Jump to content

kobraCode

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  1.940
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  68

Everything posted by kobraCode

 1. Egy egyszálas vezetéket kell keress aminek a végén 1db csúszósarú van műanyag házban. Nekem ez a sarú bandázsszalaggal bele volt ragasztva a B oszlopba gyárilag. Gondolom azért hogy ne zörögjön menet közben. Ha jól emlékszem talán fekete a kábel színe, de ez nem biztos. A csatlakozó ellendarabját kell keresd magyarán: A csomagtérajtón gyárilag van kapaszkodó belül is :
 2. Ez a módszer jó lehet, bár nekem gyárilag le volt ragasztva a kábel, így bontanom kellett a burkolatokat is sajnos...
 3. kobraCode

  Általános műszaki problémák!

  Mutatok róla képet, úgy egyszerűbb: Mielőtt hülyeségeket írogatsz igazán utána nézhetnél a dolgok helyességének. Vagy ha nem vagy valamiben biztos inkább maradj csendben, s ne vezess félre senkit a téves információiddal, de szerintem ezt már korábban megírták neked párszor...
 4. kobraCode

  Általános műszaki problémák!

  Nem biztos hogy lyukas. Lehet csak a szellőzők vannak eltömődve. Az egyik szellőzőt ki tudod szedni a lámpa kiszerelése nélkül is, a másikhoz ki kell szedni a lámpát. Nekem anno a pók szőtte bele magát, így nem szellőzött a lámpa, nem tudott kiszáradni. Nem nagy munka kiszerelni a lámpákat, és a lökhárítót levenni sem. Még a sárba se nagyon kell belefeküdnöd, max letérdelni a kocsi elé. Aláírásomban találsz egy segítséget a szerelés menetéről.
 5. KB 2 perc alatt lehet adni a saját fiókodnak is rendszergazda szintű hozzáférést még úgy is hogy nem ismered a rendszergazda jelszavát ;-). Utána nem lenne gond a telepítés.
 6. kobraCode

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Oké, rendben, amint lesz :D
 7. kobraCode

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Ezt már végig olvastam és tegnap este rövidre is zártam a témakört. Ma pedig meg is rendeltem, Jabra Drive lett az áldozat.
 8. kobraCode

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Sziasztok! Autós kihangosítót használ valaki? Kinek milyen vállt be? Napellenzőre csíptethetőt néztem, de nem tudtam eldönteni a nagy választékból melyik lehet a jó. Tudnátok tippeket adni. Köszönöm.
 9. kobraCode

  Astra G szervízelés

  Ugyan ezt mondta a szerelőm is, nem biztos hogy a drágább a jobb. Legközelebb ha cserélni kell megkérdezem akkor épp milyet tett bele. Ettől függetlenül jó lenne tudni a gyárban mégis mi került bele ami 10-15 évig kibírta.
 10. Stofl kolléga jóvoltából össze volt szedve régen, de valamiért nem megy a link. https://sites.google.com/site/gastraokossagok/extra-felszerelesek#TOC-VW-99-rel-s-megold-s: Ha jól sejtem DarthVödör oldalára mutatott talán ami sajna megszűnt. Talán keresd őt, lehet tud segíteni.
 11. kobraCode

  Astra G szervízelés

  A gömbfejek mennek szét, törés sosem volt eddig szerencsére. Nem tudom milyen márka ment bele, de nem GM. Szerelő cserélte mindig.
 12. kobraCode

  Általános műszaki problémák!

  Ha minden igaz cserélhető az ajzat másikra. Én még nem cseréltem ki, sosem volt bajom vele, eddig semmi nem esett ki belőle pedig sokszor nagyon szar utakon kell járkálnom. Usb-s szivargyújtót találsz sok helyen, 1-2000Ft-ért kapsz 1A-2A teljesítmény között bármit, szimplát vagy duplát is:
 13. kobraCode

  Astra G szervízelés

  Erre én is keresem a választ, de sajna még nem találtam meg. Mióta tönkrementek a gyáriak, rendszeresen 1,5-2 évente cserélni kell sajna mindkét oldalon.
 14. kobraCode

  Általános műszaki problémák!

  A gyújtáskapcsoló kiszerelése után egy ügyes szaki a megfelelő helyeken való kis reszelgetéssel újra életre tudja kelteni. Nekem pont fordítva volt, nem tudtam indítani a kocsit, nem fordult el a kulcs. A kiszerelés: A felépítése és valamit javítottak is rajta:
 15. kobraCode

  Karosszériaápolás

  Féktisztító nem bántja a fényezést, próbát megér.
 16. Mielőtt cserélnéd a kapcsolót, lehet elég neki egy "karbantartás" is. Én biztosan szétszedném megnézém vele mi a helyzet: http://kacsa-ignis.hu/vkapcs/
 17. kobraCode

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Ha általános dolgokra gondolsz akkor lehet még pár dolgot: ami épp aktuális, hűtővíz és ablakmosó fagyáspont. Ezen kívül fékek, fékfolyadék, szervó olaj, kb ezek szoktak elmaradni vásárlás utáni átnézéseknél.
 18. kobraCode

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Annyira nem hiányzik hogy keressem.
 19. kobraCode

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Srácok látom most jól jönne Mantec hivatalos válasza, tudtam hogy eljön az az idő mikor hiányolni fogjátok a tudását
 20. kobraCode

  Általános műszaki problémák!

  Ha nem ereszti a fékfolyadékot akkor nem érdemes cserélni, ellentétben érdemes lenne szétszedni és fémtisztára pucolni mindent. Persze ha már szétszedi az ember lehet hogy érdemes cserélni a karmantyút és a porvédőt mert hát ki tudja összerakás után jó lesz e. Itt egy videó a műveletről: A dugattyú tisztítását 0-ás fémgyapottal is szoktuk csinálni, olyan lesz mint egy nagyon finom polírozás.
 21. kobraCode

  Fogyasztás

  Akkor lesz reális ha üres tanktól tele tankig számolod. S legalább 2-3 vagy még több alkalommal. 100e km átlagát tudom neked leírni ami 6,41L/100km
 22. kobraCode

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Igen, kinézetre olyan mint az enyém. Valószínűleg neked is jó lesz.
 23. kobraCode

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Szia! De igen, kellene lennie: https://photos.app.goo.gl/4xQBrRNiQ1cAEVtF9
 24. kobraCode

  Általános műszaki problémák!

  Szia! Sok minden lehet. Kormánymű, féltengely de talán a legjellemzőbb hiba a stabilizátor rúd. Nálam az utóbbi alkatrész mióta a gyárit cserélni kellet jó ha kibírnak 1,5-2 évet: https://cromax.hu/futomu_kormanymu/elso_futomu_alkatreszek/elso_stabilizator_rud_gombfej/elso_stabilizator_rud_gombfej_opel_astra_g_h_zafira_a_b_32299
 25. kobraCode

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Jó technológia, gyorsan lehet vele szép munkát csinálni:
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.