FPepe Elküldve December22, 2007 Elküldve December22, 2007 Eredetit vagy utángyártottat ?? Utángyártottat. Szted van jelentősége?
Balfék Elküldve December22, 2007 Elküldve December22, 2007 Utángyártottat. Szted van jelentősége? Egn van!! már nagyon sok esetben bizonyított, hogy az utángyártott neeem jóóóóó (lambda szonda kb.: fél év és qkaaa !!! , vízhőfok jeladó stb ...) Nekem 1,4 16v X14Xe vízhőfok jeladó eredeti Bosch 3200Ft !! Azt megelőzően, hogy "opel16V" nem javasolta hengerfej, szelepszár (16db) szimering, szelepfedél tömítés +10db hengerfej leszorító csavar!, gyújtó kábel (X14Xe esetében csak kompletten lehet !!, cirka 20eFt), idő előtt gyertya csere 1500Ft/db Bosch 2 pólusú) Baromira össze tudják zavarni a mocit a barom jeleikkel !!!
FPepe Elküldve December22, 2007 Elküldve December22, 2007 Egn van!! már nagyon sok esetben bizonyított, hogy az utángyártott neeem jóóóóó (lambda szonda kb.: fél év és qkaaa !!! , vízhőfok jeladó stb ...) Nekem 1,4 16v X14Xe vízhőfok jeladó eredeti Bosch 3200Ft !! Azt megelőzően, hogy "opel16V" nem javasolta hengerfej, szelepszár (16db) szimering, szelepfedél tömítés +10db hengerfej leszorító csavar!, gyújtó kábel (X14Xe esetében csak kompletten lehet !!, cirka 20eFt), idő előtt gyertya csere 1500Ft/db Bosch 2 pólusú) Baromira össze tudják zavarni a mocit a barom jeleikkel !!! Hmm, csak az a baj, hogy eredetit nem egyszerű szerezni, persze ha Bp-en laknék, nem lenne nehéz, de így...
Balfék Elküldve December22, 2007 Elküldve December22, 2007 Hmm, csak az a baj, hogy eredetit nem egyszerű szerezni, persze ha Bp-en laknék, nem lenne nehéz, de így... Közelben hol van opel szalon? Becsörteccc, mondod mi kell, hozza készletről! Alkudni szabaad!! :( ;) Csak a moci kód kell !
Lacee Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Skacok, hogy is van ez a gyári rádió cserénél mikor berakok egy új magnót a csokit hogy is bontom meg ? csakhogy a memoria is megmaradjon ha leveszem az előlapot és a kijelzőm és félig működjön ?!
Novy Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 a memoria és a táp szálat kell felcserélni. F astrába ez nem tul nagy gond, mert egyforma vastagok a kábelek. keresd meg multiméterrel azta szálat, amin állandóan van fesz, az a memoria a tápon csak gyujtás ráadása után van feszkó. nekem egyébként ugy van, hogy az állandóra van rátéve a magnó memoriája és tápj ais. de tavasszal az egészet ujrakábelezem, mert hidegben mindig lekapcsolja a magnót indításkor, és már kezd iegesieni, hogy ugyan azt a zenét legalább kétszer kell meghallgatnom...
Lacee Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Jájá! jó megfigyelő vagy :( Köszönöm Novyy! Ez ugye Pio kábel?
J0hnny Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Jájá! jó megfigyelő vagy :( Köszönöm Novyy! A pio kábelen tudod variálni a kis csatikkal!Aszem a sárágát és a pirosat kell felcserélni! De fényképezd már le,mi van a kis zászlócskákon,mert akkor lesz egyértelmű! A kék az tuti,hogy vezérlő 12V,mert nekem onnan indul a sub erősítője.
Lacee Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Hát kérlek , Sárga - Battery + Sárga/Fekete - MUTE Kék/Fehér - SRC ( távirányító) Piros - ACC jöhet az itiner :( mit is hova kéne akkor ;) szólj ha mégis fotózzak is.
J0hnny Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Hát kérlek , Sárga - Battery + Sárga/Fekete - MUTE Kék/Fehér - SRC ( távirányító) Piros - ACC jöhet az itiner :( mit is hova kéne akkor ;) szólj ha mégis fotózzak is. Na akkor egy tipp! Ha jól emléxem,nekem úgy van bekötve,hogy a Sárgán két csati van.Oda van rádugva a maga a sárga és a piros is. Így ugyan kézzel kell kapcsolni ki és be,de engem ez nem zavar. Lacee!Neked GSi-d van ugye? Annak a gyujtáskapcsolója érzékeli,hogy van-e benne kulcs? Mert az is számít. Van aki ezért vett inkább Blaut,mert az "tudja" mikor van kulcs a kocsiban és csak akkor müxik a rádió,ahogy kiveszed a kulcsot lekapcsol.
Lacee Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Igen dzsíeszájom vanik... A régi f astránkban kenwood vót és ha kivettem a kulcsot akkor zene le is állt de ugyanez volt ezzel a rádióval a G astránkban is és egy elektronyos srác átkötött valamit és mostmár megy kulcs nélkül is a zene. hogy érzékeli a kulcsot a kapcsoló? nemtom :( Köszike azért, akkor holnap fényben neki állok valamit hekkelni ;)
Laci4 Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 hogy érzékeli a kulcsot a kapcsoló? nemtom :( Sztem (elektro)mechanikusan(mikrokapcsoló).. mert ha óvatosan húzom kifelé, lehet hallani, érezni hogy valami bekattan..(nem a kormányzár)..de lehet hülyeség.. ;)
bob Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 Skacok, hogy is van ez a gyári rádió cserénél mikor berakok egy új magnót a csokit hogy is bontom meg ? csakhogy a memoria is megmaradjon ha leveszem az előlapot és a kijelzőm és félig működjön ?! Ahhoz, hogy a nem gyári rádió bekapcsolásakor ne menjen el a dátum az autó kijelzőjén, a piros/szürke vezetéket kell elvágnod a rádió csatinál.
Novy Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 oh ez tuti? mert nekem is lemegy a dátum, ugyhogy ezt én is ki fogom akkor probálni. köszi én is :(
hening Elküldve December25, 2007 Elküldve December25, 2007 oh ez tuti? mert nekem is lemegy a dátum, ugyhogy ezt én is ki fogom akkor probálni. köszi én is :( A csati 7-es lábára van kötve 1 fekete/fehér vezetékkel együtt, csak a p/sz-t vágd el.
Novy Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 nagyon szépen köszönöm. ez az egyetlen átalakítás, amit meg tudok csinálni ebben a kibekurt hidegben.
Lacee Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 T mínusz egy órával a beépítés előtt aggályaim akadtak. Tehát: - régi magnó ki vesz , - új berak, csokit rádugom antenna kábelt szintén, und elvágom a piros/szürkét ami a gyári csatiból jön(mert a pio kábelkötegen nincs ien szín kombó) - a pirosat és a sárgát a csatiknál széthúzom majd felcserélve összedugom. ez valahogy kevésnek tűnik :( vagy mégis igy lesz minden jó? a fekete/sárgát csak hagyjam lógni? a 3 db kék/fehér csatit sehova ne dugjam? a sárga se kerül sehova?( a 2. sárga)
Novy Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 egy kis szigetelőszalag nem árt a vágott kábelre. a kék fehér az szerintem elektromos antenna, erősítő vezérlőszál, meg más iylen + kiegészítő cucc bekapcsolására szolgál, tehát ha nincs ilyened akkor az marad csak ugy. egyébként nekem a magnat rebelemet nem birta bekapcsolni az lg kapcsolószálja. a második sárga meg nem kell sehovase szerintem.
Lacee Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 hát a szigszalag azt alap vót elvégtam a peros/sz.t és mind2 végét szigeteltem.a sárga pirisat is szét csatiztam aztán felcseréltem. A magnó viszont nem müxik csak ha a gyujtás rajta van... :( szóval ez így nem jó ;) und a gyári magnónál papás volt az antenna kimenete ennél a pionál meg mamás :) ...kvázi nemtudom bedugni az antenna kábelt :(
J0hnny Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 Sárga - Battery + Sárga/Fekete - MUTE Kék/Fehér - SRC ( távirányító) Piros - ACC Kék fehér és sárga fekete sehova,leszigetelni és kész. A kék fehér vezérlő 12V,elektronyos antennához,erősítő bekapcsolásához stb. A sárga fekete ugye MUTE,ami mondjuk telókihangosítónál kap szerepet,hogy elkussoljon a rádió,ha éppen beszélsz telón. A lényeg,legalábbis aszem nekem így van bekötve,de ha összeszedem magam,lemegyek és kihúzom a helyéről a rádiót. Szal: Piros csati széthúz és a sárga(battery 12V) második lengőjére rádug.Jók a csatik,szigetelés is van rajta. Így akkor megy a rádió,ha te bekapcsolod,semmi köze nem lesz a gyujtáskapcsolóhoz. Van aki szerint ezt így elég parasztos megoldás,én megszoktam már. A GSi-ben milyen antenna van? Erősítős vagy sima? Mert ha fejerősítős,akkor annak adni kell egy leválasztókondin keresztül kapcsolt 12V-ot. A csatalakozóhoz tudsz venni bármelyik autósboltban átalakítót,no para. Én kicseréltem a gyári kábelt,nekem 75Ohm-os RG-6-os koax van behúzva a helyére.Sokkal jobb lett a vétel a gyári antennával.
Novy Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 nekem a második antenna tört el magátol :S nincs a gyári helyére valami kis fix antenna??? johny ezek az adatok fel vannak tüntetve a koax kábelen pl a 750 ohm érdeklen, mert a Rg 6 az szerintem fel van, és nekem van is pár méter, de nem tudom hány ohmos lehet...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Elküldve December26, 2007 j0hnny ezek az adatok fel vannak tüntetve a koax kábelen pl a 75 ohm érdekelne, mert a Rg 6 az szerintem fel van, és nekem van is pár méter, de nem tudom hány ohmos lehet... Az RG-6 75Ohm,az RG-59 is,az RG-58 tudomásom szerint az 50Ohm. Én még tervezem egy 25-30dB-es antennaerősítő beszerelését,Kecskemét elég távol esik mindenféle adótól.Csak elég borsos az ára(kb8E),jó lenne egy bontott,amiben meghalt a 230V-12V trafó.Ha valakinek van ilyen szóljon.
Recommended Posts