Mester91 Elküldve December22, 2009 Elküldve December22, 2009 2 pálesz és karácsonyra odaadom valamelyik rendőrnek a forgalmimat :rolleyes: ez a hűtőtakarás ez nekem is eszembe jutott, lehet hogy használ majd vmit. Ezen én is gondolkozok. Az én Corsám kiválóan tartja a 90-fokot, a beltéri fűtéssel sincs gond. De haverom azt mondta, hogy okés hogy nincs baj a meleggel, de a motor hideg levegőt szív, az meg árt neki, úgyhogy papírozzam be én is az elejét. Szerintetek? Én nem nagyon hittem neki....lehet h jobban menne, hogyha nem szívna hideg levegőt, de én nem érzek semmi változást!
musspici Elküldve December22, 2009 Elküldve December22, 2009 2 pálesz és karácsonyra odaadom valamelyik rendőrnek a forgalmimat :blink: ez a hűtőtakarás ez nekem is eszembe jutott, lehet hogy használ majd vmit. Én nem ajánlanám, hogy papírral takárjátok le a hűtőt. Ha felázik, és az apró darabkák bepréselődnek a hűtő lamellák közé, akkor cserélhetsz majd hűtőt is.(a legrosszabb esetet nézve, persze) Ha le akarod takarni, akkor valami műanyag félét használj! Létezik hullám-kartonhoz hasonló műanyagból is. Ezen én is gondolkozok. Az én Corsám kiválóan tartja a 90-fokot, a beltéri fűtéssel sincs gond. De haverom azt mondta, hogy okés hogy nincs baj a meleggel, de a motor hideg levegőt szív, az meg árt neki, úgyhogy papírozzam be én is az elejét. Szerintetek? Én nem nagyon hittem neki....lehet h jobban menne, hogyha nem szívna hideg levegőt, de én nem érzek semmi változást! Szerintem ne hidd el neki! Nálam a levegőszűrő házban van egy kis fedél, amit egy motor mozgat.(a motort pedig a befecskendezéstől vezérli valami) Ez a fedél szabályozza, hogy hideg vagy meleg levegőt szívjon a motor. :rolleyes: Magát a légbeszívót egyébként sem tudnád letakarni. Amit max megtehetsz, hogy a hideg levegőt bevezető csövet leveszed. Így motortér meleg levegőt fog szívni. De minek vele bajlódni, amikor a motorod úgyis "tudja" és vezérli, hogy milyen levegőt kapjon. :lol:
Mester91 Elküldve December22, 2009 Elküldve December22, 2009 Szerintem ne hidd el neki! Nálam a levegőszűrő házban van egy kis fedél, amit egy motor mozgat.(a motort pedig a befecskendezéstől vezérli valami) Ez a fedél szabályozza, hogy hideg vagy meleg levegőt szívjon a motor. :rolleyes: Magát a légbeszívót egyébként sem tudnád letakarni. Amit max megtehetsz, hogy a hideg levegőt bevezető csövet leveszed. Így motortér meleg levegőt fog szívni. De minek vele bajlódni, amikor a motorod úgyis "tudja" és vezérli, hogy milyen levegőt kapjon. :blink: Nem nem hiszem el neki! Az a vezérlés amire te gondolsz, azt hiszem úgy hívják, hogy lég tömeg mérő. Vagy valami ilyesmi.
tgabika76 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 ...a motor hideg levegőt szív, az meg árt neki... Biztos? Tudtommal a hideg levegő egységnyi térfogatban több oxigént tartalmaz, és mivel az oxigén elengedhetetlen az égéshez, szvsz nemhogy ártana, de inkább használ neki. :rolleyes:
musspici Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Biztos? Tudtommal a hideg levegő egységnyi térfogatban több oxigént tartalmaz, és mivel az oxigén elengedhetetlen az égéshez, szvsz nemhogy ártana, de inkább használ neki. :lol: (végre egy kis megerősítés :blink: ) Én nem mertem leírni, mert nem voltam biztos benne.... , de anno a turbós Avensisemnél is azt mondták, hogy jobban megy amikor hideg levegőt szív, mert több üzemanyagot lehet hozzákeverni. Azonban az dízel volt. Annál azért kicsit másképpen néz ki motor működés. :rolleyes:
Mester91 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Szeretnék be kötni 2db kék ledet az utas térbe. Eggyiket a kormány alá, másikat a kesztyű tartó alá, hogy királyul meg világítsa a lábamat :rolleyes: De úgy akarom be kötni, hogy csak akkor világítson, mikor a helyzet/vagy a tompított lámpák... csak a kapcsolónál kéne babrálnom valamit,nem ???
Laccci Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Nem nem hiszem el neki! Az a vezérlés amire te gondolsz, azt hiszem úgy hívják, hogy lég tömeg mérő. Vagy valami ilyesmi. Nekem ittvan akezemben a levegőszürő ház x14xe-hez és srácok szerintem az a fedél csupán azt csinálja szerintem hogy mikor nyomod a gázt annak fügvényében nyit mekkora levegőre van szüksége. feljebb nekem a csőben van egy érzékelő szerintem az lehet a légtömegérzékelő szenzor. Légtömegmérő leírás.
Mester91 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Nekem ittvan akezemben a levegőszürő ház x14xe-hez és srácok szerintem az a fedél csupán azt csinálja szerintem hogy mikor nyomod a gázt annak fügvényében nyit mekkora levegőre van szüksége. feljebb nekem a csőben van egy érzékelő szerintem az lehet a légtömegérzékelő szenzor. Légtömegmérő leírás. na én arra az érzékelőre gondoltam! :rolleyes: az a légtömegmérő
Laccci Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Szeretnék be kötni 2db kék ledet az utas térbe. Eggyiket a kormány alá, másikat a kesztyű tartó alá, hogy királyul meg világítsa a lábamat :rolleyes: De úgy akarom be kötni, hogy csak akkor világítson, mikor a helyzet/vagy a tompított lámpák... csak a kapcsolónál kéne babrálnom valamit,nem ??? Igen, az lehet egy megoldás VAGY a kesztyütartóban van világítás de az csak akkor megy ha gyujtás alatt van a kocsi mondjuk a kapcsolót állandóra kötöd akkor mindig gyujtás alatt világít. A lednek ugyis oldátri nagy élettartama van szóval szerintem ha állandóra kötöd az se baj:D
Mester91 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Igen, az lehet egy megoldás VAGY a kesztyütartóban van világítás de az csak akkor megy ha gyujtás alatt van a kocsi mondjuk a kapcsolót állandóra kötöd akkor mindig gyujtás alatt világít. A lednek ugyis oldátri nagy élettartama van szóval szerintem ha állandóra kötöd az se baj:D Tudom, csak haverom úgy kötött be (kesztyűtartósan), és nem akarok, hogy azt higgye, hogy utánzom őt :rolleyes: Ezért akarom,hogy csak akkor világítson, mikor a helyzetjelző/tompított.
Laccci Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Tudom, csak haverom úgy kötött be (kesztyűtartósan), és nem akarok, hogy azt higgye, hogy utánzom őt :rolleyes: Ezért akarom,hogy csak akkor világítson, mikor a helyzetjelző/tompított. Te tudod, az ha valamit leutánzol attól lehet jó:blink: nézd a kínaiakat mindent utánoznak...több kevesebb sikerrel. Akkor viszont vidd el egy autovillamosságishoz és ő beköti neked a világítás kapcsolójára mert szerintem nem egyszerü eset átkötni a müszerfal alatt egy cérnát...
Mester91 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Te tudod, az ha valamit leutánzol attól lehet jó:rolleyes: nézd a kínaiakat mindent utánoznak...több kevesebb sikerrel. Akkor viszont vidd el egy autovillamosságishoz és ő beköti neked a világítás kapcsolójára mert szerintem nem egyszerü eset átkötni a müszerfal alatt egy cérnát... meg oldom :D már tudom is hogy hogy :blink: megyek is ,meg csinálom, majd jelentkezek :lol: Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Mester91 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Na. Be kötöttem, rá kapcsoltam helyzetjelzőre, világít mind a két led. Viszont a helyzetjelző nem :rolleyes: Gondolom a reléje nem engedi,hogy jó legyen....na nem baj, majd holnap rá kötöm a kesztyű tartóra. Velem nem szúr ki :blink:
Laccci Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Na. Be kötöttem, rá kapcsoltam helyzetjelzőre, világít mind a két led. Viszont a helyzetjelző nem :rolleyes: Gondolom a reléje nem engedi,hogy jó legyen....na nem baj, majd holnap rá kötöm a kesztyű tartóra. Velem nem szúr ki :blink: Hát akkor sok sikert:D És kellemes ünnepeket mindenkinek aki ezt olvassa per pillanat.
ZsöPö Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Na. Be kötöttem, rá kapcsoltam helyzetjelzőre, világít mind a két led. Viszont a helyzetjelző nem :rolleyes: Gondolom a reléje nem engedi,hogy jó legyen....na nem baj, majd holnap rá kötöm a kesztyű tartóra. Velem nem szúr ki :blink: Nem kell! Ne add fel!!! SOHA! Nézz szét. A2 corsa-ban a szivargyújtó mellett van egy kék led, ami csak világításkapcsolóra kapcsol be. Nézz szét ott. Ezentúl a kilóméteróra világítását is meg lehet csapolni, hiszen az is csak világításra kapcsol. Nekem még van egy középkonzoli analóg órám is, annak a világítása is jó, de az neked szerintem nincs. Nézz szét, találni fogsz még csapolható áramot. Sok sikert, és áldott ünnepeket.
Mester91 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Nem kell! Ne add fel!!! SOHA! Nézz szét. A2 corsa-ban a szivargyújtó mellett van egy kék led, ami csak világításkapcsolóra kapcsol be. Nézz szét ott. Ezentúl a kilóméteróra világítását is meg lehet csapolni, hiszen az is csak világításra kapcsol. Nekem még van egy középkonzoli analóg órám is, annak a világítása is jó, de az neked szerintem nincs. Nézz szét, találni fogsz még csapolható áramot. Sok sikert, és áldott ünnepeket. Én corsámnak is van órája, csak digitális.Még a szivar gyújtó is jó ötlet! Majd meg nézem,hátha onnan tudok lopni egy kis naftát. Ha nem, akkor marad a kesztyű tartó. Köszi az ötleteket :rolleyes:
Alex0403 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Üdv! Srácok! 94-es B corsába van pollenszűrő? Ha van akkor hol találom? Jó volna ha képekkel illusztrálná valaki :rolleyes: Hálás köszönet!
musspici Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Üdv! Srácok! 94-es B corsába van pollenszűrő? Ha van akkor hol találom? Jó volna ha képekkel illusztrálna valaki :rolleyes: Hálás köszönet! Nekem a '95-ösben van. Szal valszeg a tiédben is van. Az ablaktörlő alatti rácsos műanyag lemezt kell lecsavaroznod.(A bal oldalit.) Ha jól emlékszem 3db csavar fogja. Szemből nézve, egy a bal oldalon, kettő a lemez jobb oldalán, egy fölül, egy alul. Ezután még ügyeskedned kell, hogy ki tudd szedni. Még mindig szemben állsz az autóval, két kézzel megfogod a lemezt és elhúzod balra, amíg középen a két lemez összeeresztésénél szét nem jön. Ezután már egyszerű dolgod van, csak a bal szélénél kell kiakasztanod a kasztni alól. Középen találsz majd egy vékony műa. lemez valamit, na azt kell megemelned, és alatta lesz a szűrő. Az enyémbe való szűrő 335x194x17 mm. Ennyit tudtam segíteni, remélem érthetően írtam le. :blink: :lol:
Mc-elek Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Üdv! Srácok! 94-es B corsába van pollenszűrő? Ha van akkor hol találom? Jó volna ha képekkel illusztrálná valaki :rolleyes: Hálás köszönet! Igen van. A következő a menet. Leszeded a takaró műanyagot,ami a motorháztető végében,(két darabból tevődik össze),lehet hogy elég az akku oldalit kivenni.Nem emlékszek már :blink: Alatta találsz vékony műanyag lemezt azt megemeled középen vagy kiszereled azt is. És már látod a pollen szűrőt.
Mc-elek Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Nekem a '95-ösben van. Szal valszeg a tiédben is van. Az ablaktörlő alatti rácsos műanyag lemezt kell lecsavaroznod.(A bal oldalit.) Ha jól emlékszem 3db csavar fogja. Szemből nézve, egy a bal oldalon, kettő a lemez jobb oldalán, egy fölül, egy alul. Ezután még ügyeskedned kell, hogy ki tudd szedni. Még mindig szemben állsz az autóval, két kézzel megfogod a lemezt és elhúzod balra, amíg középen a két lemez összeeresztésénél szét nem jön. Ezután már egyszerű dolgod van, csak a bal szélénél kell kiakasztanod a kasztni alól. Középen találsz majd egy vékony műa. lemez valamit, na azt kell megemelned, és alatta lesz a szűrő. Az enyémbe való szűrő 335x194x17 mm. Ennyit tudtam segíteni, remélem érthetően írtam le. :blink: :lol: Ülj le ,ötös :rolleyes:
Alex0403 Elküldve December23, 2009 Elküldve December23, 2009 Nekem a '95-ösben van. Szal valszeg a tiédben is van. Az ablaktörlő alatti rácsos műanyag lemezt kell lecsavaroznod.(A bal oldalit.) Ha jól emlékszem 3db csavar fogja. Szemből nézve, egy a bal oldalon, kettő a lemez jobb oldalán, egy fölül, egy alul. Ezután még ügyeskedned kell, hogy ki tudd szedni. Még mindig szemben állsz az autóval, két kézzel megfogod a lemezt és elhúzod balra, amíg középen a két lemez összeeresztésénél szét nem jön. Ezután már egyszerű dolgod van, csak a bal szélénél kell kiakasztanod a kasztni alól. Középen találsz majd egy vékony műa. lemez valamit, na azt kell megemelned, és alatta lesz a szűrő. Az enyémbe való szűrő 335x194x17 mm. Ennyit tudtam segíteni, remélem érthetően írtam le. :rolleyes: :blink: Igen van. A következő a menet. Leszeded a takaró műanyagot,ami a motorháztető végében,(két darabból tevődik össze),lehet hogy elég az akku oldalit kivenni.Nem emlékszek már :lol: Alatta találsz vékony műanyag lemezt azt megemeled középen vagy kiszereled azt is. És már látod a pollen szűrőt. Köszi fiúk!!! Már kép se kell, innen már boldogulok!! :D ;)
musspici Elküldve December24, 2009 Elküldve December24, 2009 Ülj le ,ötös :rolleyes: Jaah! Tanár úr kérem, én készültem! :lol: :blink:
huggybear Elküldve December24, 2009 Elküldve December24, 2009 Egyébként ha képeket is szeretnél: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all...au/HBuRl1U6.pdf Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek! G.
Sashi Elküldve December24, 2009 Elküldve December24, 2009 Sziasztok!Opel corsa b Gsi ködlámpás első lőköst vásárolnék:)ajánlatokat várom erre a számra: 30/658-8119 Köszönöm!
Alex0403 Elküldve December24, 2009 Elküldve December24, 2009 Egyébként ha képeket is szeretnél: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all...au/HBuRl1U6.pdf Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek! G. Köszönöm :rolleyes:
Recommended Posts