Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

K-G-za

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    121
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by K-G-za

  1. Sziasztok! Van esetleg olyan aki hideginditási alapjárati problémával küzd vagy küzdött és sikerült megoldania. Az a gondom, hogy ha hidegen indítom az autót, akkor “fenn ragad” az alapjárat. Felpörög 2000 fordulatig, majd lassan vissza kb. 1500-ig és ott ragad. Ha megrúgom a gázpedált úgy, hogy 2500 fordulatig felpörögjön, akkor rendszerint helyreáll szép lassan és beáll a normál alapjáratra. Sajnos történt egy kis baleset a bal elejével és megsérült a lökhárítóm, amit ma kicseréltem, de azóta még durvább a dolog. Lehet esetleg köze a külső hőmérséklet érzékelőhöz? Illetve ebből adódóan (mármint a sérülésből) van még egy nagy gondom. Ha bekapcsolom a klímát, akkor kidobja a kis sárga ventillátor hibát a műszerfalon. Nem láttam sehol szivárgást a hűtőnél, sőt klíma nélkül semmi gond. Valami elektronika van bal oldalt elöl a lökhárító mögött, arra gondolok, hogy az sérülhetett meg, de igazából nem tudom, hogy az pontosan mi és mit vezérel. Tud valaki ezekben segíteni? Előre is köszönöm.
  2. Sziasztok! Olvastam már itt anno egy olyan klíma problémáról, hogy a légbeömlőn (a középkonzolon) füstszerű, de nevezzük inkább gőz vagy vízpára szerű áramlik be klimatizáláskor. Ez általában magas fordulaton jelentkezik sűrűbben, de volt már, hogy alacsonyabb fordulatszámon is előjött. Mi lehet a gond? Túl sok gáztöltet? Vagy valami érzékelő? Aki tudja a megoldást vagy már találkozott ilyesmivel, az kérem ne kíméljen. Előre is köszönöm. És még egy apróság. Nincs valakinek egy belső levegőkeringető motorja ami működik és szívesen megválna tőle ?????
  3. Jelezném hogy már nem aktuális az Uniroyal. Helyette van eladósorban Wanli (lásd ADOK-VESZEK)
  4. Nekem is uniroyal rainexpert van (volt fent nyáron) és nagyon bevállt. Nincsenek egy évesek se. Idén is azt tenném fel csak hát felnit cserélek és azon már van. Úgyhogy eladó sorba került. Ha érdekel.
  5. Nagyon köszönöm mindenkinek az együttérzést és a jótanácsokat. Nem akarok nyálaskodni, de örülök, hogy ennyi rendes ember van. A bontós alkatrészeknél maradok mindenképpen, hisz szeretem a gyári dolgokat és azok biztos passzolnak. Persze a fényszórókból lehet, hogy az utángyártottnál maradok, ha nem sikerül jó állapotú (nem sárgult) bontottat találni. Remélem pár nap alatt meglesznek a cuccok és irány a "műtő".
  6. Köszi, megnézem őket. Hál isten a hűtők nem sérültek meg. A motor is OK. Csak az ablakmosó tartály paszírozódott szét.
  7. Köszönöm, de sajnos az 5-ajtós nem jó a sedánra (legalábbis úgy tudom) Az első lökösök is különböznek ha jól tudom (nem mindegy, hogy klímás vagy sem. A klímás egy kicsit "ívesebb"; de persze lehet, hogy ezt is rosszul tudom). Ráadásul nekem nem volt lámpamosó spricni sem. De nagyon köszi a segítséget.
  8. Köszönöm hál isten senki sem sérült meg. (volt időm szólni mindenkinek, hogy kapaszkodni, mert nagy gáz van) Igen a jeges út volt a gondom. kb.40m-t csúsztam 25km/h-ról fékezve. Az ABS dolgozott mint a veszedelem, a 3 küllőst is tekertem de hiába. Pont becsúsztam egy kisbusz elé. Az pedig lendületből lemosott minket balról. Pörögtünk mint a búgócsiga ezért rommá tört az elje és mikor pördültünk nekicsapódtunk a hátuljának is. Hálát adok az Úrnak, hogy megúsztuk ennyivel hisz a gyerkőcök és asszonyka volt velem. Csak szegény paripám bánta nagyon a dolgot miközben "hősiesen védett" minket. Életem első saját autója amiért keményen dolgoztam. Néha már többet is simigattam, mint az aszonykámat.
  9. Hali mindenkinek! Szombaton rommá törtem életem értelmét egy Opel Astra G SEDAN (08 szürke) X16XEL drágaságot. Mitha a szívemet tépték volna ki. Abban kérném a segítséget, ha valaki tud olcsó alkatrészeket akkor jelezze felém. Amik kellenének: -gépháztető -első lökhárító (ködlámpás, "klímás") -hátsó lökhárító -bal első sárvédő -bal első doblemez -bal és jobb első fényszóró -bal és jobb első ködlámba -ablakmosótartály -bal hátsó sárvédő -bal hátsó lámpa (esetleg párba is jöhet, hogy ne legyen nagy különbség) Ha lehet akkor a szürke szín előnyt élvezne. No meg az is ha mindez zala megyében lenne. A segítséget előre is köszönöm.
  10. Hali! Köszi neked is a választ. A vákumcső tisztitással kezdem valszeg. Olyat még úgysem csináltam rajta. Bár nem tudom, hogy kell, de biztos nem egy bonyolult dolog. Ha az AGR-t lezárom, annak milyen negatív következménye lehet? A csere most anyagilag nem igazán fér bele, ezért marada a puceráj egyenlőre. Hátha bejön.
  11. Szia! De igen, azzal kezdtem egy évvel ezelőtt. De sajnos semmit nem mutat a műszer. Minden ok tech2-vel.
  12. Szia! Így van, ahogy mondod, ha nem adok gázfröccsöt, akkor magától is visszaáll, de addigra iszonyatos üzemanyag szag járja már körbe az autót. Szóval nem tudom mi tévö legyek. Próbálok nem nagyon foglalkozni vele de nem megy. Remélem azért valami megoldást csak kitalált már valaki.
  13. Hi Cartársak! Van egy-két problémám a kis vasammal. Nem nagyonok (gondolom én) viszont baromi zavaróak számomra. egy: A vízhőfok visszajelzőm nem éri el a középállást (90°) henam állandóan lejebb van 2-3 mutatónyival. Mintha ez lenne újabban az üzemi hőmérséklet. Tudom cseréljek termoszátot. De nem tudom, hogy ezért az elvileg 3-5° különbségért érdemes-e kicseréltetni, illetve mit és milyen mértékben befolyásol ez a "kis dolog". kettő: Az alapjáratom hidegindításnál meleg időben mindig fenntragadt 1300-1500-as fordulaton és ott is maradt míg egy erőteljesebb gázFRÖCCSÖT nem adtam. utánna szépen beáll a helyére. Cseréltem már motorhőfokjeladót, kitisztítattam a folytószelepházat, és 2 hónapja kicseréltettem az alapjárati motort is. De a problémám ugyanúgy megvan, tehát semmi változás. három: Hab a tortán, hogy 2-3 hete pedig elkezdett rángatni az autó, ha gázt adok. 1-2 rángatás (intenzív gázadáskor inkább, de ez is változó) és utána megy minden rendben. De ez egyre sűrűben jön elő. AGR szelepre gondolok első sorban, de hátha valakinek van valami trükkje, mert azt olvastam, hogy az AGR tisztítása megoldás, de csak ideig-óráig és feleslegesen nem vennék egy ilyen olcsónak éppen nem mondható alkatrészt. (az alapjárati motor is elég húzós volt és ráadásul felesleges is mint az kiderült). Szóval ha valakinek van esetleg jó tanács azt szívesen venném. és még egy dolog...a lambdaszonda végén van egy kis kupak szerűség. No ez nekem leesett több mint egy éve és a kipufogóban landolt, amit természetesen kivettem. Azt mondták a jótanácsok, hogy amíg nincs hibalámpa, addig ne foglalkozzak vele. Hát nekem egyszer sem villant fel. Esetleg lehet ez is a probléma???
  14. És könnyen, hogy lehet leellenőrizni. Mondjuk hogy ne kelljen kivenni a kesztyűtartót a pollenszűrőt. (mert így ha jól emlékszem, már be lehet nyúlni a "lapátig" és kézzel fogható a működése)
  15. Én úgy tudom, ha csak "hajszálrepedés" vagy minimális szivárgás van, akkor azt nagyon nehez lehet észreveni, mert ahogy elkezdesz fűteni azonnal fel is "szárítja". És ugye ez a jó kis a hideg-meleg közötti dilettációban nyilvánul csak meg. Azaz hideg motornál a fűtőradiátor is hideg (a fizika törvénye alapján ) így az esetleges repedés is "összezsugorodik" és nem folyik a víz. Ha pedig meleg, akkor ugyebár azonnal elpárolódik a meleg fém testen a víz. Én ezért is gondoltam egyik verziónak ezt. No meg ha nagyobb lenne a "lyuk", akkor érzésem szerint már lehetne érezni a fagyálló szagát is az utastérben. De néha max csak kissé kelemetlen szagot produkál a venti által keltet levegőben, de az biztos hogy nem a hűtőfolyadék. Egyébként a szőnyegeim nem vizesek (ez volt az első amit megnéztem)
  16. Hali! Egy kis segítséget kérnék. A párásdodás a problémám, de nem alapszinten. A jelenség a következő: Nagyon hamar bepárásodik az összes ablak és hiába nyomatom a meleg levegőt semmi. Gyakorlatilag üzemmeleg állapotban is nagyon párásodik az összes ablak. Próbáltam klímával párátlanítani, ami +5 fok felett szinte jól is működött egy pollenszűrő csere után (előtte azzal sem). Szóval a pollenszűrő csere magvolt. Aztán...ha az üzemmeleg motort leállítom és pár perc eltetlével elindítom a kocsit, akkor néha párát fúj az (amúgy páramentes) ablakra. Olyan is előfordul, ha kiszálok a nagynehezen páramentesített kocsiból, akkor csak úgy állásában bepárásodik belül (rendeszerint a szélvédő). Két dologra gyanakszom: 1. A belső levegőkeringetőm adta be a kulcsot (szinte semmiféle záró vagy nyitó hangot nem ad) 2. A fűtőradiátor (vagy tömítés) Ha esetleg valakinek volt hasonló tapasztalata, akkor legyen oly kedves ossza meg melyik megoldás orvoslása hozzott eredmény, mert ahogy utánna néztem árban nem mindegy. Tavaly csak simán melegre (de még csak maxra se) tekertem a fűtést és 1-2 fokozatú ventinél simán (klíma nélkül) lehozott minden párát.
  17. Volt egy kis klíma gondom nem rég és ígértem, ha megvan a gond mitől "párolog" el szépen a gáz a klímából akkor megosztom veletek. A ludas a klímahűtő volt. Egész pontosan az alján volt valami kis lyukacska és ott szivárgott el szép lassan a gáz. Ezért volt az, hogy 2-3 héteig szépen hűtött aztán egyszer csak már annyira nem és a végén már semennyire. Volt egy kis nyomáspróba rajta és ez mutatta meg a dolgot. Nem mondom nem volt olcsó dolog. Elsőre 40-45e forintos árat mondtak leszívással (a klímagázt :o ) hűtővel, cserével, feltöltéssel. Egy kis utánna járás után meg volt 28e-ből azaz csak a k. hűtő árába került a többi baráti szívesség lett :D .
  18. Nem szívesen hagyom egyedül az autómat a szerelőkkel (láttam már érdekes dolgokat :D ) még akkor sem ha ismerem őket. Tehát mind mindig most is jelen voltam a cserénél sőt mi több egy kicsit be is segítettem -_- A fékhez nem értünk hozzá, ergo maradhat az általad említett drasztikus fékezés, ami valszeg meg volt, ismerve a meleg idő "hatását" az autóstársakra :rolleyes: és én gondoltam csak úgy, hogy a csere közre játszhatott a pozitív fékhatásba ("fékpados" mérésnél). Egyébként mint már mondtam, értem és aláírom amit mondasz. Ez esetben egy véletlen "eltévedt" tapasztalat volt, akit félre vezettem volna attól szorri.
  19. Fehéren-feketén papíron "igazolt" számokat mondtam. megvan a két mérési papír (előtte -utánna) azt hasonlítottam össze. Ha az ilyen adatokat lehet "gonosz "módon befolyásolni és azt megtették, akkor lehet, hogy onnan jött ki a különbség, talán hogy egy kis "üzeletet" csináljanak maguknak. Bár ezt nagyon nem hiszem, hisz kötelezettség nélkül bárhova viehetem az autót javítani és vehetem az alkatrészt is hozzá. Hozzáteszem nekem tényleg nagy különbség volt a lengéscsillapítók között. Természetesen azt is értem amit Te írsz. Őszintén szólva én nem gondoltam, hogy ennyi különbséget okozna (ha egyáltalán az okozta). "Kerékkiegyensúlyozási gond" mit értesz pontosan ez alatt? (lehet, hogy hülyét kérdezek, de a centírozást?)
  20. Látom szépen gyűlünk.... :rolleyes: Már csak azt mondja meg valaki mi lehet ez?
  21. Én a "jómunkásember" mondjára megnéztem, azaz meglengedtem az eleját hátulját mindkét oldalon. Az eleje olyan szépen ringatózott tovább, hogy csak na. A hátulja már sokkal jobb volt. Pont volt egy ingyenes átviszgálásos roadshow, oda vittem, hogy beméressem. bal első 55%, jobb első -5%, bal hátsó 31% , jobb hátsó 27% Monroe E1248 a hátsó csillapító 12.075,- Ft (Reflex)/db. Ez úgy gondolom nagyon baráti ár érte <_< Az első E4882 18.280,- / db Itt tudod megnézni mifélék vannak még: http://www.taec.nl/monroe/ Optimal: normál minőség (mondhatjuk úgy is, hogy nem gyári. kb. 8500,- / db Nem valami sűrűn kell lengéscsillapítót cserélni, és nem is akarlak rábeszélni, de én biztos a jobbat választanám. Hidd el meghálálja a kis kocsid is -_- JA és egy fontos dolog a biztonság mellett: roszz lengéscsillapítókkal a fékek között elöl 14%, hátul 11% eltérés volt Csere után elöl 0%, hátul 3% !!!!!! Lehet, hogy csak az a pár méter kell majd............. :rolleyes: Ha érted mire gondolok....
  22. Én 2 hete cseréltettem elöl hátul. A hátsókat kb. 20 perc alatt kicserélte a mókus. Le kell venni a kereket (mindig csak egy oldalt! különben "leesik a hátsó tengely :rolleyes: ") Igaz, hogy érdekes "csillag" alakú csavarral van feltéve a csillapító, de meg lehet oldalni a kicsavarást. Érdemes alátámasztani a dobot, nehogy kiessen a rugó mikor kivezsed a csillapítót. 2 csavar ki majd be az újjat és szvsz kész. mehet fel rá a kerék.... Ha tudom, hogy ilyen egyszerű, mint ahogy láttam, lehet, hogy én is nekiálltam volna <_< Nekem 6e-ért nagyon baráti alapon mind a 4-et kicserélték. A rugón én is gondolkodtam, de inkább beáldoztam egy jobb lengéscsillapítóra. Én Monroe Reflexet rakadtam be. Rugót tudomásom szerint akkor kell cserélni, ha már nagyon "elfáradt" kvázi "összement" -_- . De persze ezt is lehet "jaftekolni". Fel kell hevíteni, kinyújtani a gyári hosszra, majd visszahűteni és mehet a helyére. Azért javítson ki valaki, ha rosszat mondtam :D
  23. Én "BIG"-et használok kb. 1500,- Ft. Az eljárás pedig szvsz egyszerű. Kikapom a pollenszűrőt, ott jól befújkálok neki + minden légcsatornába a palack mellé csomagolt kis csővel. Hagyom hatni kb 15 percet, pollenszűrő vissza mjad klíma kb. 10-15 percig és kész. Előtte az orromba és a szemembe lévő cuccok is egybefolytak mikor klímáztam :D , de most nagyon tuti. Szinte semmi allergiás reakcióm sincs. Ja! amúgy ugye volt egy kis klímaproblémám, miszerint nem hűtött és valószínű elment benne a gáz. Színezve lett egy kis plussz olajjal, majd 2 hét múlva le lett fejtve és fel lett töltve a gyári értékre. Kb. 1 hónapja nagyon szuper, úgyhogy lehet hogy valami kis tömítésnek kellett a plussz oil.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.