Jump to content

KMilán

Forummember
 • Content Count

  320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by KMilán

 1. Jól tudom, hogy A16XER motornál a vízpumpát nem a vezérlés hajtja, hanem a hosszbordás szíj?
 2. Teljesen felesleges nézni a gyárit. Nekem most ez van fent, csak még annó 2500 Ft volt egy másik webáruházból: https://www.conrad.hu/hu/autoradio-antenna-16v-hirschmann-373313.html?utm_campaign=Price_comparison&utm_medium=cpc&utm_source=argep.hu De itt van egy olcsóbb, ez is jó. https://alkatreszek.hu/ta_yj8067_td Meg ez is https://www.somogyi.hu/product/autoantenna-szar-40cm-spiral-m5-90618-13827 Nekem Jacky auto és 4Cars antenna is volt, azok ilyen 500-1000 Ft között vannak. Az eredeti kb 30 cm-en antennánál jobban fogja az FM adókat. De álljon itt egy tapasztaltabb antennákkal foglalkozó embertől egy idézet: " Általában ezek az "antennák" inkább töltenek be design szerepet mint funkcionalitást. Régi autókon 1.5 méteres antennák voltak FM vételre. A fizikát nem lehet meghazudtolni még ezekkel a nyúlfarknyi HUUUUUDEJÓLNÉZKI antenna kezdeményekkel sem. 100MHz hullámhossza 3 méter , ennek a fél hullámhossza ami ideális lenne vételre 1.5 méter. Lehet erősíteni a jelet, de ezzel a zajt is ugyanúgy erősítjük , tehát nesze semmi fogd meg jól. Léteznek az 1/2 azaz estünkben 1.5 méteres, 1/4 75 cm, 1/8 37.5cm, 1/16 hullámhosszú 18.75cm antennák. Viszont ezzel a tört mérettel a vétel is szinte arányosan romlik. A 37.5cm (1/8 hullámhossz) elég közel van a 40 centis antennákhoz, ami talán kicsit jobb mint az a sehova nem méretezett eredeti. "
 3. Üdv! Az első ajtónál kirepedezett a gumikéder, lehet cserélni? Ha igen, mennyire bonyolult, mi kell hozzá? Köszönöm.
 4. Goodyear EfficientGrip Performance 195/65 R15 gumit használ valaki? Mi a véleményetek róla? Én elsőre egy elfogadható áru guminak találom. (persze ha van éppen jó áron...)
 5. Jól néz ki az autó, a Suzuki legnagyobb méretű autója. Viszont nekem nem jön be, van erő a motorban, de vezetni nem valami élvezet. Olyan pattogósan viselkedik, főleg a rossz utakon. Te mit tapasztaltál vele?
 6. Ez elég durva. Szerencsére nekem nincs ilyen hang. A férfi, akitől vettem, munkába járásra használta leginkább, olyan napi 2*35 Km-t tett meg vele autópályán.
 7. Sajnos a hangot nem tudom lejátszani, de kíváncsi vagyok mennyi lesz a javítás költsége. Nekem most 126.000 km van benne, de nem hallom traktorosnak a hangját. Szervizkönyv szerint 5W-30 volt benne mindig is.
 8. Szelepcsere? Ez úgy hangzik, mintha komolyabb problémája lenne a motornak. Mi történt konkrétan? A változó szelepvezérlés állítója szokott tönkremenni, de attól még a szelepek cseréje nem hiszem, hogy indokolt lenne. Hosszú távon használtad esetleg a hibás okoskerekekkel és hagytad, hogy "traktorozzon+?
 9. KMilán

  Fogyasztás

  Gondolom neked ez a 688 km nem bő egy hónap alatt jön össze, így jobban megéri a dízel. Nekem még így is csak úgy sikerült összehozni, hogy többet mentem vele mint amúgy máskor...... egy tank ki szokott tartani legalább másfél hónapig, de van, hogy háromig is.
 10. KMilán

  Fogyasztás

  Nem akartam hinni a BC 6,5 / 100 km kiírt adatnak, de végül 688 megtett km út után 44,7 liter üzemanyag került a tankba. Természetesen teli tanknál nulláztam a számlálókat. Vegyes használat, túlnyomórész tempomattal.Azt hiszem elégedett lehetek.
 11. Ez a szélzaj engemet is idegesít, nálam olyan 60 km/h-tól jelentkezik. Én mondjuk a tetőn lévő csomagtartó fedelére gondoltam, hogy az miatt keletkezik szélzaj.
 12. KMilán

  Egyéb csevegés

  Van amúgy itt a fórum olyan tag, aki Veszprém, vagy GYMS megyében él? Érdekelne, hogy a környéken hol találhatóak megbízható szervizek.
 13. KMilán

  Egyéb csevegés

  Nekem nyáron volt az önindító hiba, így hidegben nem tudtam kipróbálni. De először úgy jelentkezett, hogy harmadik kulcsfordításra indult csak (zsúfolt parkolóban leállítottam, amíg, az éppen haza induló család bepakol és felszabadul egy hely) majd idővel (pár héttel később) már várnom kellett 5-10 percet hogy beinduljon. Ha önindító lesz a hiba forrása, sajnos egyre gyakoribb és rosszabb lesz.
 14. Szerintem neked is Delphi klíma rendszered van és eltörött a zsalu tengelye. Próbáld ki, hogy megnyomod a külső-belső levegő keringető gombját és akkor is ugyan azt hallod-e. Szerintem az lesz a ludas a hangot illetően.
 15. Ezek a ledek mennyire lehetnek jók belső térbe? Sofita ; T10 . Esetleg valakinek biztos forrásból kipróbált ledek, amiket ajánlana? A 150 Lumen 5000K nem lesz nagyon fényes? Láttam szilikon borításos és üveg búrás verziót is, az jobban tetszene, de nem can bus ledek tönnybire. Továbbá ez a hátsó olvasólámpánál a csatlakozó lekaparásos dolog kicsit aggaszt. Ezeknél a típusoknál sajnos nem lehet csak úgy áthajtani az érintkezőt.
 16. Szerintem a belső levegő keringető zsalu (lapát) törött el. Ha kinyitod az autót akkor is csinálja nem? Az állító motor hangja lesz. Ha igazam van, a kesztyűtartó felől fogod hallani a hangot. Digit klíma esetén a középkonzol felől is adhat ki ilyen hangot, de szerintem az csak úgy nem indul be.
 17. KMilán

  Egyéb csevegés

  Lenne egy kérdésem. Motorolaj....csak utántöltés miatt vettem egy 1L-es 5W-30 GM olajat, mert (gondolom én) ha már márkaszerviz cserélte az autóban, remélhetőleg azt töltöttek bele. Inkább legyen a szint közelebb a maximumhoz, mint a minimumhoz. Erre egy ilyen dobozosat adtak a szokásos kék matricás helyett: GM Dexos2 Longlife SAE 5W-30 Kérdeztem, hogy ez miért nem kék? Azt mondták nem tudják....biztos spórolnak a tintával. Jól átvágtak vele szerintetek? Eddig megbízható boltnak gondoltam őket.... elvégre az egyik márkaszervizhez köthető a működésük. Másik, kinek melyik olaj vált be? Tudom Dexos2 és nem lesz gond, de mégis melyiket érdemes megvenni, hanem a gyárit akarom beletölteni májusban? Köszönöm.
 18. KMilán

  Egyéb csevegés

  Nekem 1.4 benzines G astrával volt ilyen bajom, meleg motornál nem indult, csak kattant. Önindító felújítás lett a vége. De szerintem simán lehet elektronika is.
 19. Nekem G-ben volt ez a motor. A dinamizmusa tetszett, de a mostani H astra az könnyebben felmegy a hegyen, még ha nem is ugrik úgy, mint az 1.4. Igazából egy dolog jó szerintem benne, méghozzá a láncos vezérlés. Kevésbé szokott gond lenni vele, pluszban amíg nem csörög, zörög nyugodt lehetsz, nem kell a cseréjén gondolkozni. Ugyanakkor van twinport és EGR is, ami nem kis bosszúságot tud okozni, valamint a motor tömítések (szerintem) gyengék, és a főtengely szimeringek is. A friss olajat nekem mindig kinyomta egy picit, végül már tökmindegy volt neki és maradt az utántöltögetés..... Maga a szimering olcsó, de a szerelőnek sok melóval jár a cseréje.
 20. Az ár függ a motor típusától. Nekem csak olajszivárgás volt, kértem rá árajánlatokat, hát horror árakat mondtak. Z14XEP esetén vezérlést akartak cserélni, tömítéseket (szelepfedél, hengerfejtömítés, kipufogó és szívó oldali tömítés), szelepszár szimeringek és hidrotőkéket.... Mondtam, hogy kösz nem, mert megy az autó, csak néha után kell tölteni az olajat a pár csepp miatt, ami az autó alatt volt. De hát ilyen 200-250 e amit emlegettek, baráti áron 50-80 között van szerintem, de tényleg függ, hogy milyen motor van az autódban, plusz abból indulunk ki, hogy szerkezetileg csak a tömítéssel van a gond.
 21. KMilán

  Fogyasztás

  Akkor ez a 7l/100km rendben van. Én 98-as benzinnel etetem, bár az OMV maxmotion 95-öt jobbnak éreztem annó a G-ben, csak hát azt nem volt érdemes beletenni. Főleg, hogy csak akkor volt érezhető bármi változás, ha az autópálya mellett tankoltam meg. Így marad a 98, amit most 346-ért mértek. Teletankoltam, legközelebb lesz egy kis matek is, kíváncsi leszek mennyire pontos a BC. A Tank elvileg 52L, a BC azt írta, még van hátra 50 KM, ugyanakkor a lámpa még nem jelezte sárgán, hogy fogyóban. Vagy ennél nem tenné? Így ment bele 44,61 L benzin. Vagyis a BC 7l üzemanyagra írt 50 Km megtehető távot. Köszönöm.
 22. KMilán

  Fogyasztás

  A16XER esetén kinek milyen fogyasztások jönnek ki? BC alapján nálam az új téli gumikkal aligha akar bemenni 7 liter alá, 6,9l/100 km volt eddig a legalacsonyabb érték. Amikor elhoztam az autót, régi,7 éves téli gumi volt rajta, az már kevésbé tapadt és 6.8 volt vele a fogyasztás stabilan. Ez a 7 liter normális ilyen időben? Klíma nem megy.
 23. Melyikre gondolsz? A külső-belső levegőkeringetés váltó zsalu a kesztyűtartó mögött a ventilátor felett, valamint digitális klímánál a középkonzol mögött lévő légterelőket is egy kis motor mozgatja közvetlenül mechanikusan. A gomb megnyomására nem történik semmi, vagy ha a klímavezérlő középső nagy tekerőjét állítod? Jó lenne tudni, hogy manuális, vagy digitális klímád van.
 24. KMilán

  Egyéb csevegés

  Köszönöm szépen, akkor ötletelek majd... igazából azért kérdeztem, mert a képen látható darabot megfogtam, éppen hozzáértem és mállik szét. Morzsolni lehet, mint a száraz kenyeret. Gondolom a felfelé érkező motorhő miatt elfárad, kiszárad ez a műanyag cső. Reméltem, hogy lehet valahonnan szerezni, mert nem tűnik nagy dolognak, ráadásul utólag is ráhúzható a kábelre.
 25. KMilán

  Egyéb csevegés

  Ilyen kábel csatornát lehet valahol külön venni? http://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/12/789JPEG_20170414_181359_1.jpg Ha jól nézem a kábelek csak bele vannak bújtatva, így a csere nem lenne nagy dolog, de sehol se találok ilyet. Lehet venni külön? Vagy ez csak kábelköteggel együtt jár?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.