Jump to content

Krajcso

Forummember
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Krajcso last won the day on May 22 2018

Krajcso had the most liked content!

Community Reputation

49 Segítőkész

About Krajcso

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 06/10/1989

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G 2.0 DTI
 • City
  Budaörs

Recent Profile Visitors

4,637 profile views
 1. Én az Astrán a kipufogó feletti hővédő lemez tartó csavarokkal jártam így.. amint mozdítottam már törött is le 4-ből 3 a karosszériáról.
 2. A szívósor fedél rögzítő csavarokat 8Nm-rel kell meghúzni. Alaposan ki kell pucolni a zsákfuratot és a csavart is féktisztítóval, mert ha olajos marad valemelyik, csalni fog a nyomatékkulcs és kuka lesz a menet (alumíniumból van az öntvény)
 3. Ebben a leírásban a 71. lépésben 8Nm-t ír: https://workshop-manuals.com/vauxhall/astra-h/j__engine_and_engine_aggregates/dohc_petrol_engine/cylinder_head/repair_instructions/cylinder_head_remove_and_install_(z16xep)/ (Más munka részeként és H Astrára, de a motor ugyanaz.) A Z12XE Corsánál is 8Nm volt az érték a leírásban, nemrég cseréltem olajszűrőház alatti tömítést és ahhoz le kellett vennem a hővédőt is. Meglazulni jóval nagyobb nyomatékra fognak csak a csavarok.
 4. A bilincs meglazítása után kezdd el elforgatni a csövet. Miután megindult, könnyen le tudod majd húzni. Ha jopar eve nem volt megbontva, akkor egyszerűen osszetapadnak. Ez itt a forumon ritkan fordul elo, mert gyakran szerelgeto emberek vannak itt. En az Astranal es a Corsanal is igy jartam, megveteluk elott ki tudja mikor volt megbontva ez a resze az autonak..
 5. Benzines motornál főtengely jeladó hiba okozhat ilyet.
 6. Rosszul tudod. Magyarorszagon a premium uzemanyagon kivul mindegyik szazhalombattai. Onnan jut el fold alatti csovon pl Szajolra, Komaromba, Celldomolkre stb. Ahova szepen bemegy az osztrak rendszamos OMWs kamion is pl. Ejjel egeszen nagy forgalom van ezeken a telephelyeken, hogy ne nappal duguljon be egy kisvaros a teherforgalomtol. Vasuti tavkozlesi rendszer kiepitese miatt voltam benn tobbszor is ezeken a telephelyeken, az ott dolgozó uzemvezetoktol szarmazik ez az info. A Maxx Motion schwechati.
 7. A Power Stage, azt jelenti, hogy hányas "munka fokozatban" van a vezérlő, ha jól emlékszem 1-től 5-ig lehet. Alapvetően a klímanyomás határozza meg, ahogy megy feljebb a nyomás értéke, kapcsolja az egyik ventit alacsony fokozatban, aztán ezt magasabbra, aztán a másikat is mellé, stb. 22 bar fölött lekapcsolja a kompresszort a vezérlő és maxon járatja mindkét ventillátor, 5-ös power stageben. A Telltale Feedback a műszeregységen lévő visszajelző piktogram, Opcom fordítva írja, On esetén sötét, Off esetén világít. Az External Series Resistor = Ventillátor előtét ellenálláson eső értékből számolja vissza a vezérlő, hogy tényleg forog-e a ventillátor, bekapcsolt venti esetén nem lehet nulla.
 8. Márkája is válogatja, az olcsóbbaknál elég ha autópályás satuzás után bennfelejti az ember a pedált és már ütni is fog a tárcsa. Az enyém túlélte, valószínűleg gyári lehetett mert akkor 150.000 volt még csak az autóban.
 9. Bár az enyém hátul is tárcsafékes, egyszer sikerült korrodált kézifék bowden miatt sikáló jobb hátsó fékkel elmennem Bp-től Debrecenig. Borzalmasan büdös lett, a tárcsa elszíneződött. Azóta ugyanez a fék 3 (szabályos) műszakin járt, a bowden lett csak cserélve. Szép is lenne ha egy nagyobb hőterheléstől rögtön használhatatlanná válna a fék.
 10. Az a motorhűtő modul, a klima nyomast, vizhofokot ellenőrzi és a hűtőventillátorokat illetve a klimat kapcsolja. Egy kis vezerlő és sok relé van benne, a motorvezerlovel kommunikal. Opcommal hibakodot es eloadatot lehet olvasni belole. Nehany motortipusnal nincs ilyen modul, ott a motorterben az akku melletti boztositekdobozban van par rele helyette.
 11. Sziasztok, Y20DTH PSG16 azt jatssza, hogy alapjaraton ki-kihagy, rangatozik. Csak melegen jelentkezik a hiba, es csak alapjaraton. Hidegen es 1% gazpedalnal mar teljesen jo, normalisan huz, jo hangja van. Hibakod nincs sehol. Merre induljak?
 12. Klima rele akkor van a dobozban, ha nincs motorhutes vezerlo modulod. Ha van, kozvetlenul a modulbol jon ki a jel ami megy a magnestekercshez.
 13. A motorhuto modult a kocsival szemben allva a jobb oldalon az elso lokharito mogott talalod, alulrol hozzaferheto. Ellenorizd a ket csatlakozojat es a kabelkoteget, mert ez tul sok hiba egyszerre. A csatlakozon a lila fület ki kell huzni a kioldashoz, ha jo a tomitese belul szinte uj kinezetu tuskeket kell talalnod.
 14. A mukodesi frekvencia egy bizonyos gyartmanyu taviranyito es vezerlo parosnal minden peldanynal ugyanaz, pl a 433MHz-es Siemens paros, ami tobbunk autojaban is van gyarilag. Az ado es vevo kozotti alveletlen kod, ami forgalmazasra kerul, az az ami eltero. A vevo es az ado egy szekvencia alapjan osszehangban mukodik, a vezerlo "tudja" milyen szamsort kell kapnia, minden egyes mukodtetesnel. A gyujtasos ratanitasnal ennek a szekvencianak a szinkronja tontenik meg, es csak akkor. Természetesen ezt a szenkvenciat nem publikalja a gyarto.
 15. Ezek alapjan a tekercs rendben van, ha meghal (vagy csak a hobiztositek megy ki) akkor szakadast mutat a multimeter. Klima bekapcsolasakor hallani eles kattanast? Mechanikailag nem akadalyozza valami? Ha van egy jo zeger gyuru fogod, le tudsz bontani mindent a kompesszor tengelyerol es ellenorizni tudod az elektromechanikus kuplung mozgasat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.