Jump to content

Tarcsika

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  42
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

3 Semleges

Tarcsika névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

Város, Autók

 • Város
  Szolnok

Legutóbbi látogatók

157 profile views
 1. Sziasztok! Az én klímahűtőmet is elérte a végzet! Kilyukadt! Vettem unixnál bele egy újat, viszont a két cső ami rámegy a klímahűtőre ahhoz nem találok "o" gyűrűket! Valaki megtudná mondani, hogy milyen méretű tömítések kellenek bele!? Esetleg link? Egyenlőre a régi tömítésekkel lett összerakva, de addig nem akarom feltöltetni míg ki nincsenek cserélve! A klímahűtő típusa Nissens 94650! (Autó: G astra, Z12XE, 2002-es)
 2. Üdv! A kocsihoz nem kaptam car pass-t! Opcommal ki lehet olvasni a kódot/kódokat? (Security, rádió stb.)
 3. Tarcsika

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Kipufogó flexi csőből milyen hosszúságút kell venni? (H astra 1.4 90Le 2007-es ferdehátú) lemértem és 45x220-at mértem, de olyat nem lehet kapni! Vagy 200mm vagy 230! Melyiket vegyem meg? A válaszokat előre is köszönöm!
 4. Tarcsika

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Üdv! Párom H astra-ján a tetőn lévő díszlécekről hiányoznak a kis takarólapok mind a 4! (Így vettük!) Neten nézegettem és 3000ft/db! Van valami olcsóbb alternatíva? Mert ahogy olvastam nem vmi strapabíróak ezek a fülek! Nem gyártottak ezekre olyat amin nincsenek azok a lapok? Úgy értem, hogy egy egybefüggő műanyag díszléc az egész és nincs rajta az a 4db fedél!? Tető csomagtartót úgyse tenne rá! Gondoltam kinyomom fekete szilóval de ha majd esetleg eladja akkor az új tulaj nem biztos hogy örülne neki! :D Ja és ferdehátú astra!
 5. Tarcsika

  Astra G szervízelés

  Az unixnál a rendszer szerencsére csak 2 fajtát hozott fel az autó adatai alapján! Az hogy első, vagy második generációs, régi vagy új típusú, azt gondolom alapból ki tudta szűrni a program évjárat, motorkód, stb. alapján!
 6. Tarcsika

  Astra G szervízelés

  Nos kiderült egy alapos vizsgálat után, hogy a kormányösszekötők miatt volt minden nemű imbolygás! Külső, belső összekotőket cserélni kellett! De hogy legyen egy kis csavar is a dologban az astrakat két fajta kormányművel szerelték! TRW és Delphi! Gondoltam delphi a fűtés rendszer akkor delphi a kormánymű is! (A lóf@szt) Persze hogy TRW! Egyébként utólag rájöttem hogyan lehet legegyszerűbben kideríteni! A TRW-nek a szervószivattyú tartálya kis tömzsi, és rá is van írva! A delphinek hosszú a nyaka! Itt alkatrészekben a közép kategóriát választottam! Mapco remélem kibír pár évet!
 7. Tarcsika

  Astra G szervízelés

  Nos ki lettek cserélve az első lengéscsillapítók és a toronycsapágyak, toronyszilentek! Könyebb lett kormányozni a kocsit! Az autó eleje magasabb lett! Tehát nagyobb a rés a gumi és a kerékjárati ív között! Ez normális? Am az autó még mindig úszkál! Előzésnél belibben és alig tudom visszafogni! Stab pálcák és trapéz gömbfejek cserélve! Nem nagyon tudnak mit mondani a szerelők mert elvileg rendben van minden! Rengeteg új futóműalkatrészt kapott az autó! De sztem még rászánom azt az 50k-t és komplett új lengőkarokat+hátsó lengéscsillapítókat és híd szilenteket rakatok bele! Utána futóműállítás! Ha így sem lesz jó akkor rakok egy téglát a gázpedálra és irány a tisza!:D
 8. Tarcsika

  Astra G szervízelés

  Köszi! Elvittem! 5000ért beállították, de 90-100km/h-nál így is sétálgat! Megnyugtattak, hogy a lengéscsillapító+toronycsapágyak is cserések! 106k! (TRW lengéscsillapítók+Komplett lemförder csapágyak, gumiszilentek lesznek belerakva!) Remélem jó pár évig nem lesz vele gond!
 9. Tarcsika

  Astra G szervízelés

  Sziasztok! 3 napja lettek cserélve a trapéz gömbfejek+első stabilizátor pálcák! Kérdésem az lenne hogy ilyenkor kell e futómű állításra vinni az autót? A kormányösszekötő gömbfej nem lett cserélve!
 10. Egyik ismerősöm nem tudja nyitni, zárni a távirányítójával a kocsit! 2 távirányítós kulcsa van, egyikre sem reagál! Elemek jók, piros led világít, de nem viszi egyik sem! Így vette az autót, azt mondták neki csak elemet kell cserélni a távirányítókban és utána össze kell tanítani! (Gyújtás majd 30mp-en belül megnyomni az egyik gombot és kész) már mindent kipróbált és az istenért nem akar működni! Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? A napokban megpróbáljuk, hogy az én távirányítómat össze tudjuk e párosítani a kocsijával! A kulcsfejet+immo-t átrakjuk az én távirányítómra és ha azzal műxik akkor kizárható a kp vezérlő hiba! Csak fura h egyik kulcsot sem sikerült neki össze hangolni a kocsival! Én próbaképpen kivettem az elemet az enyémből 15percre de nem felejtette el, nyit-zár ahogy kell! Nemrég cserélt akkut, esetleg köze lehet hozzá?
 11. Nekem oldalt olyanok vannak amit linkeltél! Alul viszont kb fele olyan rövidek a csavarok, a kis lemez az ugyanolyan! Nem tudom hogy az enyémen gyári e! Mert az enyémen sokmindent módosított az előző kontár, trehány gazdája! A lökös is alul gyorskötözővel volt rögzítve, felül meg csavar+anyával :/ (biztos belehalt volna venni egy csomag patentot)
 12. Nekem 5db műanyag patent fogja a lökhárítót! (2felül, 3alul) Torx csavar csak a műanyag dobbetétnél van 2-2db oldalt és alul! itt egy leírás a lökhárító leszedéséről képekkel:
 13. Igen, sokmindent meglehet találni! Holnap kivágom a lököst! Remélem azt is sikerül szépen megcsinálni! Az elméletem az, hogy forrasztóval kivágom nagyjából! Asszony műkörmös csiszolójával meg szépen kicsiszolom a többit! :D
 14. Nem is tudtam, hogy az Ignis világítás kapcsolója ugyanaz mint a g astráé! Tegnap alakítottam át az 1ködlámpás kapcsolót 2ködlámpásra! A google-ben találtam egy leírást amiben az ignis kapcsoló átalakítás van leírva, azalapján csináltam meg az enyémet! Simán ment! Kb 300ft-ot fordítottam a műveletre! (Loctite, microkapcsoló) a micro kapcsolót beforrasztottam,(meg van a helye a panelen), egy műanyag rudat ragasztottam a ködlámpakapcsolóra ami a micro kapcsolót működteti! Relé, bizti be a helyére és működik! Kb ennyi! Spóroltam 35ezret:D
 15. Aszem németből hozták be! Elvileg nem kell alakítani semmit a tükrökön! A tükörburkolatokra tükörrel együtt már lecsaptak!:/ (Nem is gondoltam volna hogy a fehér szín ilyen kelendő) Holnap lesz beépítve, utána viszik is el az én tükreimet!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.