Jump to content

timoboy

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  137
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

timoboy last won the day on Június 27 2018

timoboy had the most liked content!

Hírnév

3 Semleges

timoboy névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1983-07-08

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra GL 1.4/16V
 • Város
  Győr

Legutóbbi látogatók

1.305 profile views
 1. timoboy

  Astra G szervízelés

  Sziasztok! Gondoltam megírom, hogy megjavult a kicsike... Hátha másnak is segítek ezzel. Szerencsére volt alkalmam kipróbálni egy másik gyújtás trafót, mert én erre gyanakodtam. Pár km megtétele alatt sem jelentkezett a fenti hiba, így hát vettem egy trafótm valamint új gyertyákat. Azóta is (5. napja) rángatás nélkül autózom.
 2. timoboy

  Astra G szervízelés

  Hát a lambdaszondát is kizárnám... 1 éve cseréltem eredeti cuccra... Remélem nincs igazad... Ezt a gyertya cserét akkor tényleg meg kellene ejteni...
 3. timoboy

  Astra G szervízelés

  A gyertyákban nincs 40 ezer km. Gyári GM gyertyákat tettem be akkor, egy pólusút. Amikor az EGR-t takarítottam, megjárattam, látszólag nem szorult. Ez hogy derül ki, hogy akkor most valóban az lehet-e a bűnös? Csak ennek is a cseréjével?
 4. timoboy

  Astra G szervízelés

  Sziasztok! Első sorban Győriek, illetve Győr környékiek segítségét kérném. Sajnos 1-2 hónapja rángat az autóm. Gázadáskor ugrik egyet, 1-es, 2-es, illetve néha 3-as fokozatban is. EGR szelep nem lehet a ludas, ugyanis ha lehúztam (igaz ekkor világított a hibalámpa), ugyan úgy rántott egyet-egyet az autó. Klíma használatkor még erőteljesebben csinálja. Most jövök egy szervizből, ahol csak a hibakódot olvastattam ki. Természetesen nincs semmilyen tárolt hiba. Ott a szaki azt mondta, hogy cseréljek gyertyát. Ok, szomszéd utca, Opel alkatrész bolt. Elmondtam a hibámat, és mondta a srác, hogy ez bizony trafó gyanús. Nos, sajnos nem megy annyira jól, hogy minden szíre-szóra cseréljek egy több, mint 30 ezres alkatrészt, ami nem is biztos, hogy megoldja a hibát. Ebben kérném a segítségeteket, hogy esetleg valakivel tudnék-e cserélni egy pár kör erejéig egy gyújtó trafót? Tényleg 1-2 km elég lenne, szerintem azonnal kiderülne. Bízom benne, hátha valaki tud segíteni. Köszi előre is.
 5. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Értem. Szuper ez a ketyere... De ahogy kerestem, hogy hol lehet ilyet venni, az ebay-en kívül eddig nem nagyon jutottam el máshova. Pedig ez így tényleg egyszerűbb lenne. Esetleg valami "közelebbi" beszerzési lehetőséget tudsz?
 6. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Nem gondoltam, mert nem tudom mi az.
 7. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Az EGR szelepet szeretném "megszüntetni". Ugyebár ha csak lehúzom a csatlakozót, akkor világít a hiba lámpa. Tud nekem valaki segíteni, hogy az ECU-ban "unknown" módba kapcsolja? Győr környékén esetleg valaki? Köszi előre is.
 8. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Igen, váltás után tapasztalom, de váltás után kb 3-4 mp múlva. Pillangót tisztítottam (a helyén), egr-t nemrég. A MAP szenzort hogyan tudom tisztítani? Hibakódot nem néztem még.
 9. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Próbáltam választ keresni a problémámra itt, visszaolvasva, de sajnos nem találtam. Problémám, hogy az autó (főleg közel az üzemi hőmérséklethez) gázadásra egyet-egyet rángat, "megugrik". 1-es, 2-es sebességfokozatra kapcsolva veszem észre. Mi lehet a baj? Ha jobban visszagondolok, ezt tavaly is csinálta, főleg a 2. fokozatba kapcsoláskor, de kizárólag akkor, mikor ment a klíma. Most klíma nélkül is ez van... Tudtok valamit javasolni, hol keressem a hibát? Köszi
 10. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Végre sikerült pontot tenni arra bizonyos "i"-re... A megoldás: vettem a bontóba egy gyári generátort.. Láss csodát, a fenti hiba megszűnt, tökéletes minden. A gyári generátor (ha segít valakinek): Bosch, 14V, 100 A, ZP jelű.
 11. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Nincs esetleg valakinek egy képes leírása a generátor levételéről, illetve felrakásról? Gondolom nem lehet annyira bonyolult, bár még nem csináltam ilyet.
 12. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Pont ez az, hogy a generátort most cserélték. Ez után lett a fentebb említett hiba...
 13. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Ezt most a napokban fogom megtenni... Elviszem, és megnézetem. Szerinted lehet, hogy akku probléma lenne?
 14. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Egyikőtök sem tapasztalt hasonló hibát? Remélem megint nem egy kirívóan egyedi problémával állok szemben...
 15. timoboy

  Általános műszaki problémák!

  Készítettem reggel egy videót: Ez lenne az. Látszik, hogy mikor először ráadom a gyújtást, egyet villan a töltésjelző. Ha ilyenkor indítom az autót, a szervó csak később indul. Viszont ha nem villan (tehát újból gyújtásra teszem), akkor viszont a szervóval semmi probléma... Hol lehetne kezdeni a hibakeresést?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.