Jump to content

Tomi81

Forummember
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Tomi81

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Vectra B
 • City
  Záhony
 1. A pollenszűrő vacsi új, cső tiszta, és a szűrő környéke is....az ózon tisztításon gondolkodtam én is, nem tudom mennyire éri meg illetve van e valakinek tapasztalata ezzel??
 2. sziasztok! Urak...mi van akkor ha nekem nem a klímázás közbe érzek büdöset, hanem utána mikor kikapcsolom, és kb. 1 nap mulva érzem azt hogy jön a büdös a szellőző nyílásokból de ugy hogy nem megy a klíma sem sem pedig a ventillátor ami az utastérbe fujja a levegőt. És javarészt akkor érzem ha az ablakok le vannak húzva, és a menetszél becsap az utastérbe és az oldalsó szellőző nyílásokat átjárja. Digit klimáról van szó, és egy B Vectra (bocsi az offért) Próbáljak meg egy klímabombát mondjuk egy olyat ami nem csak szagosít hanem fertőtlenít is, vagy habbal fújjam be a nyílásokat?? ( ettől félek, hallottam rossz tapasztalatokat ) Segítségeteket előre is köszönöm.
 3. Igen...nálam is ez a szitu...gondolom ha olajnyomás probléma lenne akkor a kis olajos kanna ikon a műszerfalon kivillanna..de nem. A motorolaj jó minőségű, itt is sokan ajánlották,( Mannol 5w-40 ) ezen direkt nem spóroltam. Nálam változó mikor jön elő, van olyan hogy hosszabb távon, van olyan hogy benn a városban még szinte félig meleg motornál. Olajszint érzékelő csatit még nem néztem, lehet holnap a szervízben megnézetem, hátha segít. Vagy lehet vissza kéne térnem 10w-s olajra, előző tulajnál az volt benne.
 4. Sziasztok! Z16xe motoros Opelom van, igaz Vectra és nem G Astra, de hátha tud valaki segíteni... Utóbbi időben a leváratlanabb időpontokban kiírja a központi kijelző hogy Check Engine Oil. A motorban 5w-40-es Mannol olaj van, az olajban 3000km, a nívó 3/4-es szintet mutat. Az olajnyomás rendben van, indítás után egyből kialszik a kis lámpa. Mit tudok tenni hogy ne írja ki ezt az üzenetet??? köszönöm előre is a segítségeteket!!!
 5. Köszönöm a segítséged...filózok hogy megpróbáljuk-e belefaragni a lökösbe, mert lenne egy pár eladó a jófogáson. Vectrához marha nehéz találni sajnos.
 6. Sziasztok!! Opel Astra G gyári lámpamosó fúvókája elvileg ugyanaz és ugyanolyan mint amivel anno a B Vectrákat adták ki? Az enyémet a Vectrán sajnos egy őz levitte...:( Köszönöm a segítséget!!
 7. Szia! Köszönöm a válaszod, időközben megnéztem és kb 20 ezer km-el ezelőtt tetette be a régi tulaj az új szelepet. Hibajelzést eddig nem adott, csak akkor mikor az ominózus leállás történt. Ezen kívűl jön - megy a gép, de ez a melegen leállás kicsit bosszantó. A falazáson gondolkodom, de előbb egy tisztítást még megpróbálok illetve egy jó kis Fagyizást
 8. Sziasztok! Adott egy z16xe típusú motor, mely az adott tünetet produkálja: hidegen pöcc röff, szépen indul alapjárat tökéletes. Hosszabb táv után miután állt 10-20-30 percet a meleg motor, indítok , a motor beindul, de 1-2 mp mulva a motor leáll, a hibajelző lámpa pedig villog. gyujtás le, ujra indítok és a szokásostól 1mp-el több inditózás után a motor beindul. Hibakód kiolvasás utána a 0400 -as kódot dobta ki ( kipufogó gáz visszavezetés szelep? ) Kérdésem az, hogy okozhatja -e ezt a jelenséget az EGR szelep, úgy hogy vadonat új van benne, melyet még az előző tulaj cserélt kb fél évvel ezelőtt. Illetve megoldás lehet e az EGR szelep kipucolása és lefalazása, mert az autót javarészt városban használom. Illetve még egy kérdés: a P0650-es hibakód mit jelenthet, és lehet e köze az fent említett EGR szelep koszolódáshoz? Segítségeteket előre is köszönöm
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.