Jump to content

egyhapsi

Forummember
 • Content Count

  914
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Segítőkész

About egyhapsi

 • Rank
  egyhapsi
 • Birthday 05/25/1964

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Dunakeszi
 • Érdeklődés
  informatika, autók, VASÚT, minden műszaki dolog

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Corsa c
 • City
  Dunakeszi

Recent Profile Visitors

2,727 profile views
 1. Korábban ezért írtam, leprogramozni, lefalazni. Az egr tisztítás egy kész rémálom, mert a vizet mindig le kell ereszteni hozzá. Nehéz hozzáférni, stb. És ugye meg kell venni a tömítést is. Sok utánajárásom által valamelyik kereskedő tisztességesen jellemezte az általa árult kb. 5 féle új egr-t. Hármat úgy ajánlott, hogy akkor építendő be, ha eladásra megy az autó (kínai vacakok). Volt egy másik kínai ami jobb minőségű volt, az előző háromnál, de nem volt sokkal olcsóbb a gyárinál, és az utolsó a gyári Pierburg ami ugye arany áron van. Szóval, a téma adott, ha veszel, vegyél gyárit.
 2. Iktasd ki a pics@ba a az egr-t. Ne tudd meg én mennyit szoptam a Corsammal miatta tavaly.. Amúgy milyen motorkód?
 3. Pont ez az Zotya. Eddig rézpasztát használtam, és attól állt be a gumírozott csap a furatban. Lekopogom, eddig működik a teflon spray. Reggel jöttem haza munkából (kb. 26km), és ok
 4. Sziasztok! Karácsony előtti +10 fokban szétszedtem a féknyerget, mert éreztem fog a fék.. Lassan fékezve, majd a fékről levéve a lában, hagyva az autót gurulni, lehetett érezni, hogy enyhén bólint az autó. Valamikor ősszel cseréltem a tárcsákat is, és a betéteket is. Zimmermann mindkettő. Szóval fölemelve az autót emelővel, lehetett érezni, megforgatva a kereket a fék enyhén fogja a tárcsát. A Corsa jellegzetessége az úszónyereg. Az egyik gumírozott. Nem tudom mi okból, talán rezgéscsillapítás miatt. A lényeg a lényeg, ez volt megszorulva, de nagyon. Korábban ez is rézpasztát kapott, de nem jól működött azzal. Most, legutóbb teflon spray volt a kenőanyag. Szerintetek jó megoldás volt?
 5. Kormánymű cseréhez azt hiszem a bölcsőt is le kell engedni. Máskülönben nem fér ki. A gyertya csere szerintem ebben az esetben csak "varázslat" volt. Inkább motortartó bak, vagy ilyesmire gondolnék..
 6. Neked éppen jó. Úgy látom ki kell fogni. Ezért írtam korábban, sokaknak tökéletesen bevált a Whaler. Astraba. Nekem a kettő darab Corsaba való Whaler még megvan.
 7. Hogy érted Zotya, hogy univerzális ? Én arra a termosztátra gondoltam, amivel anno vettem a Corsat. Ami benne volt. De az még azt hiszem gyári volt. Egyébként úgy veszem észre, a termosztátok működési (nyitási, zárási) tartománya eltolódik az idő múlásával. Általában lecsökken. Szerintem az alúlhűtött használatból fakad az is amikor habosodik az olajbetöltő nyílás. Persze, meg a rövid utakból. De azért, mert lassan melegszik a motor.
 8. Az Opel termosztátok messze a legszarabbak! Ilyenkor, amikor már fűteni is kell, kezdenek előjönni a termosztáthibák. Sokan a Whalerre esküsznek, nekem az sem jött be. Pár éve, szinte havonta dobáltam ki a Corsaból a különféle termosztátokat, mert egyik szarabb volt a másiknál. Talán úgy tudod a legegyszerűbben tesztelni, ha mész az autóval fűtés nélkül, majd a fűtést rátekered és nagymértékben leesik a hőmérséklet, merthogy a menetszél túlhűti a rendszert. Tehát rossz, mert a termosztátnak kompenzálnia kellene.. De irányadó valóban, ha vizsgálod a hűtőre menő vastag vízcsövet. Nem reklámként, de most "Kovácséktól" a Stahlter megy kb. már 3 éve hibátlanul.
 9. A kábelcsatlakozód félig le van csúszva, vagy kontaktos. Semmi extra. mozgasd meg, fújd be kontakt spray-el, stb.
 10. Tévedsz! Nagyon nem mindegy milyen az a féktárcsa, és fékbetét, vagy éppen fékpofa. Anno magamnak lecseréltem a corsaban a hátsó fékpofákat zimmermannra, és jóformán azonnal sokkal jobb lett rögzítőfék hatásfoka. Lányom autójába textar tárcsa és zimmerman betét került, és ledöbbentem amikor vezettem az autóját. A sajátomba hétvégén megy a zimmerman tárcsa, zimmermann betét. Most Meyle a tárcsa, a betét meg a fene tudja, talán Lpr. De visít is rendesen..
 11. Nem habosodik. A habosodás a hideg üzemtől van, a rövid utaktól. Vagy ha a termosztát nem engedi üzemi hőmérsékletre felmelegedni a motort.
 12. Nekem az van a Corsaban most is, nem véletlenül javallottam. Nem fogy jobban, bármely más olajnál.., és nem feltétlenül csak extrém hidegben használható. A legeslegjobb olajak egyike!
 13. A mobil 1 esp 0w40 bármelyik motorba tökéletes! A Z14XE-be is. Nyugodtan használd. Azt fogod tapasztalni, mintha kapott volna plussz 10 lovat..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.