Jump to content
OPEL FÓRUM

KMilán

Forummember
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

KMilán last won the day on April 26 2019

KMilán had the most liked content!

Community Reputation

61 Segítőkész

About KMilán

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 02/13/1991

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Jelenleg nincs
 • City
  Bakonyoszlop

Recent Profile Visitors

1,235 profile views
 1. Üdv! Tegnap egy igen érdekes jelenségre lettem figyelmes, amit a hűtőfolyadékkal hozok kapcsolatba. Csak az okát nem tudom. Előjött nekem is az, hogy "csobogó" hangot hallok a műszerfal mögül. Már egy ideje karanténban van szegényke, így azt sejtem, hogy valahol szivároghat a hűtővíz, emiatt levegő kerülhetett a fűtőradiátorba és azt hallom. A garázsból csak azért álltam ki, hogy feltegyem a nyári gumikat. Vissza tolatáskor lettem figyelmes a hangra, akkor is csak 2-3 ezres fordulat között. Nem egyenes garázsba járok be, van egy kis küszöb szerűség. Annyi történt még, hogy az autó napon állt, emiatt a beltere felmelegedett. Indítás után nem sokkal kapcsolt is az automata ventilátor (klíma elvileg ki volt kapcsolva), a szabályzót letekertem 0-ra, mert minek is fújjon. Ahogy olvastam neten, találkozott már ezzel más is. Esetleg nem is hibajelenség lenne? Csak Én nem vettem eddig észre? Köszönöm az értékes hozzászólásokat.
 2. Hát ez egy jó kérdés, bár nem értem, miért nem a fojtószelepház, esetleg az EGR szelep környékén kutakodnak a szerelők. Továbbá a twinport akkor szokott dízelezni, ha a twinport mechanika meghibásodott. Video
 3. Help! Ezek miért nem akarnak megmozdulni? Frissítve: Az akkusaru levétele megoldotta a gondot. Igaz, csak másodszorra állt helyre rendesen. Először valamiért elkezdte állítgatni, végül "beragadt" alsó állásba. Második akku saru levételre helyre állt, most jónak tűnik. Teszi a dolgát. Ablakok feltanítása és egy rövid kocsikázás a karácsonyfa izzók elaltatására a műszerfalon és kész.
 4. KMilán

  Egyéb csevegés

  Sajnos semmi célszerszámom a művelet elvégzéséhez. Egy csavarhúzó készlet ehhez kevés lesz.
 5. KMilán

  Egyéb csevegés

  Üdv! Veszprém - Győr - Székesfehérvár környékén van megbízható szerelő, aki vállalható áron dolgozik? Féktárcsa +betét csere kellene, plusz akkor már fékfolyadék csere is. (betét még jó lenne, de hát új tárcsához nem illik használt betétet tenni). Tudtok valakit ajánlani?
 6. Megvolt a Horvát túra, valamivel több, mint 1600 km-t beletekertem az autóba. Azóta már hallani is a csikorgó hangot, ha hosszabbat fékezek. A tengerparton a melegben is szólt ha egyenesen mentem (30-80 km/h), bár megjegyzem az ottani autóknak a nagy része nyöszörgött a kerekeknél. Talán a meleg miatt. Hamarosan kiderítem mi adja a hangot, a fékre tippelek bár érdekes, hogy miért csak egyenesbe "zaklat" a hangjával és kormány mozdításra pedig megszűnik. Fékezésnél mindegy...2-3 másodperc után már ciripel.
 7. Annyira nem durva, viszont a bal elsőre gyanakodtam, erre a hátsó kerekek adnak ki csúnyább hangot. A bal elsőn a fékbetét félre (ferdén) kopik, emiatt lassan cserés lesz. Többi még bírja. Lesz egy Horvát túrám vele, remélem nem lesz gond.
 8. Üdv! Szerintetek ez minek a kezdete lesz? Csapágy, vagy csak simán befog egy picit a fék? (Alább videó, amit jó minőségben érdemes hallgatni) Amit eddig észrevettem, hogy menet közben néha sípol, nyikorog valamelyik kerék, de kizárólag, ha nyíl egyenesen gördül az autó 40 km/h körül. Ha picit kormányzok, abban a pillanatban el is hallgat. Először ezt a hangot utánfutóval megterhelve hallottam. Csak akkor azt hitem, a tetőcsomagtartón lévő ágyrács+matrac kombó az. De most üresen is hallottam, igaz halkabban. Megnéztem hát a kerekeket, lötyögni egyik sem lötyög, oldalról a kocsit mozgatva nem kotyog stb.... de súrlódó hangot mindegyik kerék ad. Vagy ez így normális meleg állapotában? https://youtu.be/Z_7a68b4dHU
 9. Jól tudom, hogy A16XER motornál a vízpumpát nem a vezérlés hajtja, hanem a hosszbordás szíj?
 10. Teljesen felesleges nézni a gyárit. Nekem most ez van fent, csak még annó 2500 Ft volt egy másik webáruházból: https://www.conrad.hu/hu/autoradio-antenna-16v-hirschmann-373313.html?utm_campaign=Price_comparison&utm_medium=cpc&utm_source=argep.hu De itt van egy olcsóbb, ez is jó. https://alkatreszek.hu/ta_yj8067_td Meg ez is https://www.somogyi.hu/product/autoantenna-szar-40cm-spiral-m5-90618-13827 Nekem Jacky auto és 4Cars antenna is volt, azok ilyen 500-1000 Ft között vannak. Az eredeti kb 30 cm-en antennánál jobban fogja az FM adókat. De álljon itt egy tapasztaltabb antennákkal foglalkozó embertől egy idézet: " Általában ezek az "antennák" inkább töltenek be design szerepet mint funkcionalitást. Régi autókon 1.5 méteres antennák voltak FM vételre. A fizikát nem lehet meghazudtolni még ezekkel a nyúlfarknyi HUUUUUDEJÓLNÉZKI antenna kezdeményekkel sem. 100MHz hullámhossza 3 méter , ennek a fél hullámhossza ami ideális lenne vételre 1.5 méter. Lehet erősíteni a jelet, de ezzel a zajt is ugyanúgy erősítjük , tehát nesze semmi fogd meg jól. Léteznek az 1/2 azaz estünkben 1.5 méteres, 1/4 75 cm, 1/8 37.5cm, 1/16 hullámhosszú 18.75cm antennák. Viszont ezzel a tört mérettel a vétel is szinte arányosan romlik. A 37.5cm (1/8 hullámhossz) elég közel van a 40 centis antennákhoz, ami talán kicsit jobb mint az a sehova nem méretezett eredeti. "
 11. Üdv! Az első ajtónál kirepedezett a gumikéder, lehet cserélni? Ha igen, mennyire bonyolult, mi kell hozzá? Köszönöm.
 12. Goodyear EfficientGrip Performance 195/65 R15 gumit használ valaki? Mi a véleményetek róla? Én elsőre egy elfogadható áru guminak találom. (persze ha van éppen jó áron...)
 13. Jól néz ki az autó, a Suzuki legnagyobb méretű autója. Viszont nekem nem jön be, van erő a motorban, de vezetni nem valami élvezet. Olyan pattogósan viselkedik, főleg a rossz utakon. Te mit tapasztaltál vele?
 14. Ez elég durva. Szerencsére nekem nincs ilyen hang. A férfi, akitől vettem, munkába járásra használta leginkább, olyan napi 2*35 Km-t tett meg vele autópályán.
 15. Sajnos a hangot nem tudom lejátszani, de kíváncsi vagyok mennyi lesz a javítás költsége. Nekem most 126.000 km van benne, de nem hallom traktorosnak a hangját. Szervizkönyv szerint 5W-30 volt benne mindig is.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.