bendeguzz Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Még mindíg nincs készen az autóm. Soha többé nem veszek klímás autót! :x :x Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Viszont nekem is lenne kérdésem: Az előzőekben leírtak alapján gombátlanítottam a klímát. (Delphi) Tuti jól sikerült, szag megszűnt. Klímával vagy klíma nélkül, sík terepen, emelkedőn, nem fékezve, külső vagy belső levegőnél semmi szag. Viszont, ha meg kell állnom - mondjuk lámpánál - vagy lejtőn megyek lassan (az orra alacsonyabban van az autónak), iszonyú szagot fúj be az utastérbe. Mintha valami folyadék folyna "előre" és ennek a szagát fújná be. Lehetséges ez? Lehet ez az összegyűlt kondenzvíz szaga? Vagy eldugult a kondenzvíz-elvezetésem? Azóta is még megvan ez a szag? Vagy esetleg azóta már megszűnt (kiszáradt a rendszer)? Fura, hogy pont fékezéskor érezni csak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Még mindíg nincs készen az autóm. Soha többé nem veszek klímás autót! :x :x Mi a helyzet vele pontosan? Márkaszervízben vagy most ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Még mindíg nincs készen az autóm. Soha többé nem veszek klímás autót! :x :x most csak az a kérdés, hogy az autó tehet e erről, vagy a pénztárcád, vagy a klimás? mert az autó nem tehet róla... a pénztárcád már tehet errőlk, ha nincs meg benne a megfelelő mennyiségü píz... vagy a klimás egy pénisz, és nem tudja megcsinálni... bár én még nem találkoztam megjavithatatlan klimával..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Leon Elküldve Szeptember1, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2005 Azóta is még megvan ez a szag? Vagy esetleg azóta már megszűnt (kiszáradt a rendszer)? Fura, hogy pont fékezéskor érezni csak... Erre majd csak a jövő héten tudok válaszolni. Ezt a szagot a takarítás után éreztem kb. 1 héten keresztül. ( Pont nyaralás előtt gombátlanítottam ) Szerintem ez elég lett volna, hogy kiszáradjon, habár esős, nyirkos volt az idő. Most Pesten vagyok, hétvégén megyek Szegedre. Csekkelem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bendeguzz Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 Készen van a klímám. 6 nap alatt. Ahogy az úr teremtette a világot. Az enyémen kívűl még szétszedtek 2 autót és azokból cserélgették az enyémbe az alkatrészeket. Megjegyzem, hogy azok is 2001-es évjáratú eladásra behozott autók voltak. Végül is így kaptam egy bontott, de működő klímakompresszort mert a szerelő szerint az halt be rajta. Na mind1 a fő, hogy visszakaptam a drágaszágom és működik a klímám. Mivel most Szegeden viszonylag meleg van ezért délután megpróbálok egy jó arcüreggyulladást összeszedni. ;) :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Szeptember2, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2005 mennyi volt a kímakompresszor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyula701 Elküldve Szeptember3, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2005 Készen van a klímám. 6 nap alatt. Ahogy az úr teremtette a világot. Az enyémen kívűl még szétszedtek 2 autót és azokból cserélgették az enyémbe az alkatrészeket. Megjegyzem, hogy azok is 2001-es évjáratú eladásra behozott autók voltak. Végül is így kaptam egy bontott, de működő klímakompresszort mert a szerelő szerint az halt be rajta. Na mind1 a fő, hogy visszakaptam a drágaszágom és működik a klímám.Akkor mennyibe fájt ez neked összesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bendeguzz Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 A történethez hozzátartozik, hogy a kereskedő akitől az autót vettem végtelenül korrekt volt velem és minden költséget ő állt. A kompresszor csere már a kereskedő mühelyében történt ezért azt nem tudom mennyibe került. Én minden nap a nyakukra jártam és láttam, hogy kiberhelik a kompresszort a másik autóból és az enyémbe belerakják. Nekem összesen 2400 ft-omba került az egész móka. Ennyibe került a polenszürőm cseréje. Remélem a "rém" történet eddig tartott és most már élvezhetem az autómat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomilla Elküldve Szeptember10, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2005 Ellosztok! Kéne egy kis segítség. Én még nagyon kezdő klímás autós vagyok, és műszaki analfabéta is, úgyhogy érthetően mondjátok, ha tudjátok. A minap autóztam a géppel, pályán 140-150-nel, ment a klíma 2-es fokozaton, kint marha meleg volt. Kicsit magasnak láttam a hűtővíz fokát, alapvetően nem volt sok, mert nem ment 90 fok fölé, de nálam eddig mindig alatta maradt. Szóval valamiért nem éreztem az igazinak, na. Egyszer csak az történt, hogy a bal oldali középső légbefúvón valamilyen füst, vagy gőz elkezdett ömleni a kocsiba, elég intenzíven. Csak azon a légbefúvón, másikon nem, és nem volt semmilyen szaga a cuccnak. Akkor pánikszerűen kikapcsoltam a klímát és a jelenség abbamaradt. Utána nem is mertem visszakapcsolni és hazafelé tartó 1 óráig majd megfőttem:-// Azóta én egyszer próbáltam ki a klímát, álló helyzetben járó meleg motorral, nem volt semmiféle gőz, vagy füst. A párom egyszer használta menet közben is a klímát, nála nem volt semmi gond. Na ez mi? Lehet, hogy pofonegyszerű a válasz, csak én vagyok pöcs. Kérlek mondjátok el, mit kéne csinálnom. Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vid Elküldve Szeptember10, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2005 Ellosztok! Kéne egy kis segítség. Én még nagyon kezdő klímás autós vagyok, és műszaki analfabéta is, úgyhogy érthetően mondjátok, ha tudjátok. A minap autóztam a géppel, pályán 140-150-nel, ment a klíma 2-es fokozaton, kint marha meleg volt. Kicsit magasnak láttam a hűtővíz fokát, alapvetően nem volt sok, mert nem ment 90 fok fölé, de nálam eddig mindig alatta maradt. Szóval valamiért nem éreztem az igazinak, na. Egyszer csak az történt, hogy a bal oldali középső légbefúvón valamilyen füst, vagy gőz elkezdett ömleni a kocsiba, elég intenzíven. Csak azon a légbefúvón, másikon nem, és nem volt semmilyen szaga a cuccnak. Akkor pánikszerűen kikapcsoltam a klímát és a jelenség abbamaradt. Utána nem is mertem visszakapcsolni és hazafelé tartó 1 óráig majd megfőttem:-// Azóta én egyszer próbáltam ki a klímát, álló helyzetben járó meleg motorral, nem volt semmiféle gőz, vagy füst. A párom egyszer használta menet közben is a klímát, nála nem volt semmi gond. Na ez mi? Lehet, hogy pofonegyszerű a válasz, csak én vagyok pöcs. Kérlek mondjátok el, mit kéne csinálnom. Előre is köszi. Nekem is csinált már ilyet, amikor huzamosabb ideig mentem nagy sebességgel, az a fehér „füst” szerű pedig a hideg levegő. Lehet, hogy ilyenkor egy kicsit túlhűt. Rá állítok egy kevés meleg levegőt, és akkor megszűnik. Szerintem nincs baja a klímádnak. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomilla Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Ello! Köszi Yesterday, remélem igazad lesz. Azóta nem volt klímabajunk. Csá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vid Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Ello! Köszi Yesterday, remélem igazad lesz. Azóta nem volt klímabajunk. Csá! Ha ezt nekem írtad, akkor nincs mit, de Én vid vagyok… a Yesterday azt jelenti, hogy tegnap írtam ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 :smt041 :smt038 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Szeptember11, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Ha ezt nekem írtad, akkor nincs mit, de Én vid vagyok… a Yesterday azt jelenti, hogy tegnap írtam ;) Ez jó! =D> Szia :y: :e: :s: :t: :e: :r: :lol:: :a: :y: :3dglasses: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomilla Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Ello! Na, csakhogy észrevettétek :!: Mi tartott idáig? Persze, hogy nem Yesterday, hanem vid. De annyira kész voltam akkor agyilag, hogy először tényleg azt írtam, aztán miután észrevettem :idea:, már nem szedtem ki. Vinnyogva röhögtem magamon ;) De azért jó volt, nem? Azért az alaptémához még kéne egy kis hozzászólás. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Szeptember12, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Ello! Na, csakhogy észrevettétek :!: Mi tartott idáig? Persze, hogy nem Yesterday, hanem vid. De annyira kész voltam akkor agyilag, hogy először tényleg azt írtam, aztán miután észrevettem :idea:, már nem szedtem ki. Vinnyogva röhögtem magamon ;) De azért jó volt, nem? Azért az alaptémához még kéne egy kis hozzászólás. Köszi OK :wink: azaz igazság, hogy ha egy kicsit vissza olvasol (és ha Én is jól emlékszem :oops: ) akkor már volt egy ilyen probléma vki másnak is és találgattunk, de igazán okosat nem tudtunk kitalálni sajnos...tudom ilyenkor az ember pánik szerűen kikapcsolja, pedig lényeges lett volna, hogy volt e hang jelenség, akár a kompresszor környékéről, akár bent az utastérben, vagy volt e vmi különleges szaga avagy milyen hideg lehetett a befúvott levegő..... Szóval, mint írtam igazán okos és konkrét infót nem tudunk adni..jobb lenne több infó! :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ATM_automata Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 pl. nekem volt, illetve van ilyen gondom, de még nem sikerült rájönni, hogy mi okozta. Egyenlőre pénzhiány miatt csúszik a project befejezése, de előbb-utóbb muszáj lesz szétszedetni és megnézetni a klímát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomilla Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 Ello! Akkor ez nem csak nálam jelentekezett ezek szerint. Mondjuk az eset óta nem volt ilyen gondom, persze azóta nem is nagyon klímázok már... 1 kollégám szerint lehet, hogy csak kifogyott a víz a rendszerből. De akkor mi volt a gőz, mert az elvileg vízből lesz, nem? Nem tudom, majd tavasszal megnézetem egy szakival. De ha van ötlet, azt szívesen várom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ATM_automata Elküldve Szeptember25, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2005 "csak kifogyott a víz a rendszerből" Szerintem a klíma rendszerben csak gáz van, a víz meg kondenzvíz lehet csak....ami kicsapódik amikor a levegő lehül..... Ha esetleg nem jól tudom, akkor bocs.....nem okoskodni akartam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyula701 Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Egy ideje már meg akarom szemlélni a pollenszűrőmet. Csakhogy nekem a kesztyűtartóban gyárilag van egy CDC3 tipusú cdtár. Most, hogy olvasgatom a topikot ugrott be ha kiszedem, akkor nagy valószínűséggel le fogja magát kódolni. A kód megvan, de hogyan kell beírni az NCDR1100 tipusú hifibe? Túrom a netet, de sehol nem találok leírást. Akkor válasz magamnak: probléma megoldva. Sikerült kiszedni a pollenszűrőt. Tök tiszta, így visszatettem. De azért tényleg jól meg kell dolgozni ezzel a Behr tipusú klímával. Ez a 6 acéllemezke tiszta rémálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Szeptember26, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2005 Akkor válasz magamnak: probléma megoldva. Sikerült kiszedni a pollenszűrőt. Tök tiszta, így visszatettem. De azért tényleg jól meg kell dolgozni ezzel a Behr tipusú klímával. Ez a 6 acéllemezke tiszta rémálom. Nagyon ügyi vagy! :roll: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
fzsolti81 Elküldve November2, 2005 Megoszt Elküldve November2, 2005 Sziasztok! A következő dolog miatt kérném a segítségeteket: Ma hajnalra itt nálunk lement a hőmérséklet 0 alá! Így megint jön a rémálom, a párásodás! A pollenszűrő zsír új benne, és hiába állítom, hogy a szélvédőre mennyen a fűtés nem nagyon szedi le a párát! Az első szélvédőt is csak alul fűti le ott ahol éri a meleg levegő, oldalt meg fenn már nem! Az oldal ablakok is tiszta párásak! Várom valakitől a megoldást! Rossz lenne így még egy tél! Az autó: Astra G, 1.4, 90LE,1999 Club, 5 ajtós, klímás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve November2, 2005 Megoszt Elküldve November2, 2005 Sziasztok! A következő dolog miatt kérném a segítségeteket: Ma hajnalra itt nálunk lement a hőmérséklet 0 alá! Így megint jön a rémálom, a párásodás! A pollenszűrő zsír új benne, és hiába állítom, hogy a szélvédőre mennyen a fűtés nem nagyon szedi le a párát! Az első szélvédőt is csak alul fűti le ott ahol éri a meleg levegő, oldalt meg fenn már nem! Az oldal ablakok is tiszta párásak! Várom valakitől a megoldást! Rossz lenne így még egy tél! Az autó: Astra G, 1.4, 90LE,1999 Club, 5 ajtós, klímás!Valószínű neked is a tipikus belső keringtetés problémád van... Volt már róla szó régebben, most hirtelen ezt találtam: el van törve a belső levegőkeringető motorja, és állandóan belső keringésen van, akkor is mikor a kapcsolót kikapcsolod. ezért párásodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bara Elküldve November2, 2005 Megoszt Elküldve November2, 2005 Sziasztok! A következő próbléma megondásában kérem a segítségeteket: 1.4-es G Astrám klímaberendezése egyik napról a másik megadta magát. Eddigi vizsgálódásaim alapján arra jutottam, hogy a klímakompresszor kuplungja nem kap feszültséget. Kapcsolási rajz alapján két dologra tippelek. Egyik a reléje, másik egy elektronikus egység amit a rajz motorhűtésmodulnak jelöl. Tudnátok-e segíteni abban, hogy hol találom ezeket az eszközöket, mert a kocsi leírása ezt nem jelzi.Bármilyen egyéb segítséget szívesen fogadok. Köszi: Bara Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts