Jump to content

rotel

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  134
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

rotel last won the day on Április 17 2014

rotel had the most liked content!

Hírnév

12 Segítőkész

rotel névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  opel astra h
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

1.427 profile views
 1. rotel

  Zene

  Írtam privátot!
 2. rotel

  Zene

  Somi továbbra is "praktizál" .A múlt héten voltam nála és cuccai is vannak bőven.
 3. rotel

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Milyen kábel?
 4. rotel

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Természetesen igen.Arra kell csupán figyelni,hogy a régit le kell tanítani,az újat pedig fel kell tanítani a rendszerhez.
 5. Nekem 2 évvel ezelőtt ugyanez a projekt 30 ezer volt.Nagyjából reális az ár.
 6. Álló helyzetben kuplung ilyet nem nagyon csinálhat.Valamelyik gumibak lehet a hunyó.
 7. Lehet,hogy meglepő lesz,amit írok de nagyon sok esetben (csak hideg motor esetén)a rángatás oka a hátsó motortartó bak elöregedése.Érdekes módon,ahogy a motor eléri az üzemmeleg állapotot a jelenség megszűnik.Én is jártam így (igaz nem a mostani H Astrával,hanem az előző B Corsámmal).Nem elszigetelt jelenség,nagyon sokan jártunk már így.
 8. rotel

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Az "okoskereket" először ellenőrizném.Igaz,ehhez oldani kell a vezérműszíjat és ha kotyognak a kerekek,akkor sajnos cserések.A hibás szolenoid elméletileg hibakódot dob.Érdemes lenne egy pedáltesztet csinálni,hogy van-e bármilyen tárolt hiba. Az ablakmosó fuvókák itt is jók. A zárat én még bevallom,hogy sosem próbáltam....minek?
 9. Ez nem szelepfedél,hanem fojtószelepház.Elég rondán néz ki,megérne egy alapos tisztítást.Az odavezető kartergáz csöveket is takarítsd ki jól,akkor egy darabig jó lesz. 1500 km alatt még gyakorlatilag nem változott az olaj színe?Ez nem biztos,hogy olyan jó dolog.
 10. rotel

  Elektronikák, elektromos kérdések

  El kell menni és ki kell olvastatni!
 11. rotel

  Gumi, felni kérdések

  OFF! Fogadni mernék rá,hogy a fórumtárs jelenlegi felnije acél!
 12. rotel

  Gumi, felni kérdések

  A meglévő felnid az ET szám alapján lemez és 15". H Astrán alufelniből a 15"-os szerintem elég kicsi és ahogy fentebb írták az ET43-as nem is igazán esztétikus.A linkelt felni G Astrára és értelemszerűen A Zafirára való.Amennyiben nem létszükséglet azt mondanám,hogy várj kicsit türelemmel (addig még akár a pénzmag is növekedhet) és H Astrára való felnit vegyél (16" jobban áll neki).Hidd el,nem bánnád meg.
 13. rotel

  ASTRA H-t vennék, érdeklődök, tanácsot kérek

  Szia! Dízel témában nem tudok hozzászólni (nekem nem volt soha és nem is lesz).Benzinesek közül kombi esetén az 1,4-es valóban vérszegény (szerintem is felejtős).Az 1,6-os motorok közül viszont mindenképp az XER motort ajánlom.Valóban lehet probléma a VVT motorral (szolenoid,"okoskerekek").Ellenben az XER motoroknál nincs gond a szelepfedélben lévő membránnal,továbbá nincs EGR-szelep,nincs légtömegmérő.Összeségében is egy korszerűbb motor konstrukció (kevesebb problémával).Természetesen a választás a Te kezedben van (lesz).A pénzmag viszont szerintem kevés lesz az elvárásaidhoz képest!Az meg,hogy mennyit mész vele (és milyen módon) nagyon is meghatározó a választást illetően!
 14. rotel

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Tulajdonképp igaz!
 15. rotel

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Nem írtam a vezérlést,mert az 1,4-es (és az 1,2-es) motor is lánc vezérléses. Természetesen van feszítőgörgő,amit nem lehet állítani,mert automatikusan feszül a szíj.Kavicsok a szíjban? 40 éve vagyok autók közelében,de ilyet én még életemben nem tapasztaltam.A vízszivattyúból szivárgó folyadéknak egyéb jelei is lennének szerintem.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.