Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Sztem álltalában ilyenkor még nyitva vannak, de ebként nem tudom, hogy ma mi a helyzet.

A diódahíd, és a szabályzó is a generátor belselyében van Delco-éknál.

Atyaúristen :D

Akkor reménykedem egy kontakthibában ;)

Elküldve
Nah, nagyon halványan mintha zöldülne az akku így 12 órányi töltés után.. Még picit várok vele, aztán próba.

Amúgy, azon gondolkodtam (nem túlzás, tényleg tudok ;) ), milyen érdekes, hogy régen az autókba (Wartburg, Skoda, Lada, Kamaz) volt egy töltésmérő műszer, amiből az átlagembere egyértelműen tudta, hogy ilyen jellegű gond van. Nem tudom, a mai kocsikból miért kell kispórolni...

Szóval, a következő project:

1. kicsiThuby Praktikerbe elballag, vesz 1000 Ft-ért egy multimétert.

2. kocsiba bebarkácsol, gyújtásra fixen ráköt, kijelzőt utastérbe beépít

3. többet ilyennel nem szív :D

Ezen már akkor is gondolkodtam, mikor anno Hondám megszívatott. Igaz ott csak szétkaptuk a generátort, megszénkeféztük, aztán muzsikált szépen.

Nem ajánlom #2 -t! Én egyszer egy ilyen multimétert rákapcsoltam az akkufeszültségre és rajta felejtettem kb 1 órán át. No, azzal vége is lett a tévézésnek! A kijelző kaputttt! :P

Elküldve

Az boldog apuka helyett linkelek egy képet a hátsó kapaszkodóba épített pilácsról:Lámpa

Van egy targoncából kiszuperált töltésjelzőm, de az akku feszültsége kivül esik a mérési tatrományán. Ha meg tudjátok hekkelni vmi ellenállásal szívesen felajánlom jótékony célra.:katt ide.

Más.: nem tudom csinált-e vki ilyet, de kiveszem a hátsó lámpabúrákat elmosogatni , mert tele vannak porral , gondolom rontja a fényáteresztést. Egyutal megpróbálok vmit csinállni a horpadással a lámpa alatt, mert nem fekszik fel a gumitömítés, és félek hogy beázik. Van rá esély hogy házilag ki lehet kalapálni a horpadást?

Elküldve

persze hogy van rá esély

de hogy mennyi az rajtad múlik ;)

a kijelző vajon miért adta meg magát? :D

pl a hifis kondikon ott vana kijelző nem halnak be, meg én hagytam már ugy

Elküldve

Nakéremszéééépen...

A Mester jött, bontott, telefonált, alkatrészt szerzett (very olcsón), fuvarozott, épített... s 2 óra elteltével muzsikál minden, mint régen ;)

A generátor volt halott...

Köszi Hening :D

Elküldve
Nakéremszéééépen...

A Mester jött, bontott, telefonált, alkatrészt szerzett (very olcsón), fuvarozott, épített... s 2 óra elteltével muzsikál minden, mint régen ;)

A generátor volt halott...

Köszi Hening :D

(Nem kis sz@rból húzott ki egyébként)

Nincs mit. :P

Elküldve
Nem ajánlom #2 -t! Én egyszer egy ilyen multimétert rákapcsoltam az akkufeszültségre és rajta felejtettem kb 1 órán át. No, azzal vége is lett a tévézésnek! A kijelző kaputttt! ;)

Hmm, akkor marad a jó öreg mutatós műszer :D

Zotya, mennyi az annyi?

Elküldve

de jo nektek tai meg ienek...

bár lehet jövőre én is közelebb leszek és eltudok majd nézni talira is...csak akkor meg az lesz a kérdés, hogy mivel :D

Elküldve
de jo nektek tai meg ienek...

bár lehet jövőre én is közelebb leszek és eltudok majd nézni talira is...csak akkor meg az lesz a kérdés, hogy mivel :D

Hátha közelebb leszel, vki majd csak elugrik érted. ;)

Elküldve

Jelentem akku ellenőrzést tartottam a saját portámon. A nyugalmi feszültsége nem okozott nyugalmat nekem.... 12,3 Volt volt. Mondom tőccsük meg! Tőtöm, tőtöm 2 éjszaka is, de a nyugalmi feszkó csak nem akart emelkedni. Nézem a savszintet, az rendben, nézem a sarukat, hát a pozitív sarum tök laza. Csodálkoztam mert én azt sose kötöm le, mindíg a negatívot, ha barkácsolok az autón. Aztán eszembe jutott, hogy járt ez az ótó a szerelőnél is mostanában.... Szóval megvan ki a hibás!

Már éppen megnyugodni készültem a nyugalmi feszültségem okán :D , amikor belémbújt a kisördög, és gondoltam, ha már egy 10-es kulcs a kezemben van, megnézem nem szökik-e az áram az akksimból. Megtettem és majnem elállt az ütőm!

0,27A állandóan szökik! Semmi extra cucc nincs a kocsiban, a rádió is gyári Blaupunkt. Hová mehet el 3W-nyi teljesítmény? Valakinek bármi ötlete?

Elküldve
Jelentem akku ellenőrzést tartottam a saját portámon. A nyugalmi feszültsége nem okozott nyugalmat nekem.... 12,3 Volt volt. Mondom tőccsük meg! Tőtöm, tőtöm 2 éjszaka is, de a nyugalmi feszkó csak nem akart emelkedni. Nézem a savszintet, az rendben, nézem a sarukat, hát a pozitív sarum tök laza. Csodálkoztam mert én azt sose kötöm le, mindíg a negatívot, ha barkácsolok az autón. Aztán eszembe jutott, hogy járt ez az ótó a szerelőnél is mostanában.... Szóval megvan ki a hibás!

Már éppen megnyugodni készültem a nyugalmi feszültségem okán ;) , amikor belémbújt a kisördög, és gondoltam, ha már egy 10-es kulcs a kezemben van, megnézem nem szökik-e az áram az akksimból. Megtettem és majnem elállt az ütőm!

0,27A állandóan szökik! Semmi extra cucc nincs a kocsiban, a rádió is gyári Blaupunkt. Hová mehet el 3W-nyi teljesítmény? Valakinek bármi ötlete?

Szedd ki a biztiket egyesével és mérj :D .

Elküldve

valakicsak elugrik értem? hát remélem is majd ;)

am tetszik hogy: mivel ott a helyed :D

de ha ott leszek, előbb utóbb veszek vmi saját vasat, és természetesen opel lesz az is és sztem astra :P

3W az nem sok sztem, egy helyzetjelző izzó 5 w os

bár még sose mértem nekem vajon mennyi amper kúszik kifelé ha semmi se megy a kocsiban.

Elküldve
Jut eszembe... Hoztad, aztán vitted is... :D ;)

Ja-ja vittem egy fa@a spéci dizájnos töltötségjelzőt targonyából, azt nem kellett senkinek. :D Majd rítok, ha meglátjátok beépítve a verdámba! :P Amúgy ott porosodik a pincébe, ha mégis kell vkinek , szóljon.

Elküldve
Ja-ja vittem egy fa@a spéci dizájnos töltötségjelzőt targonyából, azt nem kellett senkinek. :D Majd rítok, ha meglátjátok beépítve a verdámba! :P Amúgy ott porosodik a pincébe, ha mégis kell vkinek , szóljon.

Aha-aha. Azért pontosítsunk kicsit. Elhoztad a faca műszert, körbedicsekedtél vele, aztán irigyen visszatetted oda magad mellé, s utána már nem is láttuk... ;)

Pedig milyen jó is volt :D

Elküldve
Aha-aha. Azért pontosítsunk kicsit. Elhoztad a faca műszert, körbedicsekedtél vele, aztán irigyen visszatetted oda magad mellé, s utána már nem is láttuk... ;)

Pedig milyen jó is volt :D

Na jól van, kicsit dicsekedtem, mi van akkor? Jó volt látni a csodálló tekinteteket! :D De ha kell, fájó szívvel lemondok eme csodálatos műremekről. :P :D

Elküldve
Na jól van, kicsit dicsekedtem, mi van akkor? Jó volt látni a csodálló tekinteteket! :D De ha kell, fájó szívvel lemondok eme csodálatos műremekről. :D :D

Tudod mit, tartsd meg akkor már magadnak :P

Haver mondta este, hogy Zilben van akkora, mint egy féltégla... irigykedsz Te még az enyémre ;)

Na de most már befejezem, mert kitiltanak :D

Elküldve
Tudod mit, tartsd meg akkor már magadnak :P

Haver mondta este, hogy Zilben van akkora, mint egy féltégla... irigykedsz Te még az enyémre ;)

Na de most már befejezem, mert kitiltanak :D

Asszem megvan a következő projektem....... :D :D Végülis az egészben csak a műszer a lényeg, számlapot, meg keretet lehet cserélni. Milyen fa@a lenne, beülsz a verdába, gyujtás, és tudod mennyi-hány az akksi. :D

Elküldve
Asszem megvan a következő projektem....... :D ;) Végülis az egészben csak a műszer a lényeg, számlapot, meg keretet lehet cserélni. Milyen fa@a lenne, beülsz a verdába, gyujtás, és tudod mennyi-hány az akksi. :D

Hoppá vazze... Erről beszéltem:

Ezen itten a job felső

Nos, irány a bontó.... Dacia műszeregységet kell vadásznom :P

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.