Jump to content

piratson

Forummember
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Semleges

About piratson

 • Rank
  Érdeklődő

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Zala...
 • Érdeklődés
  Autók, motorok ....

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra
 • City
  Keszthely

Recent Profile Visitors

1,227 profile views
 1. Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy a motortól a radiátorig menő cső gyorscsatlakozóját hogyan lehet oldani. Lehet, hogy buta a kérdés, itt van előttem a csere darab, mégsem jöttem rá a nyitjára.
 2. Természetesen. 3 db izzítógyertya van benne, egyenként 10 A áramfelvétellel. A készülék kb 60 fokos "víz"hőmérsékletnél kikapcsol, elektromosan nem terheli tovább a rendszert. Láttam 1-2 videót amiben -1 fok lég hőmérsékletnél 4-6 perc alatt elérte a rendszer ezt a meleget. Mértem a csövek hőmérsékletét bekapcsolt radiátor mellett, a fölső kb 5-7 fokkal hidegebb, így azt gondolom, az alsó ág a bemenő. Azért jó lenne, ha ezt valami hozzáértő is meg tudná erősíteni.
 3. Nekem most egy bárgyúnak tűnő kérdésem lenne. Melyik oldalon megy be a "hűtővíz" a radiátorba, a csap felől (jobb oldal) vagy a a másik oldalon? Ez azért érdekes, mert vettem egy fűtésgyorsítót, és azt a bemenő ágba kell bekötni. Ami egyébként zavar, a csap oldalán, a külső (motortér felé eső) csatlakozónál ereszt a csőcsatlakozás, de ha záródik a csap, ez a szivárgás megszűnik. Nekem ez így egy kicsit illogikus, és a bejövő víz útjával kapcsolatos elképzeléseimet is megzavarja. Egyszóval, a motortérben az 'alsó' vagy a "felső" vezetékbe építsem a szerkentyűt? Szeretném, ha olyantól kapnék választ, aki ezt tutira tudja, nem pedig aki csak gondolja hova lehet beszerelni. Előre is köszi!
 4. Pontosan ez az, de valami sok infót ez a fórum sem ad .... sajna. Érdekes, hogy a gyári javítási útmutatóban sem találtam róla egy kukkot sem, pedig gyári alkatrész, és valószínűleg nem a vitrinnek gyártották, hanem beépítésre. Tanácstalan vagyok.
 5. Sziasztok! Van egy gyári BEHR 37890 típusjelű, Astra G dízelekbe való elektromos fűtőtestem, csak azt nem tudom, hova kell beépíteni , és a rendelkezésemre álló javítási kézikönyvekben sem találtam semmit róla - állítólag ki van alakítva a gyári helye, és egyesek szerint a radiátor alá vagy fölé építették be . Tudna valaki segíteni, rajzzal, esetleg fényképpel és kapcsolási rajzzal? Előre is köszönettel!
 6. Ez utóbbi esetben látszana az olajfogyáson is. Tehát - bánatomra - a főfékhenger adhadta be meg magát? De mitől? Az alkatrész cserék előtt tökéletes volt.
 7. Sehol nincs látható olajfolyás, nem csökken az olajszint, és ahol ismereteim szerint ahol légteleníteni lehet, ott egy egy deka buborék nem jön. Gyakorlatilag le lett cserélve így a fékolaj, mert kb. 1 liter lett folyamatosan utána töltve. Viszont a munkahengerek majdnem kiestek a helyükről, így amikkor össz lettek nyomva, elég nagy mennyiségű olajat pumpáltak vissza a tartályba. Kb. 1 decit kellett onnan kiszednem.
 8. Sziasztok! Meglepő problémával találkoztam - legalább is számomra az. Elől-hátul tárcsás kocsimon tárcsák és fékbetétek lettek cserélve, mert iszonytatóan kopottak voltak. A fékcsövek nem lettek megbontva, mégis az új alkatrészek beszerelése után úgy viselkedik a fékrendszer, mintha nborzasztóan levegős lenne. A kerekeknél megtörtént a légtelenítés, de egy szikra buborék nem volt, a tünet maradt. Konkrétan, a fékpedál a pumpálásra felkeményedik, de ezután szépen lassan padlólemezig bemegy. Ezután újra felpumpálható és ismét padlólemez a vége. Mindeközben az olajszint láthatóan nem csökken. Merre keressem a hibát?
 9. Segítséget kérnék, hogy a tempomat visszajelzésénél a CC_LED "egységet" (aminek a 8-as lábáról hajthatnám meg a visszajelzőt) hol találom a kocsiban, és hogy néz ki.
 10. piratson

  Astra G LEDezés

  Eredeti Opel izzó, csak ott tudsz venni ilyent, ahol eredeti alkatrészeket is árulnak. Más nem lesz jó bele!!! Bolttól függően 600-1000,-Ft :closedeyes: Azért vidd magaddal, mert van ahol gőzük sincs, mit kérsz - Én így jártam :wacko:
 11. A kütyüsz beszerzése csak rajta keresztül. Nem bonyolult: kiválasztod a neked megfelelő kijelzőt (típus / szín) , írsz egy megrendelő e-mail-t - pontosan feltüntetve, mit akarsz (lehetőleg az árjegyzék alapján), erre kapsz egy rendelés megerősítő levelet, amiben a Veramon banki adatai szerepelnek, a megadott banki adatok szerint utalod a pénzt, vársz a postára kb. 10 napot, és beszerelheted az új kijelzőt. Üdv:P.S.
 12. Nekem lassan fél éve van a járgányomban ilyen és tökéletesen műkszik. Ha többet meg akarsz tudni róla, akkor klikkelj ide: http://www.sosekopelclub.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=239
 13. Szíj jónak tűnik. Lehet, hogy a fesszabályzó, vagy a szénkefe és az alacsony töltöttség miatt nem megy az elektro-pneumatikus szervó?
 14. Sziasztok! Tegnap a következő hiba történt 2,0D Astra G-nél. Először szépen apránként elment a töltés, majd először rövid időre, majd egyre hosszabban, végül teljesen megszűnt a kormányszervó. Mi lehet a gond?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.