Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra gyári "HIFI"

Guest

Recommended Posts

A mikrofon kivezetés jó ötlet, csak máshova tenném. Még csak olyant láttam, ahol a sofőr fölött az A oszlopon volt, az meg nemtetszik. Messziről is látszik, hogy az autóban valami komolyabb cucc van/lehet. Amit nem lát a szem, nem fáj a szívnek :)

Nem véletlen van ott, hiszen oda beszél az ember. Amúgy meg teljesen úgy néz ki, mint a riasztó érzékelője.

• Like 1
Megosztás:

Ilyesmit néztél? http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/ROADSTAR-RU-280-BT-Bluetooth-USB-aut%C3%B3hifi-fejegys%C3%A9g,103952,465527,930092.html?langId=-19#infoTabNav

Az Euronics oldala valamiért nem jön be, de szerintem ezt adják ott valamivel olcsóbban. A 4X7,5W több mint vicces, és elég hiányosak az információk róla.

Érdekes mindenesetre...

Megosztás:

Nem véletlen van ott, hiszen oda beszél az ember. Amúgy meg teljesen úgy néz ki, mint a riasztó érzékelője.

Na jó, ezzel lehet, hogy megbarátkoznék :)

Egyébként noname-ből van olyan, ami mindent tudna amit kell:

http://www.edigital.hu/Fejegyseg/DENVER_CAD-474BT_CD/MP3_Bluetooth_autohifi_fejegyseg-p371304.html

Ezzel talán csak az a gond, hogy ismeretlen számomra. Vélemény?

Szerk.: Nézegetem az AHO-n a cuccokat és tényleg nem olcsók azok, amik SD kártyát kezelnek. Ha ettől eltekintek, akkor viszont egész jó áron vannak jó cuccok. Az USB-t meg el lehet dugni egy kábellel is. Szóval alszom még egyet a kritériumokra. :)

Megosztás:

http://www.edigital.hu/Fejegyseg/DENVER_CAD-474BT_CD/MP3_Bluetooth_autohifi_fejegyseg-p371304.html

Ha valóban csak a gyári rádiót akarod kiváltani vele, nem tervezel később komolyabb hifi építését, nem akarsz mélyládát, csak az a lényeg hogy valami szóljon, akkor akár jó is lehet. Komolyabb hangminőséget azért ne várj tőle, de a gyári hangszórókat meghajtja.

Megosztás:

Szerk.: Nézegetem az AHO-n a cuccokat és tényleg nem olcsók azok, amik SD kártyát kezelnek. Ha ettől eltekintek, akkor viszont egész jó áron vannak jó cuccok. Az USB-t meg el lehet dugni egy kábellel is. Szóval alszom még egyet a kritériumokra. :)

Ez egy jó kis masina, szépen szól, van a családban: http://autohifioutlet.hu/termekek/autoradio-fejegyseg/1-din-fejegyseg/bluetooth/t:5170/pioneer-mvh-x360bt Ha az előlapi USB-vel megbarátkozol esetleg.

• Like 1
Megosztás:

Én mikor anno a volt barátnőmnek discmant vettem,akkor kérdeztem az eladót mit ajánl.Azt mondta tök mindegy milyet veszek,mert mind kínai.Olyat vegyek amennyi pénzt szánok rá.Aztán vettem kínai Sonyt,egy pár évig működött is:)

• Like 1
Megosztás:

Még egyszer köszönöm a linkeket és hozzászólásokat. Alszom rá egyet és meggondolom.

Minden jót!

Én spec. egy jvc KD-x200-ast vettem.

gyári hangszórókat túl is hajtja.

15 pénz, annyit megér, a noname is majdnem ennyi.

én itt vettem:

http://www.avplanet.hu/jvc-kd-x200-mechanika-nelkuli-autoradio-usb-aux-mp3.html

ne ijedj meg, 15 pénz az, csak elírták.

Megosztás:

Üdv!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Fejegységet szeretnék venni és nem tudom mit vegyek :-)

Jelenleg valami Panasonic CD-s van gyári hangszórókkal és a hangjával meg vagyok elégedve (eléggé botfülem van...) viszont meguntam a CD-k cserélgetését és azt, hogy mindig mindent ki kell írnom.

Szóval eljött az ideje, hogy vegyek valami olyant, ami fogad SD kártyát.

A kritériumok a következők:

- MP3 lejátszás SD kártyáról. Csak USB nem érdekel, nem akarom, hogy pendrive lógjon az utastérbe, mint valami kihegyezett karó.

- A hangerő szabályzás csak viszonylag nagyméretű tekerővel történhet ergonómiai okokból. (Az egyik céges autóban olyan Sony fejegység volt, amin a hangerőt fel-le gombokkal lehetett állítani. Na annak a konstruktőrét eleget szidtam.)

- Az erősítő legalább 40 W legyen, mert nem akarok halkabbat, mint a mostani (autópályán 150-nél a Z14XE Caravan már hangos tud lenni...)

- Legyen benne Bluetooth kihangosítás BEÉPÍTETT mikrofonnal. (A beépített mikrofont mennyire tartjátok jónak? Ha a telefonomat simáén kihangosítom, annak is jó a mikrofonja, de túl halk, ezért kéne valahogy összejátszani az autórádióval.)

Még nem tudom mennyi pénzt szánok rá, de mivel nem vagyok audiofil, ezért nem gondolnék valami überszuper cuccra. A gyárit megközelítő minőség pont jó lesz :-)

Van valakinek ötlete, hogy mit nézzek?

Előre is köszönöm!

Szerk.: Közben megtaláltam a rádió típusát: Panasonic CQ-C1110AN Egy fontos kritérium még lemaradt: Legyen benne RDS rádió, Traffic announcement (automatikus váltás közlekedési információk bemondásakor) funkcióval.

Én egy ilyet használtam a Sony fejegységembe, és tényleg pici rész lóg ki. Gondold meg az usb-t.

http://www.microcenter.com/product/352697/S100_Micro_4GB_USB_20_Flash_Drive_EKMMD4GS100

Megosztás:

Az rendben van, de bluetooth nlncs benne.

Na igaz, ezt elfelejtettem, de van hozzá külön, bár így biztos nem éri meg.

én rádugom a telefon hangkimenetét aux-ra és így ha hívnak,

kikapcsol a rádió és a hangszórókon dübörög a házisárkány, hogy mikor érek már haza:))))

Megosztás:

Na igaz, ezt elfelejtettem, de van hozzá külön, bár így biztos nem éri meg.

én rádugom a telefon hangkimenetét aux-ra és így ha hívnak,

kikapcsol a rádió és a hangszórókon dübörög a házisárkány, hogy mikor érek már haza:))))

Ugye a házisárkány még nem regisztrált itt a fórumon!!! Nagy bukta lenne! :)

Megosztás:

Fejegység vásárlásán gondolkodom:

jelenlegi állapot: Car 400, 8 gyári hangszóróval,kormányvezérléssel :icon1:

A kérdésem az lenne,hogy egy komolyabb cd-s fejegységgel érezhetően szebb lenne-e a zene,a cdr-500 esetleg?

erősitőt nem akarok,a hangszórókat meghagynám

Esetleg van olyan fejegység amelyikkel kifejezetten szépen szól a gyári hangszóró szett? :huh:

Megosztás:

Fejegység vásárlásán gondolkodom:

jelenlegi állapot: Car 400, 8 gyári hangszóróval,kormányvezérléssel :icon1:

A kérdésem az lenne,hogy egy komolyabb cd-s fejegységgel érezhetően szebb lenne-e a zene,a cdr-500 esetleg?

erősitőt nem akarok,a hangszórókat meghagynám

Esetleg van olyan fejegység amelyikkel kifejezetten szépen szól a gyári hangszóró szett? :huh:

Csak fejegység cserével nem biztos hogy nagy javulás érhető el. Kéne legalább még egy láda a rendszerbe, erősítővel.

Tudom, általában erre mindenki azt mondja, hogy nem dübörögni akar, a mélyláda nem is csak arra való. A mai fejegységek már el vannak látva olyan szűrővel, ami a hangszórókról levágja azokat a mély hangokat, amit már a 16-centis mélyközép kiadni nem képes. Viszont hogy ezek a mélyek ne hiányozzanak, ezért kell a láda felé továbbítani őket. Így a gyári hangszórók is szebben, tisztábban szólnának.

Megosztás:

Sziasztok.Van egy G-s astrám és beszeretném szerelni a hátsó ajtóba hangszórókat de nem tudom hogy be van e gyárilag vezetékelve vagy nekem kell behúzni a vezetékeket? Ha nekem akkor hol és hogy érdemes ? Előre is köszönöm segítségeteket. :icon1:

Megosztás:

Még egyszer köszönöm a linkeket és hozzászólásokat. Alszom rá egyet és meggondolom.

Minden jót!

Üdv!

Aludtam rá. Illetve alaposabban megnéztem a nevesebb gyártók kínálatát. Kb. 20 körül lenne megfelelő, ami tud Bluetooth-t és USB-t. Azt hiszem egy ilyen eszköz lesz és majd nézek hozzá általatok is ajánlott kisméretű pendrive-kat és lemondok a közvetlen SD kártya használatról.

Egy kollégával is beszélgettem erről és ő azt mondta, hogy neki a fejegysége csak FAT 16-ra formázott kártyákat iletve pendrive-t fogad el. Ez azért lenne nagy gáz, mert elég pazarlóan bánik a hellyel ez a fájlrendszer.

Nektek mi a tapasztalatotok? Megbírkózik FAT32-val netalán NTFS-sel is a modernebb cucc? Az övé sem túl régi, kb 1,5 éves JVC

Minden jót!

Megosztás:

Sziasztok!

Amikor vettem az autót egy sony fejegység volt benne. Végre sikerült kicserélni egy gyárira, de a hátsó hangszórók zörögnek. Mondjuk a sonyval sem szólt szépen, de most tulajdonképpen hallgathatatlan. Milyen hangszóró kell hátra? Milyenre érdemes kicserélni?

Megosztás:

Üdv!

Aludtam rá. Illetve alaposabban megnéztem a nevesebb gyártók kínálatát. Kb. 20 körül lenne megfelelő, ami tud Bluetooth-t és USB-t. Azt hiszem egy ilyen eszköz lesz és majd nézek hozzá általatok is ajánlott kisméretű pendrive-kat és lemondok a közvetlen SD kártya használatról.

Egy kollégával is beszélgettem erről és ő azt mondta, hogy neki a fejegysége csak FAT 16-ra formázott kártyákat iletve pendrive-t fogad el. Ez azért lenne nagy gáz, mert elég pazarlóan bánik a hellyel ez a fájlrendszer.

Nektek mi a tapasztalatotok? Megbírkózik FAT32-val netalán NTFS-sel is a modernebb cucc? Az övé sem túl régi, kb 1,5 éves JVC

Minden jót!

Nekem a Pioneer olvassa az NTFS-re formázott kártyát. Ráadásul nem is kicsi van benne, 32GB-os.

20-körül milyet láttál? Újat?

Megosztás:

Sziasztok!

Amikor vettem az autót egy sony fejegység volt benne. Végre sikerült kicserélni egy gyárira, de a hátsó hangszórók zörögnek. Mondjuk a sonyval sem szólt szépen, de most tulajdonképpen hallgathatatlan. Milyen hangszóró kell hátra? Milyenre érdemes kicserélni?

13 centis szett elvileg, ha berakták mindet. Szerintem nézd meg melyik zörög, kapsz bele gyárit bontóban olcsón. Csak előbb állapítsd meg, hogy melyik a rossz, és rossz-e egyáltalán? Hátha a magnóban van a bibi, rá kéne kötni egy olyan hangszórót, ami biztos hogy jó.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.