Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok.

Tud valaki ötletet,hogyan tudnám megoldani a tankom szivárgását?

A beüntő csonknál van kirohadva két pici helyen.Eszméletlen benya szag van.

Nincs valami maszmók amivel be tudom taknyolni?

Talán kétkomponensű epoxigyanta esetleg sikaflex. A benzint nem sok minden bírja.Talán sziloplaszt.

Megosztás:

Próbáltam ezzel a piros olajálló tömítővel,de egy idő után egyszerűen kilágyul és elcsöppen...

Ki kéne szellőztetnem és beforrasztani?

Nem kiszellőztetni kell, hanem vízzel feltöltéssel kiszorítani belőle a benzingőzt. Inkább hegeszteni...a forrasztópáka nem tudja annyira felmelegítni szerintem hogy normálisan megtapadjon az ón.

Megosztás:

Sziasztok!

Jó rég jártam erre...aminek több oka is van...

Kérdésem a következő lenne: Ha hosszabb távon megyek a kocsival, utána kb fél tenyérnyi olajfolt van alatta a parkolóban... ott csöppenik le, ahol a motorra rámegy a váltó... ha csak városban használom, akkor max 1 csöpp van alatta... Főtengely szimmering??

Megosztás:

Sziasztok!

Jó rég jártam erre...aminek több oka is van...

Kérdésem a következő lenne: Ha hosszabb távon megyek a kocsival, utána kb fél tenyérnyi olajfolt van alatta a parkolóban... ott csöppenik le, ahol a motorra rámegy a váltó... ha csak városban használom, akkor max 1 csöpp van alatta... Főtengely szimmering??

Lehet akár az is, de nem feltétlenül. Lehet, hogy csak ott csöppen le. Alul az olajteknő tömítését nézd meg, hogy fürdik-e az olajban, felül pedig a szelepfedél, ill. a gyújtáselosztó környékét.

Biztosan motorolaj?

Megosztás:

Lehet akár az is, de nem feltétlenül. Lehet, hogy csak ott csöppen le. Alul az olajteknő tömítését nézd meg, hogy fürdik-e az olajban, felül pedig a szelepfedél, ill. a gyújtáselosztó környékét.

Biztosan motorolaj?

Hát...szelepfedél illetve a környék max olajpárás, folyás sehol nincsen , de az olajteknőm illesztése az olajos...elfolyhat arra, és ott csöppenik le? Szerintem motorolaj... de lassan úgyis olajcserém lesz, akkor remélem kiderítik ...

Megosztás:

Hát...szelepfedél illetve a környék max olajpárás, folyás sehol nincsen , de az olajteknőm illesztése az olajos...elfolyhat arra, és ott csöppenik le? Szerintem motorolaj... de lassan úgyis olajcserém lesz, akkor remélem kiderítik ...

Próbáld meg a kezedet végig húzni ott ahol lecsöppen. Ha kimondottan fekete az olaj akkor motorolaj. Ha van egy kis pirosas beütése akkor a nyelestengely szimeringed adta meg magát.

Megosztás:

Sziasztok! Kéne egy kis help! Ha megállok valami nagyobb szintkülönbségen (pl. lejtő, pincegarázs beálló) akkor ha legközelebb indítom az autót a fordulatszám az eget veri. Ha leveszem a gyújtást és újra beindítom ugyan úgy. De ha lecserélem a vezérlő elektronikát (2 van és mind a kettővel csinálja, csak így törlődik a hibatároló szerintem) akkor minden rendbe van! Mi lehet a baj? F ASTRA C14NZ előre is köszi!!!!!!

Megosztás:

Sziasztok! Kéne egy kis help! Ha megállok valami nagyobb szintkülönbségen (pl. lejtő, pincegarázs beálló) akkor ha legközelebb indítom az autót a fordulatszám az eget veri. Ha leveszem a gyújtást és újra beindítom ugyan úgy. De ha lecserélem a vezérlő elektronikát (2 van és mind a kettővel csinálja, csak így törlődik a hibatároló szerintem) akkor minden rendbe van! Mi lehet a baj? F ASTRA C14NZ előre is köszi!!!!!!

Próbáltad már tisztítani az alapjárati szabályozómotort? Ha hagyod pár másodpercig nem áll be a rendes alapjárat? Menet közben nem szokott világítani a sárga motorkontroll lámpa?

Megosztás:

Próbáld meg a kezedet végig húzni ott ahol lecsöppen. Ha kimondottan fekete az olaj akkor motorolaj. Ha van egy kis pirosas beütése akkor a nyelestengely szimeringed adta meg magát.

Motorolaj...ami lecsöppent azt tapiztam eddig meg és az fekete... de most ahonnan csöppenik ott is megtapiztam, és az is fekete :D Köszi a tippet!

Megosztás:

Sziasztok!

Astra F gyújtás problémával küszködöm.... olyan csörgő hangja van, kigyorsitás közben!

Volt valakinek ilyen gondja???

Volt gyújtás állitáson is, de ugyanúgy csörög menet közben....

Most már ott tart az autó hogy lassan be sem akar indulni, lassan forgat inditáskor.... olyan mintha lemerült volna az akksi, közben meg semmi baja az akksinak...

Szerintetek mi lehet a gond, hol keressem a hibát??

Előre is köszi a segitséget! :D

Megosztás:

Sziasztok!

Astra F gyújtás problémával küszködöm.... olyan csörgő hangja van, kigyorsitás közben!

Volt valakinek ilyen gondja???

Volt gyújtás állitáson is, de ugyanúgy csörög menet közben....

Most már ott tart az autó hogy lassan be sem akar indulni, lassan forgat inditáskor.... olyan mintha lemerült volna az akksi, közben meg semmi baja az akksinak...

Szerintetek mi lehet a gond, hol keressem a hibát??

Előre is köszi a segitséget! :D

Háta ha lassan forgat az önindító akkor az nem gyujtás gond lehet szerintem, hanem magával az indítómotorral lehet valami, vagy motorikus probléma. Nem tudsz köcsönkérni indítómotort, feltenni egy próbára?

Megosztás:

Sziasztok. Kérdésem a következő lenne. Járó motornál egy kis nyekergő hangot hallok hátulról, pontosan a benzintank felől, és ez folyamatos amíg a motor jár. Mi lehet ez? Olyan mintha kissé csapágyas lenne valami odabent??:)Köszi a segítséget előre is

Üza szivattyúd valszeg a végét járja. Addig cseréld ki, míg nem hagy valahol az út szélén..... :D

Megosztás:

Próbáltad már tisztítani az alapjárati szabályozómotort? Ha hagyod pár másodpercig nem áll be a rendes alapjárat? Menet közben nem szokott világítani a sárga motorkontroll lámpa?

Az alapjárati motor rendben van zsír újjal is ezt csinálja! Nem áll vissza az alapjárat, ha megyek vele folyamatosan tombol bármit csinálok.Nem világít!

Megosztás:

Sziasztok.X14XE motorom hidrotőkéit kimostam.Szétszedtem összeraktam vezérlés a helyén.Az alapjáratom egyenletes de picit rángatózik a motor.Kérdés túl lehet húzni a vezérműtengelyt.Előtte szép egyenletesen járt.

Azt nálad is a HF-csavarok fogják nem? Akkor nyomatékkal lettek lehúzva?

Megosztás:

Hali!

'98-as F astra kombim van! reggelente,hűvösben nehezen indul a kocsi,még így nyáron is! Harmadjára ha elkapja,akkor felpörög mint állat,majd rángatva le akar fulladni,majd ismét felpörög és így megy addig amíg be nem áll kb. 900-as fordulatra!

De érdekes ha süti a nap a kocsit reggel, akkor pöccre indul! Igaz akkor is felpörög, de hamarabb beáll!

Na ez mi lehet?

Gyári rádióm van még a kocsiban,pár napja azt történt,hogy ha Budapest táblát elhagytam, megszűnt minden rádió adó! Sehol nem fogtam semmit vele!

Na és ezzel mi történt?

A klíma bekapcsoláskor erősen szuszogó hangot ad ki a középső levegő beömlőn, majd halkabbra áll,de megmarad a hang! És a vezető oldalt felől full hideg a levegő, viszont középen közepes és jobb oldalt semmi,meleg levegő jön!

Mi lehet a baj?

Köszi a válaszokat, már ha lesz! :D

Megosztás:

Hali!

'98-as F astra kombim van! reggelente,hűvösben nehezen indul a kocsi,még így nyáron is! Harmadjára ha elkapja,akkor felpörög mint állat,majd rángatva le akar fulladni,majd ismét felpörög és így megy addig amíg be nem áll kb. 900-as fordulatra!

De érdekes ha süti a nap a kocsit reggel, akkor pöccre indul! Igaz akkor is felpörög, de hamarabb beáll!

Na ez mi lehet?

Gyári rádióm van még a kocsiban,pár napja azt történt,hogy ha Budapest táblát elhagytam, megszűnt minden rádió adó! Sehol nem fogtam semmit vele!

Na és ezzel mi történt?

A klíma bekapcsoláskor erősen szuszogó hangot ad ki a középső levegő beömlőn, majd halkabbra áll,de megmarad a hang! És a vezető oldalt felől full hideg a levegő, viszont középen közepes és jobb oldalt semmi,meleg levegő jön!

Mi lehet a baj?

Köszi a válaszokat, már ha lesz! :D

Konkrétan milyen motor is van a kocsiban?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.