Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kispotter

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    515
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    15

Everything posted by Kispotter

  1. Okokserekek. https://cromax.hu/vezermutengely_bordaskerek_opel_41921 Ez a kipuf oldali. Értelem szerűen van szívó oldali valamint 2 db szolenoid szelep is van amit ilyenkor érdemes cserélni. Ezek a motor elején, és hátulján vannak felül a vez kerekek közelébe. https://cromax.hu/vezerles_allito_magnesszelep_opel_1_6_1_8_34672 És ezekből csak inát szabad venni.
  2. Sziasztok! Olajhűtő tömítés csere lesz a hétvégén ha minden igaz miután emiatt majdnem kigyulladt az autóm. Meghúzási nyomatékokra lennék kíváncsi. Maga a hőcserélő nyomatékára 6 db csavar, valamint az egész komplexumra ami a blokk oldalára felmegy, és a kipufogó csonk nyomatékára is. 8-as illetve leginkább 6-os csavarok ezek ha jól tudom. Előre is köszi!
  3. H astrás lettem mostanába abba voltam bebújva,de megmaradt az F-is és maradni is fog, mert szerintem akkor is a legjobb auto a vikágon! Nos a lényegre térve menynit futott a motor? Nekem egyszer volt olyan 4 szjat fogazott le a kocsim 10 ezer km alatt mire rájöttem, hogy azért mert sokat ment a motor és elvannak kopva a vezérmű kerekek. Felül is oavolt, de alul a főtengelynél brutálisan.. Van képem is ha érdekel megmutatom összehasonlítva az új kerekekkel. Nos azóta 40 ezer van a szíjba és nemrég néztem rá tökéletes most is! Ja és csoda a dologba egyszer sem verte össze amotor a szelepeket pedig elvileg a c14nz összeveri. Nagyon sokat veszekedtem ezen emberekkel akik mondták összeveri, hogy nem, de nem hiszik el.. Vagy csak nekem sikerült valami összvér blokkot vadászni aki előttem már csinált valamit bár nem hinném ugyanis volt egyszer hengerfejes is és 1.4 hengerfej van ott ajta szerintem szóval ez örök rejtély marad..
  4. NA nekem időközben kiderült, hogy nem is ez kell bele. Nekem 3 érintkezős van benne (Ami azért érdekes mert akárhol nézem azt D corsákra írja cikszám alapján az én motorkódomra 4 érintkezőst ír, de mégsem az kell) Szóval rendeltem ma olyat. Viszont voltam klímát töltetni is és marhára idegesített, hogy ki be kapcsolgatott gondoltam megnézem hátha lehet vele kezdeni valamit. Nos kiszedtem ez a látvány fogadott.. https://photos.app.goo.gl/1CkUHivQ9HRdhVMX7 A külső fém rácshoz hozzáérve elmálott az egész. Na mondom nem baj így legalább jobban hozzáférek :D Aztán néztem van rajta egy hőbiztosíték nekem ez volt szakadt a kinézete ellenére az ellenállás huzal ép volt. Hát nekiálltam keresni hőbiztit, mert valahol van, de nem találtam. Aztán gondolkodtam igazából ha egy darab réz vezetéket odaforrasztok a bizti helyére kb semmi baj nem lehet. Ugyan is ha nagy gebasz van elolvad az ellenállás huzal aztán kalap kabát kigyújtani nem tud semmit szóval ezeken ez az alkatrész szerintem csak azért van, hogy valami elromoljon. Szóval most így üzemel tökéletesen napok óta. Ha megjön az új azért kicserélem!
  5. Sziasztok! Automata klímásokhoz lenne kérdésem. Másnál sem kapcsol ki sosem a kompresszor? Ha full melegre állítom akkor is megy. Csak.ha a menüben kikapcsolom akkor áll meg. Ez így rendben van? Vagy esetleg van valami okosság a klímarendszerben, hogy ilyenkor lecsökkenti vagy megszünteti a gáz áramlást így a behúzott kuplung ellenére sem hűt? Ja és másnál is megáll a klímakompresszor ha hirtelen gázt ad? Azt vettem észre ha áll a kocsi üresbe van és nyomok egy gázt egy pillanatra megáll. Gondolom ez lenne az a funkció ha kell a kraft pl előzés akkor kikapcsolja a kompresszort? Vagx ez még ezt nem tudja? Z18xer 2008
  6. Éppen most rendeltem meg! ;) https://tr.aliexpress.com/item/4000863769788.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3e7a4c4dnQD8om De elehet nem várok annyit ez a kovács autós jónak tűnik!
  7. Sziasztok! Valaki cserélt már xenon izzót h astrában? Semmit nem találok róla neten se youtubon. Átépítés Halogénról xenonra van ezer, de sima izzó csere semmi. Lökhárító le lámpa ki történet? Valamint ha nincs bent a kulcs és kinyitom valamelyik ajtót világít a kis piktogram a műszerfalon. Viszont kb fél perc múlva el is alszik hiába marad nyitva. Ez normális működés? Csak energiát spórol? Ilyenkor ha újabb ajtó nyílik ki megint világít egy fél percre. Ha benne a kulcs akkor égve marad tovább míg nyitva van de adott idő után így is elalszik. Ha a bal hátsó ajtóm nyitásra nem jelez, valamint a belső villany sem kapcsol be a zárba az érzékelő lehetludas vagy eltört a kábel? Egyébként működik minden nyílik záródik, ablakok is mennek fel, le hangszóró is szól. Köszi előre is!
  8. Sziasztok! H astránál az insp felirat nullázása alapesetben 30 ezer km esetén ismétlődik meg vagy 1 év? Az a helyzet ha már van ilyen funkció benne nem lehet állítani valahogy, hogy 10 ezer km vagy 1 év legyen? Tök jó lenne ha már van benne ilyen funkció.. Akár opcommal i ha lehetne állítani az is jó lenne.. Előre is köszi!
  9. Na köszi! Ma kiderítettem multival szakadt a behúzó tekercs. Rámértem a csatira ki adja a villanyt szóval indulna.. a kérdés az vajon én ki fogom tudni-e cserélni a helyén..
  10. Szia! Bocsi, de én tényleg nem találtam és köszi egyébként! mondjuk sokkal nem vagyok előrébb.. :/ Nem bírom kivenni helyileg hol lehet ez pedig tuti ezzel van valami baj.. De ha jól sejtem a rádió körül kellene lennie. Illetve a hőcserélőnél valahol. Próbáltam elérni a kesztyű tartót kivéve kb esélytelen.. talán a középboxot ha kivenném vagy a klíma panelt csak fogalmam sincs, hogy jön szétt..
  11. Közben kiderült másnál is volt pont ugyan ez a tünet. És valóban a szenzor hibás működése okozta nála csak az a baj többet egyenlőre nem írt erről. Így azt sem tudom merre keressem illetve milyen a szenzor egyenlőre! De majd csak kiderül.
  12. Oké nem jó, de elviekben bekéne kapcsolnia nem? Hisz több mint 200..
  13. Na a motor meleg kint kb 30 fok van most. Opcom szerint 490 kPa. Magyarul valszeg kuplung? Egyébként párologtató minusz 40 fok azt írja nem ott szállt el valami szenzor?
  14. Gondoltam erre is, de majd meglátom. Hibakód nincs.. Ha nem.megy a klíma úgy is kitudom olvasni a nyomást?
  15. Sziasztok! Boldog vagy nem boldog tulaja lettem egy h astra kombinak 1.8. Automata klímás, de a klíma nem megy. Bepipálom az AC-t fordulatszám emelkedik picit aztán ennyi. Szelepet benyomtam picit szisszen gáz van benne bár azt nem tudom elég-e.. Opcomom van esetleg ott lehet vanalmit nézni? Valami klíma nyomás van tuti, de az gondolom csak üzem közben mutat valamit. Esetleg ha nincs is benne gáz klíma kuplungot nem tudnám opcomban behúzatni valahogy? Csak, hogy megnézzem egyáltalán működik-e. A másik kérdésem gyújtás ráadáskor illetve elvételkor a műszerfal mögül motor hangot hallok egy 10 15 másodpercig. Ez normális vagy a zsalus típushibám lehet nekem is? Köszi szépen előre is! esetleg ha nincs is benne gáz klíma kuplungot nem tudnám opcomban behúzatni valahogy? Csak, hogy megnézzem egyáltalán működik-e.
  16. Jajj azt elfelejtettem mondani, hogy én is utánanéztem és igen kinti volt és valakié volt talán 3 hónapot.. vagy zalán a kerekedőé? Ezt nem tudom.. Viszont az eredet vizsgás fotókon valóban az alvázszám körül rozsda látható.. Ezen mennyire aggódjak? Ugyan is pont olyan kocsi kellene ami nincs szarrá rohadva vagy nem lesz hamarosan. Olyan már van egy :D Viszont ha az a folt a fotókon rozsda de 10 év múlva is ugyan ilyen lesz nem érdekel.. az a baj nem tudom mennyire rohadós a h astra.. Az ára egyébként reális?
  17. Sziasztok! Nem szoktam itt kikérni emberek véleményét ilyen téren, de megteszem, mert nehéz döntés előtt állok. Régóta szemezek egy H astrával. Szerintetek így látatlanba megérné megvenni? Gondolok itt arra, hogy jó széria és, hogy jó motor? Valamint gáz ha kinről behozott? Ő lenne az: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1_8_enjoy_xen_temp_aut_klim-15937611 Messze van , de szerintem elmegyek megnézni majd meg úgy tervezem beszélek egy ottani műhellyel majd és elviszem oda vásárlás előtt.. Csak úgy elöljáróba kíváncsi vagyok mit mondtok! Előre is köszi!
  18. Kispotter

    Motor

    Jó helyen is kapisgálsz akár.. Hall jeladó is okozhat ilyet.. Ha pl most hallt meg a hall jeladó, akkor lehet rosszkor adott gyújtás jelet ami miatt nyitott kipufogószelepkor robbantott ezért is hallhattad a durranást. Engem 1 évig szivatott ez a kis sz@r.. Indítózáskor olyan volt mintha kapna egy pofont az önindító és visszafele akarna elindulni az auto. Nem tudom máshogy leírni mintha vizütést kapna a dugattyú.. Meg olyan is volt leállítottam nem indult el fél órát. Utána pöcc röff.. Ha ment sosem állt le amúgy.. És egyszer kicseréltem a hall jeladót és minden hiba megszűnt.. Ha rossz se szikra se benzin.. De ha úgy szarik be előfordulhat, hogy ad jelet csak nem jókor.. Ezért durrog..
  19. Zotya! Ez a visszacsapó mindegyikben benne van motorkódtol függetlenül? Mert 6 éve van nálam a kocsim akkor odavolt az ac pumpám. Mindig megszorult sokat állt valahol a kocsi. Aztán egyszer kivettem tudom nem szabad megjárattam visszafele. Kitolt egy raklap trutyit na azóta is megy benne van azóta 100 ezer km. Viszont újabban a jelenség reggeli első indításkor, hogy beindul viszont rá 10 másodpercre majdnem lefullad végül megint összeszedi magát és megnéztem egyszer levett injektorházzal és ilyenkor sajnos szemmel láthatóan levegős a benzin. Törtem a fejemet hol kerülhet bele, de akkor valószínű a pumpánál a visszacsapónál. Ha van benne cserélhető külön? Ügye azért gondolom, hogy csak ott kerül bele a levegő, mert az indítás pillanatában van benzin gondolom ilyenkor a csőben van és a pumpánál légbuborék kerül a benzincsőbe majd megint benzin. Ezt kellene valahogy megszüntetnem.
  20. Sziasztok! Nemrég voltam beszerző körúton. elég jó árért hozzá jutottam egy c14se blokkhoz mindennel együtt, egy szervós kormányműhöz, valamint amiért igazából mentem klímához. Viszont ezzel van egy kis érdekesség illetve több amit nem értek. A fűtésboxon rajta volt, hogy GM viszont egy matrica is volt rajta miszerint Diavia klíma amit ha jól tudok utángyártott viszont a címkén egykorú az autóval. Szóval lehetséges lehet az, hogy a gyárba vagy onnan kigurulva egyből beszerelték ezt az autóba? Viszont ezzel kapcsolatban volna még pár kérdésem. Tudtommal a gyári klímás opelekbe kell lennie fűtéscsapnak is. Nos ebbe nem volt viszont így nem értem, hogyan gátolja meg a meleg levegő befújását? Vagy itt ezen a boxon a terelőlapát van megjátszva úgy hogy hidegnél átfordul a klíma hőcserélőhoz, melegnél a fűtőradiátorhoz fél állásban meg engedi mind kettőt? Nem értem, hogyan működhetett ez így bele meg nem látok sajnos.. A másik dolog az pedig a klímahűtő. Tudtommal a klímás astrákba van 2 db ventilátor. Ebben viszont csak 1 van ugyan úgy mint az én fapadosomba a motortérben a hűtő mögött. Viszont a hűtőben lévő hőgomba nekem gyanús. Ebbe 3 érintkező van míg az enyémben ha jól emlékszem csak kettő. Ez lehet a klíma miatt? Vagy esetleg itt úgy van klíma bekapcsoláskor van egy alacsonyabb fordulatszám a ventinek állandóan és ennyi? Az utastérben lévő klímaköteg viszont egyenesesn káosz sajnos az már kicsit szét volt berhelve. Talán a szerencsém annyi, hogy csatik vannak amik csak 1 helyre mennek be, de még így is vannak kérdéses dolgok.. Nincs valakinek rajza esetleg ilyen diavia klímához? Vagy valaki van itt akinek ilyen van vagy volt beépítve? Nagy segítség lenne majd ha nekiállok.. Amúgy a klíma működött a gyerek elmondása szerint még fél éve. Meg mikor szétszedtük volt is benne gáz és a klímakompresszor kuplungja is jó szóval bizakodó vagyok Csatolok képeket és előre is köszönöm a segítséget nektek!
  21. Kispotter

    Motor

    Bosch-t. Egyébként meg akartam menteni, mert sajnáltam tönkre vágni mikor nem is biztos, hogy rossz, de kénytelen voltam.. Csillag víllás lecsúszott róla folyamatosan később a krovafej is.. Na mondom itt a vég.. Aztán egy zsír új krovafej fogta meg, határ eset volt.. De szerintem volt baja, legalább is érzek az autón változást mint említettem is így már nem sajnálom annyira. :D
  22. Kispotter

    Motor

    Azért csak kijött.. :D Bár kezdtem feladni.. Egyébként nem tudom csak érzéki csalódás bár nem hiszem, mert ugyanarra járok minden nap nekem úgytűnik sokkal kisebb gázpedál állás kell ugyanazon sebesség tartásához. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=28820200514_122542.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=26520200514_122548.jpg
  23. Kispotter

    Motor

    És mi a neve ennek akulcsnak és hol lehet szerezni? Lambda szonda kiszedő kulcs? Mert beírtam és közben meglett! :D Megpróbálom megkergetem hátha.. Azt ha nem majd veszek ilyet.. Az a baj már most, hogy próbálkoztam a háza benyomódott szóval lehet nem is működik már.. Ami nem számít csak leeszi a gatyámat :D
  24. Kispotter

    Motor

    Sziasztok! Valami trükk vagy módszer a lambda szonda kiszedésére? Üzem meleg a motor a csillagvillás csillag része rá is megy de akárhogy erőlködöm meg sem mozdul.. :/ Alulról talán nagyobb erőt tudok kifejteni, de nem tudom.. Vagy menjek vele valami durvább menetet a nagyobb meleg hatására megindulhat? Mert most csak munkahelyen járattam egy negyed órát. Köszi előre is! C14NZ
  25. Igen összeszámoltam már én is. És afelé hajlok, hogy ezt el kell engedni. Az egyik dolog az a koronavírus miatt is ugyan is spórolni kellene ki tudja mi lesz itt még ez miatt és ki tudja mi lesz a munkahelyekkel meg mekkora lesz a válság. A másik az, hogy eléggé foglalkozós a kocsi más része is. Hátsó fékek kukák. Alja rozsdás bár kirohadva nincsen. Köszöb sztem belül el van rohadva. A motorból amúgy meg orrán száján folyik az olaj bár az tömítések cseréjével orvosolható. Szerettem volna mindig is egy GSI-t, de ezt most elengedem..
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.