Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Hello!

Most jövök az adagolóstól, és elszomorított nagyon! Minden rendben van a gyujtással, az adagolóval, csak a kompresszió az nagyon gyenge. Az első három hengerben 20 alatt van, a 4-es henger az 23. Azt mondta, hogy ezzel télen bajok lesznek. Mostanában reggelente pedig ugy inditom, hogy ráizzitok, várok vele vagy 10-15mp-et. Leveszem a gyújtást, utána visszarakom, ujra 10-15mp, utána benyomom a gázpedált, és inditok. Kb. 1-2mp mulva leveszem a pedálról a lábam, és akkor a kocsi el is indul szépen. Ilyenkor hogy van, hogy kevés a kompresszió, de mégis 1-2mp belül indul, vagy ez csak átmeneti állapot? (Astra 1.7 DR, 93-as amugy). Ötleteket, jótanácsokat szivesen fogadok.

Elküldve

Még annyit hozzátennék, hogy az 1-2-3-as hengerek kompressziója 17-18, és a 4-es hengeré pedig 23 volt. Azt mondta az adagolós, hogy még ha megnézetném az öninditót, mert egy kicsit beteges, akkor ezáltal növekedhet a motorban a kompresszió. Ezt viszont nem értem, hogy hogyan gondolja!

Kérdésem lenne még, hogy hallottam egy olyan adalék anyagról (RIMET-DIESEL, van honlap is www.rimet.hu) amely javithatna a kompresszión, hogy szerintetek ez mennyire igaz, mert az adagolós szerint felesleges pénzkidobás!

Elküldve

Szerintem ekkora kompressziókülönbséggel már csak a felújítás lehet megoldás. Elvileg a hengerek között 1-nél nagyobb különbség nem szabadna, hogy legyen, ez pedig már sokkal rosszabb.

Ami az indítást illeti: sokan csinálják ezt, amit Te is, hogy izzítás 10-15mp-ig, aztán gyújtás levesz, aztán még 10-15-mp, sztem felesleges. Már csak azért is, mert elvileg 30mp-ig izzít a gép, mikor ráadod a gyújtást. Magyarán 15mp-nél megszakítod az izzítást, a cucc visszahűl, aztán megint izzítasz 15mp-et... a végeredmény majdnem csak annyi izzítás, mintha egyszer ment volna 15mp-et. Sztem jobban felmelegszik, ha hagyod egyszer 20-25mp-ig (az izzítórelé kattanása jól hallható 30mp körül).

Elküldve
Hello!

Most jövök az adagolóstól, és elszomorított nagyon! Minden rendben van a gyujtással, az adagolóval, csak a kompresszió az nagyon gyenge. Az első három hengerben 20 alatt van, a 4-es henger az 23. Azt mondta, hogy ezzel télen bajok lesznek. Mostanában reggelente pedig ugy inditom, hogy ráizzitok, várok vele vagy 10-15mp-et. Leveszem a gyújtást, utána visszarakom, ujra 10-15mp, utána benyomom a gázpedált, és inditok. Kb. 1-2mp mulva leveszem a pedálról a lábam, és akkor a kocsi el is indul szépen. Ilyenkor hogy van, hogy kevés a kompresszió, de mégis 1-2mp belül indul, vagy ez csak átmeneti állapot? (Astra 1.7 DR, 93-as amugy). Ötleteket, jótanácsokat szivesen fogadok.

Sajnos ez elég harmatos.

Nekem tavaly volt mérésen 25-26-os értékek vannak mind a 4-ben.

25 alatt már lehetnek problémák.

Sajnos ahhoz hogy minden ok legyen teljes felújítás kell.A gyűrűzés csak ideiglenes oldja meg a problémát.

Az igazi az,ha hengerfej,megfurás, stb stb és új főtengelycsapágyak.Csakis azzal lesz ok hosszútávon,mert a "felcombosodott" motor rövidúton elintézi a régi kopott csapágyakat.

Elküldve

Johnny vazze, ilyen mocskos motort lefényképezni... :lol: :lol:

Egyébként csodaszép, sztem gyárilag nem nézett ki így. Mivel tudod így felpolírozni a blokkot? :lol:

Elküldve

Sziasztok.

Lehet hogy nagy hülyeséget fogok kérdezni, de eddig csak benzines autóim voltak. A dizelben is van chek kontrol lámpa? Az a narancs motor grafikáz lámpa. Mert nekem nem az nem világit gyujtás ráadásakor. Bocs ha baromságot kérdeztem.

Üdv. Tiv.

Elküldve
Sziasztok.

Lehet hogy nagy hülyeséget fogok kérdezni, de eddig csak benzines autóim voltak. A dizelben is van chek kontrol lámpa? Az a narancs motor grafikáz lámpa. Mert nekem nem az nem világit gyujtás ráadásakor. Bocs ha baromságot kérdeztem.

Üdv. Tiv.

Nincs! Hála a jóistenek! :lol: Mondhatnám úgyis kollega,hogy nekünk arra nincs szükségünk! :lol:

Jobb oldalt világít az izzítást jelző lámpa,középen az olaj és töltés visszajelző és kész!Más nem kell,hidd el nekem! :P

A bengások meg had villogtassák a kódjaikat,mi pedig csak megyünk és megyünk!

De tudod mit?Ha neked nagyon hiányzik,valahogy megoldjuk! :lol:

Elküldve
Még annyit hozzátennék, hogy az 1-2-3-as hengerek kompressziója 17-18, és a 4-es hengeré pedig 23 volt. Azt mondta az adagolós, hogy még ha megnézetném az öninditót, mert egy kicsit beteges, akkor ezáltal növekedhet a motorban a kompresszió. Ezt viszont nem értem, hogy hogyan gondolja!

Kérdésem lenne még, hogy hallottam egy olyan adalék anyagról (RIMET-DIESEL, van honlap is www.rimet.hu) amely javithatna a kompresszión, hogy szerintetek ez mennyire igaz, mert az adagolós szerint felesleges pénzkidobás!

Hát lájtos a dolog, de én nem értek 1-et azokkal akik rögtön fúrást javasolnak. A gáz a téli minuszok lesznek, ha szét szedeted, akkor fog kiderülni hogy lehet -e gyűrűzni. Ha nincs nagy vála és nincs agyon kopva akkor simán gyűrűt neki .

Minden fajta adalék ami sűríti az oilt az csak ront. Sajnos autó piacosok nepperek adalékolják az oil zabálos autókat hogy aímg el kel ne legyen karter gáz.

93-as a géped szerintem van benne jócskán km, kb 400ezer sajnos a hengerfej is szar lehet illetve lehet hogy ott van a baj.

Ha pedig fúrásra kerül akkor értelem szerűen köszörülik a főtengelyt is .

Elküldve
Hát lájtos a dolog, de én nem értek 1-et azokkal akik rögtön fúrást javasolnak. A gáz a téli minuszok lesznek, ha szét szedeted, akkor fog kiderülni hogy lehet -e gyűrűzni.

Inkább "hordósodás" szokott lenni,mint vállasodás a düzelnél.

A gyürüzés átmeneti megoldás,nem én mondom,hanem az öregszaki,akinél az én gépem is volt.

Elküldve
De még az is lehet, hogy csak a szelepek nem zárnak rendesen azoknál a hengereknél.

Na igen,másrészt kérdés még,hogy mennyire eszi az olajat,az is elég jól mutatja mennyire kopott.

Elküldve
Hali.

A dizel astrának mennyi az alapjárati fordulata? Nekem pont 1000-en áll. Jó ez?

960 a könyv szerint,szal tökéletes!

Ne keress hibát,ez nem benzines! :lol:

Elküldve

Johnny, most hogy nézegettem a képeidet, eszembe jutott egy kérdés: Bosch adagolón mi az a teleszkóp szerű dolog a tetején? Mire szolgál? Egyik havernak nézegettem múltkor a hasznaltauto-n Astrát, és találtam egy olyan képet, amin hiányzott a Bosch adagoló tetejéről ez a dolog :lol:

Elküldve

A szelephézag állitásról én is hallottam, azt mondták azt is meg lehet nézni! Olajat kb 5-6 decit evett meg ugy kb. 7000Km-en. Cimbinek is azt monják, hogy elég, ha csak meggyűrűznénk, de Götze gyürűt javasoltak. Majd ha szétszedi, meglátjuk, mennyire vészes. Csak nekem az a fura, hogy 3 henger aránylag megegyezik, és a negyedikben 6 Bar-ral nagyobb a nyomás.

Elküldve
A szelephézag állitásról én is hallottam, azt mondták azt is meg lehet nézni! Olajat kb 5-6 decit evett meg ugy kb. 7000Km-en. Cimbinek is azt monják, hogy elég, ha csak meggyűrűznénk, de Götze gyürűt javasoltak. Majd ha szétszedi, meglátjuk, mennyire vészes. Csak nekem az a fura, hogy 3 henger aránylag megegyezik, és a negyedikben 6 Bar-ral nagyobb a nyomás.

Szelephézagot ezen nem tudsz állítani, mert automatikus, hidraulikus uton történik. A szelep akkor nem zár rendesen, ha ráég az olajkoksz, és ezért nem tud körkörösen felfeküdni a szelepfészekbe. Szétszedésnél meglátszik. Ha már le lesz véve a hengerfej, akkor érdemes cserélni a szelepszár-szimmeringeket is, szelepeket megtisztítani, becsiszolni, hidrotőkéket ellenőrizni.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.