Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

dani89rk

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    560
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by dani89rk

  1. dani89rk

    Elektromos

    Üdv az Uraknak! Nekem is sikeresen elromlott a fénykürt funkció, melyet nálam tett. Próbáltam keresni a hiba okát itt a fórumon mint sok másra sikerült már, de most valahogy nem találtam rá választ, hogyan is hozzam újra használatra kész állapotba. Csupán azt találtam korábbról, hogy ördögien nehéz ezt a bajuszkapcsolót összerakni mint: ""Ha nagyon könnyen ment az összerakás, akkor hiányzik a fénykűrt-öt működtető lemezke :rolleyes: küldhetek képet róla, elég kínos (5-6 kezes) munka azzal együtt összerakni"" ""(mondjuk az összerakásnál volt egy harc :blush: rendesen felidegeltem magam.. "" És még sok hasonlót... Így remélem nem lerágott csontot mutatok :) Amennyiben mégis, hát én is rájöttem :) Szóval az előzménye: lusta voltam folyton fel le kapcsolgatni, így gondoltam fénykürtöt tartom húzva aztán ha nem kell csak elengedem. NEM VOLT OKOS GONDOLAT! Ugyanis úgy 15-20 másodperc után "elaludt" a fény és nem működött többet. Készült róla egy kis videó, hogyan is oldottam meg, az összerakást és a javítást. Tehát a fénykürt esetemben azért romlott el, mert nem rendeltetésszerűen használtam folyamatos világításra! Ezért az átvezető réz felmelegedett és az a műanyag pöcök ami lenyomja megolvad és nem nyomja már le eléggé. Remélem sikerült nekem is valami újat mutatni! Jó barkácsolást!
  2. dani89rk

    Fék

    Sajnos nincsen most néztem meg. A tök bele, (gondoltam legyen inkább kicsit drágább, remélhetőleg jobb és erre...), vajon jó út az ha lecsiszolom, vagy inkább kuka, és újabb új még ha most már "csak" betétek kellenének?
  3. dani89rk

    Fék

    Tiszteletem az Uraknak! Olyan problémám van hogy az első tárcsák "nyikorognak" enyhe fékezés során, több tíz fékezés után is elő elő jön. Pedig két hónapja cseréltem le új Ferrodo márkájú betétekre és a tárcsákra a régieket, egyúttal a nyergeket is rendbe raktam egy Autorefen márkájú szettel (dugó, karmantyú, csúszka, porvédő, stb.) és mivel úgyis le lett engedve a fékfolyadék újjal lett feltöltve kijáratva a rendszerből teljesen a régit! Azóta több mint 2000 km-t mentem, szóval már jócskán be van járatva. Nem felületi rozsdáról van szó, ami első 1-2 fékezés során nyekken meg csak. Tudok vele valamit kezdeni, mert elég idegesítő, egy új fékszettől, mi lehet a probléma?
  4. dani89rk

    Elektromos

    Köszönöm srácok! Kivettem, hol megy hol nem.... Na mondom hátha, csavarlazítóval befúj, majd sokszor nyomogat, ezt játszottam vagy 20 percig, mire már épp csak haloványan koszos cucc jött belőle. Ekkor kapott egy műszerolajas átjáratást vagy 5 percen át. Azóta megy hogy meddig, az pedig majd kiderül :)
  5. dani89rk

    Elektromos

    Szép napot az Uraknak! Szerencsémre régen jártam fórum közelben (ergo többségében sikerült rendbe szedni az autót, segítségetekkel, amit ez úton újra köszönök). Most elő jött hogy a tolató lámpa nem világít. Az izzók jók, és 8-10 kapcsolásra van mikor világít... Hol találom a kapcsolót ami R téve adja az izzókra a feszültséget?
  6. dani89rk

    Motor

    Ma is tanultam valamit! Sajnos így ez is kilőve, nincs más hátra mint a kolléga is megtanul alapszinten autót mahinánlni. Mivel első autó, és még nem is érdekli mi merre forog mi minek van ott, csak menjen... Azért köszönöm, ha sikerült okosodni jelentkezem!
  7. dani89rk

    Motor

    Én ezt a tippet elvetettem, mivel ~10 l és volt benne. Kipróbáljuk majd ha újra, kb 10 l lesz benne, egy erre alkalmas helyen megdöntve, lehet e "csak" ez a gond. Ha van más tipp szívesen fogadom, mint írtam sajnos elhanyagolt autó.
  8. dani89rk

    Motor

    Üdv cartársak, szerencsémre régen jártam erre köszönhetően nektek, mivel sikerült rendbe szedni az autóm! Amit ez úton köszönök mindenkinek! De! Egy új delikvens kapott egy hanyag mód karbantartott autót, aztán az alábbi linken látható képen való parkolás következménye az lett, hogy leállította a motort. Majd pár segítő kezet talált, de nem indult az autó így meghíusult a remény is a kitolásnak. De eltelt két óra mire érkezett a segítő fél navara személyében és kihúzás közben ráindított és pöc röf! Kihúzás előtt közvetlen (üres kinyomott kuplunggal) nem indult, csak miután megmozdult az autó, kihúzás közben üresbe kinyomott kuplunggal viszont egyből. Meleg volt mikor leállította, közel hideg lehetett mikor beindult. http://kepfeltoltes.hu/140327/001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg C14NZ miket volna érdemes átnézni tisztítani első körbe, illetve mi okozhatta a problémát?
  9. Véleményünk megegyezik, abba hogy mi a hiba, de hogy csak körforgalomba? Hát ebbe nem teljesen :P Cseréltél már esetleg ilyet? Vagy ki igen, mennyire macerás ez? (Milyen márkát érdemes venni, hosszabb távon?)
  10. Újabb hibajelenségem, :/ egyenesen haladva jellegzetes búgó hang, jobbos kanyarban intenzív (vezetés közbe balról hallatszik), bal kanyarban alig majdnem megszűnik. Mintha egy vacak sportkipufogót kaptam volna :D Van egy erős tippem, de kíváncsi vagyok ki mit mond?!
  11. Hali, tudom ez nem apró, de remélem megbocsájtható, szóval szükség volna átmenetileg egy akkura, ha volna valakinek elfekvőbe egy jelképes összegért posta/ futárral eltudná dobni, kérem jelezze! ( Egy 5 eft-ot adnék érte összesen ) Köszi a segítséget előre is!
  12. dani89rk

    Elektromos

    No ezért sem nem szabad lámpáról követni a másikat! Mert ez a balga is csak nyomott bele valamit "azt jóúvan az úgy" alapon közlekedik vele tovább. Igaz ez rosszabb mint amikor nem is világít, vagy hót mocsok sár és azért nem látszik. Szóval én csak és kizárólag az autót figyelem, és annak mozgását, indexet is csak feltételesen kezelem, mert mint ahogy a szőke nős vicc mondja, attól hogy balra indexel nem biztos hogy jobbra megy. A másik tábor meg minek az úgyis látja hogy merre megyek én meg kinőttem az indexelő korból... Pl. ma is ment előttem egy VW polo lassít, majd jobbra húzódik és balra hirtelen letér index nélkül természetesen... Azaz amikor már átért a másik sávba akkor villant az indexe....
  13. Ott a pont, nem az a +- 1-2 cm a mérv adó! Minta és minőség. Jó összetételű gumi és ne legyen öreg.
  14. Hát ne legyen igazam, és hátha csak én fogtam ki egy romlott darabot, de nekem minden felületen feladta a korant... A téli felni képeket megtalálod feljebb, az is korantal volt kenve, nem bírja ki a szezont sem... Ha gondolod csinálok plusz képet, ahol ott a korant és a rozsda alatta tovább ment...
  15. Persze ezt sajnos én is tapasztaltam már... De a RO55 az ilyen szempontból jobb is mint a korant, mert az folyékony mint a víz! Szinén rozsda átalakítás a feladata, és festhető, ha az ember száradás után nem törli le, akkor mattulni fog a festék, ezt írja a használatija. De ez alvázon azt hiszem nem probléma :) Az alapozót pedig azért írtam, mert az nagyon jól tart a felületen! Több helyen ahol horzsoltuk stb, a festék jött csak le az alapozó ott maradt! Ha nem jön valami jobb ötlet, akkor én jövőre biztosan ezzel kezelem az autót a sajnos szükséges helyeken...
  16. Megnyugodtam! Akkor elvileg sem bactathatnak a jardok, közben találtam egy olyat, ami szerint az oldalsó irányjelzőtől 40 cm-ig túl lóghat oldal irányban. Kérdés hogy érvényes-e még ez.... http://www.kreszabc.hu/para.php?para=51 Dávid; az ajtót már megszoktam hogy csak óvatosan <_< mert én nem csak kint de van amikor bent is kénytelen vagyok úgy pakolni, hogy amikor nyitom ugrik az elefánt halmaz... Zotya; ahogy elnézem, neked se kellett a pálya tempó :goofy: Már csak az kell hogy ne essen, mert akkor baszhatom az ágyat rögvest a kukába... És még csak ezért valami fólia/ponyvát is venni...
  17. dani89rk

    Fényezés

    Persze! Csak nyisd fel a motortetőt, és a zárhídon ott a tábla azon ott a színkód. (Ha van még tábla :blink: ) Ha nincs akkor tegyél fel képet, mert piktogramból nem lehet színt mondani. Mert szerintem annak a sötét zöldnek is van több árnyalata gyárilag, de ezt majd a jártasabb fórumtárs megmondja. (Mindenesetre ha képet töltesz fel az biztos nem hátrány, ha nincs tábla!)
  18. Kérdésem az volna, hogy caravan tetőn 160*200-as francia ágyat egybe mennyire illik vinni (~100km kellene megtenni vele)? Most mértem, hosszra simán elfér a 200 cm, de szélesség már kicsit húzós, mivel a tetősín csak ~92 cm-re van egymástól így legalább 34 cm a kilógás oldal irányban. Ez kicsit soknak tűnik :blink: Valaki tapasztalat? (Rögzítést spaniferrel gondoltam, hasonlót még sose vittem tetőn, de sztem a 70-80 lenne a max biztonságos tempó) Ez azért csak nem akkora elvetemültség mint a zotya kollega mutatványa :S
  19. Az kifejezetten rozsdás felületre van, amit letakarít az ember drótkefével. Azon időtlen időket áll, de ilyen "tiszta új" festésről ledobja magát 1-2 év után. Legalábbis festő ezt mondta erről a márkáról. A tankot meg a hátsó hidat kellene leszedni mert felette nem férek hozzá a rozsdához, meg a tankot is le kellene kezelni, de se időm se helyem sajna. Hát ha lesz időd, én javaslom hogy a korantot dobd el! Van egy ami most beálltnak látszik, de nem akarok a medve bőrére előre inni. Szóval egy lemezcsónakot az idén drótkoronggal felcsiszoltam, RO55-el lett kezelve, majd száradást követően az alábbi képen szereplő cinkkromátos festékkel lett alapozva végül trinát matt festékkel színezve. (Az utóbbi matt festéknek nagyon hosszú a száradási ideje 3-4 nap minimum, forró nyári napokban is!) A győri rapid, az valóban rapid, hígítás nélkül nem tudtam kenni, csak nitróval de ezután is ~10-40 perc és már tapintásra teljesen száraz!
  20. Kasztni tömítőt én az ajtó alsó élén található él-visszahajtás mentére kentem, előtte persze amennyire lehetett felcsiszoltam, korant, majd kasztni tömítő, de nem nyert sikert :/ Sajnos az idén nem úgy alakultak a dolgok, de jövőre nekem is komolyabb lakatolások vannak kilátásban :/
  21. Remélem neked jobb anyag a karosszéria tömítő mint nekem... Mert múlt évben lett lekenve de már tavaszra kivirágzott rajta a rozsda. Egyúttal a korant alól is ugyan ez a tapasztalatom :( Én az alábbit használtam; http://www.google.hu/imgres?sa=X&biw=2017&bih=1105&tbm=isch&tbnid=FNZYEOh68KdVGM:&imgrefurl=http://www.kemikalrt.hu/termekek/rozsdaatalakitok/korant-rozsdaatalakito-festek.html&docid=S8n1m5xI4ArDEM&imgurl=http://www.kemikalrt.hu/public/kepek/korant-rozsdaatalakito-festek.jpg&w=600&h=449&ei=xslaUriYCqjw4QSI5oGAAg&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:81&iact=rc&page=1&tbnh=181&tbnw=258&start=0&ndsp=45&tx=123&ty=62 Kentem kipufogó rendszer dob cső találkozáshoz is, tankra és ahol mutatta magát az alján a kocsi, de egy tél és ledobja... Szóval nekem nem vált be. Kérdésem nem egészen karosszéria, hanem felnivel kapcsolatos. Az alábbi két képen látható a "csupán" két éve homokszóróval fémtisztára pucolt, majd színterezett felni. Már első tél után a körbe a vékony ívben volt rozsda folt, azt is kentem koranttal, de még a tél folyamán le is vált a felniről, pedig teljesen tiszta kosz és zsírmentes volt a felni mikor rákentem. :( Tudom-e valamivel javítani a felniket, elodázni a rozsdásodás további menetét, vagy ezt megette már a fene? RO55 esetleg segíthet valamit?
  22. dani89rk

    Elektromos

    Hát hogy mi okozza, ezt nem tudom, nekem is valami hasonló volt a zár működése mikor vettem. Ezért én textilbakelitből csináltam rá egy másik fejet a spiáter helyett. Ha nem jönne be a zotya módi, akkor leveszem lefotózom én is :) aztán barkácsolni alapnak jó lehet
  23. Ha az autót többségében 7 celsius fok alatt használod. Pl. ez kis országunkban is eltér, hogy Sopronban laksz vagy Békéscsabán, már itt elég nagy az átlag hőmérséklet különbség! Aztán hogy hajnalba mész dolgozni vagy csak napközbe.... Lehetne hosszan sorolni. Lényeg ha az általad használt időben kevesebb mint 7 fok az átlag érdemes télire váltani, elvileg ezen hőmérséklet alatt jobb a téli tapadása, mivel a nyári megdermed, kemény rideg lesz.
  24. Nekem volt, öreg volt (4-5 éves?) és kopott is alig volt 5 mm amikor hozzám került, de annak tükrében hogy most a conti ts800-a van újonnan, azt kell mondjam ha az ember nem feszegeti a határokat, (sebesség fékút hasonlók) és nem jár agyon pakolva külterületen hosszú utakat rendszeresen, akkor jó cucc szerintem!
  25. dani89rk

    Elektromos

    Problémám meghalt a hőkapcsolóm, ami a hűtő bal alsó sarkában van (szemből nézve, így néz ki mint az alábbi link; http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/autotipus__OPEL_s76___ASTRA+__ASTRA+G+l%C3%A9pcs%C5%91sh%C3%A1t%C3%BA+%28F69_%29_s34_1998%7C09+++2005%7C01+++__15342/Kapcsol%C3%B3k%2C+%C3%A9rz%C3%A9kel%C5%91k_s60___H%C5%B1t%C5%91ventil%C3%A1tor+kapcsol%C3%B3_s57____s80___.Mind._s74_?gyakori=N&cikkkod=INT+50228+%2ABR) Annyi különbséggel ami benne volt az 95-100 fokos, ilyet uis vettem. Ez két csatlakozós. Ma vettem másikat, ezt ellenőrizve csak 100 fokon kapcsol és szerintem maximumon pörög a ventilátor. (Pólusok felcserélése után is.) Én úgy emlékeztem hogy két fokozatot kapcsol a ventilátorom?! Elektromosság nem az én asztalom, de műszerész elmondása alapján, mivel testre nem zár a hideg hőkapcsoló egyik érintkezője sem, illetve egyik érintkezőn amit rá kell dugni ott van a 12 volt pozitívja így ez nem is tudhat két fokozatot! ( ~~Ha nincs még valami gubanc a rendszerben.~~ ) Én emlékszem rosszul és csak egy fokozatot kapcsolt vagy van még valami hiba a rendszerben?! (95 c14nz két érintkezős hőkapcsoló, semmi klíma, szervó és egyéb jóság...)
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.