powerup Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 Netán tudsz konkrétan is eredeti 5bordás kivitelt? Akkor a generátort is meg kell venned,ha hosszbordásat akarsz...
FPepe Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 Akkor a generátort is meg kell venned,ha hosszbordásat akarsz... Jaja, tudom, a tartókonzollal együtt, meg a főtengelyre a tárcsát. De csak az erre való 5-bordás szíjas verzió érdekelne.
opel16v Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 PWM szabályozó MOSFET végfokkal ;) Jah :( Csak ne felejts hozzá megfelelő tápot is készíteni, különben meglepetés ér :P És a hűtését is meg kell oldani. De azért nem olyan vészes meló ez egy sebességfüggő szervóért :cry: :D
powerup Elküldve November2, 2007 Elküldve November2, 2007 Jaja, tudom, a tartókonzollal együtt, meg a főtengelyre a tárcsát. De csak az erre való 5-bordás szíjas verzió érdekelne. De miért ragaszkodsz ehhez a ritka verzióhoz?Csináld meg 6-bordásra,az + egy ékszíjfeszítő meg egy motortartóbak oszt jóvan. :(
powerup Elküldve November3, 2007 Elküldve November3, 2007 + 20000 Ft :( Persze.Újonnan. Nekem a szervós cucc mindenestől 25 volt,(kormánymű,tartóbak,szivattyú,feszítő,tárcsa).Ehhez jött a másik generátor 10 -ért,konzolja 2-ért,egy gumitömítés 1500-ért,olaj 1000-ért,ékszíj kb:3000,feszítő görgő újonnan kb:3000.Munkadíj az nem volt,mert spanok csinálták.Itt a spórolással csak sz@patja magát az ember,ez a tapsztalat. :P
FPepe Elküldve November3, 2007 Elküldve November3, 2007 Persze.Újonnan. Nekem a szervós cucc mindenestől 25 volt,(kormánymű,tartóbak,szivattyú,feszítő,tárcsa).Ehhez jött a másik generátor 10 -ért,konzolja 2-ért,egy gumitömítés 1500-ért,olaj 1000-ért,ékszíj kb:3000,feszítő görgő újonnan kb:3000.Munkadíj az nem volt,mert spanok csinálták.Itt a spórolással csak sz@patja magát az ember,ez a tapsztalat. :P Viszont ahhoz a másikhoz tudtommal nem kellenek ilyen feszítő meg vezető görgők, ott asszem a generátorral lehet feszíteni a szíjat, és az is gyári megoldás... :(
powerup Elküldve November3, 2007 Elküldve November3, 2007 Viszont ahhoz a másikhoz nem kellenek ilyen feszítő meg vezető görgők, ott asszem a generátorral lehet feszíteni a szíjat, és az is gyári megoldás... :( Naja...de ilyet nem találsz..de ahogy érzed... :P
FPepe Elküldve November3, 2007 Elküldve November3, 2007 Naja...de ilyet nem találsz..de ahogy érzed... :( Sőt, ahhoz lehet, hogy még a generátort se kell cserélni, csak a tárcsát... nálatok Győrben nincs olyan bontó, ahol előfordulhat ilyesmi?
powerup Elküldve November3, 2007 Elküldve November3, 2007 Sőt, ahhoz lehet, hogy még a generátort se kell cserélni, csak a tárcsát... nálatok Győrben nincs olyan bontó, ahol előfordulhat ilyesmi? Nem tudok róla.A hosszbordás van raklapszámra.Esetleg ITT kérdezd meg.
FPepe Elküldve November3, 2007 Elküldve November3, 2007 Nem tudok róla.A hosszbordás van raklapszámra.Esetleg ITT kérdezd meg. Köszi, írtam nekik :cry: Válaszoltak, 55e Ft lenne a cucc kormánymű nélkül :P Asszem ez a projekt most szüneteltetve lesz egy ideig... :(
FPepe Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 Nyomozásom alapján azt a ritka 5-bordás szíjas szervót, amit keresek csak 1992/08-ig használták C14NZ, C16NZ. C14SE, C16SE motorokon. Aki még rajtam kívül ilyet keres, az ezeken a legrégebbi autókon találhat ilyet. A vége lehet, hogy az lesz, hogy az elterjedtebb 6-bordás szíjasra átépítem az egészet (ha elég olcsón találok cuccokat hozzá, lehet el kéne látogatnom Győrbe Powerup cartárshoz), már csak azért is, mert ilyenkor télen nem valami előnyös ez a hagyományos ékszíjas verzió, mínuszokban elég jól megállapítható, melyik autóban van még ilyen, mert az nyikorog rendesen általában.
Udi Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 C14NZ-re is fel lehet rakni a 6-os hosszbordás verziót de a feszítőnél kell egy kicsit variálni. Szükséged lesz egy ilyen saját gyártmányú konzolra: http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16836603#2 93-as C14NZ-n máshol vannak a rögzítési pontok: http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16647891#2 Egy kis lakatos munka és a feszítőből 4 mm-t kell leszedni és kész: http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16647906#2 http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16647904#2 A többi már gyerekjáték... :(
powerup Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 Köszi, írtam nekik :) Válaszoltak, 55e Ft lenne a cucc kormánymű nélkül ;) Asszem ez a projekt most szüneteltetve lesz egy ideig... :( Vicces fiúk ezek,remélem mondtad nekik,hogy annyiért húzzák a f###ukra. Ha gondolod,(és biztos vagy benne,hogy jó hozzá )szívesen megkérdezem a srácot,akitől én vettem,hogy mennyi az annyi.De azt már említettem,sokkal praktikusabb megvenni az egész cuccot(generátor,konzolja ,csavarok stb.) Biztosan van neki,mikor legutóbb ott jártam,tele volt az udvar vasakkal.
FPepe Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 ...De azt már említettem,sokkal praktikusabb megvenni az egész cuccot(generátor,konzolja ,csavarok stb.)... Igen, így gondoltam, kompletten mindenestől: generátor a konzoljával, feszítő, főtengelyre a tárcsa, szervoszivattyú. Köszi, ha megkérded. Egyébként ennél a verziónál hová van rögzítve a szervoszivattyú?
powerup Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 Igen, így gondoltam, kompletten mindenestől: generátor a konzoljával, feszítő, főtengelyre a tárcsa, szervoszivattyú. Köszi, ha megkérded. Egyébként ennél a verziónál hová van rögzítve a szervoszivattyú? Beszéltem a sráccal,elintéztem neked,40-ért odaadja tokkal-vonóval. :( (tehát generátor konzolostól-feszítő -tárcsa-kormánymű-szivattyú-motortartóbak+a csavarjai) A szivattyút a motortartó bakhoz kell rögzíteni,tehát az is cserés.
FPepe Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 Beszéltem a sráccal,elintéztem neked,40-ért odaadja tokkal-vonóval. :( (tehát generátor konzolostól-feszítő -tárcsa-kormánymű-szivattyú-motortartóbak+a csavarjai) A szivattyút a motortartó bakhoz kell rögzíteni,tehát az is cserés. Wow, Te nagyon rendes vagy :( El kell látogatnom Győrbe :) Még úgysem voltam ott (legalábbis nem rémlik). ;)
powerup Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 Wow, Te nagyon rendes vagy :( El kell látogatnom Győrbe :) Még úgysem voltam ott (legalábbis nem rémlik). ;) Nem vagy olyan messze,140 km.Szólj,ha aktuális a dolog.
FPepe Elküldve December3, 2007 Elküldve December3, 2007 Nem vagy olyan messze,140 km.Szólj,ha aktuális a dolog. Annyi nincs, Fehérvár - Mór - Kisbér - Pannonhalma útvonalon 105km, ha jól emléxem. A vezérlést látom muszáj lebontani hozzá, pedig nemrég volt cserélve. 5e km-es vezérműszíjat vissza lehet rakni, vagy inkább cseréljem?
powerup Elküldve December4, 2007 Elküldve December4, 2007 Annyi nincs, Fehérvár - Mór - Kisbér - Pannonhalma útvonalon 105km, ha jól emléxem. A vezérlést látom muszáj lebontani hozzá, pedig nemrég volt cserélve. 5e km-es vezérműszíjat vissza lehet rakni, vagy inkább cseréljem? Nem kell a vezérlést lebontani.
FPepe Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Naja...de ilyet nem találsz..de ahogy érzed... :huh: C14NZ-re is fel lehet rakni a 6-os hosszbordás verziót de a feszítőnél kell egy kicsit variálni. Szükséged lesz egy ilyen saját gyártmányú konzolra: http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16836603#2 93-as C14NZ-n máshol vannak a rögzítési pontok: http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16647891#2 Egy kis lakatos munka és a feszítőből 4 mm-t kell leszedni és kész: http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16647906#2 http://www.kep.tar.hu/udi/50150762/16647904#2 A többi már gyerekjáték... :lol: Mit szóltok srácok, szerintetek ez nem az a ritka verzió, amit keresek?
hening Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Mit szóltok srácok, szerintetek ez nem az a ritka verzió, amit keresek? Lehet, de mitha szélesebb lenne a szíj.
FPepe Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Lehet, de mitha szélesebb lenne a szíj. Az a lényeg, az a bizonyos ritka fajta az hosszbordásszíjas. :huh:
hening Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Az a lényeg, az a bizonyos ritka fajta az hosszbordásszíjas. :huh: Van hozzávaló tárcsád a generátoron, meg a főtengőn, vagy az is kell hozzá? Azért kérdem, mert ha ez egyben van nem biztos, hogy odaadja róla, főleg a főtengőset. Meg ha jól látom ez 1,6-os, ugyanott vannak a szivattyú felfogató furatok a blokkon, mint az 1,4-en?
FPepe Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Van hozzávaló tárcsád a generátoron, meg a főtengőn, vagy az is kell hozzá? Azért kérdem, mert ha ez egyben van nem biztos, hogy odaadja róla, főleg a főtengőset. Úgy kéne, mert eléggé speciális, 5 bordás szíja van, nem a mostanság használatos 6 bordás. Esetleg elcserélem vele a sima ékszíjashoz való tárcsára, meg generátorra. :huh: EPC szerint ez a fajta szervó előfordult az 1.4NZ-n és az 1.6NZ-n is, ugyanazzal a cikkszámmal.
Recommended Posts