Jump to content

bluemirage

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  162
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  5

bluemirage last won the day on November 7 2016

bluemirage had the most liked content!

Hírnév

72 Segítőkész

bluemirage névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra Classic II
 • Város
  Mosonmagyaróvár

Legutóbbi látogatók

939 profile views
 1. bluemirage

  Astra G szervízelés

  Ahogy az előbb írták is: egy 2007-es az nagy eséllyel már a modernebb XEP jelölésű motorral van, azaz motorikusan kvázi H-s Astra. Mindenképpen 5W30, vagy jobb kell bele és a 10W40 nem ajánlott hozzá. Működik vele és van aki ezzel hajtja és állítja, hogy neki még működik az autója, de gondolom annál többet vársz el tőle, hogy működjön... Olvass vissza itt. Sok jó ajánlás van, vannak listák az ajánlott olajokról stb...
 2. bluemirage

  Gumi, felni kérdések

  Ha fontos az ADAC, akkor ebben a méretben 2 éve a Conti és Vredestein volt a sztár'. Saját vélemény: Ez már a harmadik kocsim, de nekem nyáron mindig csak ContiPremiumContact gumik voltak... Biztos választás. Nem kellett gondolkodnom. Sok autógyár első szerelésű abroncsként használja már régóta.
 3. bluemirage

  Gumi, felni kérdések

  Értem amit mondasz, de attól még a 185/65 R15 is gyári méret. Azzal került a legtöbb a forgalomba.
 4. bluemirage

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  2014-ben adtam el az F Astra-mat akkor 290 ekm volt benne (óra szerint)... Az mostani tulaját (Piroskát) ismerem, tegnap találkoztam vele kés abban is 330 ekm van ... a valós közelebb lehet inkább a 400 ekm-hez (persze ezt nem mondtam neki). Csak GM olaj volt benne. De ezt a elnyűhetetlen 8 szelepest és azt az egész autót még az utolsó barna köpenyes szakik terveztek Rüsselsheim-ben. Ez volt a nyugatnémet Suzuki. Az utána jövő, olajra is kényes 14xep-es motornál erősen nem ajánlott a GM olaj. Szóval szerintem ne hasonlítsuk össze ebben a G-s topikban az almát a körtével... mondom ezt én is ex F Astra tulajként. A XEP-es motor sajnos olajérzékenyebb és még babusgatással is messze problémásabb, mint az ősi 8 szelepes. Ez van...
 5. bluemirage

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  A kinézett 5W-40-nek úgy tudom, hogy nincs dexos2-es minősítése, ami erősen ajánlott lenne. Persze.... vannak akiket ez nem zavar. De mivel számos jobbnál, jobb dexos2-es olaj közül lehet választani és ez az autó meg nem egy versenygép, hogy csúcs olaj kelljen bele.... ezért és sosem értettem, hogy miért van egyeseknél a csakazértsem' hozzáállás.
 6. bluemirage

  ASTRA G-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Nekem ugyan 1,4-es van.Fogyasztási statisztikámat láthatod az aláírásban. Az 1,6-os nem feltétlenül eszik többet. Sőt bizonyos esetekben jobb is lehet az 1,4-esnél. A fogyasztás ennyire azonos autók mellett szinte kizárólag a vezetési stílustól és a használat körülményeitől függ. Az újabb XEP végződésű motorok néhány deci-vel kevesebbet fogyasztanak. Én a helyedben keresnék jó állapotú autót és ha azt egy 1,4-esben találnám meg, akkor azt venném... ha 1,6-osban pedig akkor azt. Amikor pályázok akkor pl. hiányát érzem, hogy nem 1,6-os az autóm, mert így már 130 környékén 4000-et forog a motor... és mivel az enyém 2008-as, azaz már a lengyel classic II... ezért a zajszigetelés hiánya miatt... akkor már túl hangos. 1,2-t semmiképpen ne vegyél! Városban is kevés a biztonságos és dinamikus vezetéshez, ha a klímát is bekapcsolod mellé.... akkor már nagy a baj a városi forgalomban... Emiatt aztán taposnod kell és szíváson kívül a végén még többet is ehet, mint egy 1.4-es. Már egy magyar középhegységben is kihívás vele rendesen közlekedni. Szóval egy kicsit gáz a szerelőd.
 7. bluemirage

  Utastér,Belsőtér

  Állítható deréktámaszt vegyél. Én évekkel korábban kaptam egy ehhez hasonló kéket és nagyon nagy segítség. Itt is van egy "deréktámasz autóba" stb. szavakra találsz.
 8. bluemirage

  Általános műszaki problémák!

  Típushiba... szerintem lassan megadja magát a tengely. Én nem szórakoztam sokat vele.
 9. Igen. De nem sokat ért, ahogyan a párom kocsijának sem. Az ózonos tisztítás után 1-2 nappal már újra jött vissza a szag. A vegyi szerintem tartósabb. Én többi nem viszem ózonra. 2:0 nálunk a befújós habos javára. Mi ide vittük a kocsikat. A "visszatérhetnek a szagok" pontban nem hiába van már előre magyarázkodás. De próbáld ki... ha nem nagy a baj nálad, akkor akár be is válhat.
 10. bluemirage

  Általános műszaki problémák!

  Párom autójánál és nálam is jelen van. Mindegyikben csak 50-60 ekm van... de amikor vettük már 20-30 ekm-nél is ezt csinálta. Amikor 23 eKm-el az Opel márkaszervízben ezt megmutattam, akkor mondták, hogy ez ilyen. Ha van kedvem, akkor hátramehetek a szervízbe, de majd minden motornál hallani fogom kisebb-nagyobb mértékben. Ha jobban szigetelt lenne a motor, akkor az utastérben nem is hallanám alapjáraton... de mivel a 2005 után G-s Astrákban szinte nincs is szigetelés, így mindent... mindig hallani fogok... a kopogást is... újonnan is. Azt is mondták, hogy sok pénzért tudnak rajta javítani, de nem szívesen, mert idővel vissza fog jönni a hang. Ezek a kopogó hangok szelepek hangjai... Sajnos az opel mérnőkei nem voltak ebben elég pengék. De számos más márkánál is megvan a kopogó szelep hang. A motor felső részéből jön. Hidrotőke nélküli autóknál is előfordul. Az indításkori vagy hidegen való kopogás nem gond... normál. Egy másik szerelő szerint is tömeges a jelenség és nemcsak egy adott márka, adott motor típusára jellemző. Ő viszont azt mondta, hogy a meleg alapjáraton való kopogással vagy főleg a terhelésnél jelentkezőnél hosszabb távon sajnos kezdeni kell valamit... de véleménye szerint idővel vissza fog térni, mert konstrukciós hiba. Ez az utolsó mondatrészlet egybe vág az Opel márkaszervízével.
 11. bluemirage

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Az aláírásomban látható, hogy 1,4-es XEP-es benzines... NULLA olajfogyasztással... ami azért nem mindig jó hír. A páromnak egy néhány hónappal idősebb van... szintén ugyanilyen fogyasztással olajs is nulla, benzin és szinte tized pontosan annyi... Ő is mindig kiszámolja amikor tankol... csak nem vezeti táblázatban. Alapvetően az autó állapota ami számít a vásárlásnál... az újabbak úgyis már XEP-es motorral vannak. Az került a H-s Astra-ba is... pontosabban ugyanakkor... hiszen egyidőben futott az Astra Classic II és a H-s Astra gyártása. 1.4-es elvan klímával is... ha sokat mennék autópályán... akkor és csak akkor 1,6-ost keresnék. Az 1,4-es sokat kér benzinből baromság... Alapba elvi buktatós, hogy a kisebb űrtartalom többet fogyaszt... a fogyasztás számos dologtól függ... én nem foglalkoznék túl sokat ezzel a vásárlásnál. A lényeg az autó állapota. A fogyasztás pedig leginkább a sofőrön múlik illetve a használat körülményein. Nagyfaluban biztosan többet fog enni... mint vidéken hosszú utakon használva... stb... stb... Szerk: Előtte egy 2000-es évjáratú F Astra-m volt 1,4 8V. Az többet fogyasztott. Télen inkább 7 liter környékén... nyáron nagy ritkán 6 alatt. Még előtte egy 1996-os B-s Corsam, az is 6-7 között fogyasztott, ahogy az F Astra. De amíg a B-s Corsa a városban korrekt autó volt, addig az F-Astra a nulla dinamikával inkább egy mozgó forgalmi akadály. Már egy 1,4-es XEP-es Astra is más vezetési élmény városban, mint a F-es tehénkém. De cserébe az baromi csendes volt és országúton imádtam vele menni. Ezzel a morgóval csak városban jobb, de országúton nekem nem jön be az F-hez képest.
 12. bluemirage

  Általános műszaki problémák!

  Megnéztem a Mann oldalán. Szerintük a WK613-as az F-Astra X16 XEL motrához jó, míg a nálad is lévő WK512-es G-s Astra X16 XEL motrához. WK512 WK613 A második fülén lehet megnézni a hol alkalmazható típusokat.
 13. bluemirage

  Általános műszaki problémák!

  Szerintem neked Mann-ból a WK 613-as kell 16 XEL-es motorhoz. De vidd be a forgalmidat egy jobb bolthoz ahol rendes adatbázis... pl. Unix-os van és akkor kiderül. Szerintem olyan nem nagyon van, hogy elfelejtette, hiszen amikor az ember fizet, akkor még egy számla nélküli fusi falusi szerelőnél is végigmegy, hogy akkor főnök volt egyszer... ez meg ez... meg az... meg az... és akkor ez így összesen. A kép alapján én inkább úgy mondanám, hogy átvert.
 14. bluemirage

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Lehet, hogy legközelebb én is csak tömítést cserélek. Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy miért árulnak csavart kompletten, ráadásul elég nagy választékban... méghozzá számos gyártótól... Arra gondolok, hogy a világ boldogabbik felén nem szórakoznak a tömítéssel, hanem cserélik a csavart kompletten és kész..? Kb. 3 Euro... Ami nekik semmi.
 15. bluemirage

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Déltájban cseréltem olajat, és szokás szerint az eddig bevált Mobil Super 3000 XE 5W-30 ment bele a korábbi GM és Castrol olajok helyett. Ezekről én is úgy tartom, hogy inkább az alsó, alsó-közép osztályba tartoznak. A Mobil Super-es 5W-30 pedig szerintem inkább a közép, vagy felső-közép kategória nálam... Elismerem, hogy van nála jobb. Én úgy gondolom, hogy a 10 ekm / 1 év mellett ezzel az olajjal megtettem mindent motorért. A fogyasztásomból látszik, hogy Mobil Super nálam a normális, átlagos használat mellé kell. Mivel Mann szűrő párti vagyok, így meglepődve olvastam, hogy többen írták a z papír olajszűrő horpadását. Most déltájban volt lehetőségem megnézni. Egyáltalán nem volt deformálódva. Arra gondolok, hogy a G Astra-hoz többféle MANN papír szűrő tartozik. Az enyém már a széria végi G-s Astra így az enyémbe pl. a hosszabb kell (ez motorkód függő), a korábbiakba pedig a tömzsibb. Tehát nálam a MANN-Filter-HU612-2x olajszűrőnél nem volt deformálódás. Nem lehet, hogy a többieknek is a másiknál volt? Olajleeresztő csavar, tőmítéssel. Most úgy gondoltam, hogy az is cserélem. Mivel a páromnak is ugyanilyan autója van csak néhány hónappal korábbi, így egyből kettőt akartam venni. De sajnos a normális SWAG/FEBI-ből az UNIX-nál csak 1 db volt a boltban (cikksz 880976, 1410 Ft), így vettem egy általuk ajánlott Mapco félét (cikksz: 10301618, 963 Ft). Az alig átlátszó zacskót kibontva vettem észre itthon, hogy a MAPCO-nál hiányzik egy Torx fog a csavarból! Az egyik oldala majdnem lapos! Majd rakok fel róla fényképet ide, mielőtt visszaadom az Unix-nak... Bár mivel bontott, úgysem veszik vissza, de mondom nekik, hogy szart ne áruljanak... Valszeg' így is megforgatja a T45-ös torx, de érthető, hogy nem akarok kockáztatni, hogy 1 év múlva ne tudjam leszedni. Másrészt el tudom képzelni, hogy ilyen minőségbiztosítás mellett, milyen minőség lehet a menet vagy a tömítés... A páromnak, úgyis csak hetek múlva cserélem, így majd hozatok velük rendes FEBI csavart. Légszűrőnek szokás szerint Mann Filter C30130 lett rakva. Csak télen van capuccinó effektus, szerintem a hideg betöltőre csapódik ki a gőz...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.