Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

olajos

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    41
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by olajos

  1. a vezerles csere megvolt 10 ezer kilometerrel ezelott. az elozo tulaj allitasa szerint. Van egy uj tunetem. Ma megneztem mennyi olajam van, es a palca maximumatol durvan tobb van. 1 centivel flejebb van a maximumtol. ez is tobb mindentol lehet. pisal a befecskendezo vagy sok nem sikeres regeneralas. Na marmost nekem ezelott olyan problemam volt hogy dpf szenzor hibam volt. Az ki lett cserelve es megoldodott a problema. Gondolom ez miatt van sok olajam. Szerintem jovo heten adok neki egy komplett olaj cseret meg megnezem a vezerlest es akkor meglassuk mi fog tortenni.
  2. Gondolod ha lecsavarozom a vedoburkot etlvileg meg van jelolve hogyan kell hogy alljon a vezerles pontos helye? vagy erre van valami kulon szerszam? a kocsi 5-6 honapja van nalam es amiota nalam van azota igy szarul fogyaszt. Elotte nem ismerem az elet tortenetet.
  3. Egyik ismerosomnek a 100 lovas 1.7 astra h telen meleg motornal 0.4 liter/h. Nyaron leesik neki 0.3 l/h- ra
  4. A motor 1.9 cdti 150 lovas. z19dth. 6 sebesseges valto. Tegnap az EGR is ki lett cserelve, mondom egy probat meger, de semmi valtozas. Valami a keveressel van gond, mivel az en EGR szelepem negyon retkes es nedves, az ove tiszta szaraz. egyszerre pucoltuk ki kb 2 honapja. A befecskendezok be lettek vizsgaltatva es a tureshataron belul vannak. 2 otletem maradt. Az egyik a motor fazisa(ez nem tudom mekkora okorseg vagy nem) lehet 1 fogat el van mozdulva) a masik pedig a SW. Nekem tobb otletem nincsen.http://www.kepfeltoltes.hu/view/160112/astra_h_piszkos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  5. Van diagnosztikam, hiba kodom nincsen. Kiolvasni parametereket kiolvastam mindent, de az a baj hogy nem igazan talalom sehol sem hogy mik a normalis ertekek hogy esetleg rajojjek melyik szenzor okozza a hibat... MAP es a MAF szenzort mar atpakoltam a kolegam astrajabol. de semmi valtozas. Nem tudom hogy EGR okozhat e ilyen hibat, azt nem probaltam. a motor hofok felmegy rendessen 85-86 fokra, nem esik vissza menet kozben. Szivocsonk 4 honapja lett cserelve, DPF rendessen regeneral. kb 5 honapja van nalam a kocsi. Nyaron is ugyanilyen nagy volt a fogyasztasom. es az alapjarati is 0.9 liter per ora.
  6. utanna szamoltam rendessen es annyi kb amennyit ir. esetleg fel liter elteres van. Nekem hidegen 1.9l/h. A kolegamnak van ugyanez a motorral astraja. neki rendessen leesik 0.6 0.7 l/h- ra. Amikor az ovevel megyunk munkaba es kap egy lepadlozast 30 liter/100 km a max pillanatnyi fogyasztasa. Nekem egy ilyen lepadlozasnal 39.9 agy 49.9 liter/100 km nel kiakad(hirtelen most nem emlekszem hogy 39.9 a limit vagy 49.9), de azt tudom hogy a limiten kiakad.
  7. Sziasztok Szerintetek ha bemegyek egy opel hivatalos markaszervizbe mennyit fizettetnenek meg velem hogy kapjak egy gyari frissitest? Az a problemam hogy sokat fogyaszt a kocsim, hiba kod nincsen, az auto jol megy. tobb jele is van a sok fogyasztasnak: allandoan kellemetlen a szaga a kipufogo gazoknak, nincs az a kellemes edeskes szag, csak az a szuros, meleg motornal is 0.9 liter/h az allo helyzetes fogyasztas, nem akar leesni 0.6 0.7 l/h- ra. Tobb mesternel is jartam a kocsival, mindenki csak tapogatozik, vallat vonogat, az egyik elkuldette a befecskendezoket bevisgalasra, azok is jok. En mar kezdek arra gyanakodni hogy valaki belenyult az softverbe.... Varosi hajtas telen rovid tavok 8 liter ha nagyon finoman hajtom, ha normalissan hajtom akkor 10.
  8. Udv! Volna egy Opel Astra H 1.9 150 lovas auto. Amikor megvettem rogton volt egy szivocsonk csere. teljessen tonkre volt menve. az ki lett cserelve de viszont van 2 hibam az auton meg mindig. Az elso az hogy sokat fogyaszt de nagyon. Varosban rovid tavokon ilyen 10-15 foknal 9-10 liter a fogyasztasom. Nyilt uton jo a fogyasztas. 120-130 5.5 korul van, max 6, ami szerintem rendben is volna. Ezen kivul allo helyzetben meleg motornal 0.9 liter per ora. Kolegamnak is van ilyen motorkodu astraja es annak a fogyasztasa 0.6, 0.7 max. Nallam alacsony fordulatnal terhelesnel mondjuk indulasnal hallani ilyen remego bevibralast. Nem veszes de hallom. A masik hibam egy allando P2452 hibakod ami beirodik. Eleinte csak neha jelent meg. Most viszont kitorlom egyszer begyujtom eloltom es megint ott a hiba beirva. Ez a DPF nyomas szenzorjanak a hibaja a kod szerint. a csovek le lettek ellenorizve, elmemetileg jo minden. honnan tudok rajonnni hogy a szenzor a rossz vagy a DPF filter van eldugulva vagy megiscsak a csoben van valahol repedes??? Diagnosztika -1kp nyomast erzekel alapjaraton, kicsi gazadasra szinte meg sem mozdul a nyomas, ha racsumazok 3-4 ezer fordulatig akkor felmegy 8-9kp -ra.
  9. Koszonom a valaszodat. akkor ugy nez ki az a 0.9 liter per ora normalis fogyasztas lesz.
  10. Senki nincs itt 1.9 150 lovas DPF es kocsival aki le tudna irni nekem hogy normalis fogyasztas e az a 0.9, 1.0 liter / ora?
  11. Eleg sokat fogyaszt szerintem emigy is. Varosban 8 liter folott volt szivocsonk csere elott. most az ki lett cserelve, majd megy egy teszt megint a napokban. De nem igazan erzem hogy kevesebb lenne most....
  12. Hello. Nem regiben vettem egy astra h 1.9 150 lovas csodagepet :D az elso problemam az az volt hogy ki kellett cserelnem a szivocsonkot mivel leesett az a kallanytu a tetejerol meg mar fujt ki a plasztikaknal a levego. Ez meg lett oldva, ki lett cserelve. most nem fustol az auto szepen huz, viszont szerintem meg mindig magas a fogyasztasom. Allo helyzetben alltalaban 1 ltr/h vagy 1.1 ltr/h Ma elmentem autopalyazni egyet. Utanna 0.9 ltr/h lett allo helyzetben. eloltottam a motrot majd 5 perc utan megint begyujtottam es megint 1 ltr/h lett. Ez mennyire normalis? Mar napok ota keresem a neten mennyi kellene legyen a normalis fogyasztas ltr/h alapjaraton, de sehol nem talalom.
  13. olajos

    Fogyasztás

    Engem nagyon érdekelne a diesellel mit művel... mivel nekem elég nagy a fogyim, lehet ez segítene rajtam...
  14. olajos

    Fogyasztás

    Szóval senki nem tud semmit mondani nekem erre??? Még egy update. amikor a kinti hőmérséklet 10-15 fok viszonylag szépen húz, amikor felmegy a hőfok 25+ ra akkor viszont kaki.
  15. olajos

    Fogyasztás

    Azt mondod guríjjam bele a tiszába? :blink:
  16. olajos

    Fogyasztás

    és mit csináljak? mit nézzek? vagy kihez vigyem? lehetőleg Szeged környéke...
  17. olajos

    Fogyasztás

    Segitségeteket kérném. y20dth motor. És nagy a fogyasztásom. Városban, városon kívül, vegyesben, mindenhogy. Városban rövid táv szépen hajtva(2-3-4km-ek) 10-11 ha gyilkolom max rámegy +1 liter. Nyílt úton szeged-budapest közt szépen hajtva max 130 6.5-6.8. Szerintem sok. Nemtom van e köze a fogyasztáshoz. 2200 alatt ultra lomha. turbo kapcsolása után jól megy. Volt 4 mesternél. Tech2-n is volt rajta. nincs semmi látható hiba. értékek jók. EGR pucolva, légtömegmérő cserélve másikra, elvesztettem a türelmemet. mostmár felgyújtom. Még egy érdekes megjegyzés a végére. Amikor a légtömegmérőmet elcsavarom (a két kis torxot felengedem és egy 30 fokkal elfordítom óra mutató járásaával) akkor megy mint a bolond. Alacsony fordulaton is és turbó kapcsolása után is talán még jobban húz.
  18. Segítségeteket kérném. Astra g y20dth motorral. Nem gyújt. Levegősödik a rendszer és ez miatt nem gyújt. Travers gyűrű ki lett már cserélve, rèscsö szintén. És továbbra is reggelre nem gyújt. Vagyis be gyújt de olyan 500 as fordulaton dolgozik pár másodpercig és utána elalszik és kész. Az üzemanyag szűrő házat kinyitva negyede hiányzik az üzemanyagnak. A szerelőm azt mondja attól fél hogy a bosh pumpa... ötlet? Köszönöm előre is.
  19. Köszi a választ... Most mehet a gondolkodás meg a keresgélés valami használt rugók után... még egy kérdésem lenne... ha szerzek csak rugókat mondjuk gyári 2.0 astrától, azt ki tudom cserélni a meglévő, ugymond tuning rugók helyett anélkül hogy bántsam a lengéscsillapítókat, vagy ott is vannak különbségek és mondjuk nem illik oda...
  20. Sziasztok! Van egy Astra G 2.0 dti kocsikám és azt hiszem az előző tulaj valami extra sport rugókat plusz lengéscsillapítókat rakott a kocsira... szép meg lapos meg minden de annyira kemény hogy kiveri a vesémet... http://kepfeltoltes.hu/view/120823/1014857482012-07-13_09.43.01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120823/2012-03-28_13.35.25_www.kepfeltoltes.hu_.jpg és a következő lenne a kérdésem: Astra G Bertone lengéscsillapitó plusz rugókat lehet beleszerelni? az jó lenne? nem szeretném a sima gyárikat... ha jól hallittam a Bertone egy picivel alacsonyabb mint a sima Astra... csak nehogy a végén ugyanazt kapjam :D Köszi
  21. Behozatali autó. Németből. Itt van egy autobádogosnál. ráesett valami és betört a szélvédője meg a teteje megsérült. Azt mondta a fickó hogy kevés kilóméter van benne. És szeretnék valahogy utánnajárni ha lehetséges....
  22. Nincs itt valaki jószivű aki esetleg meg tudja nekem ezt nézni? :blush:
  23. Sziasztok. Szeretnék vásárolni egy corsat. Szeretném megtudni hogy lehetséges e utánnajárni a kocsi szerviz multjának alváz szám alapján...
  24. ma voltam végre a mesteremnél és kifaggattam, megvizsgáltattam vele a dolgot. mondta ő is hogy komplett kell cserélni valami kuplung meg lendkerék meg mittomén és az a baj... de azt mondta hogy nyugodjak meg mert még egyáltalán nem vészes a dolog. nálam kiad egy csattanó hangot a motor eloltásnál. és az a hang jelzi azt hogy dögledezik az egész cucc... de azt mondta 20-30 ezret is még simán elgurul... amikor már elkezd az egész autó berezonálni,a kormány rezegni, a GPS tartó lötyögni, csörögni a motorban valami, na akkor megérett a cserére, de addig nincs gond, hajtani kell és kész. remélem igaza van :)
  25. szóval akkor most kijavitom magamat: az a mester nem a váltóról beszélt hanem valami lendkerékről.... remélem tud nekem valaki valami okossat mondani Köszi
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.