opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 A szíjat nem szakította a vízpumpa? Vagy nem ugrott át a vezérlés? Himbák, hidrotőkék nem lettek ellenőrizve, átmosva, mikor lekerült a hengerfej? Olajjáratokat se ártott volna átmosni. Mondjuk jó lenne hallani, mert így sokmindent jelenthet a zakatolás :rolleyes:
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 A szíjat nem szakította a vízpumpa? Vagy nem ugrott át a vezérlés? Himbák, hidrotőkék nem lettek ellenőrizve, átmosva, mikor lekerült a hengerfej? Olajjáratokat se ártott volna átmosni. Mondjuk jó lenne hallani, mert így sokmindent jelenthet a zakatolás :rolleyes: szia.szóval az a helyzet hogy.mielött összeraktuk volna az ujj hengerfej tömittéssel minden kilett mosva tiszta benzinbe.+süritett levegővel kifujva.úgy nézett ki mint a naje lenne.konkrét hiba jelenség a következő.hideg inditáskor 1200 a fordulat.ez természetes autómata szivató.bemelegedés után vissza menne 850 re kb.de azon a fordulaton az 1 es henger nem megy igy az alapjárati motor pörgeti az alapjáratot.ezt megértem ez szerintem normális.namost ha feltolom a fordulatot 1600 ra beindul a punnyadó henger és gy húz mint régen.véleményem szerint alacsony fordulaton (kicsi az olaj nyomás)nem mozditja meg hidrotőkét.magasabb fordulaton (nagyobb az olaj nyomás)ott működik.a szijj nem szakadt el a vezérlés a helyén van.köszi.
FPepe Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 szia.szóval az a helyzet hogy.mielött összeraktuk volna az ujj hengerfej tömittéssel minden kilett mosva tiszta benzinbe.+süritett levegővel kifujva.úgy nézett ki mint a naje lenne.konkrét hiba jelenség a következő.hideg inditáskor 1200 a fordulat.ez természetes autómata szivató.bemelegedés után vissza menne 850 re kb.de azon a fordulaton az 1 es henger nem megy igy az alapjárati motor pörgeti az alapjáratot.ezt megértem ez szerintem normális.namost ha feltolom a fordulatot 1600 ra beindul a punnyadó henger és gy húz mint régen.véleményem szerint alacsony fordulaton (kicsi az olaj nyomás)nem mozditja meg hidrotőkét.magasabb fordulaton (nagyobb az olaj nyomás)ott működik.a szijj nem szakadt el a vezérlés a helyén van.köszi. A szívósor csatlakozásához új tömítés került? Gyertyát próbáltad felcserélni másikkal?
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 A szívósor csatlakozásához új tömítés került? Gyertyát próbáltad felcserélni másikkal? új tömités a szívósoron a kipufogó csonknál szelep fedél alatt.a gyertyát cserélgettük semmi az olajszint oké vízszint szintén jó
opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Ha a hidrotőke nem töltődne olajjal az egyesnél, akkor éktelen csattogás lenne. Nem azért nem megy az a henger. Valami más bibi lesz ott, szelepzárás probléma inkább, vagy valahonnan fals levegő. Pl asszem 1-es hengernél megy a fékrásegítő vákumcsöve. Az rendesen vissza van téve?
FPepe Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Ha a hidrotőke nem töltődne olajjal az egyesnél, akkor éktelen csattogás lenne. Nem azért nem megy az a henger. Valami más bibi lesz ott, szelepzárás probléma inkább, vagy valahonnan fals levegő. Pl asszem 1-es hengernél megy a fékrásegítő vákumcsöve. Az rendesen vissza van téve? Sztem az a 4. hengertől megy, de én is arra gyanakodnék még, hogy az 1-es henger valamelyik szelepe randizott a dugattyúval, és kissé eldeformálódott.
opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Sztem az a 4. hengertől igaz, ez a valószínűbb :rolleyes:
autastra Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 banális kérdés ,azért felteszem : az injektorok a szívócsőbe fecskendezik a naftát , vagy közvetlen a hengerbe ? X16XEL motorról van szó
opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 banális kérdés ,azért felteszem : az injektorok a szívócsőbe fecskendezik a naftát , vagy közvetlen a hengerbe ? X16XEL motorról van szó Közvetlen a szelepekhez a szívócsőből rájuk irányítva.
autastra Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Közvetlen a szelepekhez a szívócsőből rájuk irányítva. tehát már a szívócsőben keveredik a levegő/benzin , azt szipkázódik be a szelepen keresztül a hengerbe
opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 tehát már a szívócsőben keveredik a levegő/benzin , azt szipkázódik be a szelepen keresztül a hengerbe Az injektor a szívó szelepnyitással együtt kezd el nyitni, tehát a beszívott levegővel jut rögtön a hengerbe a keverék.
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Ha a hidrotőke nem töltődne olajjal az egyesnél, akkor éktelen csattogás lenne. Nem azért nem megy az a henger. Valami más bibi lesz ott, szelepzárás probléma inkább, vagy valahonnan fals levegő. Pl asszem 1-es hengernél megy a fékrásegítő vákumcsöve. Az rendesen vissza van téve? én a fals levegöt kizárom mert a tömitések ujjak a vákum csövek meg jol csatlakoznak.(nem repedtek nem lyukasak) és igen a fékrásegitö csöve is rendesen vissza lett rakva a helyére :rolleyes:
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Sztem az a 4. hengertől megy, de én is arra gyanakodnék még, hogy az 1-es henger valamelyik szelepe randizott a dugattyúval, és kissé eldeformálódott. esetlegesen ha a szelep a dugattyuval mégis találkozott az mitöl lehet? mert minden alkatrész vissza lett pakolva semmi sem maradt :rolleyes:
FPepe Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 esetlegesen ha a szelep a dugattyuval mégis találkozott az mitöl lehet? mert minden alkatrész vissza lett pakolva semmi sem maradt ;) Attól, hogy a vízpumpád elhalálozásakor a vezérlés átugrott pár fogat :rolleyes:
hening Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 én a fals levegöt kizárom mert a tömitések ujjak a vákum csövek meg jol csatlakoznak.(nem repedtek nem lyukasak) és igen a fékrásegitö csöve is rendesen vissza lett rakva a helyére :rolleyes: A fékrásegítő előtt csatlakozik le 2 vákumcső. Amelyik a motortér válaszfalon keresztül megy (vékony műanyag) az vezérli a belső levegő keringetését. Nekem az volt lecsúszva a pollenszűrő házáról, attól volt egy kis zakatoló hangja. Nézd meg azt is, mert ebként nem veszed észre, ha nem szeded le a szélvédő előtti aműanyag borítást. ;)
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Attól, hogy a vízpumpád elhalálozásakor a vezérlés átugrott pár fogat :rolleyes: az elhalálozás az leállitás után történt ugyanis elfolyt a viz a rendszerböl.valami gumicsö repedt ki a vizpumpa mögött.
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 A fékrásegítő előtt csatlakozik le 2 vákumcső. Amelyik a motortér válaszfalon keresztül megy (vékony műanyag) az vezérli a belső levegő keringetését. Nekem az volt lecsúszva a pollenszűrő házáról, attól volt egy kis zakatoló hangja. Nézd meg azt is, mert ebként nem veszed észre, ha nem szeded le a szélvédő előtti aműanyag borítást. :rolleyes: megnézhetem de szerintem az a helyén van.(meg attol a gyetya nemigazán lehet kormos)
hening Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 megnézhetem de szerintem az a helyén van.(meg attol a gyetya nemigazán lehet kormos) Kb 2 perc a le és visszaszerelés. :rolleyes:
afonya Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 esetlegesen ha a szelep a dugattyuval mégis találkozott az mitöl lehet? mert minden alkatrész vissza lett pakolva semmi sem maradt :rolleyes: Azt amit írtál a gyújtás hibájára utal. A gyertya akkor kormosodik ha nem tudja begyújtani az üzemanyagot. A szelep hibája szerintem kizárható, lévén egy nyolc szelepes motorról beszélünk, és ezekre nem jellemző a dugó vs szelep összecsapás. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetben nagyokat durrogna a szívó, Óder, a kipufogócsonkba került el nem égett benga (pont). A helyedben végignézném, nézetném, (nekem dízelem van) a vilanyos cuccot, (trafó, elosztó, kábelek,). Lehet valahol sérült a kábel, vagy az elosztó van beégve, esetleg csapágyas. ;) És még reeeengeteg nagyon jó ötletem van ám. ;)
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Azt amit írtál a gyújtás hibájára utal. A gyertya akkor kormosodik ha nem tudja begyújtani az üzemanyagot. A szelep hibája szerintem kizárható, lévén egy nyolc szelepes motorról beszélünk, és ezekre nem jellemző a dugó vs szelep összecsapás. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetben nagyokat durrogna a szívó, Óder, a kipufogócsonkba került el nem égett benga (pont). A helyedben végignézném, nézetném, (nekem dízelem van) a vilanyos cuccot, (trafó, elosztó, kábelek,). Lehet valahol sérült a kábel, vagy az elosztó van beégve, esetleg csapágyas. ;) És még reeeengeteg nagyon jó ötletem van ám. ;) trafo nem sérült nem is nagyon lett hozzányulva. eloszto kitisztitva fémmentes tisztito kendövel.kábelek ujjak és hát ezeket is végig néztük. :rolleyes:
Sergei Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Kb 2 perc a le és visszaszerelés. :rolleyes: áá az kábé 1 ora vagy több mert az auto nincs itthon ;)
FPepe Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Szerintem méress kompressziót ill. résveszteséget, ezzel kiderül, hogy mechanikai probléma van-e, vagy más.
J0hnny Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Sztem az a 4. hengertől megy, de én is arra gyanakodnék még, hogy az 1-es henger valamelyik szelepe randizott a dugattyúval, és kissé eldeformálódott. igaz, ez a valószínűbb ;) Hahaha...amikor a mesterén túl nő a tanítványa! :rolleyes:
afonya Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 trafo nem sérült nem is nagyon lett hozzányulva. eloszto kitisztitva fémmentes tisztito kendövel.kábelek ujjak és hát ezeket is végig néztük. ;) Általában nem kell hozzányúlni ahhoz hogy elromoljon. ;) Szerintem még mindíg a kábel vagy a trafó lesz a ludas. És ebből egy kicsit sem engedek. Találkoztam már rossz trafo miatt "háromhenderező" opel motorral. :rolleyes:
FPepe Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Hahaha...amikor a mesterén túl nő a tanítványa! ;) Ugyan már... ;) Gábor ezt a mondat első felére írta, és nyilván nem találkozik minden nap C14NZ motorral, velem ellentétben. Tudásban azért még messze vagyok Tőle :rolleyes:
Recommended Posts