Jump to content

KMilán

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  284
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  6

KMilán last won the day on Augusztus 19 2017

KMilán had the most liked content!

Hírnév

59 Segítőkész

KMilán névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1991-02-13

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Jelenleg nincs
 • Város
  Bakonyoszlop

Legutóbbi látogatók

868 profile views
 1. Üdv! A CD 400 fejegység is bluetooth-os, vagy csak a CD 400 Plus? Cosmo felszereltség mellett melyiket szerelték annó a nem navis autókba?
 2. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Hát 2,2-ért lett volna egy 7 éves Enjoy... de 10 percre maradtam le róla. Meg pl, ami azért kicsit elgondolkodtat még, hogy szalonautón (igaz sedan) vannak még J astrák egy-egy végkiárusításban olyan 4-4,5 ért, meg hát ott vannak még az utolsó darabok Ford Focusból, szintén 1,6 szívó, 4,5 - 5 között. És mégse 8 éves, 2,5-ért. Szóval ha használt, inkább a C-max. Mert 1,2-be belefér, csak lenne rajta egy kis meló....
 3. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Hát igazából a használat, ami miatt nem a J felé húz a szívem, felnyitottam a csomagtartót, bal oldalt van a biztosíték tábla ugye, na annak a fedele eléggé szét volt már... a záró műanyag pöcök elveszett belőle, de legalább a fedél magától is a helyén maradt. Viszont a porszívót nem ismerték, mert elég dzsuvás volt a csomagtartó, mintha nemrég temetőbe vittek volna vele koszorúkat, vagy nem is tudom. Tele volt valami apró darabokkal. A belseje viszont cserébe rendben volt. Attól félek több ember vezethette és széthajthatták az autót. Menni nem tudtam vele, mert a napokban műszakiztatják az autót és éppen ma nem volt még rajta műszaki.
 4. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Üdv emberek! Bár nem ide tartozik, de mivel évekig G astra tulaj voltam fel merem tenni a kérdést. Jelenleg 3 autó van a listámon, amiből kettőt már megnéztem. A legolcsóbb egy 2006-os Ford C-max, korának megfelelő állapotban van az autó. Egy dolog viszont picit aggaszt, 1.6 benzin 101 Le (nem változó szelepvezérléses) és 2. fokozatban kigyorsításnál (padlógáz) meg-meg torpan, kicsit mintha dadogna az autó, de nem kifejezetten égés kimaradásos a jelenség. Más fokozatban nem csinálja. Úgy általánosságban szerintetek ez egy benzines motornál mi okozhatja? Gyújtótrafó? EGR? Szelepek kokszolódása? Másik autó szintén C-max , ugyan ez a motor, csak 2 évvel fiatalabb és úgy 800e-vel drágább.... nem nézetm még meg. Aztán a harmadik egy J astra, igazából simán megvenném, ha magánszemély lenne az eladó, de nem, bizományiba beadta az autót egy CÉG, merthogy céges az autó. Egy hotel tulajdonos hölgy használta elvileg. 8 éves és csak 70e km. Ez szúrt szemet, mert csodálkoztam, hogy ilyen keveset futott az autó cégesként. Sajnos van rajta egy sérülés is, parkolási, felületi, de szerintem javítható elemcsere nélkül. A hátsú ajtó mögötti részen (C oszlop) úgy lökhárító magasságban. Horzsolás, de elég mélyen. Amúgy csak apróbb karcok vannak az autón. Szerintetek meg szabad venni egy céges autót? Amúgy végig márkaszervizben javították. A km. futást mindegyik autó esetében leellenőriztem és a KEKKH 2012-es évtől lekért adatok alapján valós lehet.
 5. KMilán

  ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Én elhiszem, hogy jobb, de szerintem a fenntartási költségei is magasabbak. A turbócsere garantált (tervezni kell vele) és kényesebb is az egész motor. Ha rövid távra megyek, nincs kedvem melegíteni, hogy elindulhassak vele, na meg leállítás előtt is járatni, hogy visszahűljön. Viszonylag egyszerű motorral szeretnék autót, még ha az őskövület megoldása is van. Ezek még megbízhatóbbak és olcsóbban fenntarthatóak (biztosítás + szerviz költségek). Ha sokat keresnék, lesz@rnám, hadd gazdagodjanak a szerelők..... de jelenleg nem tehetem meg.
 6. KMilán

  ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Nem szeretnék turbós benzines autót, félek tőlük, ráadásul az újakban a turbó mellé már megjelent a részecskeszűrő is. Szóval csak is szívó benzines. De felvetődött már bennem a gondolat, hogy új autó lesz és nem használt. A felszereltebb tíz éves autók 2 milláért mennek, ez meg igen magas ár, vagy ha jobban tetszik, közelít az új árához. Tehát lehet hitelre lesz egy új ... astra k már csak 1,4 van szívóban, szóval az kilőve. (J még van a szalonautón, de mind sedan) Ötajtósban még találni egy-egy Ford focust 1.6 szívó benzinnel, de ritka már az is. Lett volna egy J astra 1.6 ötajtós 7 éves 2,2-ért, de az orrom előtt vitték el a hétvégén. Nem volt fent az autó 2 napig sem a használtautón. Ez már a harmadik autó, amit kinéztem, de már nem értem oda érte.
 7. KMilán

  ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  125 vs. 155 Nm, tehát jól tippelted 30 Nm a különbség. A G astrában szerettem a dinamizmusát, remélem ebben is megvan.
 8. KMilán

  ASTRA J-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Engemet is érdekelne az A16XER motorral szerelt 5 ajtós változat. Néztem is ki egyet, holnap megyek megnézni. 1,4 90 LE G astrából ülnék át. A G astra Saját tömeg 1 205 kg Össztömeg 1 650 kg J astra Saját tömeg 1 393 kg Össztömeg 1 890 kg 90 Le vs. 116 Le. Annyira azért nem lehet rossz. A G astra menetdinamizmusát szerettem, jól el volt találva a váltója. Erő nem volt benne, de megindult és fel lehetett venni a tempót vele. Mik az A16XER motor gyengeségei? Ahogy nézem ez szíjas motor. Tehát vezérlés cserével számolni kell a láncossal ellentétben.
 9. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  A két első légzsáknak is van érzékelője az ülésben, ha jól tudom. Elvileg csak akkor nyílnak, ha ül benne valaki. (plusz még pár érzékelő együttes jelzésére nyílik a légzsák)
 10. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Az égett olajnak és a párolgó hűtővíznek jellegzetes szaga van. Aki érezte az később egyből ráismer. Az olajat egyszerűbb "megtanulni, megismerni". Elég, ha beleszagolsz a levegőbe, miközben előtted egy kezdődő hengerfejes kék füstöt okádó autó (persze miért ne...kövér gázzal) közlekedik, vagy egy régi tehergépkocsi, pl IFA mellett haladsz el. Kb ezekhez lehet hasonlítani. A hűtőfolyadékot meg talán úgy tudod érzékelni, ha kicsit járattad a motort, de nem ment üzemi hőfokig, majd leveszed a kiegyenlítő tartály kupakját. Így talán elég erősen érezhető a szaga. Egyébként olajcsere alkalmával a régebbi tömítéseken simán szivároghat picit pár száz kilométerig az olaj, amit érezhetsz is akár.
 11. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Az nem jó megoldás, ha 2-es fokozatban nyom egy padlógázt, miközben alapjáraton gurul? Amikor még Peugeot 806 volt a családban, abban már nagy gázadásra is csak felpörgött a motor és nem ment az autó. Finoman kezelve a kuplungpedált nem volt gond, de menet közben a kigyorsítással már igen.
 12. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Egy darabig maradok akkor. Bár így kicsit feleslegesnek érzem magam. Maximum azt tudom elmondani, hogy amíg nálam volt az autó, mi volt..... A következő autóm meg nem biztos, hogy Opel lesz. Most amúgy is egy ideig marad a busz (vagy lábbusz...), mivel semmi sem indokolja, hogy elsiessem a döntést. Egy biztos, kombi, vagy egyterű lesz a következő. De, hogy pár hónapon belül, vagy egy év múlva, az még kérdéses.
 13. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Üdv! Hát eljött ez a nap is, búcsúzok a fórumtól. 2 év 6 hónap és 26.000 Km után útjaink külön váltak. Már az új tulajdonosnál az autó, aki remélhetőleg szintén vigyáz majd rá. Köszönök mindent az itt jelen lévőknek. További jó utat kívánok nektek! Viszont látásra!
 14. KMilán

  ASTRA K-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Elegendő egyébként az autóhoz? Mondjuk a Sport Tourer változathoz? vagy nagyon lomha vele az autó? Váltottál végül G-ről K-ra?
 15. KMilán

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Üdv emberek! Pár kérdés felmerült benne így autóvásárlással kapcsolatban. A G Astra milyen pozíciót foglalhat el jelenleg a használtautó piacon? Összedobtam gyorsan egy rövidke kérdőívet, aki szánna rá pár percet, kérem töltse ki. Köszönöm. https://goo.gl/forms/W6hJMWKwQT57VB722
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.