Jump to content

kobraCode

Forummember
 • Content Count

  1,948
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Everything posted by kobraCode

 1. 7 éve és több mint 100e km óta van meg a kocsi. Amikor megvettem már akkor is eresztette a szervo olajat, na nem annyira hogy tócsa legyen a kocsi alatt. Most is kb ugyan annyira fogy mint amikor megvettem. kb 2-3-4000km-eneként kell rátöltenem 0,5-1dl olajat. És ez már 7 éve ilyen.
 2. Szia! Normális, nálam is így áll, remélem látszik a képeken is:
 3. A kormányt tekerd el jobbra és balra is90°ban. Látni fogsz alatta még két kupakot, alatta van két csavar.
 4. Szerintem keress egy bontás alatt álló autót és vedd meg az ecura menő csatlakozót mémi kábelköteggel. Abból már tudsz sarukat kibontani és átépíteni magadnak.
 5. Szia! gezoli leírása lehet hogy segít az ügyben: https://docs.google.com/file/d/0B282mpwg7ZdOWjUzUzhfQkxpbDg/edit?pli=1 Nekem szerencsére bent voltak a vezetékek, így csak rá kellett forrasztanom a behúzott szálakat...
 6. Szia! Ha jól emlékszem rá ez a kettő kell hozzá: https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/elso_lokharito_rogzites/elso_lokharito_tarto_rogzito_szegecs_opel_astra_g_1998-2009_34903 https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/elso_lokharito_rogzites/elso_lokharito_rogzito_patent_opel_astra_g_1998-2009_36730 A kisebb szegecs az kijön szerintem gond nélkül, az alsó 3 az szivatósabb, ha még egyszer neki állnék, elvágnám és újat tennék a helyére. Nem éri meg annyit kínlódni vele mint amennyibe kerül a szegecs.
 7. Akkor itt olvastam a fórumon, csak nem emlékeztem már rá. Akkor sajna marad a sima gyerekülés...
 8. Sziasztok! Szerintetek iso-fix rendszert lehet utólag beépíteni G-be? Azt olvastam valahol, lehet itt a fórumon hogy az Opelnek saját szabványa volt a gyerekülés rögzítésére, már amelyik autóban volt. Viszont arról nem találtam infót hogy iso-fixet utólag lehet e bele tenni. Ha nem akkor marad a gyerekülés biztonsági övvel való bekötése. Köszi a válaszokat.
 9. Egy egyszálas vezetéket kell keress aminek a végén 1db csúszósarú van műanyag házban. Nekem ez a sarú bandázsszalaggal bele volt ragasztva a B oszlopba gyárilag. Gondolom azért hogy ne zörögjön menet közben. Ha jól emlékszem talán fekete a kábel színe, de ez nem biztos. A csatlakozó ellendarabját kell keresd magyarán: A csomagtérajtón gyárilag van kapaszkodó belül is :
 10. Ez a módszer jó lehet, bár nekem gyárilag le volt ragasztva a kábel, így bontanom kellett a burkolatokat is sajnos...
 11. Mutatok róla képet, úgy egyszerűbb: Mielőtt hülyeségeket írogatsz igazán utána nézhetnél a dolgok helyességének. Vagy ha nem vagy valamiben biztos inkább maradj csendben, s ne vezess félre senkit a téves információiddal, de szerintem ezt már korábban megírták neked párszor...
 12. Nem biztos hogy lyukas. Lehet csak a szellőzők vannak eltömődve. Az egyik szellőzőt ki tudod szedni a lámpa kiszerelése nélkül is, a másikhoz ki kell szedni a lámpát. Nekem anno a pók szőtte bele magát, így nem szellőzött a lámpa, nem tudott kiszáradni. Nem nagy munka kiszerelni a lámpákat, és a lökhárítót levenni sem. Még a sárba se nagyon kell belefeküdnöd, max letérdelni a kocsi elé. Aláírásomban találsz egy segítséget a szerelés menetéről.
 13. KB 2 perc alatt lehet adni a saját fiókodnak is rendszergazda szintű hozzáférést még úgy is hogy nem ismered a rendszergazda jelszavát ;-). Utána nem lenne gond a telepítés.
 14. Ezt már végig olvastam és tegnap este rövidre is zártam a témakört. Ma pedig meg is rendeltem, Jabra Drive lett az áldozat.
 15. Sziasztok! Autós kihangosítót használ valaki? Kinek milyen vállt be? Napellenzőre csíptethetőt néztem, de nem tudtam eldönteni a nagy választékból melyik lehet a jó. Tudnátok tippeket adni. Köszönöm.
 16. Ugyan ezt mondta a szerelőm is, nem biztos hogy a drágább a jobb. Legközelebb ha cserélni kell megkérdezem akkor épp milyet tett bele. Ettől függetlenül jó lenne tudni a gyárban mégis mi került bele ami 10-15 évig kibírta.
 17. Stofl kolléga jóvoltából össze volt szedve régen, de valamiért nem megy a link. https://sites.google.com/site/gastraokossagok/extra-felszerelesek#TOC-VW-99-rel-s-megold-s: Ha jól sejtem DarthVödör oldalára mutatott talán ami sajna megszűnt. Talán keresd őt, lehet tud segíteni.
 18. A gömbfejek mennek szét, törés sosem volt eddig szerencsére. Nem tudom milyen márka ment bele, de nem GM. Szerelő cserélte mindig.
 19. Ha minden igaz cserélhető az ajzat másikra. Én még nem cseréltem ki, sosem volt bajom vele, eddig semmi nem esett ki belőle pedig sokszor nagyon szar utakon kell járkálnom. Usb-s szivargyújtót találsz sok helyen, 1-2000Ft-ért kapsz 1A-2A teljesítmény között bármit, szimplát vagy duplát is:
 20. Erre én is keresem a választ, de sajna még nem találtam meg. Mióta tönkrementek a gyáriak, rendszeresen 1,5-2 évente cserélni kell sajna mindkét oldalon.
 21. A gyújtáskapcsoló kiszerelése után egy ügyes szaki a megfelelő helyeken való kis reszelgetéssel újra életre tudja kelteni. Nekem pont fordítva volt, nem tudtam indítani a kocsit, nem fordult el a kulcs. A kiszerelés: A felépítése és valamit javítottak is rajta:
 22. Féktisztító nem bántja a fényezést, próbát megér.
 23. Mielőtt cserélnéd a kapcsolót, lehet elég neki egy "karbantartás" is. Én biztosan szétszedném megnézém vele mi a helyzet: http://kacsa-ignis.hu/vkapcs/
 24. Ha általános dolgokra gondolsz akkor lehet még pár dolgot: ami épp aktuális, hűtővíz és ablakmosó fagyáspont. Ezen kívül fékek, fékfolyadék, szervó olaj, kb ezek szoktak elmaradni vásárlás utáni átnézéseknél.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.