Jump to content

KMiki

Forummember
 • Content Count

  177
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

KMiki last won the day on November 11 2017

KMiki had the most liked content!

Community Reputation

58 Segítőkész

About KMiki

 • Rank
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Pécs-Békéscsaba (utóbbi sajna elég ritkán...:()

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra G 1.6 16V Caravan Z16XE (évj.:2000(?))
 • City
  Békéscsaba

Recent Profile Visitors

1,735 profile views
 1. Hello, Nem hinném, hogy nagyon sérülékeny, ha érzéssel bánsz vele. Az enyémen szépen kitekeredett. Érdemes odakészíteni egy 1/2"-os (12-13 mm) gumicső darabot, amit a csonkra rá tudsz húzni, vagy egy pet palackból készített tölcsért. Így egy 5 literes kannába le tudod fejteni a fagyállót.
 2. Remélem érezhető volt a humor a sorok közöt... Ugyan nincs előttem a saját autóm de vettem már ki a hűtőket, biztosan egyenesnek kell lenniük. Nálam a Z16XE-n a klímahűtő előtt is van venti, szemből nézve a bal oldalon. A két hűtő között meg kb. 2 cm-es a rés. Ha eddig nem volt gondod vele, ne bántsd amíg jó. Arra figyelj, ahol nagyon közel van egymáshoz a két hűtő ott összegyülhet a kosz, levél, rovartetem és fokozza a korróziót. Ugyanez érvényes a két alsó sarokra is. Lehet, hogy a márkakereskedésben sérült, vagy valakinek szüksége volt egyre és cserélte... De az is lehet, hogy simán kijött így hajlott hűtővel a gyárból egy "péntek esti" vagy " hétfő reggeli" műszakban.
 3. Így bukik le a notorikus gyorshajtó... Bernoulli törvény a torlónyomásra: pt = ps + ( p/2*v2) https://hu.wikipedia.org/wiki/Torlónyomás Szerintem a torlónyomás nyomta be azt a hűtőt...
 4. A varázsszer: nylon harisnya - duplán. Vagy anyáról/barátnőről lerángatott combfix... -szintén duplán. Az export csomagolós cégek előszeretettel használnak a hagyományos macskaalomhoz (talán zeolit?) hasonló nedvességmegkötő anyagot. 0,5-1 kg tömegű csomagokban (topdry). A zsák anyaga leginkább a porszívók eldobható műszálas porzsákjához hasonlít. Most hogy ezt így leírtam, megvilágosodtam: miért is nem használom ezt a megoldást a harisnya helyett...?
 5. Hello, Ugyan nen hangzott még el a kérdés, de a külső-belső levegőkeringtető zsalu átvált? Ha kiveszed a kesztyűtartót látni fogod. Ha nem működik a megoldás itt a fórumon olvasható, vagy átállítod állandó külső állásba. Nem vizes a padlókárpitod? Sajnos előfordul. Ha klímás az autód akkor azzal is le lehet huzatni a párát. Szezonon kívül egyébként is javasolt hetente egyszer járatni kicsit az olaj miatt.
 6. Hello, Gumilemezt itt tudsz nézni: Pécsen a T&T&T kft: http://www.tttkft.hu/ Agro-Portéka: http://agro-porteka.hu/ A T&T&T-nél lehet venni 10-20cm-es csíkot a tekercsből, ami asszem 100cm széles. Jégkorong: Decathlon: https://www.decathlon.hu/jeghoki-korong-hivatalos--id_8392508.html https://www.decathlon.hu/jeghoki-korong-gyerekeknek--id_8331173.html https://www.decathlon.hu/hivatalos-hokilabda--id_8334379.html Egy 500-ast megér a próba. Én a krokodil-emelőnek az emelőcsészéjébe csináltam egy lépcsős betétet rétegelt-lemezből és ennek a tetejére ragasztottam szöveterősítésű gumilemez korongot. Ha az alváznyúlványod ép, akkor simán tudod középen emelni egy 2T-s krokodillal és mindkét kerék a levegőben van. Nyilván bakolni saját épséged miatt is érdemes. Mondjuk egy korábbi és meg nem valósult projektből kifolyólag van vagy 6 jégkorongom valahol valamelyik doboz mélyén... Annak idején szerelőasztal lábához kerestem talpakat és egy internetes fórumon hobby cnc-sek csináltak ebből vibrációelnyelő géptalpat. Ui: Emelőre való gumipogácsát esetleg itt is tartanak: Convoy Truck Shop: http://www.convoytruckshop.hu/
 7. Ugyan OFF a márka, de szerintem ezek az autótulajdonosok ma már másként vélekednének a fogyogató hűtővíz és az eltűnő motorolaj kérdésköréről.... https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/11/05/mitol_doglik_a_ford_ecoboost/ https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/11/08/igy_doglik_meg_a_ford_ecoboost/ű Ui: Egyes szíjas vezérlésű motoroknál (pl. Z16XE) ahol a vízpumpa a vezérlés része, egy elszálló vízpumpa okozta galiba komolyan le tudja ám rántani a családi költségvetést.
 8. A Felületvédelmi Kft. a Magtár utcában :http://feluletvedelem.com/ Én náluk csináltattam homokfúvás+porfestést. De őszinte leszek, az első tél már nyomot hagyott a felniken. Nem tudom mi lenne a jobb: horganyoztatni porfestés előtt vagy porfestés helyett valamilyen alapozóval alapozni és lefestetni.
 9. Biztosan motorolaj? Ha klímás az autód esetleg a klímából elszivárgó kenőanyag?
 10. Hello, Nézd meg az első teleszkóp rugótányérjában nincs-e kavics.
 11. Hello, Első körben tetesd rá TECH2 vagy más diagnosztikai műszerre. Lehet csak megkergült. Nővéremék digitklímás Astráján is volt valami hasonló hiba, talán akksi lemerülés vagy saru levételt követően.
 12. Végül is, Fahrenheitben még akár pontos is lehet... ([F°]-32) x 5/9 = [C°]
 13. Hello, A tükrök kontinentális autóból valóak, vagy angolból? Ha esetleg angol, akkor gondod lehet vele: a jobbkormányos autóknál más szögben áll a tükörház.De nincs komoly gond, kevés munkával átrakható a régi manuális házba is a motor. Ui: érdeklődés hiányában arra a két fehér tükörburkolatra rámozdulnék...
 14. Hello, Érdekelne, hogy a dupla USB töltőből milyet raktál be? Illetve a sárga világító gyűrű is megmaradt a szivargyújtó ajzat körül(én azt használom tompított visszajelzőként)? Köszi.
 15. Egy újabb nagyszerű példa a sedan kivitel mérhetetlen sok előnyére... https://www.facebook.com/tv.internet.tv/videos/819511064886707/ Bocs, de ez nagyon így van a gyakorlatban is.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.