Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Brokkolee

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    29
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by Brokkolee

  1. Fékes topikba is betettem, de azért ide is, hátha valakit érdekel: Van egy új, eredeti Brembo első féktárcsa szettem, gyári csomagolásában, számlával, ha valakit érdekel. Sajnos nekem nem lett jó, vissza meg már nem tudtam küldeni, mivel sok idő telt el a vásárlás, illetve a beszerelés között. (ekkor derült ki, hogy sajna nem passzol) Elvileg Astra G, H, Zafira A, B és Meriva modellekhez jó. 14e Ft-ért a 2 db-ot odaadnám, ne maradjon rajtam. Gyári cikkszáma: 09.7629.10 Helyileg Bábolna -Komárom-Tata-Tatabánya vonalon megtekinthető, illetve posta is megoldható. Tel: 30.298.1898 Tulajdonságok: Beépítési oldal: elsőtengely Cikkszám: 09.7629.10 Féktárcsa fajta: Belső hűtésű Átmérő [mm]: 280 Féktárcsa vastagság [mm]: 25 Minimális vastagság [mm]: 22 Magasság [mm]: 42 Feldolgozás: magas széntartalmú köszi!
  2. Brokkolee

    Meriva A

    Van egy új, eredeti Brembo első féktárcsa szettem, gyári csomagolásában, számlával, ha valakit érdekel. Sajnos nekem nem lett jó, vissza meg már nem tudtam küldeni, mivel sok idő telt el a vásárlás, illetve a beszerelés között. (ekkor derült ki, hogy sajna nem passzol) Elvileg Astra G, H, Zafira A, B és Meriva modellekhez jó. 14e Ft-ért a 2 db-ot odaadnám, ne maradjon rajtam. Gyári cikkszáma: 09.7629.10 Helyileg Bábolna -Komárom-Tata-Tatabánya vonalon megtekinthető, illetve posta is megoldható. Tel: 30.298.1898 Tulajdonságok: Beépítési oldal: elsőtengely Cikkszám: 09.7629.10 Féktárcsa fajta: Belső hűtésű Átmérő [mm]: 280 Féktárcsa vastagság [mm]: 25 Minimális vastagság [mm]: 22 Magasság [mm]: 42 Feldolgozás: magas széntartalmú köszi!
  3. Van egy új, eredeti Brembo első féktárcsa szettem, gyári csomagolásában, számlával, ha valakit érdekel. Sajnos nekem nem lett jó, vissza meg már nem tudtam küldeni, mivel sok idő telt el a vásárlás, illetve a beszerelés között. (ekkor derült ki, hogy sajna nem passzol) Elvileg Astra G, H, Zafira A, B és Meriva modellekhez jó. 14e Ft-ért a 2 db-ot odaadnám, ne maradjon rajtam. Gyári cikkszáma: 09.7629.10 Helyileg Bábolna -Komárom-Tata-Tatabánya vonalon megtekinthető, illetve posta is megoldható. Tel: 30.298.1898 Tulajdonságok: Beépítési oldal: elsőtengely Cikkszám: 09.7629.10 Féktárcsa fajta: Belső hűtésű Átmérő [mm]: 280 Féktárcsa vastagság [mm]: 25 Minimális vastagság [mm]: 22 Magasság [mm]: 42 Feldolgozás: magas széntartalmú köszi!
  4. Van egy új, eredeti Brembo első féktárcsa szettem, gyári csomagolásában, számlával, ha valakit érdekel. Sajnos nekem nem lett jó, vissza meg már nem tudtam küldeni, mivel sok idő telt el a vásárlás, illetve a beszerelés között. (ekkor derült ki, hogy sajna nem passzol) Elvileg Astra G, H, Zafira A, B és Meriva modellekhez jó. 14e Ft-ért a 2 db-ot odaadnám, ne maradjon rajtam. Gyári cikkszáma: 09.7629.10 Helyileg Bábolna -Komárom-Tata-Tatabánya vonalon megtekinthető, illetve posta is megoldható. Tel: 30.298.1898 Tulajdonságok: Beépítési oldal: elsőtengely Cikkszám: 09.7629.10 Féktárcsa fajta: Belső hűtésű Átmérő [mm]: 280 Féktárcsa vastagság [mm]: 25 Minimális vastagság [mm]: 22 Magasság [mm]: 42 Feldolgozás: magas széntartalmú köszi!
  5. Van egy új, eredeti Brembo első féktárcsa szettem, gyári csomagolásában, számlával, ha valakit érdekel. Sajnos nekem nem lett jó, vissza meg már nem tudtam küldeni, mivel sok idő telt el a vásárlás, illetve a beszerelés között. (ekkor derült ki, hogy sajna nem passzol) Elvileg Astra G, H, Zafira A, B és Meriva modellekhez jó. 14e Ft-ért a 2 db-ot odaadnám, ne maradjon rajtam. Gyári cikkszáma: 09.7629.10 Helyileg Bábolna -Komárom-Tata-Tatabánya vonalon megtekinthető, illetve posta is megoldható. Tel: 30.298.1898 Tulajdonságok: Beépítési oldal: elsőtengely Cikkszám: 09.7629.10 Féktárcsa fajta: Belső hűtésű Átmérő [mm]: 280 Féktárcsa vastagság [mm]: 25 Minimális vastagság [mm]: 22 Magasság [mm]: 42 Feldolgozás: magas széntartalmú köszi!
  6. ja, ez is egy módszer, de az enyémen már kicsit szar állapotú a csavar, múltkor szervízben is alig bírták kulccsal megindítani, szóval lehet nem menne így.
  7. Sziasztok, tudja valaki, hogy H Astra Z14XEP motorhoz mekkora méretű olajleengedő torx kulcs kell? T40? köszi
  8. Na most nézegettem és valóban az a gond, hogy lelazul a tanksapka és ettől van a benzinszag. Hiába húzom meg, hamar lelazul megint, szinte mindennap utána kell húzni. Szerinted ezt egy tanksapka cserével orvosolni lehet?
  9. Köszi, pont ugyanezt vettem észre én is, épp tegnap tankoltam és alig-alig volt rajta a sapka, pedig előtte biztos jobban meghúztam. Lehet, hogy a tanksapka szar már és lelazul magától? Na mindegy most megpróbálom jól meghúzni, aztán meglátjuk, köszi!
  10. Halihó, Olyan jelenség van nálam mióta meleg az idő, hogy benzinszag érezhető az utastérben, de nem állandóan, hanem rendszertelenül, változó erősséggel, benzinszinttől függetlenül. Mi okozhatja ezt? Ismerőssel átfutottuk az autót átnéztük a főbb pontokat, ahol az üzemanyag mehet, de se repedt cső, se semmi olyan nyom nincs amitől ilyen lehet. Tanksapkát nézegettem, az nagyon hamar lekattanik mikor rátekerem, meg olyan, mintha annyira nem is lenne szoros, nem tudom ez normális-e, meg hogy ettől az utastérben lehet-e benzinszag. Köszi
  11. Mibe fáj egy ilyen gyűrű és szelepszár szimmering csere kb?
  12. Előfordulhat olyan, hogy "nem szereti" az olajat és ezért eszi? Olajcsere óta 1000km alatt már mintha fogyott volna belőle 1 csíknyi az olajpálcán, ráadásul az olajbeöntőnyílás kupakján karamella színű, kicsit habos kicsapódás van, nem tudom ez normális-e. MOL Dynamic 5w30 Gold olaj van benne, dexos2-nek megfelel. Motor Z14XEP. Köszi
  13. Legutóbbi telitankos fogyasztásom (még a mínuszok előtt, nyári gumival): 10% autópálya 120km/h 30% város 60% főút 90 km/h 5.8L/100km BC szerint és saját mérés szerint is ennyi. 1.4 benzin
  14. Ez a vezérműtengely csapágycsésze csavar probléma vajon 2008 02 hó utániaknál még fennállhat?
  15. Automata világítás témához: Ez melyik verzió? Nekem úgy működik, hogy vil. kapcsoló 0 állásban (nincs auto funkció), motor beindul, tompított automatán felkapcsolódik, hátsó világítás és rendszámtábla vil. is bekapcsol, de a kijelző nem vált át éjszakaiba, csak ha felkapcsolom a tompítottat. Reflektor és ködlámpa szintén nincs addig, míg fel nem kapcsolom a világítást. Eddig azt hittem, hogy az 5-ös verió ez, de annál nincs rendszámtábla világítás.
  16. Az Astra H 4x100-as 15"-os felnije is ET35-ös, úgy mint az 5x110-es? Köszi
  17. Van egy téligumi szettem ami 15"-os lemezfelnin van, azt hiszem 6x15" 5x110 ET49 a méret 195/65-ös gumikkal, ha jól tudom az Astra gyári mérete ET35, fel tudom attól függetlenül rakni, okoz bármilyen gondot az ET szám eltérés? Vagy kell hozzá valamilyen tehermentesítő gyűrű? Gyári alufelnije 6,5X16" 5x110 205/55 gumikkal. Köszi!
  18. Köszi, végül innen rendeltem, itt találtam legolcsóbban: http://opel.alkatreszek.hu/webaruhaz/hu/autotipus__opel__astra__astra_h_2004_03__17844/szelvedok_uvegek_ablaktorlok_1__ablaktorlo__ablaktorlo__vezetooldali?gyakori=I
  19. Ablaktörlő lapátot szeretnék venni a kocsira, mivel most kicsit kifutottam a keretből jó lenne valami budget megoldás, tudtok esetleg olyan helyet ahonnan lehet rendelni relatíve olcsón? Ez a felfogatás eléggé kiszúrás, nem nagyon találni hozzá, míg a hagyományosból szinte minden boltban van. Bosch-t meg Valeo-t láttam de azok 8-10 ezer Ft körül vannak, az meg most kicsit sok.
  20. Egyébként ez csak annyi hogy leveszed a kárpitot, berakod a kis lámpát a helyére és utána már működik is? Nem kell semmi Tech2-es bűvészkedés? Enyémben sincs, de úgy nézem, mintha a helye meglenne a kilincs felett.
  21. Automata klímát valaki magyarázza el nekem légyszi :) Elolvastam a könyv ezen fejezetét, de valahogy nem tiszta egy-két dolog. Tehát vannak egyszer a tekerők, van az auto gomb, meg van a gombmegnyomásos menü. Azt értem hogy ha a kompresszort is be akarom kapcsolni, akkor azt csak az AC menübe belépve lehet. Ezen felül ott lehet ugyanúgy állítgatni a ventillátort meg a befúvást meg mindent. Mire szolgál az auto gomb? És mire szolgálnak a ventillátornál illetve a befúvásnál kiválasztható auto funkciók. Jelenleg én ezt úgy értelmezem, hogy ha benyomom az auto gombot akkor mindent automatán szabályoz, csak a hőfokot adom én meg. A tekerőkkel elvileg ugyanúgy ki tudom választani ezt a funkciót ha a befúvás irányt, meg a ventillátort is A-ra rakom igaz? Akkor elvileg auto üzemmódban megy. Vagy az auto gomb ad valami pluszt még? Ha vannak a tekerők akkor miért lehet a menüben is kiválasztani a befúvásirányt meg a ventillátort? Vagy ez csak amolyan plusz lehetőség? Ti hogy használjátok ezt? köszi :)
  22. Köszi. Hol lehet ezt kérni? Azt tudom, hogy a felprogramozáshoz kell, de milyen esetekben jön még jól? Mert egyelőre nem látom ezt annyira szükségesnek.
  23. Ok, értem most már azt hiszem, köszi. Más téma: car pass kódot ki lehet valahogy olvasni? Nem kaptam hozzá és külföldi az autó tehát a márkaszervizes megkérdezés se egyszerű. Gondolom ha kiveszem az akksit, utána rádió kérni fogja. Na meg amúgy is jó lenne ha meglenne.
  24. Nem értem ezt a logikát akkor sem. Van egy beállítás amit beállítottam az autóban mikor megyek vele, megállok, lezárom távirányítóval eltárolja ezt, akkor mit állítgat mikor kinyitom az ajtót, mikor senki nem nyúlt hozzá, ergo a beállításnak tök ugyanannak kellene lennie, mint mikor kiszálltam, tehát semmit se kellene neki állítania. Pluszban ugye amikor csak kinyitom az ajtót, de nem indulok el vele, hanem visszacsukom az ajtót, akkor miért búg megint? Hova állítja vissza a beállítást? Tehát állít kinyitáskor meg becsukáskor is. Vagy ez ilyen elektromos lévén mikor levesszük a gyújtást teljesen elfelejt mindent és csak a nyitáskor "döbben" rá a beállításra? Nem jöttem még rá erre a logikára teljsen megmondom őszintén, mert nem konstans minden ajtónyitásnál és csukásnál csinálja. Na mind1, egyébként ez legyen a legnagyobb baja.
  25. És bejött a bizti kivétel-visszarakás, már jó is a duda. Ezek azok a dolgok amik számomra érthetetlenek. :) Viszont ez az automata klíma befújó állítgatás eléggé megszokást igényel, mert jelenleg furcsállom, hogy szinte minden egyes ajtónyitáskor csinálja, hiába el se indítom az autót. <_<
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.