Jump to content
OPEL FÓRUM

tuzer

Forummember
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tuzer

 1. Valóban, a régi szabályozást ítrtam. Jelenleg mind a műszaki, mind a KRESZ előírások megengedik a ködlámpa hosszú fény MELLETTI használatát. Ők tudják, miért. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh Kresz: (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.
 2. Meg mégegy relé. Szgk esetében kötelező együtt világítania a rendszámtábla világítással és a hátsó helyzetjelzővel, együtt világíthat a tompitottal, de a ködlámpa nem világíthat együtt a hosszú fénnyel. Tehát + 1 relé a reflektor áramkörébe, amely bekapcsolás esetén megszakítja a köd gyengeáramú áramkörét. Persze lehet enélkül is, de hát a KRESZ...
 3. Más típusú autómnál volt hasonló hiba, sok-sok pénz fölösleges elköltése helyett keresd meg és ellenőrizd a testelési pontokat. Igen méretes hülyét tud csinálni az emberből egy kis rozsda, ha az a megfelelő helyen van.
 4. A gondom a következő: Astra-g (vagy classic II, tudja a fene mi a kül., for. szerint GCC 1.4), 2004. 12. havi, motor: z14xe Toronytámasz cserére javasolták, 50-60k közötti áron (Csergő szervíz). Váci úti maszek (Szivák) szerint 7k az alkatrészár (valami 2 db-os gumicsoda a Bárditól) az 14k+10k munkadíj. Kérdés: lehetséges ekkora kül.? Ugyan arról beszélt a két szervíz? Köszönöm!
 5. a., A gyári xenonok a terheletlen autó hossztengelyéhez vannak szabályozva, a hossztengely eme állapotának változásához igazítja a lámpatestet. Sz@rik az emelkedőre és a lejtőre, meg a huppanókra. Ez nem ideges diszkólámpa. b., A xenonizzó fénykibocsátása más fizikai méreteken történik, mint a hagyományos izzóé (lásd neon és izzó közti kül.). Ezért aztán hagyományos testbe berakva hiába állítgatjuk akárhogy, a szórt fény mindig jelentősen több lesz, mint a H7-é, és vakítani fog (min. jóval erősebben, mint a H7), ha fejre állsz is. c., Az ENSZ nem véletlenül fogadta el a vonatkozó szabványt, ezt naponta tapasztalhatjuk az utakon azok miatt, akik "majd maguk manuálisan szabályozzák", "a rendőr mehet a fenébe", meg "egyébként is kinyalhassa mindenki" filozófiák elvén csak másokkal akarják betartani a szabályokat.
 6. És akkor azt a választ kapod, hogy a KRESZ a közlekedés rendjére vonatkozik. Az abban résztvevő járművek műszaki követelményeit pedig más rendszabályok írják elő, pl.: http://www.vezetunk.hu/kohem.doc vagy http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh És innentől torkodon a kés. Namegmég: http://img.index.hu/cikkepek/totalcar/maga...on_rendelet.doc oszt jónapot.
 7. Nem ártana egy kompressziómérés. Ha fölösleges is, legalább megnyugtat. Ha meg nem, legalább potyára nem költöd a pénzed mindenféle próbákra.
 8. Feltéve, hogy megkaptad a géppel együtt a szervízkönyvet is, amely opel szakszervízben volt vezetve.
 9. Nem akarnék okoskodni, de szerintem ez fals info - már a menetszélre hivatkozás -, mert a jeladó nem a hűtőben van, hanem a motorblokkban. Ha nem így lenne, a műszer állása állandóan ingadozna, ahogy a termosztát beengedi a forró lét a hűtőbe, majd amikor ott az lehűl, a termosztát meg újfent nyit, és így tovább. Márpedig kemény mínuszokban is 90 körül van az üzemi hőmérséklet.
 10. Sőt. Ma reggeli tapasztalat: -12,5 fokban a Webasto állófűtés viszonylag gyorsan üzemmeleggé tette a motort (hőmérő szerint), az alapjárat mégis kétszer olyan hosszú ideig maradt emelten, mint máskor.
 11. Ezek eléggé agyament árak. A gyertya pl. kifejezetten arcátlan. Nézz ide: http://www.opelalkatresz.eu/
 12. 56200 km-nél és 5 évnél megesett a 60000-es szervíz és a vezérléscsere. Némi kedvezménnyel 80k, szabványon kívűl egy görgőcsere meg valami motortisztító adalék olajcsere előtt. Dorombol a jószág.
 13. bocsesz, aszonta, hogy új autó...
 14. A dolog 1000% garanciális, ne hagyd magad. Mindazonáltal megér egy próbát: felcserélni a két első kereket. Ha változik az elhúzás iránya, akkor szerencséd van, a guriga a szarházi és nem az autó. Ezesetben is garis a dolog.
 15. Az a lényeg, hogy mindenkor a feladatnak megfelelő gumit használjunk. Nyáron nyárit, télen télit, ágyban ágyit. Mindazonáltal a biztosító fog fizetni, mindaddig, amíg az autó a jogszabálynak megfelelő állapotban van, kötelező és casco alapon is. Tehát jelenleg télen a megfelelő minőségű nyári gumi NEM kizáró ok. De ha az lesz, akkor is is kötelezően téríti a másnak okozott kárt, legfeljebb UTÓBB megpróbálhatja behajtani a károkozón.
 16. Köszönöm, uraim! Vezérműcsere projekt indul!
 17. Azt, hogy ha pl. ellopják a jószágot, a casco által adott kártérítést te egy pillanatra sem látod, hanem a cib nyeli le. De ez csak akkor van így, ha a szerződésben ez szerepel.
 18. Allianznak igaza van. Szépen fizessétek atyád nevében a cascot. Mindazonáltal olvasd el a szerződést, van sansz arra, hogy a kedvezményezett az a rühös CIB (nekem is van egy közös projektem velük), ha a kölcsön feltétele volt a casco. A kötelezőhöz a cibnek semmi köze, lévén a MÁSNAK (harmadik fél) okozott kárról szól.
 19. A tapasztaltabbak véleményére vagyok kívánmcsi: 2004. 12. havi 1,4 litere Astra G, 56000 km. Esedékes az éves szerviz. A dilemma tárgya a vezérmű: cserélendő avagy nem. Szervízkönyv szerint 90k vagy 6 év, ámde vizsgával nem akarom összekötni jövőre (merő pénzügyi manőver), illetve hallottam (olvastam, talán itt is), hogy az eredeti 60 ezres csere 90e-re növelése pusztán marketing, alkatrész javulás nemigen követte. Sillerszakértő szerint nemigen van vele 90e-ig gond, de a nemigen nekem drága lehet. (Mellesleg Csergő lesz, mert fenti cég 110-120k árajánlatot tett (szervíz+vízszivattyú+vezérmű). Vélemények?
 20. Előző, F ASTRÁmban az index relét kellett kicserélni eggyel több lábúra és működött. A jelenlegi G-ben is a műszerfaloban villog vissza, de így vettem át, tehát erről nem konkrét az info. Egy próbát megér.
 21. Tanulmányozás végett: http://www.utv.hu/technikai_sportok/veszel...atja_a_teligumi
 22. VIPCAR rovareltávolító spray. (Állítólag '68-ban északi szomszédunknál egyes esetekben (bogarak alatt egyéb feliratok) erre a célra gyalogsági ásót alkalmaztak a mieink, és bevált.)
 23. Hölgyek és urak, van valakinek tapasztalata a Csergő Opel szervízről?
 24. Nem merem a hibák közé írni (4,5 éves 1,4G), mert a legnagyobb bajom az 5. ajtó ablakmosó fúvóka beállítása. Vagy párhuzamosan fúj az ablakkal, vagy rögtön az ablak tetejére nyomja, nem a lapát elé. Nálatok hogy működik?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.