Jump to content
OPEL FÓRUM

zolinho

Forummember
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Semleges

About zolinho

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 05/31/1972

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Maglód

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra
 • City
  nem adom meg

Recent Profile Visitors

2,154 profile views
 1. Nem nagyon érdekel a dexos2, volt már benne a GM-LL-A-025, GM-LL-B-025 elöírásos is, végül is amikor vettem a kocsit, akkor még nem is létezett a dexos2. Csak gondoltam kiprobálom azt is.
 2. Akkor nem csak az enyém eszi. Asszem még maradok a 30-asnál.
 3. Üdv márkatársak! Mostanában Valvoline SynPower MST C3 5W-30-as olajat használtam, 10 e km alatt most már 2 liter olaj fogy. Maradjak még a 5w 30- nál, vagy jöhet az 5w 40? Köszi!
 4. Sziasztok! Most voltam olajcserén, szűrők, szelepfedél tömítés csere, mert picit szivárgott. Közben kitisztították a fojtószelepet is + volt egy kartergázcső csere is. Arra lettem figyelmes, hogy indításnál (melegen is) nagyon felpörög a motor, ez eddig csak hidegindításnál volt jellemző és minthogyha lomhább lenne, lassabban gyorsulna a kocsi. Mi történhetett? Köszi előre is!
 5. Sziasztok! Ma reggel az M0-on eldurrant az első fékcsövem. Milyen csövet érdemes venni? fémet vagy flexibiliset? Köszi!
 6. Remélem 100 km-t azért kibír, amíg le nem lesz cserélve ☺
 7. Ilyen sem történ még velem! Szokásos 10 e. km-es olajcserén, 5w30 helyett 10w40-es olajat töltöttek a kocsiba, amit már csak otthon vettem észre. Rögtön hívtam a szervizt, holnapután lecserélik díjmentesen. Most azért oda fogok figyelni rendesen. Remélem a 10w 40 nem basz oda a láncnak!
 8. Sziasztok! Éppen olajcsere előtt állok és azt vettem észre, hogy csöpög az olajam az olajteknő aljáról a leeresztőcsavar környékén. Igazából nem tudom hogy hol szivárog, mert a csavar vonalában a féltengely és még ami egyvonalba van vele az minden olajos, de a mennyiség nem túl sok. Lehet az hogy a csavar tömítése megadta magát és ami kiszivárog azt meg felhordja a szél a motortérbe? Köszi előre is!
 9. Sziasztok! Valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel az olajjal kapcsolatban: LIQUI MOLY Top Tec 4600 5W-30? Köszi!
 10. Az árak eredeti Opel alkatrészekre vonatkoznak, a javítás díja hát igen, az márkaszervizes (4,5-5 órás meló) Ha esetleg tudsz olcsóbb minőségi szervizt.....
 11. Nálam is ez volt minden télen a helyzet az olabeöntőnél,októberben volt termosztát csere meg hengerfejtömítés is,azóta már nincs akkora mennyiségű "capuccinó" a sapkán de nem tűnt el teljesen(GM 10W-40 olaj került bele most,előtte Mobil 3000 5W-40 volt) Meg van a hiba, a vezérműfedél (olajszivattyú) tömítésnél van egy kis szivárgás, nem lesz olcsó mulatság: vezérműfedél tömítés-9 e. olajteknő töm-6 e. szelepfedél töm-10 e. tömítő gyűrűk-4 e. vízpumpa töm-2 e. fagyálló-5 e. olajcsere-15 e. munkadíj-50-60 e. lánccsere nem biztos hogy kell, de ha már szétkapják akkor azt is érdemes?
 12. Hali. Nem töröltem a hibakódot, még is eltünt!? Tavaly óta volt egy P1526-os hibakódom, ma megnéztem hogy van e más azóta, de már az 1526 sem volt. Megjavult a fojtószelepem?
 13. Nekem Castrol titanium 0W40 van benne direkt a rövid távok miatt, eddig nem volt cappuccino. Mennyibe fájt a hengerfejtömítés csere?
 14. Sokat megyek rövidtávon városban. Asszem ezt a hűtővizes dolgot megnézetem egy szakival.
 15. Sziasztok! Ma ablakmosó feltöltéskor vettem észre, hogy olajkicsapódás van a hűtővíz tartály belső falán, az olajsapka alatt pedig sárgás krémes kicsapódás, ami télen mindig szokott lenni. Vizszint-olajszint rendben. 2 hete még nem volt sammi olajkicsapódás. Jelenleg 117 e. van a verdában. Mehetek hengefej tömítést venni? Köszi!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.