Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

TamásV

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    35
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by TamásV

  1. Nekem szerencsére nem kopog, illetve a hangja nem változott. Viszont kevésbé füstöl és piszkosul :D Ha fél évente kell kitakarítanom nem gáz :)
  2. Sziasztok! Csak egy pozitív dolgot szeretnék megosztani veletek. :) Z17DTL G astrám van. A mai napon volt egy hosszabb utam vele. Lomha volt erőtlen a megszokotthoz képest. Hazaértem és elkezdtem gondolkodni mi lehetséges... Addig-addig próbálkoztam nézelődtem míg ki nem vettem a MAP szenzort. Ha éltetek még retkes sza*rt :D Tele volt korommal az egész. Kis csavarhúzóval kikapargattam belőle a kormot, csilli-villire kitakarítottam. Most este próbálgattam egy kicsit. Megdöbbentő az eredmény :) Negyed órás művelet és segít! :)
  3. Szia! Én az adagolóról sajnos nem tudok nyilatkozni, viszont váltócserém, javításom volt már. Cromaxon néztem a csapágyakat: https://cromax.hu/opel/astra-g-1998-2009-/260000000-sebessegvalto/261110000-sebessegvalto-es-alkatreszei/261110333-sebessegvalto-alkatreszei/?limitstart=0 Mivel a közelembe nem volt cromax ezért a helyi csapágyboltba mentem be a váltóból kiszedett csapággyal. Típus ill. cikkszám alapján másnapra meghozták nekem. Az én váltóm f18+ ezért a csapágy 9500 ft volt bele. A gyári f17-es váltómba kevesebb lett volna 1-2 ezerrel. A csapágycsere gyerekjáték! Jó munkát, remélem tudtam segíteni!
  4. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! z17dtl motoron lévő generátor-vákuumszivattyúból folyik az olaj. Valaki tapasztalt már ilyet? Ha igen mi a megoldás? Szimmering csere esetleg? Amíg nincs alkatrész addig nem szívesen szedném szét. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
  5. Most már jó lesz az autód! :) Pontosan! A turbód hordja az olajat. Enyém is :) Majd ha egyszer lesz pénzem akkor kicserélem! Addig így megy tovább! Nekem is jön az olaj belőle, én így használom már egy ideje. Az olaj fogyásra figyelj! A jeladó persze olajos, mivel a főtengely olajban forog és közvetlen ott van a jeladó. Ez normális! Üdv: Tamás!
  6. A vákuum csövekkel, vákuum rendszerrel nincs gond! Az üzemanyag rendszereddel sincs gond!!! HIDD EL!
  7. Főtengely holtpont jeladó! Főtengely holtpont jeladó! Főtengely holtpont jeladó! Főtengely holtpont jeladó! van benne egy tekercs ami szar... felmelegszik/túlmelegszik és bedobja a hibakódot ezáltal leáll a motor. vársz x percet visszahül pár fokot majd után pöccre indul. amíg a FŐTENGELY HOLTPONT JELADÓT !!!!!NEM CSERÉLTEM KI!!!!! ADDIG SZ....TAM A SZAROMMAL. Aztán jött az isteni szikra és kicseréltem...
  8. Üzemanyagrendszer problémára ad hibakódot. Rail csövön lévő nyomás szabályzó szelepet irja rossznak. Én kicseréltem a railcsövet kompletten mielőtt kicseréltem a jeladót. Továbbra is ugyanezek a hibakódok voltak. Amig nem cseréled ki a főtengely holtpont jeladót addig a railcsövön lévő nyomás szabályzó szelep hibakódot fogja bedobálni folyamatosan. Én közel voltam ahoz, hogy benzin-öngyújtó kombót alkalmazzam... Kicseréltem a holtpont jeladót azóta szalad az autó. Persze egyéb más problémák vannak és voltak de a jeladó az frankó azóta is.
  9. Szia! Ugyan ezek a tüneteim voltak kb 1 éve. Ugyanúgy z17dtl-em van. Főtengelyholtpont jeladó a gond. 2000-es fordulat fölé viszed rövid időn belül megáll az autó. Ha 2000 alatt tartod a fordulatszámot az 80/km/h 5.ben a világból kimész vele... Csak ez sovány vigasz! :) Ki kell cserélni a jeladót. Motor hátulja önindító alatt. 1db csavar tartja (azt hiszem 10-es kulcs megy rá) van rajta egy kb 15 cm-es kábel és a motorra van rögzítve műanyag patenttal a csatija. Kicsit bajos kiszedni de nem vészes. Gyári alkatrészt javaslom. Ha kicseréled pöpec lesz a kisautód :) bár egy z17dtl mindig is pöpec ;)
  10. Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Anyósülés lábánál folyik a hűtővíz, lyukas a fűtradiátorom vagy ha óriási mákom van tömítés csere?... Mekkora meló kiszedni egy G Astrából a fűtőradiátort? Műszerfalat ki kell szednem? Behr rendszerű az egész.
  11. Sziasztok! Z17DTL motorkódú motorom van az astrámban. Tervezem a Z17DTH-ra való átépítést. Egyedül a K***G kettőstömegű lendkeréktől félek. Mennyire ajánlott kicserélni a mostani egytömegűt? Más autóknál hallottam alternatív megoldásokat kettőstömegű lendkerék "kiiktatására". Van valami "xy" szett ami a kettőstömegűt fix-egytömegűvé teszi. Ötleteket had kérjek! Előre is köszönöm! :)
  12. Sziasztok! 2003-as 1.7cdti astra caravanom van. Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy az üzemanyag szintjelzőm hamis adatokat mutat. Tankoltam bele 10 litert, már furcsa volt mert tankolás után a mutató nem ment fel, hanem maradt kb azon a szinten amin volt. A visszajelzője villogott. Majd mentem vele max 10 Km-t és a mutató teljesen lement nullára viszont a lámpa nem villogott. Egy óra múlva ismét útnak indultam akkor pedig kb reális értéket mutatott, lámpa nem villogott. Eltelt azóta jó pár nap és Km de ez teljesen rendszertelenül megmaradt. Mi lehet ennek az oka? Tankban a szintjelző hibásodott meg? Esetleg a műszeregység ment tönkre? Válaszotokat/ segítségeteke előre is köszönöm! Üdv!
  13. Sziasztok! Nem tudom sajnos, hogy jó helyre írom a kérdésemet. Szélvédővel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. Megrepedt a szélvédőm, javítani nem lehet ezért cserélni szeretném. Láttam különböző alternatívát. Ami végülis egyelőre szóbajött az a Nordglass szélvédő. Esetleg valaki tudna nekem mondani erről pár információt? Milyen minőségű üveg..stb. Válaszotokat és segítségeteket előre is megköszönöm!
  14. Hibalámpa csak a leállás pillanatában világít. A 10 perc pihi után ha elindítom ott van 1 percig a villáskulcs majd eltűnik. Nem lehetséges, hogy légtömegmérő hibám van?
  15. -még az előző bejegyzésemhez- Amire én gyanakszom, az a magasnyomású pumpa vagy az azon lévő nyomástartó szelep. Esetleg valami szenzor a szívócsőben. Nem tudom. De sajnos nagyon elegem van már belőle. Kérlek segítsetek! Köszönöm!
  16. Sziasztok! VALAKI! BÁRKI! MINDENKI! KÖNYÖRGÖM SEGÍTSETEK!!!! Van egy Z17dtl motoros 2003-as astrám. Imádom szeretem DE a tököm tele van vele... Olyan problémám van vele, hogy az autó menet közben megáll. Hétvégén Győrbe indultunk, kb 40Km-t mentem az autóval mikor elkezdett rángatni az autó (160-nál). Visszább vettem a tempóból (120-130) azt hittem ideiglenesen megoldja a problémát. Ettől függetlenül ugyanúgy rángatott elég sűrűn az autó és olyan 3-4 Km múlva megállt az autó. Újraindítani nem lehet ilyenkor. Kinyitom a motorháztetőt várok vele 8-10 percet és pöccre indul az autó. Folytattam tovább az utamat de már csak max 90-nel. Nem volt probléma az autóval. Mivel napi használatban van az autó és ezzel dolgozom naponta előfordul ilyen. Kisebb távon is. Ha 100 környékére emelem a sebességet ugyanúgy rángat majd leáll vagy nem rángat de teljesen megáll. A "megoldás" ugyanaz 8-10 perc pihi és indul. Kb 1 hónapja volt porlasztó felújítás. Kiválóan ment, fürge volt, keveset eszik azóta is. Porlasztó felújítás előtt is csinált hasonlókat. A gatyámat ráköltöttem. Kérlek segítsetek mi okozhatja ezt a problémát. Esetleg van valakinek tapasztalata? Előre is köszönöm a segítségeteket!
  17. TamásV

    Dízel tuning

    Ezek szerint egy műszakin nem nézik meg a motorszámot? Csak eredetvizsgán? Hivatalos útja ennek a módnak mennyire pénztárcába nyúlós?
  18. TamásV

    Dízel tuning

    Sziasztok! Van egy 2003-as Astra G-m. Z17DTL motorral szerelt az autó. Szeretném átalakítani a motorját. Első gondolatom az, hogy átalakítom az egyel "korszerűbb" társára a Z17DTH-ra. Turbo csere, motorvezérlő elektronika. A befecskendezők nem tudom, hogy egyformák-e. A kuplung az enyémben egytömegű, ha marad gyári váltóval akkor megfelel a célnak vagy azt is alakítsam kettős tömegűre? Ez az átalakítás mennyire járható útja a teljesítmény emelésnek? Gondolkoztam egy olyan variáción is, hogy a Z17DTR motorra cserélni a mostanit, kompletten váltóval együtt. Maga a motorcsere nem egy őrülten bonyolult dolog... de a papírozás, illetve hivatalossá tétele nem tudom mennyire megoldható. Mi a véleményetek ezekről az átalakításokról? Kérlek Titeket segítsetek nekem, minden megoldás és variáció érdekelhet és minden segítséget előre is megköszönök.
  19. Köszönöm a gyors választ. Ez a fűtéscsap hol található? Kesztyűtartó ki, utána pollenszűrő környéke? 2003-as az autóm ebbe még benne lehet az elektromos fűtéscsap?
  20. Sziasztok! A következő problémával fordulnék hozzátok. Van egy 2003-as gyártású z17dtl motorkódú astra caravanom. 1-2 hete elromlott a fűtésem. A ventillátor működik és fújja a levegőt de sajnos csak a hideget, meleget abszolút nem. Azt hittem először, hogy a középkonzol hátulján kipattant a hőmérséklet állító bowden rögzítő füle. Szétszedtem, megnéztem sajnos nem ez a probléma. Tovább nem jutottam. Nem tudom mi okozhatja, hogy abszolút nincs fűtés. A külső-belső levegő keringető működik, hallani ahogy nyit/zár. Kérlek titeket segítsetek mert naponta 12-13 órákat vezetek és egyre kellemetlenebb lesz ha bejön az igazi tél. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! Üdv: Tamás
  21. Szia! Lehetséges a befecskendező szelep rossz. Ezt a legegyszerűbben úgy tudod letesztelni, hogy a befecskendezőkről lehúzod a gyári "szövettel" burkolt csöveket annak a helyére ráteszel átlátszó gumi csövet. Az elektronikát lehúzod mindegyikről és inditózol kb 5másodpercig. Az autó nem fog beindulni. Amelyik csövet telenyomja gázolajjal az rossz. Ilyenkor jöhet a csere ami nem olcsó mulatság. Jártam ugyan ebbe a cipőbe. :)
  22. TamásV

    Astra G LEDezés

    Ezeket rendeltem. Szerencsére nem nagy összegek és nem nagy veszteség ha nem sikerül beaplikálnom... http://www.ebay.com/itm/1157-Red-36-LED-Tail-Brake-Backup-Parking-Stop-Tail-Turn-Signal-Light-Bulb-/221093388615?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item337a316147&vxp=mtr http://www.ebay.com/itm/2x-Car-1156-382-BA15S-Tail-Brake-Turn-Signal-12-LED-Bulb-Lamp-Light-yellow-/271003092471?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3f190b05f7&vxp=mtr
  23. TamásV

    Astra G LEDezés

    Köszönöm a véleményeket és tapasztalatokat! Furcsák ezek a dolgok. Egyik ismerősömnek van egy lacettije azt hiszem egy opel és egy lacetti nem helyezhető egy kalap alá de ez csak az én véleményem. Abban az autóban csak a műszerfal izzói nincsenek kicserélve ledre mert az komolyabb beavatkozás lett volna. Minden ledes izzót ebay-ról rendelt csájnából. Minden tökéletesen működik neki. Semmi probléma nincsen. Semmi átalakítást nem tett csupán csak kicserélte az izzókat ledesre. Az ővében nincs tempomat erről nem tudok nyilatkozni. Az én autómba a belsőtér is ledezve van szintén ebay-ről. Első fényszórókba szintén benne van a T10 led helyzetjelző. Tökéletesen, hibátlanul működnek. Rendeltem H7-es 120 ledes izzót. Próbaképp rendeltem meg. Fényszóróba katasztrófa bár egy projektorosba azért kipróbálnám. Ködlámpába viszont tökéletes. Már nem az én autómba üzemel.
  24. TamásV

    Astra G LEDezés

    Meghekkeltem az izzót. Van benne egy 210 ohmos ellenállás. Hibaként ismeri fel az izzót úgy villog mint egy őrült. Ezt a hibát ki lehet küszöbölni valahogy? Rendeltem a hátsó lámpákba is led izzókat ezekkel is hasonló lesz a helyzet gondolom, hogy a polaritás nem fog egyezni, szerencsére ez 10 perces melo. Lesz vele gond szerintetek?
  25. TamásV

    Astra G LEDezés

    Köszi a gyors választ! Igen ezt tudom, hogy nem mindegy a polaritás. Valóban gyors villogással jelezte, hogy valami gond van ha beraktam a ledes izzót ha nem. Azaz valószínűsíthető, hogy meg kell fordítanom az izzóban a kötést. Nyilván fordítva kötötték össze a kis sárgák az izzót?! :)
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.