Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zolbo

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    34
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by zolbo

  1. Elméletileg ok a katalizátor is, mivel a kipufogógáz rendesen jön. Ja és lambda szonda csere is volt! Meg bemenő levegőhőfokjeladó is!
  2. Kompresszió jó, meg megy is mint az állat ha odalépek! :) Az üzemanyag pumpa 40000 km-t ment le. Gondom volt nemrégiben, hogy a a pumpát és a fémvezetéket összekötő gumicső a tartályban kirepedt, és veszett a nyomás, de orvosolva lett.
  3. Sziasztok! A segitségeteket kérem egy Vectra B x16xel (1997-es) autó bajának megoldásához. A gondom az, hogy nagyon nehez gyujt, főleg melegen, és ingadozik egy kicsit alapjáraton. Mintha fujtva lenne és egy kicsit lustább is, meg többet is fogyasz a megszokottnál. Hibakódot nem jelez és minden paraméter szinte tökéletes! A következőket csináltam már rajta, de sikertelenül: Gyertyacsere Gyertyakábelcsere Alapjárati léptetőmotor tisztitás EGR (AGR) szelep tisztitás Injector tisztitás ultrahagos kádban Üzemanyagpumpa szűrő tisztitás Mi a véleményetek? Már sik ideg vagyok tőle! KÖSZÖNÖM ELŐRE IS SEGITSÉGETEKET! Üdv.
  4. zolbo

    Elektromos

    Sziasztok! Egy kis gondom akadt az 1,6-os 16v Vectra b-mmel (1997-es), éspedig az, hogy a 3. hengeremen folyamatosan nedves a gyertya, tehát nem tökéletes az égetése. Tettem új gyertyákat, meg gyergyakábelt is cseréltem, de változatlan. Arra gyanakszom, hogy a DIS gyujtásmodulom hibás, és nem ad megfelelő erősségú szikrát, vagy nem megfelelő időben adja le. Hogyan tudnám én azt leellenőrizni? Köszi előre! Üdv. a Vectrásoknak!
  5. zolbo

    Elektromos

    Sziasztok! Egy kis gondom akadt az 1,6-os 16v Vectra b-mmel (1997-es), éspedig az, hogy a 3. hengeremen folyamatosan nedves a gyertya, tehát nem tökéletes az égetése. Tettem új gyertyákat, meg gyergyakábelt is cseréltem, de változatlan. Arra gyanakszom, hogy a DIS gyujtásmodulom hibás, és nem ad megfelelő erősségú szikrát, vagy nem megfelelő időben adja le. Hogyan tudnám én azt leellenőrizni? Köszi előre! Üdv. a Vectrásoknak!
  6. És hozzáteszem én is úgy vettem, mivel elég sokat is eltudnak kérni egy egyszerű diagnosztikáért.
  7. Ja, királyul működik, mivel "élő" adatokat ad, tehát amit abban a pillanatban kap az ECU voltban, barbam, mv-ban...... az látod. Ebben a kategóriában esetleg az op-com tud annyit (vagy többet - nem próbáltam).
  8. Igen ez az a program, és az ára is az. Sajnos bekötéssel nem tudok szolgálni. Az interfejsz része másfajta dobozocskában van, de a program az.
  9. Sziasztok! Egy kis gondom akadt a Vectra b-nél (x16xel és 1997-es). Légzsákgonddal küzdök! 2 hibakódot jelzett néhanapján, melyet Opel Scennerrel simán kitöröltem, és egy darabig nem jelent meg újra a kontrollámpa világitása. Az egyik probléma a sofőr felőli (ülés alatti) scart magas ellenállása volt, a másik pedig "ECU internal fault" (belső hiba a számitógépébe). Szóval oda jutottam, hogy ezt a bizonyos második hibát ("ECU internal fault") mostmár nem tudom az autódiagnosztikai rendszeremmel törölni. Szerintetek mi lehet a gond? Létezhet, hogy meghibásodott az airbag ECU-ja? Az opel scannerem ezt a hibát jelzi. Mi lehet ez? Valami csatlakozási hiba? Előre is köszi a segitséget! Üdv.
  10. zolbo

    Kadett E

    Sziasztok! Egy kis segitségre lenne szükségem a Kadett e-mmel kapcsolatban. 1,3-as és 75 lovas. Sajnos "mesterhez" mentem vele 1-2 apróság miatt. Káromra! Az autó nagyon gyönyörüén dolgozott még hozzá nem nyultak.... Az autónak most ingadozóbb az alapgázza, nem olyan jól húz, meg egy kicsit kormosat is füstöl. Felnyitva a motorháztetőt észrevettem, hogy a map (nyomásmérő) szenzora nincs is bekötve - egyszerűen hiányzik róla a gumi tömlő. Sajnos friss tulajként nem figyeltem meg, hogy a vákumcsövek hova vannak bekötve. Van egy csomó, és szerintem a "nagy mesterek" összecserélgették-lefelejtették. Tudnátok e segiteni 1-2 képpel ennek a modelnek (1,3-as és 75 lovas - 1987-88-as) a vákumbekötéseiről. Előre is köszi. Üdv. mindenkinek
  11. Sziasztok! Egy kis gondom akadt a Vectra b-nél (x16xel és 1997-es). Légzsákgonddal küzdök! 2 hibakódot jelzett néhanapján, melyet Opel Scennerrel simán kitöröltem, és egy darabig nem jelent meg újra a kontrollámpa világitása. Az egyik probléma a sofőr felőli (ülés alatti) scart magas ellenállása volt, a másik pedig "ECU internal fault" (belső hiba a számitógépébe). Szóval oda jutottam, hogy ezt a bizonyos második hibát ("ECU internal fault") mostmár nem tudom az autódiagnosztikai rendszeremmel törölni. Szerintetek mi lehet a gond? Létezhet, hogy meghibásodott az airbag ECU-ja? :lol: Előre is köszi a segitséget! Üdv. ....és éljenek a Vectrások! :D
  12. Sziasztok! Egy kis gondom akadt a Vectra b-nél (x16xel és 1997-es). Légzsákgonddal küzdök! 2 hibakódot jelzett néhanapján, melyet Opel Scennerrel simán kitöröltem, és egy darabig nem jelent meg újra a kontrollámpa világitása. Az egyik probléma a sofőr felőli (ülés alatti) scart magas ellenállása volt, a másik pedig "ECU internal fault" (belső hiba a számitógépébe). Szóval oda jutottam, hogy ezt a bizonyos második hibát ("ECU internal fault") mostmár nem tudom az autódiagnosztikai rendszeremmel törölni. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszi a segitséget! Üdv. ....és éljenek a Vectrások!
  13. zolbo

    Elektromos

    Sziasztok! Egy kis gondom akadt a Vectra b-nél (x16xel és 1997-es). Légzsákgonddal küzdök! 2 hibakódot jelzett néhanapján, melyet Opel Scennerrel simán kitöröltem, és egy darabig nem jelent meg újra a kontrollámpa világitása. Az egyik probléma a sofőr felőli (ülés alatti) scart magas ellenállása volt, a másik pedig "ECU internal fault" (belső hiba a számitógépébe). Szóval oda jutottam, hogy ezt a bizonyos második hibát ("ECU internal fault") mostmár nem tudom az autódiagnosztikai rendszeremmel törölni. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszi a segitséget! Üdv. ....és éljenek a Vectrások! :lol:
  14. Sziasztok! Friss Astra tulajdonos lettem (1,6 16v - 2001-es) és gondom van egy két aprósággal. Szeretném megoldani, de valaki árulja már el, hogy hol van a biztositéktábla a biztositékokkal elhelyezve az autón. Nem vagyok szaki (talán azért nem is találom) de általában a vezető felől a műszerfal bal alsó felében szokott lenni. Na én ott nem találtam mást, csak egy lenyitható részt, de biztositékok nélkül. SEGITSÉG!!! Előre is köszi!
  15. Megnéztem de nem találtam gyanusat, de leellenőrzöm mégegyszer. Ami érdekes, hogy nem világit, de viszont dolgozik, tehát hőfokszabályzástól kezdve minden ok.
  16. zolbo

    Elektromos

    Sziasztok! Egy kis segitségre lenne szükségem Vectra b-nél (1997), mivel kipurcant a világitásom a hőfokszabályzómnál (pontosabbam sem a hőmérsékletállitónál, sem a hőfúvó sebességállitónál, sem pedig annak irányállitójaánál nem világit). Szóval az autóm manuális klimamentes. Ami érdekes, hogy egyszerre mindháromhelyt megszünt a kivilágitása. Érdekelne a véleményetek, hogy hol keressem a hibát, illetve, hogy hogyan kell levenni azt a 3 szabályzógombot, hogy elvégezzek egy izzócserét ha az a gond! Üdv.
  17. Sziasztok! Egy kis segitségre lenne szükségem Vectra b-nél (1997), mivel kipurcant a világitásom a hőfokszabályzómnál (pontosabbam sem a hőmérsékletállitónál, sem a hőfúvó sebességállitónál, sem pedig annak irányállitójaánál nem világit). Szóval az autóm manuális klimamentes. Ami érdekes, hogy egyszerre mindháromhelyt megszünt a kivilágitása. Érdekelne a véleményetek, hogy hol keressem a hibát, illetve, hogy hogyan kell levenni azt a 3 szabályzógombot, hogy elvégezzek egy izzócserét ha az a gond! Üdv.
  18. Sziasztok! Egy kis segitségre lenne szükségem Vectra b-nél (1997), mivel kipurcant a világitásom a hőfokszabályzómnál (pontosabbam sem a hőmérsékletállitónál, sem a hőfúvó sebességállitónál, sem pedig annak irányállitójaánál nem világit). Szóval az autóm manuális klimamentes. Ami érdekes, hogy egyszerre mindháromhelyt megszünt a kivilágitása. Érdekelne a véleményetek, hogy hol keressem a hibát, illetve, hogy hogyan kell levenni azt a 3 szabályzógombot, hogy elvégezzek egy izzócserét ha az a gond! Üdv.
  19. Nekem is 1,6 16v (x16xel) Vectrám van. 1997-es. Én eddig 70000 km-t vezettem. A rendszeres karbantartás mellett (szijak, filterek, gyergyák - vezetővel.....) hálás masina. Az üzemanyagtartályban levő bosch pumpával volt gondom, ami az üzemanyagot nyomja az injektorokhoz 3 bar-on. A csere 100 euro volt. Egy két apróság még mellette - mint pl.: indekszjelző (5000 ft). Olajat fogyaszt! GYÁRILAG ELŐIRT OLAJFOGYASZTÁSA VAN. Szóval a B1-es Vectrásoknak illik ránézni az olajszintmérőre akár többször is 1-1 olajcsere között. Nállam 2-3 dcl az olajfogyasztás 1000 km-en. Kompresszió szuper. Mérettem. Amit eddig tudok gyári hibaként az a nagyonhalk kopogás a hátsó tengely felől. Állitólag a B2-ben már orvosolt (amúgyan szerintem nem), illetve a gázpedál reakciója rossz - tehát levetted a lábad róla, de megesik, hogy a motor fordulata nem esik le teljesen az üresjárati fordulatra - amiért a állitólag a számitógép a felelős (B2-ben javitott). Ja és tovébbra is gondom a benzin tankolása! Nagyon lassan veszi az üzemanyagot! SEGITSÉG ;) Üdv. minden Vectrásnak!
  20. zolbo

    Kadett E

    Ott az e-mail-em. Elküldenéd a linket?
  21. zolbo

    Kadett E

    Sziasztok! Kadett E 1,3-asom van (89-es), és segitséget kérnék. Apróságokat szeretnék rajta helyrehozni és jól jönne egy magyar nyelvű szerelési útmutató hozzá? Tudna nekem küldeni valaki? Pdf.-ben szuper lenne. Ha tudnátok segiteni, akkor irjatok vagy küldjétek a koltecnecam@hotmail.com - ra. Előre is köszi!
  22. Nekem is ez a gondom a Vectra B-nél. ;) Van szerelési útmutatóm, de még nem akadtam rá benne, mármint a szellőztetőrendszerre. Szóval engem is érdekelne.... :blush:
  23. zolbo

    Kadett E

    Sziasztok! Kadett E 1,3-asom van (89-es), és segitséget kérnék. Van e véletlen valakinek szerelési útmutatója hozzá? Ha tudnátok segiteni, akkor irjátok meg hol találom, vagy küldjétek a koltecnecam@hotmail.com - ra. Előre is köszi!
  24. Ja, és mégegy kérdés szivargyujtó izzójának cseréjével kapcsolatban. Tudja e valaki, hogy pontosan milyen izzó kell a Vectra b 1,6 16v-be (1997-es)? Üdv.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.