Jump to content
OPEL FÓRUM

andrasko

Forummember
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About andrasko

 • Rank
  Újonc

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • City
  Budapest
 1. Sziasztok! Adott egy Corsa C (Z12XE) Comfort, gyári első elektromos ablakemelővel. Eddig mind a két oldalon egyformán jól működött: 1) gombbal szakaszosan: fel-le működtethető. (csak a gomb néhány pillanatnyi megnyomásáig) 2) gombbal teljesen, végállásig: fel-le működtethető. (a gomb néhány pillanatig folyamatosan nyomva tartása után) 3) riasztó bekapcsolásakor: teljesen, végállásig felzáródó. (a riasztó bekapcsolásakor automatikusan felhúzza a lehúzott ablakot.) Most a bal oldali oldalon csak az 1)-es működik! Sajnos a 2)-es és 3)-as verzió nem! Míg a jobb oldalon mind a három verzió tökéletesen működik! Mi lehet a gond??? :confused: Köszönöm a válaszokat! :icon13:
 2. Sziasztok, Az autó: Opel Corsa C (2001, 1.2) Helyes kézifék beállítás esetén, mennyit kell kattannia a kézifékkarnak? Köszi a választ.
 3. Thx. Igen, átgondoltam.... - a menetes részekre: rézspray, - a dobfék felfekvő felületeihez: fékzsír. (vagy ehhez is jó a rézspray?)
 4. Szia. Szuper rajz, köszönöm! A stab.pálca orsós menetére milyen anyaggal kenjem be? (hogy ne rohadjon rá idővel) (réz-spray, vagy jó a "fékzsír" is, vagy egyszerűen bármilyen zsír.) Thx. Ha tudsz, akkor kérem seíts az alábbi rajzokban is: - első fék (tárcsa, nyereg, betét) - hátsó fék (bob, pofa, stb...) Thx.
 5. Kedves Opel Műhely - Minden ami Opel! ;) Először is köszönöm a korábbi választ! Valszeg a függőleges stabilizátor pálca a gond. Mert amikor marokkal rászorítok a felső gömbfejére, akkor érzem a kezemben a darabos, pattogó mozgást. A nyikorgás ilyenkor mélyen eltompul, ha elengedem akkor felerősödik.. A stab.pálca cseréje hogy zajlik? - A stabilizátorrúd felöli gömbfej rögzítőanya le. - Majd a teleszkóp oldali gömbfej rögzítőanya le. - Mindkét helyen szilentek ki. Majd minden vissza? Ezzel kapcsolatban: 1) Egyszerűen ki tudom szedni a stab.pálcát? Vagy Össze-szét kell feszíteni? Kell hozzá valami segédeszköz? 2) Szilentek cseréjénél: a. egyszerűen ki tudom feszíteni? b. egyszerűen be tudom illeszteni az újat? vagy kell hozzá valami, pl: silicon, stb... 3) Ez után nem kell futóművet állítattni, ugye? Köszi a választ!
 6. Tőled semmilyen ésszerűt. Se lassan, se gyorsan.... ezt is leszögezhetjük!
 7. andrasko

  Futómű

  Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat.
 8. andrasko

  Kormánymű

  Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat.
 9. Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat.
 10. A rádiórész az biztos, hogy nem can-bus-os, mert amikor CD-sre akartam cserélni, már szóba jött. A többi elektronika eddig még nem jött szóba. A reléken, elakadásjelzőn kivűl most mást nem tudok cserével kiszűrni. (így is szétkaptuk kollégám verdáját... ha még a kormányoszlop burkolatot is szétkapom, akkor az nem fog neki tetszeni... - Létezik ilyen a 2001-es Corsa C-ben, hogy "irányjelző automatika"? - Hogy tanítható az ablaktörlő üteme? Köszi.
 11. Amit időközben egy másik Corsáról csere-berével kizártam: - minden relét kicseréltem, a hiba továbbra is fenn áll. - elekadásjelző kapcsolót kicseréltem, a hiba továbbra is fenn áll. Így a fentiekből az 1) és 4) talán kizárható, nem?! Köszönöm a válaszokat!
 12. Sziasztok, Adott egy 2001-es évjáratú Corsa C 1.2, aminek index problémái adódtak. Röviden leírva: - Kivűl egyik index sem villog. (sem irányjelzésre, sem elakadásjelzésre) - Belül indexeléskor: gyors villogással (+hanggal) jelez a kontroll-lámpa. - Belül elakadás-jelzéskor: normál villogással (+hanggal) jelez a kontroll-lámpa. - Riasztó bekapcsolásakor normál módon villanak fel a külső index lámák. (érdekes, hogy a bal-első nem villan ilyenkor sem. Ellenőriztem jó az izzó, biztos, ami biztos kicseréltem.) - Elakadás jelző 7.5A-os biztosítékot ellenőriztem, az rendben van. - Az elakadásjelző kapcsoló kivételekor ugyanez a hiba fenn állt. Tudom, hogy nem egyszerű látatlanba diagnosztizálni, de szívesen veszek minden ötletet, hiba megállapítást, kiszűrési módot. Amit eddig olvastam, hogy mik lehetnek az okok: - irányjelző relé. (Melyik az? A bizt.tábla leírása nem írja. :-( ) - irányjelző automatika. - irányjelző kapcsoló. - elakadásjelző kapcsoló. Köszönöm a válaszokat!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.