kori Elküldve December6, 2010 Megoszt Elküldve December6, 2010 Én nem vagyok tanult és gyakorlott szerelő, de az esetek 90%-ában mindig a legrosszabra gondolok, mikor valami gond van a gépemmel. Szóval van ez így, hogy nem a legegyszerűbb dologra gondol az ember, ha baj van. Pl apám autóján 2 hétig szenvedtünk, mitől van, hogy lemerül az akku. Betettünk egy másikat, de pár nap múlva azzal sem indított. Szétszedtem a gyújtáskapcsolót, izzítórelét, már új akkut akartun venni. Szerencsére véletlenül belakadtam a pozitív vezetékbe, és le is jött a saru az akkuról. Kiderült, hogy megnyúlott a saru, és pár km zötykölődés után már nem érintkezett. Másik: kb 3 éve szenvedtem az Omegámmal, hogy ha jött a hídeg, random módon nem indult az autóm. Volt szerelőnél is, de ő sem jött rá. Már az ECU cseréjére került a sor. Bár volt aki az immóra esküdött. Egyiknek sem lett igazuk. Egy fél nap méricskélés és 3 év után jöttem rá, hogy egy, az autógáz miatt beszerelt relé csinálta az egészet (persze ráírva hogy Made in Italy). Ment a kukába, helyet agdva egy Bosch-nak. Azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Én nem vagyok tanult és gyakorlott szerelő, de az esetek 90%-ában mindig a legrosszabra gondolok, mikor valami gond van a gépemmel. Szóval van ez így, hogy nem a legegyszerűbb dologra gondol az ember, ha baj van. Pl apám autóján 2 hétig szenvedtünk, mitől van, hogy lemerül az akku. Betettünk egy másikat, de pár nap múlva azzal sem indított. Szétszedtem a gyújtáskapcsolót, izzítórelét, már új akkut akartun venni. Szerencsére véletlenül belakadtam a pozitív vezetékbe, és le is jött a saru az akkuról. Kiderült, hogy megnyúlott a saru, és pár km zötykölődés után már nem érintkezett. Másik: kb 3 éve szenvedtem az Omegámmal, hogy ha jött a hídeg, random módon nem indult az autóm. Volt szerelőnél is, de ő sem jött rá. Már az ECU cseréjére került a sor. Bár volt aki az immóra esküdött. Egyiknek sem lett igazuk. Egy fél nap méricskélés és 3 év után jöttem rá, hogy egy, az autógáz miatt beszerelt relé csinálta az egészet (persze ráírva hogy Made in Italy). Ment a kukába, helyet agdva egy Bosch-nak. Azóta jó. Pancser ex-főnököm egy ideig hajtotta egy ügyfél autóját amig az thaiföldön nyaralt.Persze a tankolás nem volt nagy divat nála,folyamatosan égett a sárga lámpa,egész addig amig valami mocskot fel nem kapott a tank aljáról és végképp megállt.Már cafatokra szedette velem az egész injektort,jeladókat cseréltetett,márkaszervizbe vitette diagnosztikára,mig a végén kiderült,hogy a tankban a szűrő eldugult.Ezt sajna csak pumpával együtt lehetett rendelni,40ezerbe fájt neki,nekem meg sok szivásba a hulladékkal.Nem lett volna olcsóbb és egyszerűbb 2rongyért tankolni? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Olajcsere előtt állok, érdeklődnék, hogy ki milyen olajat használ? 1.8 benzines a motor, ezt néztem ki: Mobil super 3000 5w-40 Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
soundria Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Olajcsere előtt állok, érdeklődnék, hogy ki milyen olajat használ? 1.8 benzines a motor, ezt néztem ki: Mobil super 3000 5w-40 Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Hello, ha 5W-40-et irnak elo motorba, akkor biztosan jo valasztas. Lenyeg, h markas legyen, Mobil pedig az. En szemely szerint mar 100e km folott nem rakok bele 5w-t, inkabb 10w-t. Persze lehet, h nincs igazam. Hideginditasnal biztos jobb az 5W. Uzemmelegen pedig szerintem a 10w. http://www.olajsziget.hu/markak/opel/ ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Igen a km miatt én is vacillálok, hogy jobb lenne a 10W-40, de szerencsére egyáltalán nem eszi az olajat! Utolsó csere óta most kb 15ezer van benne, és nem hiányzik semennyi! Egyelőre maradok az 5w-40-nél remélem jó lesz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Hello, ha 5W-40-et irnak elo motorba, akkor biztosan jo valasztas. Lenyeg, h markas legyen, mobil pedig az. En szemely szerint mar 100e km folott nem rakok bele 5w-t, inkabb 10w-t. Persze lehet, h nincs igazam. Hideginditasnal biztos jobb az 5W. Uzemmelegen pedig szerintem a 10w. http://www.olajsziget.hu/markak/opel/ ? Ha eszi akkor nem a hideg viszkozitast kell novelni, mert nem az elso 1 percben zabalja be hanem menet kozben, tehat a meleg oldalon. Egy ertelmes segitseg, miertekkel es meresekkel: http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-vis...io-suruseg.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Na megvolt egy kis nagyszerviz féleség, olajcsere, olajszűrő, gyertyacsere, hátsó féktárcsa csere, benzinszűrő, légszűrő, pollenszűrő csere! Tavasszal első féket kell még ,meg balhátsó kerékcsapágyat! Hátsó kerékcsapágyra van valakinek ötlete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
soundria Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Na megvolt egy kis nagyszerviz féleség, olajcsere, olajszűrő, gyertyacsere, hátsó féktárcsa csere, benzinszűrő, légszűrő, pollenszűrő csere! Tavasszal első féket kell még ,meg balhátsó kerékcsapágyat! Hátsó kerékcsapágyra van valakinek ötlete? Kerékcsapágy csere Signumban egy álom, ugyanis egybe van építve az ABS jeladóval. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve December14, 2010 Megoszt Elküldve December14, 2010 Most az árára gondolsz, vagy magára a szerelési munkára? Annyiból sajnálom, hogy most derült ki, hogy egybe lehetett volna kötni a hátsó féktárcsa cserével, de már mind1! Link to comment Megosztás: More sharing options...
soundria Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 Ha eszi akkor nem a hideg viszkozitast kell novelni, mert nem az elso 1 percben zabalja be hanem menet kozben, tehat a meleg oldalon. Egy ertelmes segitseg, miertekkel es meresekkel: http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-vis...io-suruseg.html Baromi jó ez a cikk! Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
soundria Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 Most az árára gondolsz, vagy magára a szerelési munkára? Annyiból sajnálom, hogy most derült ki, hogy egybe lehetett volna kötni a hátsó féktárcsa cserével, de már mind1! Az árára gondolok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Van jó szerelőm, olcsón megbízhatóan dolgozik, remélem ezt is olcsón megoldja majd! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Valaki nem szeretne szép 19 collos felniket a Signumra, vagy Vectrára? Van egy kb 500km-t futott Dotz Shuriken felnim 5x110 lukosztással! Hibátlanok! Tudom ,hogy ez nem kimondottan hirdetési topic ,de más Opelre nem nagyon lenne jó, csak Signum vagy Vectra, azért irtam ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Valaki nem szeretne szép 19 collos felniket a Signumra, vagy Vectrára? Van egy kb 500km-t futott Dotz Shuriken felnim 5x110 lukosztással! Hibátlanok! Tudom ,hogy ez nem kimondottan hirdetési topic ,de más Opelre nem nagyon lenne jó, csak Signum vagy Vectra, azért irtam ide! Meg talán A Omega, B Senator, B Omega :D Bár lehet a négy felni gumikkal többet ér, mint ezek az autók :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve Január11, 2011 Megoszt Elküldve Január11, 2011 Meg talán A Omega, B Senator, B Omega :D Bár lehet a négy felni gumikkal többet ér, mint ezek az autók :) Tehermentesitővel jó még:Saab 9.5-9.3,valamint Alfa Romeo 159 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vktr Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Valaki nem szeretne szép 19 collos felniket a Signumra, vagy Vectrára? Van egy kb 500km-t futott Dotz Shuriken felnim 5x110 lukosztással! Hibátlanok! Tudom ,hogy ez nem kimondottan hirdetési topic ,de más Opelre nem nagyon lenne jó, csak Signum vagy Vectra, azért irtam ide! Én szeretnék :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandic18xe Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Valaki nem szeretne szép 19 collos felniket a Signumra, vagy Vectrára? Van egy kb 500km-t futott Dotz Shuriken felnim 5x110 lukosztással! Hibátlanok! Tudom ,hogy ez nem kimondottan hirdetési topic ,de más Opelre nem nagyon lenne jó, csak Signum vagy Vectra, azért irtam ide! Hi! Mi az ára? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január12, 2011 Megoszt Elküldve Január12, 2011 Én szeretnék :D Nem pesti utakra való :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január13, 2011 Megoszt Elküldve Január13, 2011 190 lenne az ára gumival! 2db 235/35 Michlein, 2db 255/35 Michlein! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január13, 2011 Megoszt Elküldve Január13, 2011 Én szeretnék :) Szia Viktor! ha nem csak poénnak szántad, keress meg és beszélgetünk róla! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Egy kis ízelítő, hogyan mutat autón az említett felni: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chris1211 Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Sziasztok! Egy kérdésem lenne Signummal(1.8) kapcsolatban.Kiégett a bal első tompított izzóm.Mikor kivettem egy H7-es 55W-os kék színű égő volt bent.Ez szerintetek gyári lehet?Vagy gyárilag csak egy sima izzó van bent?Amúgy másfél hónap alatt ez a második.....Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január19, 2011 Megoszt Elküldve Január19, 2011 Szerintem nem gyári lesz, a kék színű inkább valami "tuning" égő féleség lehet, extra fényerővel vagy valami ilyesmivel! Ha 2 hónapot bírt akkor érdemes más márkát nézni, mert igy elég sovány a dolog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chris1211 Elküldve Január19, 2011 Megoszt Elküldve Január19, 2011 Szerintem nem gyári lesz, a kék színű inkább valami "tuning" égő féleség lehet, extra fényerővel vagy valami ilyesmivel! Ha 2 hónapot bírt akkor érdemes más márkát nézni, mert igy elég sovány a dolog! Köszi a választ! Ma voltam a boltban és ajánlottak egy típust. Osram night breaker plus.Állítólag nagyon fogy náluk és nem volt rá panasz.A srác is ezt használja és szerinte is sokkal jobb éjszaka mint egy hagyományos.Jövő hétfőn lesz náluk 5200HUF/pár a H7-es.Na addig is vettem egy simát 700HUF-ért :) Üdv. Krisztián Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január19, 2011 Megoszt Elküldve Január19, 2011 Reméljük, hogy jobb lesz a helyzet, igazából tapasztalatom nincs az égőkkel, mert Xenonos a gép! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts