem kapcsolom fel a fényszórót, akkor minden patent. S még egy blőd kérdés :). Vettem egy samsung autóstöltőt amit ugye a szivargyújtóba kellene bedugni? Ott viszont eléggé lötyög. Kell hozzá még vmi adapter vagy ez ilyen, vagy baromira nem oda kéne bedugni? ASTRA H 1,4 csapott hátú Köszi a választ
 14. Peter80

  Zene

  Sziasztok! Van egy 2007-es H Astra-m (5a., ferdehátú). CD30-as rádió van benne, a hangszórók viszont nagyon gyengék, illetve zéró basszust adnak. Nem szeretném a kalaptartót kifaragni vagy hátra mélyládát dobni s a műszerfalat sem bontanám meg. Lehet-e lényegesen jobb hangzást (normális mélyet, közepet és magasat ) pusztán egy minőségibb hangszórószett cserével elérni? A csipogó az A oszlopban jól szól, talán elég lenne az első ajtókban lévőek cseréje (?). Ha komponens szettet vennék az jobban összhangban lenne? Normális hétköznapi használatra kellene, nem bömböltetem 200 db-en de azért nem is az a "bartókos" típus vagyok :). A másik kérdésem az lenne, h hol lehetne beszereltetni a cuccot, mert egyedül nem igazán állnék neki. Köszi a válaszokat, sorry ha túl amatőr kérdéseket tettem fel.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.