Jump to content

zolinho

Forummember
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Semleges

About zolinho

 • Rank
  Érdeklődő
 • Birthday 05/31/1972

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Maglód

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra
 • City
  nem adom meg

Recent Profile Visitors

1,966 profile views
 1. Sziasztok! Most voltam olajcserén, szűrők, szelepfedél tömítés csere, mert picit szivárgott. Közben kitisztították a fojtószelepet is + volt egy kartergázcső csere is. Arra lettem figyelmes, hogy indításnál (melegen is) nagyon felpörög a motor, ez eddig csak hidegindításnál volt jellemző és minthogyha lomhább lenne, lassabban gyorsulna a kocsi. Mi történhetett? Köszi előre is!
 2. Sziasztok! Ma reggel az M0-on eldurrant az első fékcsövem. Milyen csövet érdemes venni? fémet vagy flexibiliset? Köszi!
 3. Remélem 100 km-t azért kibír, amíg le nem lesz cserélve ☺
 4. Ilyen sem történ még velem! Szokásos 10 e. km-es olajcserén, 5w30 helyett 10w40-es olajat töltöttek a kocsiba, amit már csak otthon vettem észre. Rögtön hívtam a szervizt, holnapután lecserélik díjmentesen. Most azért oda fogok figyelni rendesen. Remélem a 10w 40 nem basz oda a láncnak!
 5. Sziasztok! Éppen olajcsere előtt állok és azt vettem észre, hogy csöpög az olajam az olajteknő aljáról a leeresztőcsavar környékén. Igazából nem tudom hogy hol szivárog, mert a csavar vonalában a féltengely és még ami egyvonalba van vele az minden olajos, de a mennyiség nem túl sok. Lehet az hogy a csavar tömítése megadta magát és ami kiszivárog azt meg felhordja a szél a motortérbe? Köszi előre is!
 6. Sziasztok! Valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel az olajjal kapcsolatban: LIQUI MOLY Top Tec 4600 5W-30? Köszi!
 7. Az árak eredeti Opel alkatrészekre vonatkoznak, a javítás díja hát igen, az márkaszervizes (4,5-5 órás meló) Ha esetleg tudsz olcsóbb minőségi szervizt.....
 8. Nálam is ez volt minden télen a helyzet az olabeöntőnél,októberben volt termosztát csere meg hengerfejtömítés is,azóta már nincs akkora mennyiségű "capuccinó" a sapkán de nem tűnt el teljesen(GM 10W-40 olaj került bele most,előtte Mobil 3000 5W-40 volt) Meg van a hiba, a vezérműfedél (olajszivattyú) tömítésnél van egy kis szivárgás, nem lesz olcsó mulatság: vezérműfedél tömítés-9 e. olajteknő töm-6 e. szelepfedél töm-10 e. tömítő gyűrűk-4 e. vízpumpa töm-2 e. fagyálló-5 e. olajcsere-15 e. munkadíj-50-60 e. lánccsere nem biztos hogy kell, de ha már szétkapják akkor azt is érdemes?
 9. Hali. Nem töröltem a hibakódot, még is eltünt!? Tavaly óta volt egy P1526-os hibakódom, ma megnéztem hogy van e más azóta, de már az 1526 sem volt. Megjavult a fojtószelepem?
 10. Nekem Castrol titanium 0W40 van benne direkt a rövid távok miatt, eddig nem volt cappuccino. Mennyibe fájt a hengerfejtömítés csere?
 11. Sokat megyek rövidtávon városban. Asszem ezt a hűtővizes dolgot megnézetem egy szakival.
 12. Sziasztok! Ma ablakmosó feltöltéskor vettem észre, hogy olajkicsapódás van a hűtővíz tartály belső falán, az olajsapka alatt pedig sárgás krémes kicsapódás, ami télen mindig szokott lenni. Vizszint-olajszint rendben. 2 hete még nem volt sammi olajkicsapódás. Jelenleg 117 e. van a verdában. Mehetek hengefej tömítést venni? Köszi!
 13. Sziasztok. Kb 1 hónapja cseréltem olajat Titaniun Edge 0W-40 1800 km-t mentem vele, most vettem észre, hogy a vízpumpa csövei mellett lévő szenzorból vagy olaj gomba, csöpög az olaj. Valakinek hasonló? 2 dl fogyott 1800 km-en. Köszi!
 14. Köszi az infót! Enyémbe még csak 110 e. van és úgyérzem rendben is van a gép. Azért azt furcsának tartom hogy a szervízkönyv semmi nem ír az ékszíj és a lánc csereperiódusáról.
 15. Sziasztok! Érdeklődöm, hogy a Z14XEP-es G Astránál mikor esedékes a hosszbordás ékszíj ill. a vezérműlánc cseréje? A szervízkönyben a Z14XEP nincs megemlítve, csak vezérműszíjról ír, az meg ebbe nincs. Köszi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.