Jump to content
OPEL FÓRUM

KMilán

Forummember
 • Content Count

  327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

KMilán last won the day on April 26 2019

KMilán had the most liked content!

Community Reputation

61 Segítőkész

About KMilán

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 02/13/1991

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Jelenleg nincs
 • City
  Bakonyoszlop

Recent Profile Visitors

1,173 profile views
 1. Hát ez egy jó kérdés, bár nem értem, miért nem a fojtószelepház, esetleg az EGR szelep környékén kutakodnak a szerelők. Továbbá a twinport akkor szokott dízelezni, ha a twinport mechanika meghibásodott. Video
 2. Help! Ezek miért nem akarnak megmozdulni? Frissítve: Az akkusaru levétele megoldotta a gondot. Igaz, csak másodszorra állt helyre rendesen. Először valamiért elkezdte állítgatni, végül "beragadt" alsó állásba. Második akku saru levételre helyre állt, most jónak tűnik. Teszi a dolgát. Ablakok feltanítása és egy rövid kocsikázás a karácsonyfa izzók elaltatására a műszerfalon és kész.
 3. KMilán

  Egyéb csevegés

  Sajnos semmi célszerszámom a művelet elvégzéséhez. Egy csavarhúzó készlet ehhez kevés lesz.
 4. KMilán

  Egyéb csevegés

  Üdv! Veszprém - Győr - Székesfehérvár környékén van megbízható szerelő, aki vállalható áron dolgozik? Féktárcsa +betét csere kellene, plusz akkor már fékfolyadék csere is. (betét még jó lenne, de hát új tárcsához nem illik használt betétet tenni). Tudtok valakit ajánlani?
 5. Megvolt a Horvát túra, valamivel több, mint 1600 km-t beletekertem az autóba. Azóta már hallani is a csikorgó hangot, ha hosszabbat fékezek. A tengerparton a melegben is szólt ha egyenesen mentem (30-80 km/h), bár megjegyzem az ottani autóknak a nagy része nyöszörgött a kerekeknél. Talán a meleg miatt. Hamarosan kiderítem mi adja a hangot, a fékre tippelek bár érdekes, hogy miért csak egyenesbe "zaklat" a hangjával és kormány mozdításra pedig megszűnik. Fékezésnél mindegy...2-3 másodperc után már ciripel.
 6. Annyira nem durva, viszont a bal elsőre gyanakodtam, erre a hátsó kerekek adnak ki csúnyább hangot. A bal elsőn a fékbetét félre (ferdén) kopik, emiatt lassan cserés lesz. Többi még bírja. Lesz egy Horvát túrám vele, remélem nem lesz gond.
 7. Üdv! Szerintetek ez minek a kezdete lesz? Csapágy, vagy csak simán befog egy picit a fék? (Alább videó, amit jó minőségben érdemes hallgatni) Amit eddig észrevettem, hogy menet közben néha sípol, nyikorog valamelyik kerék, de kizárólag, ha nyíl egyenesen gördül az autó 40 km/h körül. Ha picit kormányzok, abban a pillanatban el is hallgat. Először ezt a hangot utánfutóval megterhelve hallottam. Csak akkor azt hitem, a tetőcsomagtartón lévő ágyrács+matrac kombó az. De most üresen is hallottam, igaz halkabban. Megnéztem hát a kerekeket, lötyögni egyik sem lötyög, oldalról a kocsit mozgatva nem kotyog stb.... de súrlódó hangot mindegyik kerék ad. Vagy ez így normális meleg állapotában? https://youtu.be/Z_7a68b4dHU
 8. Jól tudom, hogy A16XER motornál a vízpumpát nem a vezérlés hajtja, hanem a hosszbordás szíj?
 9. Teljesen felesleges nézni a gyárit. Nekem most ez van fent, csak még annó 2500 Ft volt egy másik webáruházból: https://www.conrad.hu/hu/autoradio-antenna-16v-hirschmann-373313.html?utm_campaign=Price_comparison&utm_medium=cpc&utm_source=argep.hu De itt van egy olcsóbb, ez is jó. https://alkatreszek.hu/ta_yj8067_td Meg ez is https://www.somogyi.hu/product/autoantenna-szar-40cm-spiral-m5-90618-13827 Nekem Jacky auto és 4Cars antenna is volt, azok ilyen 500-1000 Ft között vannak. Az eredeti kb 30 cm-en antennánál jobban fogja az FM adókat. De álljon itt egy tapasztaltabb antennákkal foglalkozó embertől egy idézet: " Általában ezek az "antennák" inkább töltenek be design szerepet mint funkcionalitást. Régi autókon 1.5 méteres antennák voltak FM vételre. A fizikát nem lehet meghazudtolni még ezekkel a nyúlfarknyi HUUUUUDEJÓLNÉZKI antenna kezdeményekkel sem. 100MHz hullámhossza 3 méter , ennek a fél hullámhossza ami ideális lenne vételre 1.5 méter. Lehet erősíteni a jelet, de ezzel a zajt is ugyanúgy erősítjük , tehát nesze semmi fogd meg jól. Léteznek az 1/2 azaz estünkben 1.5 méteres, 1/4 75 cm, 1/8 37.5cm, 1/16 hullámhosszú 18.75cm antennák. Viszont ezzel a tört mérettel a vétel is szinte arányosan romlik. A 37.5cm (1/8 hullámhossz) elég közel van a 40 centis antennákhoz, ami talán kicsit jobb mint az a sehova nem méretezett eredeti. "
 10. Üdv! Az első ajtónál kirepedezett a gumikéder, lehet cserélni? Ha igen, mennyire bonyolult, mi kell hozzá? Köszönöm.
 11. Goodyear EfficientGrip Performance 195/65 R15 gumit használ valaki? Mi a véleményetek róla? Én elsőre egy elfogadható áru guminak találom. (persze ha van éppen jó áron...)
 12. Jól néz ki az autó, a Suzuki legnagyobb méretű autója. Viszont nekem nem jön be, van erő a motorban, de vezetni nem valami élvezet. Olyan pattogósan viselkedik, főleg a rossz utakon. Te mit tapasztaltál vele?
 13. Ez elég durva. Szerencsére nekem nincs ilyen hang. A férfi, akitől vettem, munkába járásra használta leginkább, olyan napi 2*35 Km-t tett meg vele autópályán.
 14. Sajnos a hangot nem tudom lejátszani, de kíváncsi vagyok mennyi lesz a javítás költsége. Nekem most 126.000 km van benne, de nem hallom traktorosnak a hangját. Szervizkönyv szerint 5W-30 volt benne mindig is.
 15. Szelepcsere? Ez úgy hangzik, mintha komolyabb problémája lenne a motornak. Mi történt konkrétan? A változó szelepvezérlés állítója szokott tönkremenni, de attól még a szelepek cseréje nem hiszem, hogy indokolt lenne. Hosszú távon használtad esetleg a hibás okoskerekekkel és hagytad, hogy "traktorozzon+?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.