Jump to content

joco320d

Forummember
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Semleges

About joco320d

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra, Corsa
 • City
  budapest

Recent Profile Visitors

2,043 profile views
 1. Minden g astraban van ilyen ventillátor vezérlő?
 2. x10xe motornál a, főtengelyné,l hol található jelölés, amihez a vezérlést lehet állítani?A szíjtárcsa alatt azt leszedve van egy pont, de azt is mihez kell nézni?
 3. Szerintetek új lambdaszondát érez? Felvillant a check engine tengeralattjáró, azóta világit.Kiolvasva A hibakódok száma: 2 P1482 - Ventilátor relé 2 jel alacsony/szakadt (04) - Jelen van P0136 - 2-es O2 érzékelő áramkör feszültség magas ------>>>Ezért világit folyamatosan. (01) - Jelen van ----------------------------------------------------------------------------------------------------- B1S2 O2 érzékelő (1.hengersor 2-es érzékelő),1 106mV és ez a 1 106mV ez fix. P1482 Ez melyik relé lenne, motortérben? Nagy ritkán időszakonként beirja amugy az 1 es lambdaszondát is valoszinü olyankor produkál leállást és villogo sárga lámpát, de az elmúlik.
 4. Adagolo kizart mivel az enyim z14xe.Hibakod alapjan siman ra lehetne vagni hogy lambda szonda.Gondoltam meg a fotengely jeladora de uzemanyag ellata gond is lehet.
 5. Irtam már korábban, hogy a G astram néha gondol egyet, hidegen elindulás után, általába mindig ugyanannyi km megtétele után, vagy leáll ilyenkor nehéz beinditani vagy villog a check engine, olyankor mint a traktor.............vagy menet közben 2700-3000 körüli fordulaton ránt egyet......... néha csinálja, néha nem , van hogy hetekig nem. Most kiolvastam a hibakodokat: A hibakódok száma: 7 P1482 - Ventilátor relé 2 jel alacsony/szakadt (04) - Nincs jelen P0300 - Gyújtáshiba alacsony üzemanyagszint mellett érzékelt (0B) - Nincs jelen P0302 - 2. henger gyújtáshiba érzékelt (00) - Nincs jelen P0130 - 1-es O2 érzékelő szakadt áramkör (04) - Nincs jelen P0130 - 1-es O2 érzékelő lassú reakció (0A) - Nincs jelen P0130 - 1-es O2 érzékelő áramkör, túl kevés dús/szegény és szegény/dús átmenet (0B) - Nincs jelen P0300 - Több hengernél gyújtáshiba érzékelhető (00) - Nincs jelen :
 6. Én is kérdezném hozzáértőket, az auto (2004 es)már egy ideje csinálja azt a problémát, először elkezdte hogy 3-4 km után néha elkezdet világitani a check engine lámpa(ha a gázra léptem villogni), félreálltam összevissza járt a motor, leállitottam, ujrainditottam, utánna semmi baja nem volt ment tovább, utánna pár inditásig világitott majd elaludt, ezt a tavalyi évben eljátszotta vagy 10 alkalommal kb.Az idén ugyszintén ezt csinála ,de ugy hogy itthonrol elindúlva az első nagy kanyarnál(4 km) visszaváltásnal a kuplungot kinyomva mostmár leálll, utánna nehezen indul, mintha nem kapna benzint, reggeli inditásoknál is kicsit nehezebben indul, nem ugy ugy mint azelott .Párszor csinálta azt hogy néha rántott egyet 3000 fordulat környékén menet közben, hibalámpát nem dobott.Van hogy inditásnál is összevissza jár. első inditás után napkozben pöccre indul amugy van mikor dob hibalámpát van, hogy nem.Teljesen időszakos a probléma és kiszámithatatlan.Sokáig semmi baja, annyi állandó ,hogy reggelente mintha fel kéne tornáznia a szivattyunak a benzint.Spontán jön elő, mult héten volt hogy 3 szor állt le kuplung kinyomásnál, mire kiértem a faluból utánna, megint ment egész nap, 2 hete voltam vele egy hosszabb uton, haza felé jövet akkor is olyat csinált mitha fogyna belőle kifelé a benzin 90 nél egy jo 1 km es szakaszon azt hittem ott maradok, de utánna megint semmi baja, hiba lámpát nem dobott.Tehát van, hogy sokáig jó, van hogy elkezd szarakodni.Gyertyák ujak, benzinszürő is.A sortrafót én kizárnám, de a szerelom mondta ha továbbra is csinálja ad egy másikat egy kis időre, azzal probáljam meg, de még azt nem léptem meg.Szerintem ha zárlatos az mindig zárlatos lesz.Gondolok még az ac pumpára, vagy hallottam még szelep kokszolodásról, bár mostanába probáltam, hogy hajtom mint a hulye alább váltva, de nem ér ez semmit.Vagy holtponti jeladó,De igazábol lövésem sincs mi a baja.Hibatárlóba irt olyat, hogy gyujtáskimaradás 2 es henger, alacson benzinszint miatti gyujtáskimaradás...........De igazábol érezhető hogy nem csak egy hengerben van gyujtáskimaradás, hanem összevissza.135 ezer km van benne.EGR szelepet még nem szedtem szét, tisztitásra.
 7. joco320d

  Astra G LEDezés

  Külföldi oldalon azért csak találni: http://www.ebay.ie/itm/INDIGLO-Heater-control-Ford-Honda-Opel-Peugeot-Volkswagen-Air-Conditioner-AC-fan-/120592977198 http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel-Astra-MK4-Zafira-Carbon-Effect-White-Heater-Dial-Modified-/201393077486?pt=LH_DefaultDomain_3&fits=Model%3AAstra%7CPlat_Gen%3AMK+IV&hash=item2ee3f67cee http://www.ebay.co.uk/itm/GTI-SRI-SXI-OPEL-VAUXHALL-ASTRA-MK4-ZAFIRA-WHITE-HEATER-DIAL-A-C-NO-AC-VINYL-/391205282605?pt=LH_DefaultDomain_3&fits=Model%3AAstra%7CPlat_Gen%3AMK+IV&hash=item5b15a6e32d
 8. Valaki irna erról a kondirol vmit?Sorszámát beirva egyetlen magyar nyelvü találat sincs, sortrafon van rajta, időszakos gyujtáskimaradás gondom van és ez az alkatrész elég viseltesen néz ki ránézésre.
 9. joco320d

  Astra G LEDezés

  A fütésszabályzóra számlapot nem lehet venni ami nincs lesárgítva?
 10. joco320d

  Astra G LEDezés

  Mivel már egy ideje be volt szakadva az LCD kijelző és szétbontottam javitásra, megcsináltam már bele ezt a led világitást.
 11. Nem tudjátok, hogy ilyen gumitömitést(szelepfedél tőcsavarra) lehet e venni külön, 2 db kellene.
 12. Valaki talalkozott mar olyannal .hogy menet kozben felvillan az oszzes ellenorzo lampa(mint gyujtasnal) es folyamatosan vilagit. a motor nem all le megy tovabb .felrehuzodtam. leallitottam utana semmi szokatlan. Kb egy eve csinalta ugyanezt.ez volt a masodik alkalom.mindketszer ugyanott az uton itthonrol elindulva (3km re).masik amit meg szokott neha ritkan csinalni .hogy felvillan a check engine lampa villog gazadasra olyankor veszt az erejebol remeges .valoszinuleg gyujtas kimaradas. de ez is mindig ugyanott 5km t megteve vizhofok akkor eri el a 87 fokot. leallotom. utanna ujrainditon es semmi baja utana. Van hogy nehany ezt koveto inditasig meg benne marad a check engine lampajel de olyankor mar semmi baja.
 13. Amiota összeraktam világit a légzsák visszajelző lámpa, a légzsák alatt volt egy kis rugós kengyel, tudja valaki mi ennek a szerepe, mert el volt törve , nem raktam bele vissza. Sorszáma 90540437 air bag kengyel, képen 18 as számmal jelölve.A csatlakozok jól vannak összerakva.
 14. Sikerült megoldani. ezt a szögjeladót 0 pontra állitgatva. :D Egyébként magát is tudta kormányozni a jeladót állitgatva :D https://www.youtube.com/watch?v=DKPTkBe75_E&feature=youtu.be
 15. Adott egy 98 -as corsa b olyan gondom lenne vele, hogy balra könnyen tekerhető a kormány, jobbra nehezen, menet közbe húz el balra, elvittem Debrecenbe (Szilágyi Autószerviz Debrecen) ,de ott a tulaj azt mondta le kell beszéljen róla mert többe kerül a javitás mint az egész autó, 150-250 ezer körüli összeg.Igy neki álltam itthon szétbontani, ehhez kérnék egy kis segitséget, hátha javitott valaki már ilyet.A vezérlőegységet szétbontva elsőre azt mondanám annak nincs baja.Vagy nyomatékérzékelő,de az egész müszerfalat le kell bontani, vagy irányváltó relé csak azt sem tudom mi hova van beépitve, ahány széria annyi fajta megoldás.Amugy az egész olyan mintha a motor állandóan balra tekerne, vissza felé meg azért nehéz kormányozni, mert a balra járó motornak ellen kellene tekerni, de az is lehet jobbra nem is mukodik a motor.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.