Jump to content

HaPetya

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  324
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  4

HaPetya last won the day on Szeptember 9 2017

HaPetya had the most liked content!

Hírnév

48 Segítőkész

HaPetya névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra F
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

744 profile views
 1. HaPetya

  Motor

  Nem érdemes túllépni ezt a határt, mert elmászik a vezérlés és sok lesz a kip. gáz visszaáramlás, ami lerakódást okoz a szívószelep tányérján.
 2. HaPetya

  Általános műszaki problémák

  A szívócsövet mindig fűti a hűtőfolyadék. Függetlenül, hogy az utasteret fűtöd vagy sem. Máshol lesz a probléma a dadogásra, nem gondolnám, hogy hűtéssel kapcsolatos.
 3. HaPetya

  Általános műszaki problémák!

  Mintha nem szállítana eleget a benzinszivattyú. Próbáld ki azt, hogy 50 mp-ig (emlékeim szerint utána ír hibakódot) próbálsz gyorsítani, lehet, hogy ad egy szegény keverékes hibakódot. Csak tipp.
 4. HaPetya

  Egyéb csevegés

  Nem lesz jó. Ha megbontod, akkor hengerfejtömítést és csavarokat biztosan cserélni kell. A hengerfej egyből elválik a blokktól, a hengerfej meg a vez. tengely ház nem, mert az meg ragasztva van. Érdemes végiggondolni egy hengerfejcsavar előfeszítő erejét. Tonnákról beszélünk...
 5. HaPetya

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Ez olyan szintű olajfogyasztás, hogy én nem gondolnám hogy a hengerfejben lenne probléma. Én a dugattyúgyűrűkre néznék rá.
 6. HaPetya

  Elektromos

  Igen Zotya, köszönöm arra gondoltam.
 7. HaPetya

  Elektromos

  Tengely végén nincs rajta a rugós határológyűrű.
 8. HaPetya

  Általános műszaki problémák!

  Elektromos gázpedál. A vezető csak az igényét jelzi a pedál pozíciójával. Azt majd a ECU határozza meg, hogy mennyire nyitja ki a pillangószelepet. Környezetvédelmi oka van, hiába van meg az igény, a pillangószelep csak szépen fokozatos nyit, ahogy emelkedik a fordulatszám.
 9. HaPetya

  Kormánymű

  Nekem is ez volt. Semmi különös nincs benne, a tömítések elvesztik a rugalmasságukat, esetleg megkopnak. A vezérlőorsó felet van egy szimmering, valószínűleg az enged. Én nem ajánlom a bontottat, mi a garancia, hogy az jobb állapotban van. Kétfajta kormánygéppel szerelték az astrakat. Az egyik a ZF (német), a másik a Saginaw (amerikai). Elviszed egy spéci műhelybe, ahol ezzel foglalkoznak és A-tól Z-ig felújítják, lesz egy tuti kormánygéped.
 10. HaPetya

  Fék

  Nagyon nehezen vagy körülményesen lehet szabályoztatni a hibrid felépítése miatt. Én próbáltam korábban felszabályoztatni kiszerelt kerékaggyal, de rosszabb lett.
 11. HaPetya

  Fék

  Nagyon egyszerűen működik. Annak villás állítónak két funkciója van. Az egyik a kopások miatti utánállítás. Ha kopik a fékpofa vagy a dob, akkor a munkahengerrel jobban szét lehet nyomni a pofákat. Ha az utánállító megfelelően működik, akkor az a 90 fokban meghajlított kis lemezke fordít egy fogat azon a speciális anyán, úgy hogy az utánállító hosszabb lesz. Így a fékpofa és a dob között tartható egy optimális hézag, hogy fékezéskor nem fog beesni a fékpedál csak a hézag leküzdésére. A másik funkciója, meg rögzítőféknél van, ha feszíted a kézifék bowdenjét, akkor egy karon keresztül ez az utánállító tolja szét a fékpofákat. Az anya szépen, könnyen forduljon a menetes részen. Ilyen idős autóknál a fogazat az anyán is megkopik, ezt egy kis reszelővel lehet javítani, ugyanígy a fordító lemezkét is. Ha minden a helyén van, akkor működni kell.
 12. HaPetya

  Fék

  Ha nem értesz hozzá, butaságot ne terjessz. Üzemszerűen mindkét betétet ugyanaz az erő terheli. Nem kophat félre, ha igen az valami rendellenességre utal. A fékbetét tartó kiverődik, egy egyszerű reszelővel viszonylag gyorsan orvosolható. A fékbetét megakad a kiverődött részeken és nem mozog szabadon. Pirossal jelöltem a képen, hol verődik ki. https://www.kephost.com/image/JJIk
 13. HaPetya

  Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy Z14XE motornál a vezérműtengely csapágyfedeleket és a bordás kerekek csavarjait mekkora nyomatékkal kell lehúzni? Köszönöm.
 14. HaPetya

  Kadett E

  Köszönöm Zotya! Két dolog lehet, vagy igazam van vagy nincs. Ez a 42-es hibakód csalafinta. Ha igazam van, akkor semmi köze a sebességjeladóhoz. Volt már róla szó korábban: Elküldve Június13, 2017 Mi a hibakód? Egyik havernak is ez volt. De rossz vezérlőhöz való kódot néztünk, kiderült a ecu és a gyújtásmodul között volt kontakthiba. És valóban az elosztófedél alatt a gyújtásmodulhoz menő vezetékek porrá voltak rohadva. Szerintem nálad most ugyan ez van.
 15. HaPetya

  Kadett E

  Motorkód?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.