Jump to content

joecockroach

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  225
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

33 Segítőkész

joecockroach névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1987-07-16

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra F Caravan C16SE
 • Város
  Hajdúszoboszló

Legutóbbi látogatók

823 profile views
 1. Néha érdemes a motortérbe benézni csak úgy. Vagy két éve észrevettem, hogy eltűnt az egyik csavarja az alapjárati motornak. Pótoltam. A hétvégén észrevettem hgoy most mindkét csavar kilazult. Kaptak menetrögzítőt, remélem nem lesz több gond vele.
 2. joecockroach

  Motor

  Akkor még olcsón meg is úsztad! A rángatás nem tudom mitől lehet, sajnos nem tudok segíteni. Az elektromos rendszert nézd át, gyertyák, gyertyakábelek.
 3. Sziasztok! Küzdök a hátsó ablaktörlővel. Ha az ablaktörlő kapcsolókart előretolom, hátul spriccelnie kellene a vizet és törölni a hátós üveget. Nekem elindul elöl hátul az ablaktörlő vízspriccolás nélkül. Valami kontakthiba lehet, de hogy hol kéne keresgélni... Tudtok tippet adni?
 4. joecockroach

  Fék

  Szia! Sajnos segíteni nem tudok, de ha ez megnyugtat, ezt a csonkot én is eltörtem :D Fültisztító pálcika műannyag csövéből vágtam egy kb 1,5 cm darabot, azt beletoltam a csőcsonkdarabba úgy hogy kiállt pár mm-re. A pálcikadarabot beletoltam visszacsapó szelepbe, és kétkomponensű ragasztóval megragasztottam. Esetleg így meg lehet javítani.
 5. joecockroach

  Futómű

  Első futómu felújítva. Komplett lengőkarcsere, gömbfejek, lengéscsillapítók, toronycsapágy csere. Kapott egy hosszbordásszíjat is és fékcsöveket a féknyeregre. Szuper lett!
 6. Szia, jó az olaj, másodjára is mannol került bele, eggyel felettem kolléga linkelte a flakonról a képet. Van egy Kawasaki ER5-m, abba is mannol olaj került, a motorhoz való, ott is remekel a mannol. Az opelban a hidrotőkéim nem csattognak, olajat nem eszi, 7711 5W40 van benne. Üdv mindenkinek!
 7. Ami a bödönbe került, az nem a motorba ment. Szerintem ezért hasznos a bödön.
 8. Ma reggel szinte pont ugyanott állt meg az autó ahol kb két éve, megint a benzinpumpa csatlakozója volt kontakt hibás. Kicsit megmozgattam, lehúztam, visszadugtam, kocsi ment tovább. Amúgy ráéreztem mert a napokban gondoltam is rá hogy meg kéne nézni a csatlakozót.
 9. Köszi! Én gyárit néztem ki, akkor oda jó a mostani csavar.
 10. Sziasztok! Alufelnihez hosszabb csavarok kellenek, mint a lemezfelnihez?
 11. KO13 az anyag neve, ez egy edzhető, edzés után korrózióálló anyag. Fröccsszerszámoknál is használatos anyag. 56 Rockwell a keménysége, az elég keménynek számít.
 12. Munkahelyen csináltattam, saját tervezés esztergálás, marás, edzés, szikraforgácsolás volt. KO13-as anyag, 56 HRc
 13. Ezen is túl vagyunk. Egyedi gyártású dugókulccsal sikerült megoldani a lamdaszonda cserét.
 14. Ahogy a kulcsot elfordítod, látszik hogy valami terhelés van mert legyengülnek a fények. Nekem akkor volt ilyen, amikor az önindítóm rakoncátlankodott. Nem tudom, mennyire hasonlít az önindítónk, de nekem az volt a gond, hogy az indítómotor végén volt egy kupak, amin volt két réz anya meg két menetes csap, és azok voltak kontakt hibások, azokat drótkeféztem és megszűnt a probléma. A képen nem olyan önindító van mint az én autómban, de az mindegy most. Azt még hozzáteszem, hogy ami igazán kellemetlen volt, hogy a hibát közvetlenül az akksira kötve kiszerelve nem produkálta, csak bent a helyén.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.