Jump to content
OPEL FÓRUM

kocka

Forummember
 • Content Count

  544
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

kocka last won the day on June 2 2015

kocka had the most liked content!

Community Reputation

29 Segítőkész

About kocka

 • Rank
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Fejér megye

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Vectra B CDX 1996 X20XEV
 • City
  Fejér

Recent Profile Visitors

4,577 profile views
 1. kocka

  Elektromos

  Én valószínűnek tartom, hogy sem izzót nem fogsz találni a műszeregységben, sem vezetéket az óracsoport alatti csatlakozóban bekötve, hiába van benne az ikon.
 2. kocka

  Elektromos

  Biztonsági öv figyelmeztetés - legalább is a német kapcsolási rajz szerint az X36 és X37 csatik az ülés alatt vannak X36 Karosserie hinten & Sitzeinheit, links 36.1 Sitz - Links & Gurtstraffer-Einheit, links X36.3 Sitz - Links & Sitzheizung X36.4 Sitz - Links & Gurtwarnung, links X37 Karosserie hinten & Sitzeinheit, rechts X37.1 Sitz - Rechts & Gurtstraffer- Einheit, rechts X37.3 Sitz - Rechts & Sitzheizung X37.4 Sitz - Rechts & Gurtwarnung, rechts És ez is hozzá tartozik - a kapcsoló és a zümmögő S89 Schalter - Sicherhe
 3. http://budavill.hu/pages/OBD-kódok-magyarul!.html
 4. kocka

  Motor

  Én fejér megyei vagyok, itt helyben van egy szerelő, akihez én jártam még megvolt a Vectrám, mivel neki is Opelje van, ért is hozzá, de gondolom neked valaki Bp-i kellene..
 5. kocka

  Motor

  Ha szétszeded, vedd le az alapjárati léptetőt is takarítani, érdemes. A linken a második képen a lila karikában jobb oldalon az a kis hengeres, két 6-os csavar fogja. Sok féktisztítót neki, meg kompresszorral kifújni tisztára.
 6. kocka

  Motor

  Nem tudom milyen a motoros én azért írtam, hogy X20XEV, de erre a csőre gondolok, a fojtószelep és a légtömegérő között (az első kép) https://www.perplexer.info/omega-b/x20xev/x20xev.html
 7. kocka

  Motor

  Ennyire nem merültem bele annak idején, Igazad van a csettegést illetően, leömlőt hozzáértőnek lehet hegeszteni, nálam is volt repedés, meg is lett hegesztve és jó is volt utána X20XEV. Ha ilyenek a kábeleid akkor abban nem hiszem, hogy kell hibát keresni, azért ne bontsd ki az ECU-t, nálam a tiszta fém sodratok kilátszottak a kötegben. Pillangószelep előtti tömlődarab esetleg nincs kirepedve a belső hajlatban? Az is tud furcsaságokat, észrevenni alig lehet, csak ha leveszed a tömlőt
 8. kocka

  Motor

  Szerelőt nem tudok ajánlani, majd mások, de légtömegmérővel volt hasonló gondom. Időnként előjött az általad leírt eset, én is megvetten a cseredarabot, de nem cseréltem. Nálam kábelköteg gond volt, hiba esetén néha elég volt megmozgatni a csatlakozót. Aztán mikor más komolyabb gondom volt - hengerfejes - a szerelőm mutatta, a kábelköteget, porlad le róla a szigetelés, nem győzte újraszigetelgetni a szálakat a kötegben, mire minden hibakódot megszüntetett. Opel betegség.
 9. Próbáld meg G Astrához keresni, úgy nézem az jobban hasonlít rá, nálam a Vectra 4 küllős. http://www.vatera.hu/x2-opel-astra-g-zafira-a-kormany-legzsak-98-2005-ig-szep-allapotban-13000-ft-2610790058.html http://www.vatera.hu/opel-astra-g-kormany-legzsak-2608207643.html http://www.vatera.hu/opel-agila-astra-corsa-tigra-zafira-legzsak-fedel-burkulat-takaro-2610517220.html vagy ez, ami úgy néz ki mint a képeden csak Vauxhal: https://www.ebay.com/itm/VAUXHALL-VECTRA-B-GSI-IRMSCHER-3SPOKE-STEERING-WHEEL-DRIVERS-SIDE-AIR-BAG-AIRBAG/273114516658?hash=item3f96e4ccb2:g:8zgAAOSwHHFY~TA3
 10. Egy régi trükk, 30 éve anno Zsigulinál alkalmaztam, és bejött, ha néha megcsúszik a szíj, így nem kellett ráfeszíteni Denaturált szeszben fel kell oldani egy kis gyantát és beecsetelni a lötyivel az ékszíj belső felületét. Igaz, most már nem tenném.
 11. Én úgy tudom dieselnél a fordulatjelet a generátorról veszi, így ha csúszik az ékszíj, akkor a fordulat is kevesebb lesz.
 12. kocka

  Elektromos

  Mármint a fedélzetin világít a CHECK felirat? Az csak akkor alszik el, ha beindult a motor és rálépsz egyszer a fékpedálra. Lehet, hogy rosszul tudom, de az immo nem a tápszivíttyút tiltja, esetleg gyújtást is? Ha van valakinek OP-COM, azzal ki lehet kapcsolni az immot.
 13. kocka

  Elektromos

  Bocs, akkor passzolom, esetleg a gyujtásegység, ahogy olvastam, az is el szokott szállni, sajna csak cserélni lehet egyben az egészet. De hátha lesz nálam okosabb akinek van más ötlete.
 14. kocka

  Elektromos

  A pumáról lehúzod a csatlakozót és lámpázd ki van-e feszültség, lehet, hogy műszerrel méred a 12 voltot, de kell egy 21 W-os izzó terhelésnek, ha az világít indításkor akkor biztos eljut odáig az áram, és akkor a pumpa a ludas. Nekem is volt hasonló gondom, és a szerelőm mondta, hogy terhelve kell nézni a feszkót. Hibakódot nem fog dobni.
 15. Első körben szivattyú relé a motortérben, ezt át lehet hidalni, vagy kilámpázni. Ha ráadod a gyújtást, hallanod kell a szivattyút. Nálam is volt már csere. Vedd le a tank feletti takarót ( hátsó ülés alatt) és indítózás közbe óvatosan kocogtasd meg a benzinszivattyú fedelét, Ha a végét járja ilyenkor elindul, de cserélni kell.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.