Jump to content

Fulmen

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  41
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

4 Semleges

Fulmen névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

Város, Autók

 • Város
  Pécs
 1. Általános műszaki problémák!

  Kicsit hasraütésszerű a válaszom, de ez lehetne akár főtengely jeladó hiba is nem? Az tudom, hogy hasonlót tud produkálni. Ha teljesen tönkremegy, akkor be se lehet indítani a kocsit.
 2. Általános műszaki problémák!

  A benzinszűrőt nyáron cseréltem. Még azon gondolkodom, hogy ideiglenesen levakolom az egr-t és teszek egy próbakört vele, hogy azt ténylegesen kizárhassam a hibalistáról. Nyomáspróba az majd a szervizre marad, de ezt a videóban látható dolgot kipróbálom
 3. Általános műszaki problémák!

  Sziasztok! Olyan gondom van, hogy a kocsi melegen erősebb gázadásra rángat. Legjobban tetten érhető a 3. fokozatban 2000-2500-as fordulatnál, de előjön a probléma 4. és 5. fokozatban is. Egr-t kitakarítottam, de a probléma nem szűnt meg. Szerelő javaslatára mentem lehúzott egr csatlakozóval, de ez sem segített. Én egr-t kizárnám, de fene tudja. Másik tipp a gyújtás. Gyertyákat kicserélem, mert amúgy is kopó alkatrészről van szó, a többit a szervizre bízom. Holnap kiolvasom a hibakódokat, hátha tárol valamit, amit lámpával nem jelzett. Szerintetek mi lehet a baj?
 4. Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Nálam pl NGK gyertyák vannak és semmi hibát nem produkált másfél év alatt a kocsi, de hát más motorról van szó,
 5. Én a saját "téli" univerzális gumiszőnyegemre varrtam 2 csík tépőzárat. Elég jól tartanak. Először csak felragasztottam őket, de az nem vált a be. A "nyári" szövet szőnyeg gyárilag tépőzáras, de már kezd lejönni, majd lassan azt is vissza kell varrni.
 6. Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Még jó a folyékonyszappan pumpája is. Hátha az könnyebben akad a háztartásban, mint a fecskendő
 7. Astra G szervízelés

  Szívesen megnézném azt a leírást. Köszönöm! Számos útmutatóval találkoztam, de azért nem árt még egyet elolvasni, hátha van valami új vagy alternatív megoldás
 8. Astra G szervízelés

  Az anyagi része érdekel a legkevésbé dolognak. Nem ezen spórolnék. Marhára érdekel az autószerelés hobbi szinten. Tök jó dolognak tartom, hogy ma sokkal könnyebb egy ilyen dologba bele ásni magunkat, mint mondjuk 10-15 éve volt. Vonz a kihívás része is, mert nagyszerű, ha az ember egy ilyen kicsit komplikáltabb dolgot is el tud végezni maga. Ja és inkább addig tesztelem a "tehetségem" míg egy milliót se érő autóm van. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem érdekelne, hogy ha kukáznám a motort, csak egy j vagy k astrán már tuti nem állnék neki a dolognak. Szerintem kicsit fekete-fehéren látod a dolgokat, de ez már egyéni vélemény, vagy elvi kérdés.
 9. Astra G szervízelés

  Ez az egyetlen kérdőjel. Még mindig jobban bízok magamban, mint bármelyik szervizben. Legalább tudom, hogy minden adott nyomatékra lett húzva amennyire kell és nem állítódik el semmi, ha odafigyelek. Azért ez nem egy akkora ördöglakat, csak figyelni kell és nem kapkodni.
 10. Astra G szervízelés

  Amikor kiveszed/berakod az új szíjat simán csak kitekered a bakból a 3 csavart ?
 11. Astra G szervízelés

  Esetleg a motor emelés/bakolás pontjára van tipped?
 12. Astra G szervízelés

  Szép napot! Eljött a komplett vezérlés csere ideje (szíj, görgők, feszítő, vízpumpa). Ti milyen márkákat javasolnátok? Személy szerint a contitech-hel és az skf-fel szimpatizálok. Ezzel kapcsolatban még az lenne a kérdésem, hogy a motornak, hol van ideális emelés pontja? Ugye motortartó bakot meg kel bontani a szíj kiszedés/berakásához. Egyúttal cserélem a termosztátot. A legtöbb embertől a wahlert hallom mint megbízható márkát. Esetleg egyéb alternatíva, vagy maradjak én is ennél? A válaszokat előre is köszönöm!
 13. Általános műszaki problémák!

  Üdv! Néha hidegindításkor mintha valami lefúvató szelep hangot hallanék, tehát egy nagy "cisszenéssel" indul a motor. Egyébként semmilyen rendellenes dolog nem tapasztalható. A hibát nehéz reprodukálni, mert mintha véletlenszerűen csinálná. Hibakód nincs. A fix pont a hidegindítás. X16XEL Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!
 14. Nekem is kisütötte a szemem így korán reggel.
 15. Általános műszaki problémák!

  Üdv! Témánál maradva. Az asszony panaszkodik, hogy az anyós oldali ajtó nehezen nyílik/ csukódik. (nagy az ellenállása) Nekem speciel tetszik, mert így az erősebb szelek se tudják becsukni a nyitott ajtót, de legyen meg az ő akarata. Hogy tudnám csökkenteni az ajtó ellenállását?
×