Jump to content
OPEL FÓRUM

huggybear

Forummember
 • Content Count

  750
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

huggybear last won the day on February 4

huggybear had the most liked content!

Community Reputation

7 Semleges

About huggybear

 • Rank
  huggybear
 • Birthday 09/29/1985

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra G, Astra H
 • City
  Veszprém

Recent Profile Visitors

2,684 profile views
 1. Sziasztok! Került a családhoz egy 1.2-es C Corsa, 160e km-rel. 5W30 vagy 10W40 olajat érdemes beleönteni? Előre is köszi. G.
 2. Sziasztok! Ma sikerült nekiállnom a toronycsapágy ellenőrzésének, de nem "mertem" kiszedni a külső kormány összekötőt, mert nincs a menetes rész közepében kulcsnyílás, így ha megfordul mikor szedem szét, akkor nem fogom tudni szorosra húzni, tehát nem fogom tudni összerakni. Jól gondolom? Lehet veszek egy új gömbfejet aztán szétszedem utána és akkor nem lehet gond. A szilentet mindenképp cserélni akarom mert csúnya rozsdás és félek, hogy kiszakad. Mit gondoltok? Köszi. G.
 3. Szia! Remek ötlet, köszönöm a tippet, ez nem jutott eszembe, így ki tudom szűrni a toronycsapágy hibát. Holnap le is kapom a kereket aztán ránézek. Este jelentkezem. Köszi még egyszer. G.
 4. Sziasztok! Megnéztem délelőtt az autót, felemeltem, mozgattam a kereket, 9-12 órás fogásban és 6-12-ben is, feszegettem pajszerral is, de semmi. Szerintem a talpas rendben van. A ropogás nem tudom honnan jön, de nem onnan. Amit észrevettem, hogy a toronycsapágy kupakját levéve tetemes rozsda fogadott, így azt szét kell szednem, mielőtt a lengéscsillapítóm napvilágot lát a motorháztetőn keresztül. Lehet az, hogy a rozsda miatt tönkre ment a csapágy és az morog? Fura, hogy nem mindig adja, van, hogy mennem kell egy kicsit az autóval ha ezt a ropogó hangot akarom hallani. Mit tanácsoltok, mit nézzek még meg? Előre is köszi. G.
 5. Hogyan tudom azt ellenőrizni? Ránézésre nem szakadt a gumija illetve aknából ha mozgatom az autót nem látok különöset? Esetleg emeljem meg és úgy mozgassam a kereket? Nagyon köszi. G.
 6. Sziasztok! Egy ideje ropogást hallok lassú menetben kormányzás közben, valamint olykor-olykor álló helyzetben, kormánytekergetés közben szintén. Mi lehet a probléma? Gondoltam, hogy esetleg a kormánymű fogasléc kopott és amiatt ropog, de akkor nem kellene mindig csinálnia? Van úgy, hogy reggel mikor indulok semmi hangja nincs. Féltengelyre gyanakodtam még, de ezt elvetném az állóhelyzeti ropogás miatt, meg talán kicsit másképp ropog, mint a féltengely szokott. Hogyan tudnék meggyőződni erről? Olvasgattam, hogy ki kell szednem az egész bölcsőt ahhoz, hogy kijöjjön a kormánymű. Ez valóban így van? Köszi előre is. G.
 7. Akkor megnézem, végül is nem nagy pénz egy O gyűrű. Köszi. G.
 8. Sziasztok! Cserélt már valaki gyors csatlakozós fűtéscsőben tömítést? Lehetséges vagy csövet kell vennem? Sajnos elfolyt az összes vizem ott :(. Köszi. G.
 9. Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, mi okozhatja, hogy hátra néha-néha nem spriccol ablakmosót a rendszer? Sajnos nem tudom mihez kötni, egy ötletem van, hogy ha kevés van a tartályban talán akkor nem megy hátul. Normális dolog lenne ez? Úgy gondolom amíg van a tartályban, addig nyomnia kellene. Előre is köszi. G.
 10. Sziasztok! Rá tudna valaki nézni? Köszi szépen. G.
 11. Sziasztok! Y20DTH olajteknő tömítést szeretnék (kell) cserélnem. Muszáj használnom valami pasztát vagy csak felpucolom és berakom az új tömítést? Nagyon köszi. G.
 12. huggybear

  Egyéb csevegés

  Helló! Én veszprémi vagyok, de nem hordom szerelőhöz az autót, viszont annyi tanácsot mondanék, hogy Opel-hoz el ne vidd. Szélhámosak és rosszul is dolgoznak. Szerintem ezt te is meg tudod magadnak csinálni, de persze ha nem érzel magadban affinitást és nem vagy magabiztos akkor nem szabad hozzányúlni, a fék nem játék. Üdv. G.
 13. Sziasztok! Tegnap egész nap nálam volt a H, ami ugye úgy néz ki, hogy enyém lesz, de egy dolog nagyon eltántorított a G-ről H-ra váltás kapcsán, mégpedig, hogy iszonyatosan rángat az autó, leginkább alacsony fordulaton. Fájdalom, mintha nem tudnék vezetni. Ez borzalmasan idegesít és azon gondolkozom, hogy megtartom a 18 éves Y20DTH G-t. Tud valaki segíteni mitől lehet ez? Olvasgattam korábbiakat, az alapján én a gyújtó trafóra gondolok, mert az már volt is cserélve 3 hengerezés miatt, 2016-ban illetve 16e km-rel ezelőtt. Lehet megint elromlott? Itthon meg tudom állapítani valamilyen módszerrel, hogy jó vagy rossz? Korábban lekötöttem az EGR csatit, hogy azt kizárjuk, de akkor is rángatott, viszont nem dobott szervízlámpát (ez érdekes volt). Gyertyák trafóval együtt lettek cserélve. Segítsetek kérlek, mert döntenem kellene a váltást illetően, de így nem merem bevállalni. Nagyon köszi. G.
 14. Ez mondjuk igaz. Köszi a tanácsokat, azt hiszem inkább másra költöm az a pénzt G.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.