Jump to content

Recommended Posts

Megemeli a fordulatot mikor beindítod?Ha nem akkor nem dúsít.Olyan diagnosztika kell (általában mindegyik tudja) ami mutatja a vízhőfokot.Ha kicsi a hőfok megemeli a fordulatot de ha kb 30-40 fokról indul szerintem akkor nem dúsít.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megemeli a fordulatot mikor beindítod?Ha nem akkor nem dúsít.Olyan diagnosztika kell (általában mindegyik tudja) ami mutatja a vízhőfokot.Ha kicsi a hőfok megemeli a fordulatot de ha kb 30-40 fokról indul szerintem akkor nem dúsít.

KEdves hozzászóló!

Érdekes módon ha az autó áll 12 órát és úgy hűl le és beindítom , pöccre indúl , fel is megy a fordulat ahogy kell, engedi lefelé de az autó majdnem 3hengerezik be -be remeg és közbe check lámpázik! Leállítom(10-15 mp ig jár), újra beindítom mint ha semmi nem történt volna minden úgy müködik ahogy kell a check lámpa se villog! Napközben többször visszahűl de ezt a remegő jelenséget csak 10-12 óra állást követően produkálja!

Hiba üzenet tárolót kiolvasva 3 hibát írt: -légtömegmérő érzékelő (de azért írta mert a fojtó szelepet kitisztítottuk és a fojtó szelepen keresztül tisztító sprayt nyomtunk bele, szabadon szívta a levegőt)

-Egy henger gyújtás hiba (nem meghatározott henger)

-4.hengernél gyújtás hibát észlel( új trafó sor csere után , és új gyargyákat is cseréltünk)

Diagnosztika a vízhőfokot mutatta megfelelően!!

Még az EGR szelepre gondoltunk, hogy kitakarítjuk, meg akkor cserélünk egy vízgombát! Nem tudom , hogy ezek közre játszhatnak szerintetek????

Share this post


Link to post
Share on other sites

KEdves hozzászóló!

Érdekes módon ha az autó áll 12 órát és úgy hűl le és beindítom , pöccre indúl , fel is megy a fordulat ahogy kell, engedi lefelé de az autó majdnem 3hengerezik be -be remeg és közbe check lámpázik! Leállítom(10-15 mp ig jár), újra beindítom mint ha semmi nem történt volna minden úgy müködik ahogy kell a check lámpa se villog! Napközben többször visszahűl de ezt a remegő jelenséget csak 10-12 óra állást követően produkálja!

Hiba üzenet tárolót kiolvasva 3 hibát írt: -légtömegmérő érzékelő (de azért írta mert a fojtó szelepet kitisztítottuk és a fojtó szelepen keresztül tisztító sprayt nyomtunk bele, szabadon szívta a levegőt)

-Egy henger gyújtás hiba (nem meghatározott henger)

-4.hengernél gyújtás hibát észlel( új trafó sor csere után , és új gyargyákat is cseréltünk)

Diagnosztika a vízhőfokot mutatta megfelelően!!

Még az EGR szelepre gondoltunk, hogy kitakarítjuk, meg akkor cserélünk egy vízgombát! Nem tudom , hogy ezek közre játszhatnak szerintetek????

Szia így látatlanba nincs nagyon több ötlet de az EGR szelep kitakarítható bár szerintem nem az a gond.Sajna nekem nincs ötletem,látni kellene az ilyen hibát.Sok sikert.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szia így látatlanba nincs nagyon több ötlet de az EGR szelep kitakarítható bár szerintem nem az a gond.Sajna nekem nincs ötletem,látni kellene az ilyen hibát.Sok sikert.

Nem tudtok valami jó szakit aki nem csak alkatrészeket cserélget, hanem megmondja a hiba okát is????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

A fórumon volt már ilyen probléma, de megoldásra sajnos nem akadtam, mi lehet a baj?

"Valaki találkozott már olyannal, hogy szinte egyik napról a másikra hideg motornál hangosan csattog, kerepel a motor gázadásra, gázelvételkor azonnal abbahagyja és ha bemelegedett a motor, akkor megszűnik a jelenség?

Semmi más tünet nincs, nincs hibakód. nincs teljesítménycsökkenés, csak az idegesítő csattogás, kattogás, kerregés ami bemelegedve elhalkul..."

2004-es Corsa C 1.2 Z12XE-m van, ugyanezt produkálja egy hete, indítás után pár percig a gázadással arányosan kerepel, aztán ha bemelegedett, elhalkul. Vezérműlánckészlet (vízpumpa nem), olaj és olajszűrő kicsit több mint fél éve lett cserélve. 5W30 van benne, sem az olaj sem a hűtőfolyadék nem fogy, teljesítménycsökkenés sincs. Alapjárat egyenletes, hibakód nincs.

Volt valakinek hasonló probléma? Hogy oldódott meg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Ma hoztam el a Corsa-mat a szerelőtöl, Komplett vezérlésszett lett benne cserélve. És ég a "CHECK ENGINE" , eddig semmi gondja nem volt. A hibakódot kivillogtattam P0340. Mit szúrhattak el? Állítólag nem tudták törölni a hibát... Mondták, hogy viszem Opel szervízbe. :(

Ez haggyán de a szerelőtöl eljöttem kb. 6 km-re. Gondoltam csak megnézem mit csináltak felnyitom a motorháztetőt és füstölgött a motor, égett olaj szaga volt, utána nézem a kiegyenlítőtartájt és nem volt benne víz, átnyomkodtam a csöveket és tök üresnek tűnt az egész. 1,5 liter vizet tudtam a rendszerbe tölteni eddig. Valószínű, hogy elfelejtették feltölteni. Károsodhatott ettől a motor?

Esetleg valaki tud hibakódot törölni Tatabánya környékén?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

opel meriva 2003-as 1,6 benzin, kigyulladva az "autókörvonal villáskulcsal" lámpa, gázadáskor, gáztartáskor szaggat, mintha nem kapna elég üzemanyagot, gázelvételnél üresben pedig megáll... újragyújt és mintha misem történt volna... fel-fel villan néha a lámpa, utána-közben megint kezdi... így volt eddig, most viszont újragyújtásnál hosszan forgat, remegve indul, majd a gázelvételkor megáll... hirtelen néha most már menet közben meg is javul, aztán újrakezdi... senki semmit nem tudott eddig segíteni... nagyon idegesítő a probléma...

előre is köszönöm annak aki esetleg tud segíteni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Ma hoztam el a Corsa-mat a szerelőtöl, Komplett vezérlésszett lett benne cserélve. És ég a "CHECK ENGINE" , eddig semmi gondja nem volt. A hibakódot kivillogtattam P0340. Mit szúrhattak el? Állítólag nem tudták törölni a hibát... Mondták, hogy viszem Opel szervízbe. :(

Ez haggyán de a szerelőtöl eljöttem kb. 6 km-re. Gondoltam csak megnézem mit csináltak felnyitom a motorháztetőt és füstölgött a motor, égett olaj szaga volt, utána nézem a kiegyenlítőtartájt és nem volt benne víz, átnyomkodtam a csöveket és tök üresnek tűnt az egész. 1,5 liter vizet tudtam a rendszerbe tölteni eddig. Valószínű, hogy elfelejtették feltölteni. Károsodhatott ettől a motor?

Esetleg valaki tud hibakódot törölni Tatabánya környékén?

Sikerült megoldani? Hol ereszthetet az olaj? Pl a vezérműtengely szimmeringnél eresztett az olaj? Emiatt összezavarta az jeladót.

P0340 - Vezérműtengely-érzékelő helytelen jel--> hibakód miatt gondolom.

Milyen évjáratú a géped? Milyen motorral szerelt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

opel meriva 2003-as 1,6 benzin, kigyulladva az "autókörvonal villáskulcsal" lámpa, gázadáskor, gáztartáskor szaggat, mintha nem kapna elég üzemanyagot, gázelvételnél üresben pedig megáll... újragyújt és mintha misem történt volna... fel-fel villan néha a lámpa, utána-közben megint kezdi... így volt eddig, most viszont újragyújtásnál hosszan forgat, remegve indul, majd a gázelvételkor megáll... hirtelen néha most már menet közben meg is javul, aztán újrakezdi... senki semmit nem tudott eddig segíteni... nagyon idegesítő a probléma...

előre is köszönöm annak aki esetleg tud segíteni...

Villogtasd ki ez alapján, ha megvan írd meg a hibakódot, mert ott a lista nem érvényes a tiédre:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/190/corsa_c_hibakod_kiolvasasa_pedalokkal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Van egy 1.2 16v benzines C Corsam. 195e van benne. Többnyire városban és rövidebb elővárosi utakon használom. A legutóbb Győrbe utaztunk és 120-130 km/h tempónál nagyon erős búgás hallatszódik be az utastérbe a motor felől. 4200-4900 között forog ilyenkor a motor. 120 km/h alatt, illetve 140 km/h tól nincsen ilyen mély búgó hang, a computer nem ír ki semmit, a fogyasztás sem nagyobb, szóval minden normálisan működik. Korábban is volt természetesen motorhang ennél a sebességnél, de nem ilyen elviselhetetlen hangos. Nem tudom mióta ilyen, mivel keveset közlekedek ilyen sebességgel. 

Pár hete komplett vezérlés, önindítómotor, első lengéscsillapító és hosszbordás szíj csere volt rajta. Nem vizsgálta még senki ezt a jelenséget az autónál, igazából nem is tudom milyen vonalon kéne elindulnom.

Tapasztalt már valaki hasonlót és van esetleg valamilyen megoldás erre? 

Üdv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reményeim szerint tanulságos történet következik, ugyanis érdekes kálvárián vagyok túl. A történet a szokásos módon kezdődött, a check engine kigyulladásával. Nem sokkal később eltűnt az erő az autóból, majd a végső stádiumban már csak 2 henger ment (Z10XE-ről van szó, amit hibátlan állapotában is csak 3 henger hajt). Gyors kivillogtatás (majd később Op-Com-os kiolvasás is) hibakódok tömkelegét hozta elő, nevezetesen:

  • P0170 - tüzelőanyag-optimalizálás hiba
  • P0141 - lambda-szonda fűtőáramkör hiba (1. szonda)
  • P0136 - lambda-szonda alacsony feszültség (1. szonda)
  • P0130 - lambda-szonda hiba (1. szonda)
  • P0300 - többszörös/véletlenszerű égéskimaradás
  • P0301 - égéskimaradás az 1. hengerben
  • P0302 - égéskimaradás a 2. hengerben

Szóval mint az állatorvosi ló. Utolsó 3 hibakód különösen rettegett, sokan előszeretettel szoktak szelepszorulásra (és mindjárt hengerfejjavításra), de enyhébb esetben is trafóhíd cserére gondolni a hallatán, pláne hogy az erejét is elvesztette az autó. Némi tanakodás után, mivel a hiba csak időnként jelentkezett (eleinte csak meleg motornál, majd újraindítás után eltűnt) gyors szemrevételezés következett, amiben egy időközben jelentkező fura szíváshang is segítségünkre volt motorfék üzemben. A rögtönzött diagnosztika megállapította hogy valahol a szívósor környékén falsot szív az autó, innen a fura szíváshang. A szívósor ezen a típuson műanyagból van, és amúgy elképzelésem sem volt hogy mitől lyukadhat ki, de alkatrészbeszerzésig átmenetileg lehúzott légtömegmérő-csatlakozóval jártam, így legalább az erő nem ment el az autóból, viszont a fogyasztás másfél literrel megnövekedett.

Végül kiderült hogy az összes fent említett hibakód a lyukas szívósor eredménye/következménye, ugyanis a fals levegő miatt amit ugye a légtömegmérő után szívott, szegénykeverékes üzembe került a motor (ezt jelezte a lambda-szonda is, szóval nem volt annak semmi baja, csak tette volna a dolgát, de határértéken túl nem tudott kompenzálni), és ezért nem jutott elegendő üzemanyag sem az 1-2 hengerekbe, emiatt ment el az erő az autóból, és ettől jelzett elégtelen égést is. Mindezzel csak azt akartam jelezni hogy a hibakódok elég becsapósak, nem kell rögtön cserélni azt az alkatrészt amire utalnak, hanem kicsit gondolkodni is kell. Most pedig jöjjön néhány kép a szerelésről:

Íme a szívósor:

Bontottan sikerült szerezni, benzinhíddal és injektorokkal együtt 12e Ft-ért, ami ajándék ár, tekintve hogy gyári újan csak a műanyag alkatrész (tehát injektorok nélkül) 104e Ft...

Na igen, csakhogy a rajta levő számok nem egyeznek a mostanival, ez még adhat okot aggodalomra. Ehhez az autóhoz kétféle szívósor létezik EPC szerint, más a sima Z10XE-é, és más a Twinportos Z10XEP-é. A rajta levő számok és kódok (mindkét szívósoron!) viszont ismeretlenek a gyári alkatrészprogram számára, tehát elvileg ilyen alkatrész nem is létezik.:blink: Mindegy, ránézésre egyformának tűntek. Ez volt benne:

...és erre lett kicserélve:

Íme egymás mellett a kettő. Tényleg nem látszik különbség:

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gondolom mindenki számára ismert hogy mennyi mocsok tud összegyűlni egy főként városi használatban tartott autó motorjában. Én sem számítottam semmi jóra, de így is megdöbbentem, amikor a pillangószelep leszerelése után ez a kép fogadott:

2067590-20151214-vYVPxN.jpg

Közelebbről:

2067597-20151214-RZopWd.jpg

2067598-20151214-v6Lfbx.jpg

A pillangószelep maga sem volt éppen tiszta:

2067591-20151214-0QsFpE.jpg

Lebontás után meg is lett a hiba, jókora lyuk a szívósor tűzfal felőli oldalán:

2067599-20151214-IYQPu2.jpg

...akkora, hogy a csavarhúzó simán átmegy rajta:

2067601-20151214-ee62q4.jpg

Nem igazán értem hogy mitől tud ott kilyukadni, hiszen elvileg nem érintkezik semmivel, a tűzfaltól is majd' egy arasznyi távolságban van. Még a legjobb tippem az volt hogy a szívósor belsejében látható cső (az EGR visszavezető csöve, ebben a postban az első 3 képen látszik) talán az alacsony fordulaton keletkező rezonancia miatt hozzáér a műanyag házhoz, és ez koptatja ki. Mindenesetre összerakás után nagyságrendekkel jobb lett, azért nem teljesen, mert még cserélnem kell egy tömítést ami a fojtószelepház tetejére megy rá, ott még tud egy kis falsot szívni... de már meg is van a következő projekt, a lyukas kipufogó.:( 

Utólag is köszönettel tartozom Thor és Alex75 felhasználóknak a segítségért.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok,

 C-s 1.2-es  Z12XE motorkódú Corsán cserélném a vezérmű tengelyeken a fogaskerekeket de a csavar nem akar lazulni.Van valakinek valami ötlete? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Vezérműlánc cseréhez szeretnék tanácsot kérni Tőletek: 2006-os autómban Z14XEP motor van, szolid 272.000km-rel és még soha sem cseréltek benne vezérműláncot. Igaz, sokáig nem is hallatta a hangját (kezdetektől  családban volt az autó, télen fűtött garázsból indult, olajat 10-15.000km-enként /azaz félévente/ cseréltek benne rendesen, nem kínozták, dinamikusan vezették). A cserét én szeretném kivitelezni, a vezérlésnél eredeti GM alkatrészekkel. A szerelési részével nincs is gondom, a cseréhez lesz időzítő készletem és nyomatékkulcsaim is. Amiben a tanácsotokat szeretném kérni:

- vannak-e ismert buktatói a szerelésnek (pl.a főtengelyen lévő fogaskerék csavarját ki lehet-e lazítani könnyen légkulcs nélkül, egy vaskos racsnis kulccsal), vannak-e nehezen hozzáférhető, vagy nehezen oldható csavarok?

- mit érdemes járulékosan cserélni, ha már szétbontom a vezérlést (pl. a vízpumpa, olajpumpa még eredeti a motorban)

Amit mindenképp cserélnék: lánc, fogaskerekek, vezetők, feszítő, főtengely szimmering, vízpumpa, természetesen a tömítésekkel együtt.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2013. 11. 07. at 11:31 AM, Mariann said:

 

Szia!

 

Hiperszuper motor rendszer tisztító bele, sok-sok perc járatás után hang szépen elhalkult.... végeredmény:

A használt olaj iszonyat fekete koszos lett, a szűrő ocsmány lett...

Új szűrő és zölddobozos 5W40 olaj került a kocsiba, MINDEN hang megszűnt.

 

Azóta 1.000 km-t mentem. ÚJ lánc-szett, -vízpumpa, -hosszbordás szíj, motorpucolás és friss 5W40-es olaj mellett sokkal jobban húz, teljesítménye észrevehetően erősebb, és legalább 1 literrel kevesebbet fogyasztott az autóm :D

 

EGR szelep se vacakol azóta!!! Hidrotőke hang sincs!!!!!!! Rendben mennek, ahogy a szelepek is!

 

ÚJ AUTÓM LETT ;)

 

A hiperszuper motor rendszer tisztítót boltok polcain nem lehet megtalálni, csak talán 2-3 helyen az országban! Ha kell az adata, szívesen megadom, más is járjon jól!!!! :icon10: Benzinesnek és dieselnek egyaránt! :icon10: Nem reklámozom, de Magyarországon gyártják a terméket és jót tesz az autónak!!!! :blush:

Szia! 

Érdekelne, azóta milyen tapasztalatod van erről a motor belső tisztításról.

Mi a neve, illetve hol lehet beszerezni?

Előre is köszönöm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pü ment. Én végül nem használtam így tapasztalatom nincs vele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

1.4  90Le benzin. Autópályán állandó sebességnél egy pillanatra megtorpant majd egyenletesen ment tovább....

Tempomat nincs , klíma üzemelt.

Valakinek volt már ilyen? Köszönöm!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok! Kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy C corsa-m 2001-es évjáratú z12xe tehát láncos motor és 1.2 es. olyat csinál hogy nehezen indul néha padlóig lenyomott gáz pedállal kell "életben" tartani. Ez a jelenség néha mutatkozik valamikor csak meg kell pofozni a gázpedált és minden jó (hideg és melegindításkor egy aránt).A gázpedálra nem mindig reagál olyan jól. Ez talán lehetne a gáz pedál potija. Nos a motor nézése jó a járása nem annyira. :) enyhe csettegő kerepelő hangot hallok a víz pumpa felől az az érdekes ez a hang nem azonnal keletkezik,hanem eltelik 5-10 másodperc és akkor. Gondolom ez lehet vezérlés kopott a lánc. 2 hibakódot olvastam ki P0130 és P0170 ez a lambda szondára ad hibát és a keverék milyenségére (szegény vagy dús) azt is tudom dúsat kap ez csak onnan tudom hogy idításkor benzin szagú a vén isten nyila is. Ja és majd el felejtettem egy P1616-os hibakód is van benne ez nem tudom mi lehet. Kifogytam az ötletekbőluj lambda szonda van benne gyertya sort vettem bele ezek természetesen bosch márkájuak, meg két darab motorhőfok jeladót is vettem már mert azt hittem az egyik rossz colorstat meg egy febit az van most benne.

Valakinek esetleg van tippje?:) Azt megköszönném ha leírná.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A P1616 immo hibát jelez, de valószínűleg nem aktív, csak tárolt hibakód, akkor szokott bejelezni ha egy alkalommal nem ismerte fel a kulcsot indításkor. Erre egyszerű a megoldás: amikor ráadod a gyújtást, várj 1-2 másodpercet mielőtt tovább fordítod indítózás üzemmódba, hogy legyen ideje az autónak felismerni a kulcsot.Ha az immo rossz lenne, akkor villogna a kulcsos autó ikon gyújtás ráadáskor, és el se tudnád indítani.

A P0130 és P0170 egyáltalán nem biztos hogy lambda hiba, simán lehet hogy falsot szív valahol az autó a légtömegmérő után, illetve kifúj a kipufogórendszered valahol a lambdaszonda előtt. Szerintem utóbbi lesz, ezért is érzel benzinszagot: ha kifúj a kipufogó, akkor ott oxigéndús levegő keveredik a kipufogógázzal, ami miatt a lambdaszonda szegény keveréket érzékel, ezért arra utasítja a motorvezérlőt hogy korrigáljon és dúsítsa a keveréket. Innen a benzinszag.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

2001 C corsa Z12XE

Olyan problémám van, hogy alapjáraton rángatózik a motor, mintha egy henger kihagyna. Közvetlen indítás után amikor még hideg nem csinálja, csak amikor visszaesik az 
alapjárati fordulatszámra. Teljesen szabálytalan időközzel mintha le le állna egy henger, de van olyan hogy szépen jár melegen is mondjuk 5-10mp et aztán újrakezdi. Amint a fordulatszám elhagyja az 1000-et már nem hallani semmit, megy rendesen. A motor szépen jár, nem csattog, jól megy. A vezérlés is csendben van, túlfogyasztás nincs.

Amit csináltam:

Hibakód nincs, sárga lámpa nincs.
Gyertyák újak, trafóhidat cseréltem
Légtömegmérőt cseréltem
Kompressziót mértem, mind a 4 henger egyforma.
tankszellőztető szelepet cseréltem.
vákum csöveket átnéztem
Alapjárat szabályzót kitakarítottam

Van valakinek ötlete? Most tettem bele spurit, hátha valami dugulása van, de eddig nem hatott.

Köszönöm.

Edited by zootyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Z12XE Corsa C, alapjárati várakozás közben kigyulladt a töltésjelző lámpa és leállt a motor.

OP-Commal megnéztem, a következő hibakód van jelen: B1485 Exciter Current Generator Terminal 61 Low Voltage (Body Control Module)

Annyit sikerült kiderítenem, hogy valószínűleg feszültség szabályzót kell cserélnem.

Azt viszont nem értem, hogy ettől még miért nem indul el a motor? Teker szépen de semmi. Tud olyat a BCM, hogy egyszerűen letiltja a befecskendezést?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.