Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

RCsaba

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    126
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by RCsaba

  1. Sziasztok! AFL fényszórós GTC-m van, de nagyon zavar a sok ismerős... Vagyis esti útviszonyok mellett minden 2. autós villant, hogy vakít a fényszóróm. Csak szervízben állítható a magassága? Köszi szépen!
  2. Valamint annak a 200 lovas változata is, az enyém még multipoint befecskendezős. A melegítési szakaszt félreértettem bocs... :omg:
  3. RCsaba

    Fogyasztás

    Az én motorkódomnál autópálya 130km/h 9l átlagosan. Nem egyedi eset. A SIDI motorok némileg takarékosabbak a hosszabb hatodik és a közvetlen befecskendezés miatt. Ellenben a gyári előírt oktánszám 98.
  4. Azért a hideg olajjal történő alacsony fordulaton való terhelés sem éppen jó megoldás. Érdemes 2000 környékén hagyni a mutatót. Igazat adok abban, ha a fűtést is használod, lesz az 6-7km is, amíg bemelegszik tisztességgel. Érdemes egyébként indítás után a hideg mértékétő függően 1-1,5 percig járatni a motort, pláne, ha csillaggarázsos.
  5. Nekem Kb. 4-5 km kell ahhoz, hogy a víz 90-ra álljon be és tudvalevő, hogy ilyenkor az olaj még közel sem üzemmeleg. Egyébként melyik 1.6T-ről van szó?
  6. RCsaba

    Fogyasztás

    Akkor érdekes, ha villog is, onnatól max. 30-40km hatótáv. Nem sokszor fogyasztom le eddig, de mostanság a csökkenő benzinár miatt néha mégis... :D Majd írj a tapasztalatokról! Tudom, hogy kvázi placebo hatás, de ki tudja, a diselek jól reagálnak a premium nyálra. Halkabb járás, jobb gázreakció, kissé csökkenő fogyasztás.
  7. RCsaba

    Fogyasztás

    Körülbelül 30 Ft-tal és a Maxxmotion Diesel, valamint a 100-as egyenesen Schwechatból jön. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el saját maga... :D Én a GTC-be csak 100 MM-t öntök. Ott már nem mindegy, hogy 95 vagy 100 oktán.
  8. Valahol sejtettem, hogy nem a LET motorkód, mint nekem, és hogy alapjában véve vegyes fogyi. Na nekem ez kereken 8l, de a szakaszértékek 8-9 liter között szóródnak. Van amikor valamivel több, van amikor kevesebb. Lazán lehiszem a fővárosi 10l fölötti fogyasztást a másik hozzászólótól.
  9. Egyetértek. Még az F-es korszakomban a sok rémhír miatt nem használtam gyári GM olajat, de a jelenlegi márkaszervízemben megtudtam, hogy a hordós, megbízható eredetű olajokkal sosem volt gond náluk. A kétes eredetű, kis kiszerelésekneél volt gond, mert hamsították rendesen, na meg a többi nagy márkát is.
  10. Akkor te egy nagyon szerencsés ember vagy, mert még a spritmonitor.de-n is alig van (1db a kb. 100-ból) ilyen átlagfogyasztási(!) adat 180LE 1.6T-re, nemhogy városi! A talán egytelen hiteles hazai autós média (pult) normafogyasztása (nem városi) is 7,5 volt, a tesztfogyasztás viszonylag kímélve, 8,7l-re adódott. A stílusom az ésszerű haladás témakörében teljesedik ki, nincsen alacsony fordulaton történő terhelés, és üvegelés sem. Ha a 170 lovas SIDI van benne, úgy talán, kisvárosban. Azt el tudom képzelni, dehogy "sima" 1.6T városban 7,5, hatalmas labda nekem... :)
  11. csaba66: a kérdést nem pejoratív értelemben tettem fel, nem értem, hogyan tükröződhetett ez. A Fuchs céget személy szerint minőségi gyártónak tartom. mantec: elnézést, ha nem voltam egyértelmű, az Opel sajátmárkás motorolajaira értettem. Amennyiben hibádzik még a kérdés, akkor korrigálni fogom. Egyszerűen érdekel a téma, se több, se kevesebb.
  12. Sziasztok! Igaz az, hogy az Opel olajok beszállítója a Fuchs? Külföldi fórumokon sokan utalnak rá, hátha itt is megerősítenek ebben.
  13. Ha volt visszahívás, akkor javítasd ki garanciában, ne hagyd mókoltatni. Lelkiismeretes szervíz amúgy sem teketóriázik.
  14. A 6-8l az már hamizásnak számít?! Akkor ülj bele egy 1.6T-be, ott 8l az alja... :evilgrin: Egy jó kocsitól ki sajnálja a benzint? :smartass: Valahol az a legkevesebb, sok más kötelező kiadásra sajnálom inkább, de muszáj... Vizes úton milyen a Primacy 3? Zajban? Én egyébként most vettem téli kereket (Semperit Speed-Grip 2 225/55 r17). Kíváncsi leszek rá.
  15. Sziasztok! Astra J GTC 1.6 Turbo második éves szervizére megyek. Jelenleg 19e Km van az autóban. Az olajon, olajszűrőn, pollenszűrőn és légszűrőn kívül mit érdemes még cserélni? Ékszíj, ilyesmi? Köszi szépen!
  16. Megyeget persze, nem is ezzel van a baj... :blush: Ismét előjött a fékhibás üzenetem, de erről éppen írtam egy szomszédos topicban. Egyébként 6701 km-rel vettem, és most 8400-nál mintha jobban menne picit. Kezd bejáratódni... :D Mondjuk nem hajtom nagyon, sőt... Ezt a jelenlegi 7,7-es átfogyasztás is jelzi. Néha azért odalépek, de az ésszerűség határain belül... :evilgrin:
  17. Sziasztok! Imádom az új autómat, amit egy évesen vettem egy hónapja az érdi Opel Di-Fer-től, még garanciás, de egyben elég nagy bajban is vagyok vele. Valószínűleg nem véletlenül adták el a kocsit 6800km-rel... Utólag visszagondolva jutott eszembe, hogy az értékesítő belökött egy olyan dumát, hogy mivel igen kevés benya volt a tankban, és arra keveset tankoltunk rá (5000Ft-ért a próbaút alatt...), ezért az állítólagos alacsony üzemanyagszintet jelző hibaüzenetet ki kell ütni a számítógépből emiatt... WTF... Jelenleg 8400km van a kocsiban, az első tulajnál 765km-nél jelenezett egy fékhiba, rengeteg tételt tartalmazott a javítási bejegyzés, de egy hónappal ezelőtt nálam is előjött a "Service Brake Assist" hibaüzenet. Irány a közeli Opel Hering Gyöngyös. A szerelők nagyon korrektek voltak, úgy emlékszem, hogy 1100-as hibakóddal jeladót cseréltek, és csóválták a fejüket a soktételes régi javításon... Aztán tessék, tegnap megint bim-bam "Service Brake Assist"... Google-ben keresgéltek és találtam pár bejegyzést azzal a bosszantó üzenettel, hogy ez már pár J Astra tulajnál (külföldön) előjött, és nemigen van rá hathatós megoldás, vagy legalábbis arról már nem írtak, csak a bosszantó hibaismétlődésekről. Mivel nincsen kedvem havonta Egerből Gyöngyösre járni garanciális toldozgatásra, van esetleg más módja a hiba végleges megszüntetésének? Levél Németországba, jogi lépések stb.?
  18. Na igen, és pont itt van az a difi is, hogy a 16LER 98-asra van állítva tudtommal (az overboost az persze més téma... :icon1: ). Turbós benzinesek igen jól reagálnak a magasabb oktánszámra, emlékszem még egy ilyen adatra a régebbi Focus ST-vel kapcsban, ahol 98-assal a 225 LE-ből 237 lett, ill. a nyomaték is érezhetően emelkedik. Egyébként itt van az ominózus hozzászólás az opel-blog-com-ról: Moderator, 26. März 2010 - 17:35 Uhr @ AndiH und andere: Es gibt beim 1.6 Turbo einen Overboost-Effekt, jedoch keine ausgewiesene Overboost-Funktion. Der Unterschied liegt darin, dass das Drehmoment-Plus im neuen Astra in Abhängigkeit mehrerer Einflussfaktoren abrufbar ist. Deshalb wird diese Eigenschaft nicht “beworben” und findet auch in den Informations- und Verkaufsunterlagen keinen Niederschlag. Unter uns: Die Opel-Ingenieure haben mit viel Gefühl im Gasfuß bei Versuchen bis zu 266 Nm statt der regulären 230 Nm ermittelt – unabhängig von Produktionsstreuungen. Vagyis nincsen kimondottan overboost funkciója a 16LET-es motoroknak, de létezik egy ún. overboost hatás. A különbség abban áll, hogy ez a nyomaték többlet különféle befolyásoló tényezőktől függően jelentkezik (hívható le). Éppen ezért ezt nem is tüntetik fel a katalógusokban. Ez magyarul annyit jelent, hogy gyártási szórástól függetlenül a mérnökök akár 266Nm-ig is feltornázhatják az eredetileg 230Nm-t, hogy gázadáskor élénkebb érzetet keltsenek vele. Na mondjuk ezzel az infóval sem lettünk sokkal okosabbak, de annyit tudunk, hogy minimum 230Nm áll rendelkezésre, de inkább több... :evilgrin: Ha meg még 95 helyett magasabb oktánszámmal locsolgatjuk az erőforrást, pláne... :goofy:
  19. Köszönöm a választ, ha a szervíz engedi a Mobil 1 ESP 0W40-et tettetem bele. ;) Érdekelne egyébként az A16LET motorkódú erőforrás paraméterei, ha jól tudom változó szelepvezérléses, de az overboost funkciót már nem tartalmazza, mint a A16LER. Német fórumokon valami olyasmit olvastam, hogy ha kimondottan nem is overboost-os a 16LET, de ahhoz hasonló funkciót tud a motorvezérlő elektronika bizonyos helyzetekben. Arra sem találok adatot, hogy 98-as benzinnel menyivel nő a teljesítmény és a forgatónyomaték, mert a kopogásérzékelő végett csak kellene neki..
  20. Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. Az A16LET motorkódú GTC-be milyen olajat öntsek? Tudom, hogy dexos2 alap, de mégis milyen márka és viszkozitás? Most GM 5W30 van benne, biztos nem rossz, de már az F-es Astrámat sem GM-mel locsolgattam...:) Elméletileg a 0W40 a szerviz szerint vékony lehet, de egy olajmérnökkel konzultálva csak mosolygott ezen a "vékony" dolgon, mert sok mindentől függhet az olajzabálás. Nem vagy easy rider, vagy hasonló. Egyébként, amire gondoltam: Mobil 1 New Life 0W40 vagy ESP 0W40, esetleg Liqui Moly Top Tec 4600 5W30.
  21. RCsaba

    Fogyasztás

    Nemrég váltam egy Astra J GTC 1.6 Turbo boldog tulajdonosává, nálam a fogyasztás moderált és előrelátó vezetési stílussal 7,5 liter körül alakul, rövid etapokon, húzósabban 8,5 és afelett. Nem fukarkodom a jó üzemanyaggal, 98 AGIP, vagy OMW 100 MaxxMotion megy bele, esetleg LUKOIL 98.
  22. Nics több kérdés, teljes mértékben meggyőztetek. Köszönöm szépen a válaszokat!
  23. Nem ragaszkodom egyébként a Mobil 1-hez, de ezek szerint jó gondolat a 0W-40, bármely minőségi és OPEL jóváhagyással rendelkező olajról is legyen szó. Köszönöm a választ!
  24. Nálam 5W-40 megy bele, nemsokára 100.000km lesz benne (nincs megtekerve az óra) és nincsen számottevő olajfogyasztásom. Már jó ideje leváltottam a 10W-40-et, mivel sokat járok rövidebb távokon (ezért is kevés a kilométer), és télen kifejezetten ajánlott az 5-ös olaj a megkímélt és jól karbantartott NZ motorokba. Jelenleg Shell Helix HX8-at használok.
  25. Sziasztok! Astra Twintop 1.6 Turbo (50.000km alatt) olajválasztásán gondolkodom. A turbó miatt gondolom érdemes magasabb meleg oldali viszkozitást nézni (40), de mivel többet használnám városban, viszonylag rövid távon (kb.5km oda), ez azt jelenti, hogy a 0W-40 egy jó alternatíva lehet. Pl. Mobil1 New Life 0W-40. Várom szíves véleményeteket!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.