Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
lemaradt:

elektromos az antenna benne csak letört meglehet még azt csinálni vagy annyineki merthogy sima antennát nemhúz be :S üdv.

Van olyan fajta, aminek cserélhető a szára, de van, amit csak egyben tudsz cserélni a motorjával.

Elküldve
Igen nagy baromság lenne bizti nélkül bármit bekötni a kocsiban,rövidzár esetén végig nézheted,ahogy elég.

Nem azt mondtam, hogy ne rakjon hozzá biztit, hanem hogy nem tudja onnan átkötni egyből. B)

Elküldve
Nem kell semmi gyújtás meg ilyesmi. Le kell húzni róla a csatlakozót, és megmérni az ellenállását a szondának.

Az ugyanis egy sima ellenállás, ami hőre változtatja az értékét.

a hőgombán teljesen jó értékeket mértem ,

szerinted lehet-e olyan ,hogy maga az ECU hibás ( rosszul számolja ki az üzemanagmennyiséget pl . ) ?

Elküldve
a hőgombán teljesen jó értékeket mértem ,

szerinted lehet-e olyan ,hogy maga az ECU hibás ( rosszul számolja ki az üzemanagmennyiséget pl . ) ?

Nem jellemző. Más lesz a hiba ott.

Elküldve
Nem jellemző. Más lesz a hiba ott.

lehet, hogy feladom ,és elfogadom a 12 városi fogyit

kár ,hogy nem tudom összehasonlítani más autóval , ui. ebből nem sok fut a magyar utakon B)

Elküldve
bosch 12.000 ft-ért vettem , az tuti hogy működik ,200-700 mv között ingadozott

ahammmm... na itt lehet az ördög elásva.

ez egy univerzális típus, és picit máshogy alakul a jele, mint a gyárié.

ezért is lehet a nagyobb fogyi. ha zk-s géppel rámértek a lambdára,

biztos nem 1.00 lesz B)

Szal nemhiába ugatjuk ám, hogy az ilyen 10e ft-os szondák nem igazán jók... B)

Gyári 22 körül van (egyvezetékes) asszem, és az az egyetlen igazán jó megoldás.

Elküldve
Mit akarsz azon söntölni??

Á, csak a vízbefecskendezésen agyalok... B) Állítólag, a víz hatására úgy érzékeli a szonda, hogy túl szegény keveréket kap a motor, és túldúsít. Azon gondolkodtam, ha ki lenne iktatva, akkor el lehetne szegényíteni a keveréket annyira, hogy érvényesülni tudjon a vízbefecskendezés áldásos hatása, nevezetesen a fogyasztáscsökkenés. Egyébként ezt nézegetem...http://www.zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=184

Elküldve

söntölés ide hülye kifejezés B) semmi köze hozzá. egy komolyabb elektronika kell hozzá, ami módosítja

a lambda jelét a kívánt tartományban.

Elküldve
söntölés ide hülye kifejezés :D semmi köze hozzá. egy komolyabb elektronika kell hozzá, ami módosítja

a lambda jelét a kívánt tartományban.

Értem. B) Azt hiszem... B)

Elküldve
ahammmm... na itt lehet az ördög elásva.

ez egy univerzális típus, és picit máshogy alakul a jele, mint a gyárié.

ezért is lehet a nagyobb fogyi. ha zk-s géppel rámértek a lambdára,

biztos nem 1.00 lesz B)

Szal nemhiába ugatjuk ám, hogy az ilyen 10e ft-os szondák nem igazán jók... B)

Gyári 22 körül van (egyvezetékes) asszem, és az az egyetlen igazán jó megoldás.

asszem 0.9-1.02 között volt a lamdám a múltkor , de lehet , hogy veszek bele egy gyárit .

Elküldve
asszem 0.9-1.02 között volt a lamdám a múltkor , de lehet , hogy veszek bele egy gyárit .

de nem mindegy, hogy ezt hol méred. mert lehet hogy maga a lambda egy műszerre téve ennyit mutat,

de nem pontos maga lambda, és becsapja a műszert is. viszont ha zk-s géppel leméritek a kipuffgázt,

az pontosabban meg fogja mondani. egyébként a 0.9 sem egy egészséges érték, az már dús.

Elküldve
de nem mindegy, hogy ezt hol méred. mert lehet hogy maga a lambda egy műszerre téve ennyit mutat,

de nem pontos maga lambda, és becsapja a műszert is. viszont ha zk-s géppel leméritek a kipuffgázt,

az pontosabban meg fogja mondani. egyébként a 0.9 sem egy egészséges érték, az már dús.

pontosan mi ez a zk ?

Elküldve
B) akkor belevágom az újat , hátha szerencsém lesz

mondjuk már csak kíváncsiságból is jó lenne egyet mérni, persze az se ingyen van sajna. B)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.