Jump to content
OPEL FÓRUM

csjanos46

Forummember
 • Content Count

  45
 • Joined

Community Reputation

1 Semleges

About csjanos46

 • Rank
  Újonc

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra F x14nz
 • City
  Győr

Recent Profile Visitors

1,021 profile views
 1. Üdv Kacs.Miért irtad hogy szólni fognak érte a műszaki vizsgán és a rendőr is ,ha a Rooobi által küldött rajz alapján csinálom meg menetfényt.Elolvastam a 6/1990(i.12.KÖHÉM 55/A és55/B rendeletet és ez a bekötési rajz annak megfelel.Azaz gyujtásra bekapcsol a menrtfény és a helyzetjelzőre és a tompítottra kikapcsol. Ha van valaki a fórumozók közt aki szakértő ebben a témában annak megköszönöm hozzászólását.Köszi a segítségeteket.
 2. Üdv.zotya köszi a tippet hogy a tolatólámpakapcsolóról vegyek gyujtásra kapcsolt tápot,de mivel relével akarom megcsinálni és az utastérben szeretném elhelyezni. A motortérnyitó alatti térben van-e egy nagy csatlakozó,még az E Kadettomról emlékszem .Abban a nagy csatiban van-e gyujtásra kapcsolt 15.ös pont.Esetleg ebbe a csatiban van-e a tompítohoz menő pont? Ha erről a csati káelkiosztásról tudnál rajzot küldeni nagyon megköszönném.Még régen irtad hogy dolgoztál a Grabóban mikor és melyik részen,mert én is dolgoztam ott .Bocs hogy ezt megemlítettem ha nem zavart.X14NZ -ről van szó.
 3. Bocs lehet hogy nem jól tettem fel a kérdést nem az eredeti lámpatestbe akarok beépíteni LED égőt hanem a lökhárítóba LED égősort ami E 4-es jelzéssel van ellátva és a nappali tompított helyett funkcionálna.Kérdésem épített-e már be valaki és hova és Bekötési rajz érdekelne.Előre is köszi a segítséget.
 4. LED világitást szeretnék beépíteni a tompított helyett ASTRA F X14NZ-be hova célszerű beépíteni és bekötési rajzot szeretnék kérni.
 5. csjanos46

  Motor

  Köszi Zotya hogy megnézted a régi lszivattyuidat ezzel megnyugtattál .Még arra lennék kíváncsi hogy ,a hőfokmutató műszer beosztásán melyik vonal hány fokot jelent?
 6. csjanos46

  Motor

  1.3-as porlasztós motorról van szó, ami állítólag kilégtelenedik.Inkább arra lennék kíváncsi ,hogy a 8 lapátos vizszivattyú kevesebbet szállít -e, mint a 12 lapátos, mert akkor az lehet az oka ,hogy jobban melegszik a motor és amiatt kapcsol be gyakran a hűtőventilátor. Ami még érdekes, hogy amikor csapvízzel átmostam a rendszert és bemelegítettem a motort ,a ventilátor bekapcsolásáig a hőfokmutató is jól mutatta a hőfokot, meg a ventilátor is akkor kapcsolt be, amikor a felső tartományban volt a mutató. A fagyálló beöntése után változott meg,hogy a műszer fals értéket mutat és a v
 7. csjanos46

  Motor

  Elnézés hogy ide írok de a Kadett fórum már nem működik de remélem tudtok segíteni. E Kadetten cseréltem vezérműszíjat ,vízpumpát és fagyálló folyadékot. A régi vízpumpa 12 lapátos volt az új 8 lapátos, arégi fagyálló leengedve,mivel rozsdás volt ,a rendszert átmostam csapvízzel 3szor majd feltöltöttem új fagyállóval. A következőket tapasztaltam útközben, országúti forgalomban a hőfokmutató a középmező alatt egy kicsivel mutatott. Ahogy beérkeztem városi dugóba és araszolva mentem 15percig a hőmérő mutatója a mező háromnegyedénél tartózkodott de a hűtőventillátor de a hű
 8. csjanos46

  Motor

  Üdv. Astra x14NZ -ben még az eredeti fagyálló folyadék van. Milyent öntsek utánna,Gm pirosat ? Vagy milyent ajánlotok,mert a Forumon valaki azt irja hogy rózsaszint nem szabad, mert attól turósodik a bentlévő. Azt tudom hogy az aluminium hengerfej miatt Nitrit-aminfoszfát és szilikátmentes kell legyen a fagyálló. A bentlévő fagyállót szintelennek látom. Köszi a segitséget előre is.
 9. csjanos46

  Fék

  Zotya köszi az infót kár hogy csökken a választék,pedig segítőkészek voltak a régiek és korrekt áraik voltak.
 10. csjanos46

  Fék

  Üdv. Az első tárcsafék uszónyereg vezetőcsapnak milyen menete van:12x1.25 vagy 12x1.5.Valamint a Cromax alkatrész üzlet Győrben hol van. Segitségeteket előre is köszönöm.
 11. csjanos46

  Futómű

  Köszi a válaszokat,nekem Delcom van,de abból is több féle van.Vajon a motorszám alapján belehet-e azonosítani de hogy?
 12. csjanos46

  Futómű

  Hening-től szeretnék kérdezni,mert neki volt Kadettja .Elosztó fedelet és rotort szreretnék cserélni,és arra szeretnélek megkérni hogy a cikkszámukat az adattárból megadnád .Kadett E 1987.04. évj.motor:13S.Előre is kösri a segítséget:csjanos46. Az OBI-parkolóban mikor van a tali?
 13. csjanos46

  Futómű

  Lengőkar első szilent cseréhez szertnék méretezett rajzot kérni, attöl aki már cserélt első szilentet. A ki ill. benyomatö persejekről. Nagy satuval kilehet cserélni remélem.Előre kószónóm a segítséget.
 14. csjanos46

  Futómű

  Kicseréltem a lengőkarban a tányérszilenteket .Később az első szilenteket is szeretném majd kicserélni. a cseréhez szeretnék csináltatni ki és benyomatö alkatrészekek. Aki már cserélt első szilentet ha tudna rajzot méretekkel küldeni nagyon megköszönöm ! Vajon az "E" Kadet szilentje megeggyezik-e az"F" Astráéval, ha valaki tudja irja meg.Köszi!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.