Jump to content

egyhapsi

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  912
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

32 Segítőkész

egyhapsi névjegye

 • Felhasználói rang
  egyhapsi
 • Születésnap 1964-05-25

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Dunakeszi
 • Érdeklődés
  informatika, autók, VASÚT, minden műszaki dolog

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Corsa c
 • Város
  Dunakeszi

Legutóbbi látogatók

2.691 profile views
 1. Pont ez az Zotya. Eddig rézpasztát használtam, és attól állt be a gumírozott csap a furatban. Lekopogom, eddig működik a teflon spray. Reggel jöttem haza munkából (kb. 26km), és ok
 2. Sziasztok! Karácsony előtti +10 fokban szétszedtem a féknyerget, mert éreztem fog a fék.. Lassan fékezve, majd a fékről levéve a lában, hagyva az autót gurulni, lehetett érezni, hogy enyhén bólint az autó. Valamikor ősszel cseréltem a tárcsákat is, és a betéteket is. Zimmermann mindkettő. Szóval fölemelve az autót emelővel, lehetett érezni, megforgatva a kereket a fék enyhén fogja a tárcsát. A Corsa jellegzetessége az úszónyereg. Az egyik gumírozott. Nem tudom mi okból, talán rezgéscsillapítás miatt. A lényeg a lényeg, ez volt megszorulva, de nagyon. Korábban ez is rézpasztát kapott, de nem jól működött azzal. Most, legutóbb teflon spray volt a kenőanyag. Szerintetek jó megoldás volt?
 3. Kormánymű cseréhez azt hiszem a bölcsőt is le kell engedni. Máskülönben nem fér ki. A gyertya csere szerintem ebben az esetben csak "varázslat" volt. Inkább motortartó bak, vagy ilyesmire gondolnék..
 4. Neked éppen jó. Úgy látom ki kell fogni. Ezért írtam korábban, sokaknak tökéletesen bevált a Whaler. Astraba. Nekem a kettő darab Corsaba való Whaler még megvan.
 5. Hogy érted Zotya, hogy univerzális ? Én arra a termosztátra gondoltam, amivel anno vettem a Corsat. Ami benne volt. De az még azt hiszem gyári volt. Egyébként úgy veszem észre, a termosztátok működési (nyitási, zárási) tartománya eltolódik az idő múlásával. Általában lecsökken. Szerintem az alúlhűtött használatból fakad az is amikor habosodik az olajbetöltő nyílás. Persze, meg a rövid utakból. De azért, mert lassan melegszik a motor.
 6. Az Opel termosztátok messze a legszarabbak! Ilyenkor, amikor már fűteni is kell, kezdenek előjönni a termosztáthibák. Sokan a Whalerre esküsznek, nekem az sem jött be. Pár éve, szinte havonta dobáltam ki a Corsaból a különféle termosztátokat, mert egyik szarabb volt a másiknál. Talán úgy tudod a legegyszerűbben tesztelni, ha mész az autóval fűtés nélkül, majd a fűtést rátekered és nagymértékben leesik a hőmérséklet, merthogy a menetszél túlhűti a rendszert. Tehát rossz, mert a termosztátnak kompenzálnia kellene.. De irányadó valóban, ha vizsgálod a hűtőre menő vastag vízcsövet. Nem reklámként, de most "Kovácséktól" a Stahlter megy kb. már 3 éve hibátlanul.
 7. A kábelcsatlakozód félig le van csúszva, vagy kontaktos. Semmi extra. mozgasd meg, fújd be kontakt spray-el, stb.
 8. Tévedsz! Nagyon nem mindegy milyen az a féktárcsa, és fékbetét, vagy éppen fékpofa. Anno magamnak lecseréltem a corsaban a hátsó fékpofákat zimmermannra, és jóformán azonnal sokkal jobb lett rögzítőfék hatásfoka. Lányom autójába textar tárcsa és zimmerman betét került, és ledöbbentem amikor vezettem az autóját. A sajátomba hétvégén megy a zimmerman tárcsa, zimmermann betét. Most Meyle a tárcsa, a betét meg a fene tudja, talán Lpr. De visít is rendesen..
 9. Nem habosodik. A habosodás a hideg üzemtől van, a rövid utaktól. Vagy ha a termosztát nem engedi üzemi hőmérsékletre felmelegedni a motort.
 10. Nekem az van a Corsaban most is, nem véletlenül javallottam. Nem fogy jobban, bármely más olajnál.., és nem feltétlenül csak extrém hidegben használható. A legeslegjobb olajak egyike!
 11. A mobil 1 esp 0w40 bármelyik motorba tökéletes! A Z14XE-be is. Nyugodtan használd. Azt fogod tapasztalni, mintha kapott volna plussz 10 lovat..
 12. Honnan tudtad, hogy melyik tőkét kell cserélned? Milyen lett utána?
 13. Szerintem meg a Wahler, meg a gyári egy nagy rakás Szar!!!!! A csergo-ben vettem kétszer is gyárit tavaly, jó ha egy hónapig bírták. Egyébként C Corsaról van szó, Z12XE, de tök mindegy. És hogy mi volt a jelenség? Beszerelés után mentem pár próbakört, a rendszer légtelenítette magát, majd a nagyjából 90 fokos vonal előtt 1 mm-el megállt a mutató. Kb. 2 hétig tartott az öröm, majd fokozatosan lejjebb adta a hőmérséklet.. Egy hónap után már a 80-at alíg hagyta el mutató. Legutóbb ezt raktam bele. Igaz, csak a közepe, ház nélkül. De -20 fokos reggelen, 5 km után 80 fokos volt a víz, és meg sem állt 90 fok-ig. Ennek már 3 hónapja, mármint a legutóbbi termosztát cserének.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.