stirlitz Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 Sziasztok, jövőhéten megy kipufogóshoz a kocsi, mert már nagyon "hülyegyerek" hangja van :goofy: . Volt "átnézésen" a kocsi, azt mondta a szerelő, hogy a gyári rugós rezgéscsillapítás helyett felxicsövet tenne fel, mert a gyárival csak a baj van. Engedjem, vagy kössem ki, hogy csak gyári megoldás játszik? hol fuj ki segény SE? sztem cseréltesd le az egész rendszert a régit meg majd én elhozom :—) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 Sziasztok! X16XELre szeretnék karter gáz szűrőt felopszerválni, illetve csinálni rá. Valaki csinált már ilyet? Van a hengerfejen 2 cső, egy jön a motorblokk oldalából és egy vékonyabb megy a légcsőbe. Melyiket lenne érdemes szűrni? Érdemes a motorból jövő csövet, vagy elég csak a légcsőbe menőt? Azt szeretném kiküszöbölni, hogy ne koszolódjon el a pillangószelep és az alapjárati motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 Csakis a gyári! A flexi cső egy vicc. Nem szerelhető, meg legalább két évente lehet cserélni. A gyári meg elmegy 20 évet hozzányúlás nélkül. Nekem is kipuff megbontás után új tömítésekkel kifúj a tűzkarikánál, csörgős hangja van a kifújásnál. Ma levágtam a tűzkarikás részt a csőről (a lencsés tömítőfelületet) AWi-val fölhegesztettem, majd le lett esztergálva, aztán vissza hegesztettem a csőre. Majd föltettem és indítás, mit mondjak, nem örültem, ugyan úgy kifúj pedig most már tuti hogy jó, az autóval nem mentem, remélem ha fog mozogni összeül a két fél, aztán jó lesz...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 Nekem is kifúj a baleset óta, akkor hiába rendeltem új tűzkarikát akkor se lesz jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 hol fuj ki segény SE? sztem cseréltesd le az egész rendszert a régit meg majd én elhozom :—) Kipufogósor tömítésnél, katalizátor után a tűzkarikánál+rohad, középső és hátsó dob kuka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Sziasztok! X16XELre szeretnék karter gáz szűrőt felopszerválni, illetve csinálni rá. Valaki csinált már ilyet? Van a hengerfejen 2 cső, egy jön a motorblokk oldalából és egy vékonyabb megy a légcsőbe. Melyiket lenne érdemes szűrni? Érdemes a motorból jövő csövet, vagy elég csak a légcsőbe menőt? Azt szeretném kiküszöbölni, hogy ne koszolódjon el a pillangószelep és az alapjárati motor. Mindegyiket érdemes szűrni, de a vékonyabbik cső becsatlakozása a pillangószelepház alatt általában már úgyis el van dugulva. Én a vékonyabbik csövet a szelepfedélnél ledugóztam , és a bödöntől vittem tovább, így egyszerűbb volt. Nekem is kipuff megbontás után új tömítésekkel kifúj a tűzkarikánál, csörgős hangja van a kifújásnál. Ma levágtam a tűzkarikás részt a csőről (a lencsés tömítőfelületet) AWi-val fölhegesztettem, majd le lett esztergálva, aztán vissza hegesztettem a csőre. Majd föltettem és indítás, mit mondjak, nem örültem, ugyan úgy kifúj pedig most már tuti hogy jó, az autóval nem mentem, remélem ha fog mozogni összeül a két fél, aztán jó lesz...... Én vettem egy tubus Bosal kipufogó pasztát, és ahol nem sikerült tűzkarikával rendesen tömíteni, oda kentem belőle és úgy raktam össze. Például a katalizátor-középdob között gyárilag nincs tömítés, íves felületek szorulnak össze, de megbontás után már kifújt, ide is raktam a pasztából. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 (edited) Mindegyiket érdemes szűrni, de a vékonyabbik cső becsatlakozása a pillangószelepház alatt általában már úgyis el van dugulva. Én a vékonyabbik csövet a szelepfedélnél ledugóztam , és a bödöntől vittem tovább, így egyszerűbb volt. Én vettem egy tubus Bosal kipufogó pasztát, és ahol nem sikerült tűzkarikával rendesen tömíteni, oda kentem belőle és úgy raktam össze. Például a katalizátor-középdob között gyárilag nincs tömítés, íves felületek szorulnak össze, de megbontás után már kifújt, ide is raktam a pasztából. Köszi a szűrős tippet! Mennyi trutyi szokott ott leragadni? Milyen távonként szoktad üríteni? Hogyan csináltad az olaj leválasztót? Én is vettem olyan pasztát, a leömlőnél ahol a dupla cső van, ott az új tömítésnél nekem is kifújt, pasztával megtuningoltam. A tűzkarikánál nem jó a paszta mert mozog nem? Oda valami flexibilis paszta kéne szerintem, bár nem tudom mennyit mozoghat. Menni fogok vele, aztán remélem hogy összeül az új tűzkarika az esztergálással. Módosítva Május17, 2015 : hening Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Köszi a szűrős tippet! Mennyi trutyi szokott ott leragadni? Milyen távonként szoktad üríteni? Hogyan csináltad az olaj leválasztót? Én is vettem olyan pasztát, a leömlőnél ahol a dupla cső van, ott az új tömítésnél nekem is kifújt, pasztával megtuningoltam. A tűzkarikánál nem jó a paszta mert mozog nem? Oda valami flexibilis paszta kéne szerintem, bár nem tudom mennyit mozoghat. Menni fogok vele, aztán remélem hogy összeül az új tűzkarika az esztergálással. A szűrőanyag sima szivacs, az elv az hogy a szivacs alá vezetem a kartergőzt és a szivcson fellülről szivj el a motort. Ezen a képen látszik, csak itt még nem volt bekötve a vékony cső. Hát olyan 2 hetente ránézek és ha kezd megtelni kiürítem. Télen több van benne nyáron kevesebb. Szerintem olyan sokat nem mozog a leőmlőnél a cső, mert legalábbis nekem eléggé össze volt rohadva, alapból szerintem már a tűzkarikával sem volt rugalmas a kötés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mákosguba Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Sziasztok! Lehet,hogy ide tartozik a kérdésem,akkor bocsánat.1 hete vettem isuzu motoros kombit és Opel TIS 2000 javítási útmutatót és EPC-t keresek hozzá.Honnan lehetne letölteni a programot,ami müködik is vagy vagy meg is venném baráti áron. : ) Előre is köszönöm valászokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 A szűrőanyag sima szivacs, az elv az hogy a szivacs alá vezetem a kartergőzt és a szivcson fellülről szivj el a motort. Ezen a képen látszik, csak itt még nem volt bekötve a vékony cső. Hát olyan 2 hetente ránézek és ha kezd megtelni kiürítem. Télen több van benne nyáron kevesebb. Szerintem olyan sokat nem mozog a leőmlőnél a cső, mert legalábbis nekem eléggé össze volt rohadva, alapból szerintem már a tűzkarikával sem volt rugalmas a kötés. 1.4-esnél máshol van a rugózó tag, mint X16XE-nél, így tök más a mozgása. 1.4 esetén főleg lefele irányba van mozgási lehetősége, mert csak csőirányba mozdul el, míg x16XEL-nél előre, hátra, jobbra balra, ráadásul a lefele irány is hatványozott a gumikon rázkódó rendszer miatt. Nem beszélve arról, hogy a jó tervezésnek köszönhetően sárlé folyhat bele, ami jól ki tudja koptatni a csatlakozó profilt, így tulajdonképpen tojás alakú lesz, és ez is nehezíti a megoldást... :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Időközönként jön elő van hogy 1 hónapig semmi van hogy egy héten többször is. A tünet az hogy indítózok és nem indul a motor. Akku nincs lemerülve. önindító jo mert tekeri a motort mint állat. benzin pumpa relé kattan de nem mindig ( ki is cseréltem ugyanaz a reakcio). Benzinszűrőt most cseréltem, olajjal vezérléssel minden szűrővel együtt. Menet közben nem rángat semmilyen rendellenes tünete nincs. Ha nem indul azt szoktam csinálni, hogy várok és ráadom leveszem a gyujtást 3szor míg nem kattan a relé egymás után és utána indul. Tudom ez igy elég fantomhibának tűnik nem is a megoldást kérem tőletek. csak hogy mit nézzek át mi lehet a gyanús? Nyilván az egyik kontakt hiba sarukat megmozgatni. és még? gyújtógyertya? leragadó benzinpumpa? Bármi ötlet? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Időközönként jön elő van hogy 1 hónapig semmi van hogy egy héten többször is. A tünet az hogy indítózok és nem indul a motor. Akku nincs lemerülve. önindító jo mert tekeri a motort mint állat. benzin pumpa relé kattan de nem mindig ( ki is cseréltem ugyanaz a reakcio). Benzinszűrőt most cseréltem, olajjal vezérléssel minden szűrővel együtt. Menet közben nem rángat semmilyen rendellenes tünete nincs. Ha nem indul azt szoktam csinálni, hogy várok és ráadom leveszem a gyujtást 3szor míg nem kattan a relé egymás után és utána indul. Tudom ez igy elég fantomhibának tűnik nem is a megoldást kérem tőletek. csak hogy mit nézzek át mi lehet a gyanús? Nyilván az egyik kontakt hiba sarukat megmozgatni. és még? gyújtógyertya? leragadó benzinpumpa? Bármi ötlet? Köszi Üdv, hát először azzal kéne kezdeni hogy kideríted szikra vagy benzin hiánya van-e. Sikertelen indítózáskor ha kap benzint akkor ezt érezni a kipufogónál, a szikrát ugye egy kitekert gyertyával vagy egy tartalékkal lehet ellenörizni. Rádugsz egy pipát letesteled, szikrázik-e vagy sem. Központisoknál már gyujtásra elindul a pumpa, majd amikor kattan a relé megáll. Ezt is lehet hallani jó füllel a hátsó ülés környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Sziasztok! Lehet,hogy ide tartozik a kérdésem,akkor bocsánat.1 hete vettem isuzu motoros kombit és Opel TIS 2000 javítási útmutatót és EPC-t keresek hozzá.Honnan lehetne letölteni a programot,ami müködik is vagy vagy meg is venném baráti áron. : ) Előre is köszönöm valászokat! Egy ilyet tudok, ha ez segít vmit: http://www.ecat24.com/opel/catalog/models/1/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Üdv, hát először azzal kéne kezdeni hogy kideríted szikra vagy benzin hiánya van-e. Sikertelen indítózáskor ha kap benzint akkor ezt érezni a kipufogónál, a szikrát ugye egy kitekert gyertyával vagy egy tartalékkal lehet ellenörizni. Rádugsz egy pipát letesteled, szikrázik-e vagy sem. Központisoknál már gyujtásra elindul a pumpa, majd amikor kattan a relé megáll. Ezt is lehet hallani jó füllel a hátsó ülés környékén. Full benzin szag volt a kocsi körül sokadik nem indulásra ugyhogy benzint gondolom biztosan kap. Hát akkor a szikrára fogok ránézni... Azért köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Full benzin szag volt a kocsi körül sokadik nem indulásra ugyhogy benzint gondolom biztosan kap. Hát akkor a szikrára fogok ránézni... Azért köszönöm! Nekem konkétan gyujtásmodul csinált ilyet, de persze sokminden lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Köszi a szűrős tippet! Mennyi trutyi szokott ott leragadni? Milyen távonként szoktad üríteni? Hogyan csináltad az olaj leválasztót? Én is vettem olyan pasztát, a leömlőnél ahol a dupla cső van, ott az új tömítésnél nekem is kifújt, pasztával megtuningoltam. A tűzkarikánál nem jó a paszta mert mozog nem? Oda valami flexibilis paszta kéne szerintem, bár nem tudom mennyit mozoghat. Menni fogok vele, aztán remélem hogy összeül az új tűzkarika az esztergálással. Enyém ilyen: http://taylor.hu/astra/bodon/2015-04-25%2015.44.53.jpg és így van bekötve: http://taylor.hu/astra/bodon/IMG_0028.JPG A fedélem a kis lik nekem is le van dugózva egy 8as csavarral(+teflonszallag). Zotyáé jobb méretben, mert nekem elég gyakran kell üríteni(télen hetente), pedig melegítve van a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ramos04 Elküldve Május18, 2015 Megoszt Elküldve Május18, 2015 Sziasztok! Hengerfej és veztengely csere után következő a tapasztalat. Szépen elindul, megy is. Például 3.ban szépen húz olyan 60km/h-ig aztán inkább lassul mint gyorsul Seb váltás után ugyan ez, megy lassul. Ekkor ha padló gázt nyomok akkor egy idő után elindul, de nem azonnali a reakció. A lámpa nem mindig világít csak ha hosszabb időre kell megállni lámpánál. Az alapjárati motorom nem a megfelelő mert egyre erősebb a gyanú, hogy a c14nz motorom egy c16nz központi injektor táplálja. Engine lámpa villanáskor oxygen szenzorra is panaszkodik az alapjárati motor mellett. Vélemények? Link to comment Megosztás: More sharing options...
eddi Elküldve Május18, 2015 Megoszt Elküldve Május18, 2015 Sziasztok. A X16XEL motorkódú Astránál hol találom az alapjárati motort? Ki akarom takarítani?Ha képet tud valaki küldeni megköszönném!! Ja meg hogy csináljam?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május18, 2015 Megoszt Elküldve Május18, 2015 Sziasztok. A X16XEL motorkódú Astránál hol találom az alapjárati motort? Ki akarom takarítani?Ha képet tud valaki küldeni megköszönném!! Ja meg hogy csináljam?? Asszem neked írtam a másik fórumon...leírjam itt is? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Május18, 2015 Megoszt Elküldve Május18, 2015 Sziasztok! Ma hazafelé lehasalt a KM órám. Kiderítettem, hogy a spirál tört el a váltónál tőben. Honlap még melóba és vissza 2X 10Km lesz a cseréig, fog ez valami galibát okozni? A Check engine világított, mert nincs sebességjel, de a motor nem-e fog leállni vagy hasonlók? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május18, 2015 Megoszt Elküldve Május18, 2015 Sziasztok! Ma hazafelé lehasalt a KM órám. Kiderítettem, hogy a spirál tört el a váltónál tőben. Honlap még melóba és vissza 2X 10Km lesz a cseréig, fog ez valami galibát okozni? A Check engine világított, mert nincs sebességjel, de a motor nem-e fog leállni vagy hasonlók? De. Erre készülj. Kuplung benyomására azonnal le is fullad. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 De. Erre készülj. Kuplung benyomására azonnal le is fullad. Nem törvényszerű, nekem csak a hibalámpát dobta motorféknél, de egyszer sem állt le, de persze készülni kell rá. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 Nem törvényszerű, nekem csak a hibalámpát dobta motorféknél, de egyszer sem állt le, de persze készülni kell rá. Köszönöm a válaszokat! Mikor itthon tolattam be akkor ingadozott az alapjárat és mikor üresben van a váltó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 Köszönöm a válaszokat! Mikor itthon tolattam be akkor ingadozott az alapjárat és mikor üresben van a váltó. Sziasztok! Meg lett az új, utángyártott spirál, be is szereltem, de mielőtt beszereltem, kicsit megzsíroztam az egész spirált hosszában. Beszereltem, működi kis meg minden, de 40 fölött kerepel kicsit a spirál, mondták hogy kell erre számítani, mindez azét, mert a gyári spirál "tokja" (külső rész) belülről szilikonos, gumis anyaggal van bevonva, úgy vettem észre hogy a váltó felőli végén nincs bevonat, vagy már kikopott. Az utángyártotton acél az acélon csúszik, így van zaja. Valaki próbált már ezen csillapítani? Arra gondoltam, hogy mi lenne ha a Km óra felőli végét, ha elfér a tokban bevonnám zsugorcsővel? Ötletek, tippek, ki hallott valamit erről? Vagy a kerepelékopás után egyszer elmúlik majd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 Sziasztok! Meg lett az új, utángyártott spirál, be is szereltem, de mielőtt beszereltem, kicsit megzsíroztam az egész spirált hosszában. Beszereltem, működi kis meg minden, de 40 fölött kerepel kicsit a spirál, mondták hogy kell erre számítani, mindez azét, mert a gyári spirál "tokja" (külső rész) belülről szilikonos, gumis anyaggal van bevonva, úgy vettem észre hogy a váltó felőli végén nincs bevonat, vagy már kikopott. Az utángyártotton acél az acélon csúszik, így van zaja. Valaki próbált már ezen csillapítani? Arra gondoltam, hogy mi lenne ha a Km óra felőli végét, ha elfér a tokban bevonnám zsugorcsővel? Ötletek, tippek, ki hallott valamit erről? Vagy a kerepelékopás után egyszer elmúlik majd? Hát van akinek sikerült csillapítani megszüntetni a problémát, nekem nem, kidobtam belőle az utángyári spirált, és vettem bele egy bontottat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts