Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Driven

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    205
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Driven

  1. Driven

    Elektromos

    Szia! A helyzet az hogy nekem nem motoros hanem sima manuális Közben megjött a bal oldali is, az is ugyanilyen, letörve nincs semmi. Nem teljesen értem, de aki majd beszereli, azt mondta megoldja, így egyelőre nyugodt vagyok
  2. Driven

    Elektromos

    Na megnéztem a kocsit, én magam fosok kiszedni a fényszórót, de kiszedtem az indexet és onnan befotóztam. Ez látszik. Ez is GM-Valeo. https://kepkuldes.com/image/Z5m7Jm
  3. Driven

    Elektromos

    Volt aki azt mondta, valami bowden megy bele, mondjuk azt nem látom hova kellene rögzíteni. Mindenesetre fura, es meg a kocsin se tudom leellenőrizni. Nem lötyögne az egesz bele, le is tojnám.
  4. Driven

    Elektromos

    Szia! Benne van igen. Ez egy gyári GM fényszóró, rajta van a kézi tekerő. https://kepkuldes.com/image/Z5J6rg https://kepkuldes.com/image/Z5J0i7
  5. Driven

    Elektromos

    Sziasztok, Vettem tegnap egy új jobb első fényszórót, manuális állítású. Azt nézem, hogy lötyög a bele, viszont a fényszóró egyik sarkában van egy lyuk, ahová mintha jönne valami, mert amikor a bele a foncsorral középen van, akkor ott a lyuk mögé beáll egy másik lyuk vonalba. Mintha azon át kellene dugni valamit. A kocsin sajnos nem tudom leellenőrizni, mert nincs még nálam. Ez így jó lesz?
  6. Driven

    Elektromos

    Már meg is rendeltem, tökéletes
  7. Driven

    Elektromos

    Szia, Köszi szépen, megpróbálom őket, a múltkor kb fél éve az önindító bolygókerékre is őket ajánlottad és tökéletes volt, azóta is működik.
  8. Driven

    Elektromos

    Sziasztok, Van egy Bosch 90 413 760 számú generátorom, ami ugyan még teszi a dolgát, de indítás után elég szépen búg, igaz idővel elhalkul. Gondolom időszerű lenne szétkapni, felújítani. Van esetleg ötletetek hol érdemes alkatrészek után kérdezni? Ha már egyszer szét van borítva, illene minél több mindent kicserélni. Köszi előre is!
  9. Driven

    Elektromos

    Igen azért tudni kell erről az akkumulátorról, hogy szegényt eléggé megverte a sors velem. Az autómat télre lerakom egy privát garázsba immáron harmadik éve, viszont ott nem tudok ránézni, egy ismerősömet szoktam megkérni. Na hát mivel ő nem tudja hazavinni az akkut, pláne nem csepptöltőre rakni, többször is előfordult, hogy szép lassan lemerült, aztán úgy is maradt 1-2-3 hétre. Tudjuk, hogy ez mivel jár... Ez a negyedik szezonja ennek a szegény akksinak, és most véletlenül nekem is sikerült lemeritsem. Valószínűleg a mozgatás meg a bikakábeles töltés észhez terítette (valamennyire). De azért külföldre már az új akksi lesz a kocsiban. Az előző akksival jártunk úgy, hogy megállt a párom Ausztria közepén autópályázás közben egy pihenőben, majd tíz perc múlva indítana, se kép se hang. Még jó hogy ingyen jön ki nekem az autóklub ott is, mondta a fickó miután beinditotta hogy ebben az akksiban ne bízzunk többet. Na ilyesmit nem akarok átélni újra...
  10. Sziasztok Egy barátom 2005-ös évjáratú Astra H-jában jelentkezett nemrég az alábbi probléma. Motorja Z18XE, magasabb fordulaton nyikorgas-csikorgas hallható. Természetesen elsőre a vezerlesre gondoltunk, vizpumpaval mindennel cserélve lett, de a hiba nem szűnt meg. Elmondása szerint megnézte a főtengelyt is. Olajtekno leszedve, összes sikcsapagy átnézve, olajpumpa megnézve... A motor hangja is más és 3000 felett gyengébbnek is érződik. Op com gyújtás hibát jelzett az egyik hengernél, utána a trafó cserélve lett. Más hibát nem jelez ki. Itt egy videó. Null kilométeres vadonatúj márkás vezérlés van fent és ugyanúgy nyikorog. Van ötletetek? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2942324952505221&id=100001832365193&notif_t=video_processed&notif_id=1565897617169110&ref=bookmarks
  11. Driven

    Elektromos

    Közben nem írtam mi lett vele. Megmértem multimeterrel, 10,70 volt maradt benne. Kiszedtem, bevittem a céghez, ott rákötöttem bikakábellel egy Mercedes Sprinterre kb húsz percre. Először 13,20 körüli értékeket mutatott, aztán a vége felé már csak 12,70-t. Itthon aztán másnap 12,10-t mértem, a töltő ugyanúgy kikapcsolt ha rátettem. Két nap múlva 12,08, levittem beraktam a kocsiba, beindult vele, és azóta is működik, de szerintem ez minimum zárlatos nem? Rendeltem egy másikat, itt van, de még nem tettem be.
  12. Driven

    Elektromos

    Sziasztok, Sikerült a belső lámpa bekapcsolva hagyásával néhány napra letámasztani az autót. Akku természetesen nullára le. Rátettem a töltőre, az is gyakorlatilag nulla töltöttségi szintet jelez ki, azonban ahogy tölti, egy idő múlva lekapcsol. Ilyenkor még szikrát sem ad az akkusarunál. Várok két percet, akkor van szikra, de ha tölteni kezdem, egy-két perc múlva újra lekapcsol a töltő, és ismét nincs semmi szikra. Zárlatos lehet az akksi?
  13. Driven

    Elektromos

    Szerintem az enyém se ott és akkor ment tönkre, amikor már csak tekert az önindító, mint egy fúrógép, és nem indította a motort. A nyomok alapján ez már réges régen eltörött, gyanítom 2017 augusztusában, amikor először jött belőle irtózatos hang, kb mint amikor ráindítózol a járó motorra. Ja, a fogai is szépen le voltak darálva Ahhoz képest elég sokáig bírta. Mindenesetre még egyszer köszönöm, időközben elért hozzám az alkatrész, tökéletes. Már csak a nyest által rendberakott alkatrészek cseréje van hátra
  14. Driven

    Elektromos

    Ezer hála és köszönet! Kapcsolatba léptem velük és már meg is rendeltem a megfelelő bolygókereket. Feltehetően amiatt ment tönkre mert nagyon kevés zsírral rakták össze a felújítás után.
  15. Driven

    Elektromos

    Sziasztok, gondoltam mesélek mi újság az önindítóval. Nos nem véletlenül nem láttam rajta semmit, ahol felújították, ott leszedték azt a jelzést róla, ami felülről valami támpontot adott volna. Amikor leszedtuk, némi tisztítás után tarult fel egy szám,ami bele van sütve, de azt csak akkor láttam volna ha fent van az autó emelon. Es amit rendeltem önindító... igennn.... nem passzolt Kicsit sem Pedig elvileg minden alkatrészkereső ugy hozza, hogy jó bele. Nos. Nekem olyan kell, aminél az egyik felfogatás a kettőből belülről menetes, 38 fokos szögben van felrakva, tehát máshol vannak a helyei a csavaroknak, stb-stb. Méretre meg ez amit kuldtek jóval kisebb. Úgyhogy most otthagytam a kocsit, annál is inkább mert amíg egy hétig itt állt a ház előtt, egy nyest megragta a fekcsovet, ezt ott lattuk meg az emelőn. Amúgy a régi önindító is javítható lenne, csak nem találok hozzá alkatrészt. Az a belülről fogazott műanyag kerek cucc ment tönkre benne, amibe a három fogaskerék belefekszik. Nem tudom mi a pontos neve. De sok zsír nem volt benne belülről.
  16. Driven

    Elektromos

    Igen a D6RA elég sok Opelbe passzol, sajnos az enyémbe valószínűleg nem. Sőt ahogy nézem nálam még a facelift idején is modosulhatott valami, mert nem mindegy hogy 95-ös modellév előtti vagy utáni. Felülről semmit nem látni, alulról meg nem férek hozzá, így marad az hogy rendelek vakon valamit, amire írja hogy C20XE és 1995-96 modellév, aztán remelem jó lesz.
  17. Driven

    Elektromos

    Igen ez a melegedés vagyis inkább forròsodás nekem is megvolt Igaz egy teljesen más autóban. Szerencsére nálam tùlélte. Ezzel meg itt valószínűleg az lesz, hogy megpróbálok ránézni, hol van rajta valami alkatrészszám, ahogy tanácsolták is tegnap.
  18. Driven

    Elektromos

    Köszi szépen ezt a fotót, ezt atkuldom majd annak aki ránéz a dologra. Tudod az a gondom csak, hogy mivel külföldön vagyok, itt egy kicsit korulmenyesebb megszervezni a dolgokat. Intéztem egy emelot ahova beallhatok, és találtam egy szerelőt máshonnan aki ránéz. Emiatt kicsit nehéz az, hogy odamegyek, szetszedjuk, meglátjuk mi baja aztán megint meg egyszer odamegyek és akkor javítjuk. Nem akarok visszaélni senki türelmével. Nekem persze anyagilag lehet hogy jobb lenne, de most így jártam. Emiatt gondoltam, hogy veszek egy újat, aztán utána a régit van idő bűvölni majd Magyarországon. Esetleg eladom pár ezresért. 75 euró magassága az új. Ez 1,1 kw, 10 fogas fogaskerék. De van hasonló árban 1,3 kw, azt is kompatibilisnek írja. Emiatt kerdezoskodtem, melyik lehet jó. En ezt néztem: https://www.ebay.de/itm/VALEO-Starter-Chevrolet-Daewoo-Fiat-Opel-Saab/323702602396
  19. Driven

    Elektromos

    Ennél az volt a jelenség hogy még régebben néhány indításnál olyan hangja volt mintha a járó motorra ráinditoztam volna. Utána is nagyon beteg hangja volt. Tegnaptol pedig csak teker mint egy fúrógép. Ez egy (elvileg) felújított önindító, kb 9 éve került bele, és őszintén megmondva azért olyan borzasztó sokat nem volt használva. De elvileg a motoron levő fogaskeréknek nincs baja.
  20. Driven

    Elektromos

    Koszi. Majd valahogy alánézek, csak ahol most áll utcán, elég nehéz ezt megtenni, mozgatni hibás oninditoval egyedul szintén nem egy élmény. Amúgy rosszul írtam, 9 illetve 10 fogú fogaskerekes oninditot is kompatibilisnek ír, természetesen nem 9-10 fogaskerékkel rendelkezőt.
  21. Driven

    Elektromos

    Sziasztok, Kulfoldon vagyok, es ugy alakult, hogy rendelnem kell egy oninditot az 1996-os evjaratu Astra Gsi-mhez. C20XE. Elnezve a kinalatot, van mindenfele, amit kompatibilisnek ir a kocsihoz, 9 fogaskerek, 10 fogaskerek, 1,1 kw, 1,3 kw stb. Nehanyhoz irja, hogy ez csak pl. 1994.07. utani modellekbe jo. Mire figyeljek a rendeleskor? Melyik jo bele? Elore is koszi a segitseget.
  22. Tudod az a gondom, hogy énfelém nem igazán létezik az autóbontó intézménye, a megunt kocsikat eladják kelet-európába, vagy mennek a darálóba. Használt alkatrészeket neten tudok rendelgetni, ami aztán vagy olyan, amit elképzeltem, vagy nem. A GSi-hez akartam rendelni belsejét, van sokféle szép, de jobban megnézve derült ki, hogy az egyik GSI-ként hirdetett belső, inkább egy 1,6-os háromajtósnak a belseje. Más ülés, tekerős ablakhoz tartozó ajtókárpit. Aztán ha leszálltják, vívjak vele hogy visszafizesse a pénzemet, plusz postaköltség, stb. Inkább rendelek újat, cégtől. Mármint amit lehet persze, GSi belsőt újonnan már biztos nem...
  23. Megnéztem, de ahol én keresgéltem, német alkatrészes oldalakon, ott erre a rugóra sokkal kevesebb autót hozott fel. Alvázszám alapján keresve is ez volt megfelelő. Másfajtát ajánlott volna már akkor is, ha automata váltóm van, vagy ha nincs klímám. A noname utángyártottak között voltak olyanok, amiket 1,6-ostól a nagy dízelig mindenfélébe képesek voltak "passend"-ként ajánlani. Hidd el alaposan körbejártam a dolgot, és mégis... Lett volna rájuk pénzvisszafizetési garancia, csak akkor bukom a szerelő munkadíját. Abban bízom én is, hogy picit összeül majd, nameg igazából tényleg nem tragikus a különbség. Viszont pont emiatt nem akartam a régi ép rugó méreteit összehasonlítani az újjal. Mikor hátul cseréltem rugókat, akkor is a gyári új GM-es, meg a régi tizennégy éves hossza azért már némileg eltért, de mikor betettük az újat és leengedtük a kerekeire, úgy állt ahogy a nagykönyvben meg van írva. A bontott nem volt igazán rozsdás, egy helyen volt az, ott törött el. A törés vonalában egy helyen szépen látszik, ahogy a korrózió már a rugó belsejébe is behatolt. Na ezt néztem be.
  24. Szerencséd van, én vettem bontott rugót a GSi-be, és úgy állt utána mint a hanyatt lökött hintaló. Aztán vettem bontott rugót a Vectrába is, na ott nem volt ilyen gond, de viszont pár hónap után eltörött. A törés nyomot vizsgálva ahol eltörött, ott már korábban korrodálódni kezdett. (tény, abban a formában, ahogy postán megküldték, be lett szerelve, nem csiszolgattam, festegettem, stb.)Pedig nem mondhatom, hogy rossz minőségű utakon járok vele, legalábbis a magyar utakhoz képest biztosan nem. Ez van, örülök, hogy Neked bejött Nekem sajna nem.
  25. Vettem volna gyárit ha ott és akkor van. Bontottban nem gondolkoztam, életemben kétszer vettem bontott rugót, mindkettővel ráfaragtam, nálam kettő a magyar igazság. Sachs-ot találtam újként, ez volt az egyetlen márka, ahol nem ugyanazt a fajta rugót ajánlották 1,6 fapadtól az i500-ig mindenbe, hanem szépen meg volt határozva, hogy ez a fajta kell klímásba, ez klíma nélkülibe, ilyen motor, olyan váltó, stb-stb. Sürgős volt a csere, úgy gondoltam, jó lesz, hát kissé fura lett. Nem ordenáré, de azért nem pont ezt vártam.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.