Jump to content

rotel

Forummember
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

rotel last won the day on July 20 2018

rotel had the most liked content!

Community Reputation

14 Segítőkész

About rotel

 • Rank
  Fórumlakó

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  opel astra h
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

1,606 profile views
 1. Nem vagyok benne teljesen biztos,de mintha a "Z"-s motorok esetében lehetőség lenne az EGR szoftveres kiiktatására.
 2. A vezérlés cserét ez esetben nem úszod meg!Magára valamit is adó szerelő egy meglazított vezérműszíjat még egyszer nem fog visszatenni.
 3. Igen,tapasztalatból beszélek.Nekem se volt hibakódom a szolenoidokra és az okoskerekekre sem,de hihetetlen módon zavart az indításkori traktorhang és üzemmeleg motor esetén is kihallottam a zavaró hangot.Egészséges motor ilyet nem csinál!Én 130 ezernél cseréltettem ki az alkatrészeket (az autót 119 ezerrel vettem).Hiába van vezetett szervízkönyvem az autóról,mindenki tudja,hogy az kb.nem sokat jelent.Az én autómban sajnos volt még így is két kb.25-30 ezres olajcsere periódus.Szerencsére az olajat nem eszi a motor.Az eladó állítása szerint az autóm élete nagy részét Bp-Hamburg útvonalon futotta le (magánszemélytől vettem,nem kereskedésben).Én általában maximalista vagyok,nem szeretem,ha valami nem stimmel.A csere óta természetesen a hang eltűnt és észrevehetően rugalmasabb lett az autó.A szerelőm szerint ez logikus is,hiszen most a kellő időben történik meg a szelepek váltakozó vezérlése,nincs késés.Igaz én betartom a 10 ezer vagy 1 év olajcsere periódust és jónak mondható Motul X-Clean 8100 tip.olajat rakok bele (természetesen Dexos2)
 4. Pedig érdemes az okoskerekeket is cserélni.Lehet,hogy kárt nem okoz,de a teljesítmény elég jelentősen kevesebb lesz,hiszen nem lesz optimális a motor működése.Ráadásul csak az amúgy is elkerülhetetlent halogatják későbbre.
 5. Amennyiben 2 soros GID-ed van,akkor a pillanatnyi fogyasztást nem fogja mutatni.Ellenben a megtehető utat annak is meg kellene jelenítenie.3 soros GID esetén valami hiba lesz.
 6. Most akkor mikori évjárat is az autód?1996 vagy 2006?Amennyiben 1996,akkor nem lehet H Astra!H Astra esetén nem javallott a 10W40 olaj.Viszont,ha '96-os igazából az autó akkor rakható bele 10W40-es olaj.
 7. Vegyél gyárit!Nem drága és tökéletes.
 8. Mindkét jelzés megszűnik.
 9. Tech2 vagy OP-COM a megoldás.Ez nálam is ki van iktatva.
 10. Fék-gáz benyom ráadott gyújtásnál és kiadja a tárolt hibákat,ha vannak.Amennyiben nincs,úgy ECN 0000 látszik.Bár lehet olyan eltárolt hiba,amit csak OP-COM-mal,vagy TECH2-vel lehet kiolvasni. Amennyiben a vízhőmérséklet jeladó a hibás,nem egy nagy tétel (pár ezer Ft).Igaz,ha rossz akkor tud érdekes dolgokat produkálni.
 11. Fejed felett középtájon?
 12. Azzal a 10W40-es olajjal végképp hazavágod a motort.Ilyen olaj nem való H Astrába!Tedd rendbe a motort (a twinport-ot is) és mérséklődni fog az olajfogyasztás.
 13. Nem szeretek reklámot csinálni semmilyen terméknek,mert általában nem nagyon hiszek ezekben.Viszont az előző autómon (2000-es évjáratú 1,2-es B Corsa X12XE motorkód,16 szelepes ECOTEC ,valós 150 ezer km-nél ) olyan probléma jött elő,hogy az egyik hengerben 6 bar volt a nyomás kompressziómérésnél (másik 3 henger 11 bar volt).A szerelőmmel gondolatban már szétkaptuk a motort.Utolsó esélyként javasolt egy XADO motorolaj adalékot,amit olajcsere előtt kell betölteni a motorba.Én kb.200 km-t mentem vele és nehezen hittem el,de visszaállt az összes hengerbe a nyomás átlag 12 bar körülire.Azóta is rendben a kocsi,mert ismerős vette meg és néha beszélünk.
 14. A szolenoidokat is cseréld ki,mielőtt még az új kerekeket is tönkretenné!Nekem se volt hibakód (tünetek viszont dögivel ).Mindent cseréltem (szolenoidok,okoskerekek,vezérlés,vízpumpa)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.