Jump to content
OPEL FÓRUM

gpxlala

Forummember
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About gpxlala

 • Rank
  Újonc

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Lakhely
  Hajdúszoboszló
 • Érdeklődés
  gépész

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra H 1,7DTL
 • City
  Hajdúszoboszló
 1. Sziasztok! A biztonsági övem gyengén húzódik vissza. J astra 5 ajtósom van. A magasság állítónál pedig hajlamos megcsavarodni az öv, ilyenkor akár kint marad az ajtó nyílásban. Mások is tapasztalnak ilyen gondot?
 2. Köszönöm szépen Lehet, hogy rendelek majd később. A menűben megjelenik a telefon csatlakoztatása? Jelenleg csak rádió beállítás szerepel.
 3. Sziasztok! Ez a téma engem is érdekel, de nem látok választ. CD400 Plus van az autóban.
 4. gpxlala

  Elektromos

  Sziasztok! Az autóm rádiója mögött le van vágva a kijelzőhöz menő csatlakozó, tudja valaki a barna-fehér vezetékeket hogyan lehet beazonosítani? 3db van és egy barna. Be szeretném kötni, hogy a rádió mutassa az infókat. Előre is köszönöm.
 5. gpxlala

  Fogyasztás

  Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a katalizátorhoz milyen módon fértetek hozzá, mert a csavarokhoz nagyon közel vannak egyéb csövek, klíma stb....
 6. Sziasztok! Caravánban hátsó biztonsági övek a gyerekülés bekötésétől nagyon gyengén húzódnak vissza. Van e tapasztalata valakinek ilyen problémában?
 7. Ki kell olvastatni a hibát és utána lehet az okra tippelni.
 8. Sziasztok! Meg tudja e valaki mondani, hogy az első fényszórókhoz menő feszültség állítható e az elektronikában? Pl. Tech 2-vel vagy más módon gondoltam. És még egy kérdés: a fényszóró izzók figyelése kikapcsolható e ?
 9. gpxlala

  Egyéb csevegés

  Bocs, nem felejtettem el, de nem találom egyelőre, még 3 éve kivettem, de meg lesz valahol.
 10. gpxlala

  Egyéb csevegés

  Szia! Nekem megvan valahol, megkeresem és megmérem.
 11. gpxlala

  Fogyasztás

  Bocs hogy beleszólok, de nekem 80Le-s astrám van aminek nincs DPF, viszont tisztítottam itt-ott. Az EGR szelepbe és a szívócsőbe összegyűlő olajos korom nem fog adaléktól kitisztulni, csak mechanikus tisztítás a járható út szerintem. A katalizátor és DPF elvileg tisztulhat adaléktól(pl.cataclean) és egy kis emelt fordulatú közlekedéstől. Én vízhőfok szenzort cseréltem és egy kis változást az is hozott a fogyasztásban.
 12. Ott lesz, azt kifelejtettem, hogy a bajonettzár alatt a tömítés nagyon föltapad, ezért ajánloma kitekerését célszerszámmal(autószerelőknek van), vagycsinálni kell hozzá olyan eszközt ami jól beakad és elég erővel tudod lazítani a karikát.
 13. itt dieselről volt szó, de a tiednek sem kizárt hogy van ilyen. Ez egy kosár szerű durvaszűrő, de nekem a gázolajszűrő tiszta volt, ezen meg sokzselé szerű lerakódás. Tehát 1.7cdti-nek: hátsó ülés ülőlapja felhajt vagy kiszed, filcszőnyeg alatt kb. 20cm mőanyag kör alakú fedél kipattint, alatta a csatlakozók lekötése után egy bajonettzáras karika fogja a szívó és visszatérő ágat (vigyáz az úszóra a kiemeléskor), aztán egy műanyag házba 4db kipattintós fül tartja a szűrőkosarat a kezed nem nagyon fér, de csak így jön ki. Kiszedés után ketté lehet pattintani a kosár részt és a belsejét is kitakarítani.
 14. Nekem injektorok és nagynyomású szivattyú készült ki, az autóban 115000km van és 90000-el vettem és mint kiderült az injektoroknak a szivattyúból levált fémdarabok "ártottak meg", később persze kiderült, hogy a tankban lévő szűrőkosár is eldugult. Hogy mennyi szerepe volt a kevesebb felszívott üzemanyagnak és mennyi a viszonylag száraz, kis kéntartalmú üz.a.-nak az már nem derül ki(gyanítom az előbbi inkább, mert kis felszívott mennyiség= kis kenés) Az alkatrészek javítása Bosch szervizben történt, ahol említették az opelnek ezek az injektorai elég gyakori vendég náluk. A felújítás helyett a gyári felújított Bosch csomagolású alkatrészek 4-szer annyiba kerültek volna, így maradt az említett megoldás. Ja és én bontottam ki és raktam össze az egészet az autón. Végezetül ajánlom mindenkinek, mindegy milyen kútnál tankol mert a kutak tartályait ritkán tisztítják, hogy a tankban lévő szűrőt időnként emelje ki és tisztítsa. Bocs ha hosszú voltam.
 15. Üdv! Nem a tipusok listájára vagyok kiváncsi, hanem a funkciókra pl.:alapjárat beállítás, extrák aktivizálása, stb. Azért kiváncsiskodom, mert nekem is van egy CANBUS-os, de a kulcstanítást, élőadatokat tudja, meg persze a hiba törlést, de még bizonyos funkciókat nem tudok, hogy léteznek e rajta. P0500 - Vehicle Speed Signal Range/Performance (74) - Not present például ezt kiirja, ami ha jól olvasom tipushiba, és ha jól értelmezem a 74-es kódot a tempomatra vonatkozik, ami egyébként működik.( ja és H astráról van szó)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.