Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Peter80

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    30
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Peter80

  1. Sziasztok! Csomagtartó (5. ajtó) nyekereg, recseg-ropog ha oldalirányú kilengése van az autónak pl fekvőrendőrre kanyarodok stb, tehát ha nem merőlegesen és egyszerre kapja a bukkanás után a terhelést a hátsó tengely. Olyankor hangtalanul átmegyek mindenen, az új hátsó lengéscsillapítók rendesen dolgoznak. Nézegettem h a csomagtartón belül van mindkét oldalon egy kis fekete gumifejű "csavarféle" ütköző, ami hozzáér - ütést csillapít (?) - alul kasztnihoz szintén gumis felülethez. Ezt a két csavart csavargatják egy videóban. Nem hiszem, hogy annak fullra betekerve kell e lennie, mert akkor lötyög már a csomagtartó ajtó is a zárszerkezetnél. Van vmi trükk erre, mennyire legyen kitekerve vagy esetleg máshol kéne zsírozni, olajozni stb? Hogy lehet ezt a csomagtartó ajtó nyikorgást megszüntetni? Astra 1.4 Zxep 2007 Ferdehátú (nem kombi) Köszi a segítséget!
  2. Sziasztok! Eddigi olajfogyasztásom konstans 1dl/1000km volt az elmúlt 3 évben (kb 50.000km-t mentem), aztán kellett egy trafó és gyertyacsere. Katalizátor előtti lambdaszonda is ramaty állapotban volt, de mivel a benzin fogyasztás nem nőtt (6l/100km), úgy voltam vele, h ráér a csere. Eddig 5w40 castol ment bele mindig. Trafó és gyertyacsere mellett gondoltam, kipróbálom az Eneo Premium Hyper 5w30-at. Klasszissal simábban megy a gép és csendes, valamint nincs indítás után enyhén kolompoló halk hang (hidrotőke, míg fel nem áll az olajnyomás?). Múlt héten toltam egy 400 km-es autópályát normálisan, 35 fokban 130-150 km/h között. Elég meleg jött be a lábtérnél - normális amúgy ez, más autóknál nem tapasztaltam ? - , így gondoltam, ránézek a nívópálcára, s elment 3-4dl olaj. Következő héten ugyanez, de papás tempóban, 100-110 km/h. Megint. Lehet-e a fogyásnak az 5w30 és szar lamdbaszonda együttállásának az oka, vagy ne reménykedjek.. Az is feltűnt h bár egy éve lett vízcsőcsere , mert szétdurrant s vízpumpa csere is, h a hűtővíz is alattomosan de fogyogat. 30000 km alatt 2 deci - ennek sosem lenne szabad változnia, nem? Ugyanakkor nem füstöl sehol semmi, kipufogó normális. Kezdhetek aggódni, vagy esetleg egy tömítéscserével (szelepszárszimmering, főtengelyszimmering..) orvosolható? Nagyságrendileg mennyi egy ilyen művelet, mire lehet számítani? Köszi a válaszokat. (Astra H 2007. 1.4 XEP, 168000 mkm)
  3. Sziasztok! Tud vki egy megbízható Opel szervízt, ahol a CIM modult rendben teszik csere helyett? Duda nincs felkapcsolt fényszórók mellett, illetve ha nem égnek, akkor hol volt hol nem. Most már inkább nincs.. Gondolom ez nem biztosíték hiba. Láttam h elég pepecs dolog forrasztani, amit kell s inkább nem szenvednek vele. A csere viszont 180k akárhogy nézem. Astra H Zexp 1.4 2007 Köszi a választ!
  4. Sziasztok! Úgy hozta az élet h cserélni kell a két szélső gömbfejet valamint a belső kormányösszekötő gömbfejet (axial csukló?) is. Merthogy lóg. Nem sokat érzékelek a problémából talán mert annyira nem rossz még - két éve ezt hallgatom minden szervizben h lóg -, szóval nem tudom mi a következménye ha tényleg beütne a krach. Nézegetvén a webshopokat, a belső gömbfejre lehet szűrni h a kormánymű ZF vagy TRW. Ezt viszont nem tudom. Hol tudnék utánajárni? Astra h 15 felni 1.4 benzin 2007. Köszi a választ
  5. Sziasztok! Pár napja beremegett az autó, majd laptopra dugva kiderült, h random gyújtáshiba és első lambdaszonda comboja a ludas. (13008,30101,30001 - hibakódok) Trafócsere lesz a dologból ám bogarat ültetett a fülembe egy "szaki", h a szonda egyáltalán nem biztos hogy rossz, mert a gyújtáskimaradás miatt is kaphatott fals jelet. Az eset óta amúgy rendben megy az autó, nem produkálta újra a dolgot. Mennyivel kellene kb nőni a fogyasztásnak, h a szondáról is tudjam, vége van? Mivel az rendben van egyébként 6,2 / 100km városban. Astra H 1.4 Zexp 163000km Köszi a választ!
  6. Köszönöm szépen! Nincs is több kérdésem, webshop árak nagyon rendben vannak.
  7. Köszi! Megmondom őszintén, én a Bárdi és az Unix oldalait nézegettem eddig, onnan vannak ezek az árak. A lamdbaszonda érték pedig alapjáraton 600-as értéket is mutatott. Erről fingom sincs h mit jelent, de a hátsó szonda konstans 200 körül maradt. Innen van az elgondolás a cserére. Trafóval meg úgy vagyok, h ha megint kijön - bár tény, h többedik napja semmi jele - hát elég necces lenne tovább menni vele főleg ha távol vagyok vhonnan. Ugyanakkor eszembe jutott, h a lambdaszonda miatt a fogyasztásnak is nőni kellene, de az meg rendben van 5.5-6l / 100km. Most jár az agyam. Érdemes lenne más webshopban is kutakodni.. Nem fillérb.. s, csak már annyiszor lehúzták az embert.
  8. Sziasztok! Egyik nap beremegett az autó, villant minden a műszerfalon ami volt (check engine, szerviz ikon), majd a pedálteszt kidobta 13008,30101,30001. Laptop rá, a diagnózis lambaszonda első, végét járja csakúgy mint a trafó. Nézegettem a neten mi mennyi, szonda 20-50e, trafó 30-70e Huf plusz amit a szervizben még rádobnak. Szóval simán benne lehet 120-130e-be a történet. YouTube videón egyáltalán nem tűnik nehéznek ezeknek a cseréje, így talán magam is meg tudnám csinálni. A kérdésem az, mennyire érdemes olcsóbb cuccot venni ezekből. Gondolnám, h ugyanúgy ellátják a feladatot max nem 6 évet bírnak hanem 4-et.. Köszi a hozzászólásokat! Astra H 1.4 Zexp 163000km
  9. Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írok-e, sorry ha nem.. Kipufogó repedt hangot adott, elvittem, hogy megnézzék. Diagnózis : hátsó dob lyukas, középső kipufogó és flexibiliscső szétcsúszva(?)..Középső rész talán menthető a többi csere. Dobtam egy hátast, mert azon kívül, hogy repedt hangot adott s azt is enyhén, nem gondoltam volna. Pár nap múlva vinném csináltatni, de ma egyszer csak bedadogott az autó, check engine villant, szívem leállt, majd a szerviz ikon is égett de a check lámpa elaludt. Pedáltesztet nyomtam ami eddig mindig nullás volt, most ezeket dobta ki: 13008, 30101, 30001. Rákeresvén gyújtás kimaradás random mindenhol és lamdbaszonda. Két percet álltam, újra indítottam s mintha mi sem történt volna. Szépen jár az autó, semmi nem villog. Kérdésem az, hogy készüljek e a szondacserére vagy lehet e az is, hogy a szétesett kipufogó miatt mér össze vissza a szonda rossz jeleket adva s tulajdonképpen semmi baja nincs. Ergo ha rendbe rakják a kipufogó rendszert, a szonda is újra normálisan teszi e a dolgát. Köszi a választ! (Astra H 1.4 benzin ZXEP, 2007.)
  10. A tetőcsomagtartótól simán lehet. Amióta egy másik autóra feltettünk egyet, azóta olyan basszust ad a menetszél 70 körül, h csak na. Addig meg semmi.
  11. 6km lett a táv, aztán gejzírként ömlött a forróvíz a motorra, ami amúgy így szép tiszta is lett. Aztán tréler, szerviz, vízpumpa és hűtőcsőcsere, feszítőgörgővel, bordásszíjjal ás szelepfedéltömítéseel tarkítva, na meg egy olajgomba (2dl/1500km-es olajfogyást orvosolandó). Még egy friss olajcsere, s egy 130K-s számla, hogy érezzem a törődést. S összetehetem a két kezem, h a motor megúszta az egészet.
  12. A tartályban a min és max szint között volt eddig a hűtőfolyadék. Ez tűnt el olyannyira h a tartály legalján lévő kivezető cső torkolatánál volt már csak látható. Bekevertem 2l koncentrátumot desztillált vízzel 1-1ben, így toltam bele a négy liternyit (vhol olvastam h 5,6l kell bele). De kb 2,5 l után megtelt a tartály. Szóval azt hittem h maga a tartály az összmennyiség.. Lassan Darwin díjas leszek. Szóval leszedtem belőle fél litert a töltés után így most a max jelnél van. Ergo amiről azt hittem h teljes kiürülés, az a gyakorlatban 2l volt.. Remélem egy húsz km-re azért rendben van így, h feltöltöttem, amíg a szervizben mondanak rá vmit.
  13. Olajszint furcsa. Most h hideg a motor, kb két egység hiányzik a nívópálcán. Reggel 15 km után meg szinte legalul volt. Tettem bele most 6 dlt így maxon van. Az olaj sem habos, így bízom benne h tömítés baj van csak mert fél nap alatt ment el a folyadék s a motor sem volt melegebb mint szokott lenni. Viszont sikerült túltölteni a tartályt. Ez gond, vagy szívjam le vhogy? Kb plusz 3 dl ment rá..
  14. Sziasztok! A következőben érdekelne a véleményetek / segítségetek. Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy nincs fűtés. Gondoltam a termosztáttal lesz vmi gond. Mentem kb városban még 70 km-t de semmi. Másnap melóba be majd haza (30 km). Ismét nincs fűtés. Motorháztető fel, a motor langyos. De eltűnt fél liter olaj s a hűtőfolyadék 90%a. A terv az, h utántöltöm s irány a szerviz. Hibakód nullás a kijelzőn. Nem füstölt s a kocsi alatt is száraz minden. Ha nem nézek be a motortérbe semmiről nem tudok.. Mire lehet számítani? (1.4 benzin) 143000 km Köszi a választ előre is.
  15. Sziasztok! A következőben érdekelne a véleményetek / segítségetek. Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy nincs fűtés. Gondoltam a termosztáttal lesz vmi gond. Mentem kb városban még 70 km-t de semmi. Másnap melóba be majd haza (30 km). Ismét nincs fűtés. Motorháztető fel, a motor langyos. De eltűnt fél liter olaj s a hűtőfolyadék 90%a. A terv az, h utántöltöm s irány a szerviz. Hibakód nullás a kijelzőn. Nem füstölt s a kocsi alatt is száraz minden. Ha nem nézek be a motortérbe semmiről nem tudok.. Mire lehet számítani? (1.4 benzin) 143000 km Köszi a választ előre is.
  16. Sziasztok! Mostanában felvetődött bennem, h kipróbáljam az Eneos Sustina 5w30 olajat, amit agybafőbe dícsérnek s állítólag a legtisztább s egyik legjobb minőségű olaj. A gondom, h nem látok a dobozán GM minősítést ugyanakkor máshol azt olvasom, mehet a H Astraba 1.4 zxp. Mit gondoltok? Köszi a választ
  17. Sziasztok! Felkapcsolt fényszórónál nincs dudám és a rádió is kotta kormányvezérlésről ebben az állapotban. Ha nem ég a lámpa, minden ok. Olvasgatva a netet, CIM modult hozzák ki hibaforrásnak illetve ott egy tüske csatlakozó oxidálódását. Elméletileg komplett kormány szétcsavarozása és a modul kiszedése után sima kontakt tisztítóval orvosolható. Csak hát ez pepecs munka nagy ügyességet is igényel.. Kértem egy ajánlatot Schilleréktől. Természetesen csere 150K-ért. Októberben esedékes a műszaki. Átmegy a verda ilyen duda hibával? Illetve van más megoldás a cserén kívül? Tudtok olyat, aki szerelni is tud nem csak cserélni? Vagy kezdjek spórolni :)? Köszi a segítséget!
  18. Peter80

    Zene

    Köszi szépen!
  19. Peter80

    Zene

    Sziasztok! Egy blőd kérdésem lenne.. CD30-as rádió van a kocsiban (Astra H 1.4), ami nem játszik le mp3-t. Youtube-ról szednék le zenét, de nem tudom, milyen formátumba konvertáljam (AAC WMA stb), h aztán kiírva s behelyezve, szóljon is :). Köszi a segítséget!
  20. Auchan Dunakeszi 2650 Ft/l. Magnatec és amit linkeltem. Azért ez elég jó ár, h vegyek egy-két lötyit. Legalábbis ahhoz képest, amennyiért adni szokták. :)
  21. https://prnt.sc/k3yw96 Sziasztok! Astra H 2007 1.4 (136000km) egy kicsit csipegeti az olajat (1-2 dl/1500km). Eddig Castrol Titanium Edge 5w30 Fst ment bele. Jobb híján Magnatec 5w40et töltöttem rá 1 litert, mikor eljött az ideje. Tudom, hogy nem szerencsés keverni az olajakat, de talán márkán belül nem gáz. Két olajcsere között kétszer szoktam pótolni, a kérdésem az lenne, hogy 5w30 vagy 5w40 lehetne e jobb. Mindkettőnek megvan természetesen az Opel minősítése s ahogy olvastam, az 5w40 előbb utóbb 5w30-á "nyíródik" de abból talán kevesebb fogyna(?). Van érdemi különbség s gáz ha keverem a két Castrolt vagy mindig azzal (viszkozitás, típus) töltsek rá kizárólag, amivel a csere megtörtént? Még egy dologra kíváncsi lennék. Elég durván le van akciózva az egyik hipermarketben a mellékelt fotón lévő olaj. Rá van írva alul h gasoline/petrol and diesel. Elméletileg ez jó a benzines motorhoz is, nem? Ami bezavar, az a bazi nagy fekete betűkkel kiemelt TURBO Diesel felirat Köszi a választ!
  22. Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni az alábbi dologban. A jobb első gumiba tövig beleállt egy 3-4 cm-es kisfejű szög. Teljesen véletlenül vettem észre a napi rutin során, mikor körbejárom a gépet. Miután kihúztam, csak úgy süvített a levegő. Gyorsan "visszakalapáltam", h megússzam a parkolóban való kerékcserés szenvedést, s így nem eresztett tovább. Nyilván így nem maradhat. Futó felületbe állt a szög. A dilemmám az, hogy tényleg meg lehet e ezt gumisnál csinálni bagóért úgy, h ne kelljen autópályán remegni, vagy gumicsere - nyilván párban - 30k-ert? Köszi a segítséget!
  23. Sziasztok! Eddig Mobil 1 volt az autóban (5w30) s csipegette olyan 1-1,5 dl/1000 km szinten. Nyáron ha toltam neki akkor 2dl ment el. Most, h bejött a Castrol új olaja (Edge Titanium Fst 5w30), már ezzel történt az olajcsere. 1500 km alatt meg sem moccant az olajszintem s a színe is makulátlan még. Egyrészt örülök másrészt nem értem.. Ami viszont feltűnt h a motor felett van vmi olajfolt ami eddig nem nagyon. Oda hogy kerülhet? Csatoltam képet. Elméletileg egy szelepfedél tömítésre gondolnék. https://prnt.sc/iucrmj Köszi a választ! Astra H 1.4 (zxep)
  24. Köszönöm a tanácsot! Ez a pedálos hibakód olvasás klassz dolog, nem tudtam róla. A reggeli történet nem jött ki újra, de az ördög nem alszik. A hibakódok a következőek 030001, 030101 és 000000 ezek váltakoznak. Opelműhely honlapját böngészve erre azt írja h az 1. hengernél (0301) ill. random (0300) történik / történhet gyújtáskimaradás. Szerencsére az autó nem rángat, teljesen normálisnak mondanám. Nem tudom milyen löttyöt töltöttek bele 13000 km-rel ezelőtt, illetve azt sem, h gyertyacsere mikor volt benne utoljára. 2. tulaj vagyok a futott km is garantált (Opel Maxabo, 113000 km-rel vettem), s elmletileg addig is jó olaj volt benne...elméletileg. Szóval segíthet-e, ha olajcserére gyorsan elviszem, előtte közvetlenül beletöltök Liquid Moly tisztítót, s azzal engedtetem le a dzsúzt (elég sötét színű már). Új olajnak Castrol Titanium FST-t gondoltam 5w40-et, ebben találtam dexos2 minősítést, ami ha jól tudom felülírja a régebbi GM-LL....szabványokat is már. Járható ez az út, vagy gyertyacsere, netalán komolyabb szervizt is igényelhet? A másik kérdésem az lenne, s lehet, h én rontottam el, h mennyire szerencsés utántöltögetni az olajat? 1000km/2-3dl ami fogy, nyáron 1500km-s autópálya, 130-140-es átlag tempó mellett 5dl ment el. Kézikönyv szerint szóba sem állnak velem a szervizbe emiatt :). 5w30 és 5w40 ment bele mindig amikor látható volt a fogyás. Ez közrejátszhat? Az olajok egyébként mindig opel kompatibilisek voltak, csak a viszkozitás változott. (Mobil1). Köszi még egyszer a hozzászólást!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.