Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ErdAn

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    62
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by ErdAn

  1. Hirtelen katalizátor utáni volt 25e-ért (Bosch), kat.előtti meg csak FEBI 16e-ért. Persze 40e-ért bármikor lehet Bosch-t venni. De azért az mégsem 25. A febi műanyag csatlakozóján van egy miniatűr bosch jel, úgyhogy lehet hogy a csati az bosch :D . Az univerzálisra meg talán itt a fórumon mondták, hogy ami mindenhez jó, az nem jó semmihez :blink: . (Ez mondjuk nagyon igaz pl. a 4évszakos gumikra :icon1: ) Szóval, valaki tapasztalat febi lambdával? Köszi!
  2. Hát ez nagyon szuper, és úgy nézem nem is drága. Tavasszal kipucolom ilyennel. Amúgy több mint egy éve megy, és azóta nem ragadt be.(Vagy csak legfeljebb egy-egy pillanatra,talán.)
  3. Sziasztok! Van valakinek tapasztalata FEBI lambdaszondával kapcsolatban ? (febi 29343 kat.előtti szabályozó szonda) Tudom hogy a Bosch jobb, a gyári meg pláne, de vajon evvel mire lehet számítani? Hamarabb tönkremegy, vagy pontatlanabb és többet fogyaszt vele? Köszi!
  4. Szia! Nekem beragadt egyszer az AGR. Elég kemény, "vastag" lerakódás volt rajta. Áztattam valamiben (talán benzin, vagy gázolaj) órákig,vagy talán egy napig. Ráadtam a feszt, majd kitámasztottam 2 fogvájóval, hogy ne menjen vissza, majd a harmadikkal meg ledörzsöltem a lerakódást. De azt nem gondoltam, hogy ezt még le is merem írni majd ide :huh: Ha valaki megmondja a tutit, ígérem legközelebb úgy csinálom.... :D
  5. Csavarlazítóval fújtam többször. Végül melegítettem, akkor még jött egy negyed fordulatot (óramutató j.val ellentétes irányba), majd végleg megszorult. Na mind1, akkor jó az irány. Köszönöm!
  6. Sziasztok! Klímakompresszor mágnestekercsét szeretném kiszedni. A fedőtárcsa közepén van 1db csavar. Abban kérném a segítségeteket, hogy ez jobb vagy bal menetes ??? :unsure: (Úgy jártam, hogy már két torx-ot is beletörtem, mert mindkét irányban picit megindul,majd megszorul.) Köszönöm!
  7. Helyzetjelzők, LEDek. Bár tavaly műszakira kivettem, és még nem volt kedvem visszarakni. Egyébként a foglalat kialakításából adódóan inkább felfelé világítottak eredetileg. És mivel úgy nemigazán volt látható, kicsit megcsiszoltam (mattra a felét) hogy jobban szórja a fényt. Szóval nem zavaró, és így már azért látható is. (Azt én sem szeretem ha szembejönnek olyan LEDdel ami pont a szemembe világít! A többi összevissza világító,vakító lámpáról nem is beszélve!!) Egyébként egy időben a tompítottam egy nagyáruházban vásárolt ócó izzóval világított olyan magasra a legalsó fokozatban, mint egy márkás izzó a legfelsőben.(elektomos magasságállítással) :( És mikor megpakoltam a kocsit, sokan villogtak,de nem tudtam lejjebb állítani. Ennyit az olcsó izzókról :excl: Ez durva. Akkor tényleg pénzkidobás! Még jó hogy nem volt pénzem ,mert én is akartam ilyet. Akkor ez nem igaz?: "Ez a fényszóró Európai engedéllyel (E jellel) rendelkezik! Ebbe az első lámpába a gyári magasságállító motor átszerelhető." Vagy igaznak igaz,csak ennek ellenére használhatatlan? Vajon a többi is ilyen?
  8. A 10 = 0 Ez szerint: OBD2 Hibakód lista P0300=Különböző hengerek felismert gyújtáskimaradás Szerk: tgabika76 megelőzött. Rohadt lassú a netem.
  9. Ajánljatok nekem légyszi egy megbízható klímaszerelőt, aki megmondja ha nem a klíma rossz és nem húz le! Ja és ha rossz, szakszerűen megjavítja reális áron! :( Ideális esetben: közel van a III .kerülethez. Esetleg még egy hűtőszekrényre is ránézne hol szivárog. :excl: (Mint autóklímát-nyomáspróba, vákuum teszt, olaj,gáz,festék feltöltés,szivárgáskeresés. ebbe is R134a) Köszi!
  10. Az sem mindegy, hogy az autópályán mennyivel mész. Az én fogyasztásomba legalább 1 litert számít, hogy egyenletes 120 vagy gyakori gyorsításos 140 körül haladok-e. Gyengébb motorok még érzékenyebbek a sebességkülönbségre.
  11. Az nincs benne szerintem. Amúgy csak az ABS megszólalásakor hallom a surlódó, kattogó hang mellett azt a rezgő hangot. (És csak amíg kis fékezéseknél is beleszól az ABS) 99% hogy a rozsda miatt van az egész, csak én azt gondoltam, hogy 1-2 fékezéssel helyrejön. Kell vagy 10 padlózás hogy igazán jól fogja az utat. Mondjuk,ha finoman megyek vele (kis fékezések), akkor már a 2.-3. fékezéskor sem szólal meg az ABS. Persze gondolom, ha x fékezés után tényleg csak akkor szól bele az ABS, ha megnyikkan a gumi, akkor nem kell vele törődni. Én csak azért aggódtam, hogy mi van ha elindulok és 2-3 kis fékezés után a következőnél már a max. fékerőre lenne szükség, de nem lesz meg valami apró hibából adódóan. De ha ez a normál működés akkor majd vigyázok. Mondjuk ez télen lesz érdekes, ha nagyon csúszik az út, a rozsda miatt meg hirtelen fog a fék, az ABS meg még kevésbé engedi rá a fékpofát. Mikor fog akkor lekopni a rozsda? Na mind 1.Ez csak költői kérdés volt.
  12. Na sikerült kétszer rányomnom a gombra. Lassú itt a net. Mindegy, úgyis akartam még kérdezni! :excl: úgyhogy szerkesztem Normális dolog az, hogy 1 hét állás után az ABS egészen kis fékezésnél is megszólal? És nem tudom máshoz hasonlítani a hangját, olyan volt mintha egy kis rugót "pöckölgetnénk", de valami lemez felerősítené a hangját. Valami hiba lenne az ABS-el? Vagy a rozsdától lenne? Nem értem. Tegnap próbálgattam, és minél többet fékeztem, annál jobb lett, de még a sokadiknál is hamarabb megszólalt, minthogy a kerék megnyikkant volna. Bár nem láttam kívülről az autót, de szerintem kicsi a valószínűsége hogy azon az aszfalton azok a gumik hang nélkül csúsztak volna. A végén persze egész jól fogott.
  13. Szerintem olyat tetess amilyen való bele. Bármelyik Opel szervizben megmondják milyen kell. (Asszem évjárat és motorszám alapján) Vagy nem, mint nekem. Mert állítólag mindkét félével gyártották. Viszont kaptam ajándékba 1-1-et mindkettőből. Egyébként kiderült, nekem gumigyűrűs. Ezt ki is cseréltem az első általam végzett olajcserénél, Kb.3 éve. Azóta ugyanazt rakom vissza.(Lehet lassan újra cserélek.) Az olajbeöntő sapiról nem tudok nyilatkozni, még eszembe sem jutott hogy cseréljem.
  14. Csak kíváncsiságból: Mi volt vele a baj?
  15. Az enyém 3 éve biztos nem volt töltve, és most nyáron kezdte ezt a lefulladást. (pontosabban pár hónapja csinálta 1szer, meg most 1-2 hete) Tegnap egyébként lementem kicsit tesztelni. (Van hogy 1-2 hétig is áll az autó) Természetesen most nem jött elő a jelenség, se hidegen, se melegen. Az aksi fesz.:12Volt körüli. (indítózáskor sem megy 10V alá) Alapjáraton és emelt fordulaton is: hidegen 14,6V melegen 14,4V Periodikusan elhalványul a lámpa egy másodpercre (1V fesz. esés)ekkor ford. szám stabilan áll 750-en. Kb. minden félperiódusnál pedig a mutató feljebb megy egy fél mm-t (majd vissza) ekkor fesz. állandó. Szóval most teljesen jónak tűnik. Viszont szerintem elég beteg hangja van ha bekapcsolom. (mondjuk menet közben nem feltűnő, de határozottan hallható) Nyitott motorháztetőnél alapjáraton kicsit olyan mintha egy kopott csapágy futna szárazon. Lehet hogy nem is "mintha"? A kuplungnak lehet hangja? Az utastérben ülve még nyitott ajtónál is nehéz lenne a hangját meghatározni, de egyértelműen zajosabb az autó ha bekapcsolom a légkondit. A hétvégén megyek vele, nem tudom ártok-e vele ha bekapcsolgatom? Vagy ennek már úgyis mindegy? Amúgy hűt (legalábbis valamennyit biztosan, mert hidegebbet nyom ha bekapcsolom).
  16. Itt vannak az ígért képek: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Szóval szerintem lehet feszíteni rajta (így ránézésre legalábbis, én nem próbáltam.) Lényeg hogy ha nem akarod hogy szétugorjon, amikor a műanyag burkolatot picit megemeled (először csak az egyik felét akaszd ki) 1 csavarhúzóval nyúlj alá és tartsd meg a rugót, mert mindenáron szét akar ugrani. (legalábbis nekem) Azután lehet kiakasztani csavarhúzóval a másik felét (itt már jobb ha segít valaki :excl: ) Ha mégis szétugrik, akkor csak kicsit több meló,de ne add fel :(
  17. Én kompletten cseréltem, mert maga az öv volt kirojtosodva. (Egy jó állapotú bontott került bele.) Ezért nem emlékszem a rugóra. Kb. másfél éve volt. Megtaláltam az árajánlatokat.(Elég sokat begyűjtöttem, mert más is kellett) (Gyári új: 44600HUF-74300HUF; Bontott: 5625HUF-12500HUF ; Utángyártott automata: 7038HUF - ettől tartottam,hogy nem lesz jó,így maradt a bontott). Valami rémlik, hogy egy helyen harminc valahány ezerért akartak bontottat adni (telefonos kérdés volt.). Azon úgy felhúztam magam, hogy fel sem írtam.
  18. Én a másik oldalit cseréltem elöl. Ha jól emlékszem van hozzáférhető rugó. Bár már régebben volt .( :lol: remélem nem keverem a porszívó visszahúzójával :lol: . Manapság mindent javítgatni kell,vagy dobhatod ki. :excl: ) Egy biztos, hogy a kiszedéssel szívtam sokat. Már majdnem visszaraktam az újat, amikor rájöttem mekkora marha vagyok hogy nem vettem addig észre hogy kívülről van egy kis műanyag kupak. Amit ha leveszel, kívülről egy csőkulccsal könnyedén hozzáférsz. Úgy nemcsak könnyebb és gyorsabb kiszedni, de még attól sem kell annyira parázni hogy beesik az anya. Amíg ezt nem láttam, nem értettem miért olyan hosszú az a műanyag rúd amin az anya van. Egyszóval így utólag visszagondolva nem is olyan vészes a ki-beszerelés. Imádom ezt az autót, olyan könnyű szerelni.(Ja, másodszorra... :lol: ) Ha megtalálom még a rosszat (lehet hogy már nincs meg :( ), megnézem, esetleg fényképezek hogy milyen a visszahúzója.
  19. Köszi a válaszokat!!! Nekem elsőre annyira egyértelmű volt hogy klíma: bekapcsolom ingadozik, kikapcsolom meg minden tökéletes. De most hogy mondjátok, tényleg gyanús ... Ma vagy holnap kicsit rá is méregetek, amire tudok.. Köszi!
  20. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e hasonló problémával, és hogy mi lett a megoldás?: Nyáron egy autópálya menet után (végig klímával) jött először elő a következő jelenség: Ha be van kapcsolva a klíma, akkor ingadozik az alapjárat, néha még le is áll. Akkor leállítottam, másnap semmi gond. Azóta használtam rövidebb időre a klímát, de semmi gond. Most viszont bekapcsoltam (...hogy télen is legyen kenés...) és az első kereszteződésnél lefulladt. Majd indítás után ugyanaz mint nyáron. Menet közben, illetve ha nem megy a klíma, akkor semmi gond. (csak alapjáraton klímával) Gondolom nem úszom meg a klímást, de azért érdekelne a véleményetek, tapasztalataitok.!
  21. Köszi a válaszokat :D) Kamerák tudtommal nincsenek. :) A 10 emeletesből meg idő leérni. (Az Astrák pedig elég messze voltak egymástól.) De az biztos hogy sűrűn nézegetnék ki aznap az ablakon ha ilyesmit látnék a kocsimnál. :o Gumiharang elfelejtve. :) Csavarlazítóval szedtem ki egyébként a csavarokat. A menetek közt valami trutyi volt.Lehet hogy csavarrögzítő ragasztó? Mindenesetre jó ötletnek tűnik hogy azt használjam, ahelyett hogy menetdeformációig (ahogy az útmutatóban írják) húzzam a csavarokat.
  22. Köszi! Végre hazajöttem Budapestre. Lementem a parkolóba, megnéztem 8-10 Astra G/classic II-t. Egyiken sincs gumiharang, pedig volt közte tutira gyári állapotú. Ettől függetlenül engem zavar hogy álló helyzetben is épphogy takar (vagy nem) az a műanyag "szoknya". Azon gondolkodom lehet azt kéne meghosszabbítani,hogy kirugózott állapotban is jobban védjen a fröccsenő sártól. Persze lehet hogy nincs értelme. Azon gondolkoztam hogy vajon azért nincs jobban védve, mert valamitől tönkre kell hogy menjen egy idő után hogy legyen kereslet a szervizelésre. Vagy mert a belső szerkezete/anyagai sem bírják tovább mint védelem nélkül a zárógyűrű(vagy micsoda)?.-Ez csak amolyan költői kérdés... A csavar cserét azzal indokolja az "Igy csináld..." hogy olyan erővel kell meghúzni azt a csavart, hogy deformálódik az anyag. Ilyen csavart vajon bármelyik autósboltban lehet kapni? Vajon a szervizekben foglalkoznak az előírt nyomatékokkal, vagy csak saccra meghúzzák? Valahogy nem tudom elképzelni ,hogy bármelyik futómű beállító helyen is pontosan úgy csinálják ahogy ebben a könyvben le van írva.(X nyomatékkal, és utána még 30fok és +15 fok egy bejelölt kartonpapír (vagy valami) segítségével)
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.