Jump to content

Peter80

Forummember
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Peter80

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel astra h
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A tetőcsomagtartótól simán lehet. Amióta egy másik autóra feltettünk egyet, azóta olyan basszust ad a menetszél 70 körül, h csak na. Addig meg semmi.
 2. 6km lett a táv, aztán gejzírként ömlött a forróvíz a motorra, ami amúgy így szép tiszta is lett. Aztán tréler, szerviz, vízpumpa és hűtőcsőcsere, feszítőgörgővel, bordásszíjjal ás szelepfedéltömítéseel tarkítva, na meg egy olajgomba (2dl/1500km-es olajfogyást orvosolandó). Még egy friss olajcsere, s egy 130K-s számla, hogy érezzem a törődést. S összetehetem a két kezem, h a motor megúszta az egészet.
 3. A tartályban a min és max szint között volt eddig a hűtőfolyadék. Ez tűnt el olyannyira h a tartály legalján lévő kivezető cső torkolatánál volt már csak látható. Bekevertem 2l koncentrátumot desztillált vízzel 1-1ben, így toltam bele a négy liternyit (vhol olvastam h 5,6l kell bele). De kb 2,5 l után megtelt a tartály. Szóval azt hittem h maga a tartály az összmennyiség.. Lassan Darwin díjas leszek. Szóval leszedtem belőle fél litert a töltés után így most a max jelnél van. Ergo amiről azt hittem h teljes kiürülés, az a gyakorlatban 2l volt.. Remélem egy húsz km-re azért rendben van így, h feltöltöttem, amíg a szervizben mondanak rá vmit.
 4. Olajszint furcsa. Most h hideg a motor, kb két egység hiányzik a nívópálcán. Reggel 15 km után meg szinte legalul volt. Tettem bele most 6 dlt így maxon van. Az olaj sem habos, így bízom benne h tömítés baj van csak mert fél nap alatt ment el a folyadék s a motor sem volt melegebb mint szokott lenni. Viszont sikerült túltölteni a tartályt. Ez gond, vagy szívjam le vhogy? Kb plusz 3 dl ment rá..
 5. Sziasztok! A következőben érdekelne a véleményetek / segítségetek. Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy nincs fűtés. Gondoltam a termosztáttal lesz vmi gond. Mentem kb városban még 70 km-t de semmi. Másnap melóba be majd haza (30 km). Ismét nincs fűtés. Motorháztető fel, a motor langyos. De eltűnt fél liter olaj s a hűtőfolyadék 90%a. A terv az, h utántöltöm s irány a szerviz. Hibakód nullás a kijelzőn. Nem füstölt s a kocsi alatt is száraz minden. Ha nem nézek be a motortérbe semmiről nem tudok.. Mire lehet számítani? (1.4 benzin) 143000 km Köszi a választ előre is.
 6. Sziasztok! A következőben érdekelne a véleményetek / segítségetek. Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy nincs fűtés. Gondoltam a termosztáttal lesz vmi gond. Mentem kb városban még 70 km-t de semmi. Másnap melóba be majd haza (30 km). Ismét nincs fűtés. Motorháztető fel, a motor langyos. De eltűnt fél liter olaj s a hűtőfolyadék 90%a. A terv az, h utántöltöm s irány a szerviz. Hibakód nullás a kijelzőn. Nem füstölt s a kocsi alatt is száraz minden. Ha nem nézek be a motortérbe semmiről nem tudok.. Mire lehet számítani? (1.4 benzin) 143000 km Köszi a választ előre is.
 7. Sziasztok! Mostanában felvetődött bennem, h kipróbáljam az Eneos Sustina 5w30 olajat, amit agybafőbe dícsérnek s állítólag a legtisztább s egyik legjobb minőségű olaj. A gondom, h nem látok a dobozán GM minősítést ugyanakkor máshol azt olvasom, mehet a H Astraba 1.4 zxp. Mit gondoltok? Köszi a választ
 8. Sziasztok! Felkapcsolt fényszórónál nincs dudám és a rádió is kotta kormányvezérlésről ebben az állapotban. Ha nem ég a lámpa, minden ok. Olvasgatva a netet, CIM modult hozzák ki hibaforrásnak illetve ott egy tüske csatlakozó oxidálódását. Elméletileg komplett kormány szétcsavarozása és a modul kiszedése után sima kontakt tisztítóval orvosolható. Csak hát ez pepecs munka nagy ügyességet is igényel.. Kértem egy ajánlatot Schilleréktől. Természetesen csere 150K-ért. Októberben esedékes a műszaki. Átmegy a verda ilyen duda hibával? Illetve van más megoldás a cserén kívül? Tudtok olyat, aki szerelni is tud nem csak cserélni? Vagy kezdjek spórolni :)? Köszi a segítséget!
 9. Peter80

  Zene

  Köszi szépen!
 10. Peter80

  Zene

  Sziasztok! Egy blőd kérdésem lenne.. CD30-as rádió van a kocsiban (Astra H 1.4), ami nem játszik le mp3-t. Youtube-ról szednék le zenét, de nem tudom, milyen formátumba konvertáljam (AAC WMA stb), h aztán kiírva s behelyezve, szóljon is :). Köszi a segítséget!
 11. Auchan Dunakeszi 2650 Ft/l. Magnatec és amit linkeltem. Azért ez elég jó ár, h vegyek egy-két lötyit. Legalábbis ahhoz képest, amennyiért adni szokták. :)
 12. https://prnt.sc/k3yw96 Sziasztok! Astra H 2007 1.4 (136000km) egy kicsit csipegeti az olajat (1-2 dl/1500km). Eddig Castrol Titanium Edge 5w30 Fst ment bele. Jobb híján Magnatec 5w40et töltöttem rá 1 litert, mikor eljött az ideje. Tudom, hogy nem szerencsés keverni az olajakat, de talán márkán belül nem gáz. Két olajcsere között kétszer szoktam pótolni, a kérdésem az lenne, hogy 5w30 vagy 5w40 lehetne e jobb. Mindkettőnek megvan természetesen az Opel minősítése s ahogy olvastam, az 5w40 előbb utóbb 5w30-á "nyíródik" de abból talán kevesebb fogyna(?). Van érdemi különbség s gáz ha keverem a két Castrolt vagy mindig azzal (viszkozitás, típus) töltsek rá kizárólag, amivel a csere megtörtént? Még egy dologra kíváncsi lennék. Elég durván le van akciózva az egyik hipermarketben a mellékelt fotón lévő olaj. Rá van írva alul h gasoline/petrol and diesel. Elméletileg ez jó a benzines motorhoz is, nem? Ami bezavar, az a bazi nagy fekete betűkkel kiemelt TURBO Diesel felirat Köszi a választ!
 13. Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni az alábbi dologban. A jobb első gumiba tövig beleállt egy 3-4 cm-es kisfejű szög. Teljesen véletlenül vettem észre a napi rutin során, mikor körbejárom a gépet. Miután kihúztam, csak úgy süvített a levegő. Gyorsan "visszakalapáltam", h megússzam a parkolóban való kerékcserés szenvedést, s így nem eresztett tovább. Nyilván így nem maradhat. Futó felületbe állt a szög. A dilemmám az, hogy tényleg meg lehet e ezt gumisnál csinálni bagóért úgy, h ne kelljen autópályán remegni, vagy gumicsere - nyilván párban - 30k-ert? Köszi a segítséget!
 14. Sziasztok! Eddig Mobil 1 volt az autóban (5w30) s csipegette olyan 1-1,5 dl/1000 km szinten. Nyáron ha toltam neki akkor 2dl ment el. Most, h bejött a Castrol új olaja (Edge Titanium Fst 5w30), már ezzel történt az olajcsere. 1500 km alatt meg sem moccant az olajszintem s a színe is makulátlan még. Egyrészt örülök másrészt nem értem.. Ami viszont feltűnt h a motor felett van vmi olajfolt ami eddig nem nagyon. Oda hogy kerülhet? Csatoltam képet. Elméletileg egy szelepfedél tömítésre gondolnék. https://prnt.sc/iucrmj Köszi a választ! Astra H 1.4 (zxep)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.