Jump to content
OPEL FÓRUM

rotel

Forummember
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

rotel last won the day on June 23

rotel had the most liked content!

Community Reputation

15 Segítőkész

About rotel

 • Rank
  Fórumlakó

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  opel astra h
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

1,879 profile views
 1. Keresd Budapesten Somlyai Attilát,ő megoldja a gondodat.Elméletileg itt is jelen lévő tag Somi néven.A FB-on is megtalálható Opel-os csoportokban.
 2. Amennyiben letanított állapotban érkezik,akkor onnan kezdve a Te autód Carpass kódja a lényeg,hogy meglegyen.Mivel a saját autód CanBus rendszeréhez lesz párosítva.
 3. Utánanéztem ügyfélkapun.Külföldről hozták be 2018.10. hóban 237 ezerrel.A motorszám nem beazonosítható az eredetiségvizsgálat elvégzésekor ( ).Az alvázszám fotókon már jól láthatók korróziós felületek.Amúgy egész jól felszerelt.A döntés a Tiéd.
 4. Amennyiben úgyis szét van szedve a motor,viszonylag könnyű ellenőrizni az okoskerekeket.Leszerelt vezérműszíj esetén kézzel meg kell próbálni mozgatni az okoskereket.Abban az esetben,ha kotyog cserélni kell,viszont ha stabilan áll,akkor rendben van.
 5. Műszakin ha megnézik tüzetesebben,akkor jó eséllyel nem fog átmenni (vannak már országok,ahol ez bűncselekménynek számít).Nem lenne érdemesebb rendbetenni a dolgokat?
 6. A 030300 az 3.henger gyújtáskimaradás.Cseréld fel a gyertyát egy másikkal és ha vándorol a hiba akkor gyertyacserével megúszod.Amennyiben marad,akkor gyanús lehet a trafó.A többi az immó és CIM modul probléma.
 7. A hibás hengernél lévő gyertyát cseréld ki egy másikkal.Amennyiben a hiba átvándorol,akkor a gyertya a hibás.Abban az esetben,ha marad ugyanott a hibajelzés,akkor a trafó lesz a hibás (nagy valószínűséggel).Reméljük,hogy csak ennyi lesz.
 8. rotel

  Zene

  Küldtem privit!
 9. rotel

  Zene

  Érdemes első körben a fejegységet lecserélni legalább egy CD70-re. (saját tapasztalat ).Ebben VDO végfokok vannak,amik ha régebbi motoros vagy akkor tudod,hogy ez egy nagynevű gyártó.Azóta nem kell használnom a hangszíneket (bár egy hifista ilyet alapból nem tesz).Megnyugtatlak,hogy a H Astra (plusz a Zafira) fejegységei szabadon cserélhetőek.Arra kell figyelni,hogy ki- és beszerelésnél le- ill. fel kell tanítani a fejegységeket (OpCom vagy Tech2 kell hozzá).A nagy közösségi oldalon több Opeles csoport is van,ahol szinte mindig találni fejegységeket a megfelelő színű előlappal is. Amennyiben tovább olvasod még ezt a topicot,itt is meg fogod találni Somi-t pl.Ő a Te embered szerintem,megoldja a gondodat.
 10. rotel

  Zene

  Először azt kérdezném,hogy milyen a mostani fejegységed típusa?CD30,CD70,DVD90? Az első sajnos harmatgyenge,nem érdemes vele kísérletezgetni sem. A két másik már nem olyan rossz.Hangszíneket sosem állítgatunk,ezt én is vallom. A minőségi hangra sajnos áldozni kell (nemcsak pénzt).Mindenképp kell erősítő,mert a fejegység halovány kb.10-15 W-os végfokai nem tudnak elég teljesítményt és dinamikát leadni.Emiatt nem tudja kifutni magát a JBL szetted sem!Sokan mondják,hogy nagyon-nagyon ajánlott a H Astrák esetében (is) az első ajtók normális zajcsillapítása.Amennyiben ez jól meg van csinálva még a szubláda beszerelése is elmaradhat.Én is vettem egy 40 ezres Hertz szettet,de amíg nem lesz erősítő hozzá be se szerelem.Én már a kábelezéssel nem fogok foglalkozni különösebben,pedig az is javíthat a hangzáson.Nem ülök annyit az autóban,hogy megérje a belefektetett energiát.
 11. Ilyen esetekben a szerelők fel szokták autogénnel melegíteni és úgy óvatosan ki lehet csavarni.Én azt javaslom,hogy inkább vidd el szerelőhöz,minthogy a menetet szétroncsold,mert akkor még drágább lesz a csere.
 12. Én pont most lesz,hogy 3 éve vettem az autót 118 ezer km-es futással.Szerencsére az autó életének nagy részét Bp-Hamburg között tette meg (valós,mert magánszemélytől vettem,nem kereskedésből).Szervízkönyve szerint viszont sajnos átlag 20-25 ezer km-ként volt olajcsere (igaz évente és némi mentség talán a sok autópálya használat).Én 128 ezer km-nél döntöttem úgy,hogy mindent lecserélek (szolenoid,kerekek,vezérlés).Én többnyire városban használom.Indításnál volt 1-2 mp hang,üzemmelegen a szerelőm szerint nem volt még vészes,de ebben a kérdésben makacs voltam és a csere mellett döntöttem.Most van 133 ezer az autóban (3év alatt 15 ezer km ).Minden alkatrész INA (tehát gyári).A rossz hír,hogy most miután melegszik az idő,valamelyik nap indításnál megint megszólalt kb.1mp-re.Igaz,már ott figyel az új olaj,csak nincs rá nagyon időm.
 13. XER motorban nincs hidrotőke!A vezérlés szíjas megoldású.Igen,van ahol vezérműtengely bordáskeréknek is nevezik.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.